Welke is de beste Casio digitale piano?

Casio is al jaren een leidende fabrikant op vlak van een groot aanbod muziekinstrumenten. Casio heeft klasse, een geweldig design en geweldige muzikale innovaties allemaal samengevoegd in al hun producten. Dit is ook het geval bij hun digitale piano’s. Een Casio digitale piano is meestal het beste wat een consument op de markt kan vinden, en men kan zeker zijn dat hun geld goed gespendeerd is.

>>> ontdek hier onze #1 beste digitale piano >>>

Voordelen van een Casio digitale piano

Piano’s van Casio hebben een geweldig design worden gekenmerkt door de technologische ervaring waarmee deze piano’s gemaakt worden. Casio heeft lang moeten strijden tegen hun reputatie van speelgoedfabrikant. Die reputatie was indertijd verdiend omwille van hun vele goedkope producten die gericht waren op onervaren gebruikers. Casio heeft echter hard gewerkt om deze reputatie weg te werken, en heeft al een lange weg  afgelegd met digitale pianoreeksen zoals de Privia’s en de Celviano’s.

Een Casio digitale piano kopen kan een waardevolle investering zijn waar je lang van geniet zult hebben. Casio beschikt over een grote hoeveelheid gepatenteerde technologie die kopers enkel zullen terugvinden in producten van Casio. Ze hebben een groot gamma aan toetsenborden met gegradueerde hamer-actie technologie, met hiernaast ook toongeneratie technologie en geluidssystemen van topkwaliteit. Een zekere hoeveelheid van al deze eigenschappen kan je terugvinden in elke Casio ongeacht of het nu een beginnermodel, model voor gevorderden of een model voor vergevorderde spelers is.

De beste Casio piano’s op de markt

Er is een groot aanbod aan casio digitale piano ‘,s die bij de besten op de markt horen waar je uit kan kiezen. Uiteindelijk moet de consument beslissen welke piano hem het beste ligt, maar hoge verkoopcijfers en een algemeen goede waardering zorgen er voor dat enkele piano’s tot deze groep behoren. Hier is een lijstje van de drie beste Casio piano’s die vandaag de dag op de markt zijn.

 • Casio PX 860 (lees review)
 • Casio PX-150 (lees review)
 • Casio CDP 230 (lees review)
 • Casio PX-780 (lees review)

 • De Casio Privia PX-5S digitale piano is één van Privia’s nieuwe topmodellen, welke de technologie van Casio naar een veel hoger niveau tilt. De PX-5S is een 88-toetsen piano met Casio’s  tweedegeneratie Tri-Sensor Scaled Hammer Action II technologie. Deze vernieuwde hamer-actie zorgt voor een meer precies toetsgevoel. De PX-5S heeft ook 256-stemmige polyfonie, iets dat bijna ongehoord is bij de meeste digitale piano’s. De piano beschikt ook over Casio’s AiR sound sourcing system, met hiernaast een nieuwe 4-zone besturing die interne klanken of externe MIDI toestellen tegelijk bestuurt. De PX-5S heeft een catalogusprijs van €1299. Maar je moet hem kunnen vinden voor minder dan €1000. Klik hier voor meer info. Voor ratings & prijzen.

  De Casio Privia PX-870 digitale piano heeft niet evenveel vuurkracht als de PX-5S, maar hij kan zeker zijn mannetje staan. Dit was de beste Privia uit de reeks voor de PX-5S onthuld werd. Hij beschikt over Casio’s eerste Tri-Sensor Scaled Hammer Action keyboard system, en heeft ook een 256-stemmige polyfonie om samen te gaan met zijn 88 toetsen. De piano heeft een mooi, strak design, en beschikt over Casio’s aanstekelijke ebbenhout/ivoor getinte toetsen, waardoor de piano aanvoelt als een echte akoestische piano. De PX-870 kost ergens tussen de €900 en €1200. Er zijn enkele bundelpakketten beschikbaar die accessoires bieden zoals een stand voor een digitale piano’s.  Klik hier voor meer informatie? Voor ratings en prijzen.

  De Casio Privia PX-160 digitale piano is één van de eerste modellen van de Privia’s, maar heeft nog steeds heel wat in huis. De piano beschikt over hetzelfde Tri-Sensor Scaled Hammer Action keyboard system als de PX-870, maar heeft niet dezelfde maximale polyfonie, met maar een 128-stemmige polyfonie. Toch moet dit voldoende zijn voor de meeste serieuze pianisten. Deze piano heeft andermaal een mooie afwerking, en kan naar eigen smaak gekocht worden met een volledig zwarte of professionele witte afwerking, beide afwerkingen worden met bijpassende standaard geleverd. De PX-160 heeft ook Casio’s Hammer Response and Damper Resonance Simulator, welke succesvol het gevoel van een echt demppedaal nabootst van een echte akoestische piano. De PX-160 heeft een catalogusprijs van €599. Klik hier voor meer informatie? Voor ratings & prijzen.

  Beginner vs gevorderd

  Vele digitale piano’s uit de catalogus van Casio zijn geschikt voor verschillende niveaus. Er zijn bepaalde piano’s die beter geschikt zijn voor beginnende en instappende pianisten. Deze piano’s zijn zelfs geschikt voor niet-muzikanten die gewoon wat plezier moeten maken. Dan heb je ook nog digitale piano’s voor gevorderden die enkele honderden dollars meer kosten maar tegelijk ook over meer tonen en muziektechnologie beschikt. De piano’s voor vergevorderden bieden het volledige pakket, maar kosten meestal ook een stevige duit met een prijs rond de duizend euro.

  • Het beste beginnermodel van Casio is zeker en vast de CDP-130. Zijn voorganger was de CDP-120,  maar Casio heeft besloten te stoppen met de productie van dit model en enkele eigenschappen toegevoegd, om zo tot de CDP-130 te komen. Deze piano is een volwaardige, 88-toetsen digitale piano met een maximale polyfonie van 48 noten. Hij heeft een geschaald hamer-actie toetsenbord, wat elke serieuze pianist het voordeel biedt om met toetsen te oefenen die er hetzelfde uitzien en hetzelfde aanvoelen als die van een echte akoestische piano. De CDP-130 kan gekocht worden voor een prijs rond de €400. Klik hier voor meer info? Voor ratings & prijzen bij de goedkoopste online aanbieder.
  • De Casio Privia PX-160 is een van de beste digitale piano’s voor gevorderden die Casio te bieden heeft. Deze Privia beschikt over een maximale polyfonie van 128 noten die geruggensteund wordt door 88 toetsen met geschaalde, gewogen hamer-actie. De concertvleugelsample is verbluffend, en stelt Casio’s 4-level stereo samping ten toon die in het Linear Morphing System zit. De PX-160 is één van de beste Privia’s en één van de meest functionele digitale piano’s die de dag van vandaag op de markt is, en kan gevonden worden voor ongeveer €500. Klik hier voor meer informatie & prijzen.
  • Op vlak van digitale piano’s voor vergevorderden biedt de Celviano AP460 bijna alles dat Casio te bieden heeft. De Celviano heeft een knallend geluidsysteem, en ook een 128-stemmige polyfonie zoals de Privia PX-160. Hij wordt geleverd met 16 digitale tonen welke tot leven komen via zijn geschaald gewogen hamer-actie toetsenbord met 88 toetsen. Met USB MIDI capaciteit en opslagmogelijkheid op SD kaart is de AP-460 een uitstekende staande casio digitale piano die overal gekocht kan worden tussen de €900 en €1100.[bij bax shop vind je hem zeker goedkoper]
  Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste casio keyboard.
  We kijken uit naar je ideeën

  Laat een reactie achter

  BesteDigitalePiano.nl
  Logo