Yamaha EZ-220 review

Yamaha EZ-220 Review
7.5

€303,05

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Yamaha EZ-220 review
Yamaha EZ-220 review
€303,05

De Yamaha EZ-220 kopen?

Piano leren spelen is nu EZ (lees easy oftewel makkelijk) gemaakt met het EZ-220 draagbare piano keyboard van Yamaha, waardoor je kennismaking met de wereld van de muziek makkelijker gemaakt wordt. In deze Yamaha EZ-220 review bespreken wat je kan verwachten.

Veel mensen hebben een droom om piano te spelen, maar denken dat pianolessen gewoon niet de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar een geschikte leraar, vooral met drukke schema’s en de dagelijkse eisen van verschillende verplichtingen.

Maar met de Yamaha EZ-220 kun je eindelijk die eerste stap zetten en aan die vingers werken. Het is echt een van de beste elektronische keyboards voor beginners met een aanslaggevoelig klavier met 61 verlichte toetsen, ingebouwde draadloze verbinding met de gratis Page Turner applicatie, 100 gratis nummers en nog veel meer.

Je kan er zeker van zijn dat je een kwaliteitsproduct tegen een redelijke prijs krijgt voor het draagbare piano keyboard zelf (standalone) of de bundel die de pianostandaard, hoofdtelefoon en voeding bevat.


Een overzicht van de functies

 • 61-toets aanslaggevoelig draagbaar piano keyboard, ideaal voor beginners die piano leren spelen
 • Toetsen die oplichten om je vingers te leiden terwijl je speelt
 • 392 instrumentale klanken van strijkers, gitaren, koperblazers, drums, piano en meer
 • 100 ingebouwde stijlen en liedjes met digitale titels uit verschillende muziekgenres om je te helpen met je pianoles
 • Draadloze connectiviteit met de gratis Page Turner iPad-app van Yamaha
 • Inclusief het exclusieve Yamaha Education Suite (Y.E.S.) interactieve muziekleersysteem en akkoordenwoordenboek.
 • Via de USB-poort kan je rechtstreeks verbinding maken met je computer of Apple iPad
 • Draagbaar, lichtgewicht en heeft slechts 6 AA-batterijen nodig voor wanneer je hem niet hebt aangesloten op het netstroom

Voordelen van de Yamaha EZ-220

Laten we tijdens deze Yamaha EZ-220 review eens kijken naar de voordelen die dit beginnerskeyboard biedt.

yamaha ez-220 review keyboard

1

Oplichtende toetsen

Je denkt dat het moeilijk is om piano te leren spelen? Dan heb je het mis, want met de verlichte toetsen van de Yamaha EZ-220 is het gemakkelijk om een lied te volgen om mee te oefenen. Kies gewoon een liedje uit de 100 ingebouwde liedjes en leer op je eigen tempo. De aanslaggevoeligheid van dit keyboard piano maakt het nog leuker om mee te spelen.

2

392 instrumentengeluiden

Piano spelen kan frustrerend zijn als je net begint, dus waarom vul je je spelen niet aan met 392 ‘klanken’ van strijkers, gitaren, koperblazers, drums, piano en meer. Dus de volgende keer dat je probeert te leren, heb je andere stimulansen om je te vermaken en dat zal zeker verveling voorkomen.

3

100 vooraf ingestelde nummers

Dit zijn de ingebouwde liedjes waar hierboven in deze Yamaha EZ-220 review naar wordt verwezen, omdat deze naast de verlichte toetsen van het piano keyboard werkt. Nog beter is dat al deze liedjes een mix van verschillende genres zijn, zodat je fundamentele kennis kan opdoen voor elk veld totdat je klaar bent om een liedje alleen te spelen. Daarnaast bevat het lcd-scherm een vingerzetting handleiding, die je laat zien welke vingers je moet gebruiken bij het indrukken van de verlichte toetsen. Dit is een uitstekende functie, omdat het je de juiste techniek leert tijdens het spelen van de piano.

4

Draadloze verbinding met diverse iPad apps

Dit is waarschijnlijk een van de meest innovatieve functies van het Yamaha EZ-220 draagbare piano keyboard. Hij is up-to-date met de huidige technologie, wat gemak voor veel mensen biedt. Open gewoon de apps op je iPad en plaats hem op de muziekstandaard en laat je meeslepen door de muziek.

 • Page Turner – Een digitaal iPad muziekboek voor de 100 ingebouwde liedjes die de pagina’s automatisch omkeren, zodat je je kan concentreren op het afspelen van de muziek.
 • Visual Performer – Een nieuwe app voor het grafisch visualiseren van je muzikale prestaties met behulp van een MIDI-apparaat. Het bevat verschillende animaties die reageren op de toonhoogte en snelheid van de piano. Het voegt coole beelden toe aan je lessen.
 • Note Star – Het houdt rekening met de dynamische weergave van de iPad en de gevoelige aanslagreactie en audio-integratie, wat een geheel nieuwe bladmuziek ervaring biedt.
 • Piano Diary – Met deze gratis iPhone/iPad-app is het nu mogelijk om je beste prestaties en ‘wow-momenten’ te delen met vrienden en geliefden. Je kan je prestaties eenvoudig opnemen en opslaan in de cloudserver en afspelen waar en wanneer je ook bent.

5

Yamaha Education Suite

Dit is een speciale functie die we willen benoemen tijdens deze Yamaha EZ-220 review en stelt je in staat om zelfstandig te leren en verschillende muzieksets uit te voeren. Y.E.S. is een visuele gids naar het piano spelen onder de knie krijgen met zijn eenvoudige leerstappen. Je kan ofwel met beide handen spelen, of een isolatie van een van beide handen, met behulp van de 100 ingebouwde liedjes en de oplichtende toetsen van de Yamaha EZ-220 keyboard piano.

6

Ingebouwde USB-poort

Dit is nodig in de moderne wereld van constante verbinding. Het stelt je in staat om direct verbinding te maken met je computer, zodat je een verscheidenheid aan muziektoepassingen kan gebruiken of om nummers te krijgen die niet in de vooraf ingestelde lijst staan.

7

Draagbaarheid

Tot slot, draagbaarheid. Deze draagbare keyboard piano biedt gemak omdat hij weinig ruimte in beslag neemt, vooral als je het bundelpakket aanschaft waar een pianostandaard in zit. Met een gewicht van 4,5 kg kan je hem makkelijk van de ene naar de andere plaats tillen en waar je ook maar wilt spelen.


Nadelen van de Yamaha EZ-220

Ondanks dat we erg positief zijn over dit keyboard, zijn er ook verscheidene minpunten, welke we nu zullen bespreken in deze Yamaha EZ-220 review.

Yamaha EZ-220 Review beginnerskeyboard

1

Niet-gewogen toetsen

Dit is een starterspiano en heeft dus meestal basisfuncties. Maar als je een beginner bent, is dit geen probleem en je kan zeker genieten van het leren met behulp van deze keyboard piano.

2

Luide achtergrondbegeleiding

De 392 instrumentliederen worden hierboven als een voordeel vermeld, dus waarom staan ze hier weer vermeld? Het is omdat het voor sommige beginners vervelend kan zijn om luide achtergrondbegeleidingen te horen die je beletten om naar je akoestische spel te luisteren. En nee, het kan niet worden uitgeschakeld. Voor sommigen is dit echter geen probleem en vinden het zelfs een betere aanvulling.

3

Geen ingebouwde recorder

Deze functie is erg handig als je naar de muziek wilt luisteren die je net hebt afgespeeld. Met één druk op de knop kun je dit vrij eenvoudig doen op andere keyboards voor beginners. Voor de EZ-220 is dit wel mogelijk (in ieder geval voor iPad-bezitters), maar je moet de gratis Page Turner app openen en vervolgens de app van de recorder gebruiken.


Conclusie; is de Yamaha EZ-220 het overwegen waard?yamaha ez-220 review keyboard kopen

Ja zeker. Als je een beginner bent, dan kan een overvloed aan mogelijkheden averechts werken en daarom is een minimaal keyboard voor een lage prijs de beste keuze.

Gezien de innovatieve functies die hij wel bezit, is dit echter een redelijk geprijsd model. Over het geheel genomen kunnen we tijdens deze Yamaha EZ-220 review dit keyboard sterk aanbevelen voor beginners. Meer geavanceerde spelers zullen sneller tegen beperkingen aanlopen.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste keyboards of ga onmiddellijk het beste Yamaha keyboard kopen.
7.5 Totale Score
Goede beginnerskeyboard

De Yamaha EZ-220 is ideaal voor beginners omdat deze keyboard makkelijk te begrijpen is, niet volgestopt zit met allerlei verwarrende functies en omdat deze keyboard slechts een kleine investering vereist. Wij raden hem zeker aan mensen aan die nog niet zeker zijn of keyboard spelen echt is wat ze willen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo