Yamaha CP300 review: high-end stage piano

Op het gebied van high-end apparatuur springt de Yamaha CP300 stage piano eruit als iets speciaals in deze categorie. Dichterbij het geluid van een echte piano kan je bijna niet komen. Sluit je ogen wanneer iemand met deze piano speelt en je zal het verschil niet horen.

Het maakt niet uit welk genre je graag speelt, de Yamaha CP300 kan de geluiden creëren die het mogelijk maken om alles perfect te spelen. Het geluid is scherp en ongelofelijk helder en met de uitgebreide hoeveelheid klanken en features die je bij deze digitale piano krijgt, zal je zoveel mogelijkheden hebben om creatief te zijn en muziek te produceren zonder limieten.

Het keyboard met 88 toetsen maakt gebruik van het innovatie GHE (graded hammer effect) systeem om elke keer een echt authentieke weerstand te bieden wanneer je een toets aanslaat. De weerstand verhoogt geleidelijk aan wanneer je naar de lagere toetsen gaat, net als bij een echte akoestische piano. Dit maakt het mogelijk om de piano met dezelfde kracht te bespelen als een akoestische piano en je alles te geven tijdens je optredens. Laten we eens kijken wat deze stage piano zoal te bieden heeft.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Yamaha CP300 review:

Ingebouwde polyfonen en geluiden

De Yamaha CP300 heeft maximaal 128 polyfonen. Deze noten zijn allemaal van zeer goede kwaliteit en je hebt er makkelijk toegang toe op elk moment tijdens je optredens als je sommige toe wilt voegen aan je muziekstukken.

De 50 originele geluiden die geprogrammeerd zijn in de Yamaha CP300 zijn ook van geweldige kwaliteit. Je hebt daarnaast ook nog eens toegang tot 480 XG geluiden en 12 drum kits. Dit geeft je echt een enorme hoeveelheid geluiden om mee te spelen, zodat je je optredens echt grandioos kan maken.

 

Speakers Yamaha CP300

Een unieke feature van de Yamaha CP300 is het interne speakersysteem. Deze maakt het mogelijk om jezelf te monitoren tijdens het spelen van het keyboard, zodat je de best mogelijke feedback kan krijgen. Deze interne speakers bieden ook sympathieke key-bed vibraties, wat helpt om het echte akoestische piano gevoel te geven.

Yamaha CP300 review

 

Afmetingen Yamaha CP300

Alhoewel deze stage piano relatief groot is, heeft hij nog steeds afmetingen die het mogelijk maken om hem met je mee te nemen en in de auto te plaatsen als je naar je volgende optreden gaat. Met een gewicht van 33 kg zou je hem zonder al te veel problemen op moeten kunnen tillen. Dit zijn de afmetingen:

  • Lengte: 155 cm
  • Breedte: 59 cm
  • Hoogte: 31 cm

 

Geluidslagen creëren

Nog een geweldige feature van deze piano, is de mogelijkheid om verschillende geluiden en klanken aan verschillende secties van het keyboard te koppelen. Dit maakt het mogelijk multi getextureerde en gelaagde geluiden te creëren. Voor een ervaren speler die deze features effectief kan gebruiken, is er werkelijk waar geen einde aan het potentieel dat ze zullen hebben met deze piano.

 

Conclusie Yamaha CP300 review

Dit is een high-end digitale piano die zeker de premium prijs waard is (verkrijgbaar voor €2419). Elk deel van deze piano is gemaakt met geweldige kwaliteit en het lijkt wel of er overal waar je kijkt verschillende features en functies op deze piano zitten. Voor de serieuze muzikant is de Yamaha CP300 echt een meesterwerk en de kwaliteit van het geluid dat je kan krijgen is simpelweg geweldig.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

.

Direct naar onze Stage Piano TOP 10


Vergelijk nu prijzen bij:
1 Reactie
  1. Tis dat ik anderhalf jaartje geleden de DGX 660 heb gekocht, anders ………..

    Grtz, Ronald Geraeds

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo