Casio PX-870 review

Casio PX-870 review
9

€965,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio PX-870 review
Casio PX-870 review
€965,00

Casio is al een tijdje een grote naam op het gebied van piano’s en digitale piano’s. De Casio PX-860 was vele jaren een zeer populair model, dus toen Casio aankondigde dat ze het model gingen vervangen, moesten ze een hoop bewijzen. Bij het bekijken van een Casio digitale piano, is het belangrijk om een paar belangrijke elementen zoals ontwerp, geluid en connectiviteit te overwegen. Het is ook essentieel om de digitale piano te vergelijken met anderen op de markt. Met de Casio PX-870 vervangen ze niet alleen de populaire PX-860, maar ze proberen ook hun totale aandeel op de gewogen toetsen digitale piano markt te vergroten. Casio biedt de PX-770 al aan, dus kan de PX-870 de grote verwachtingen waar maken? In deze Casio PX-870 review zullen we het antwoord op deze vraag uitgebreid onderzoeken.

Ontwerp

De PX-870 past met zijn stijlvolle design uitstekend bij de rest van je meubels. Door de vezelplaatstructuur en de zwart-wit afwerking is het eindproduct prachtig vormgegeven met een realistische houten textuur.

piano Casio PX-870 review

De PX-860 heeft een deksel op de kast dat je kan optillen om het geluid uit de bovenkant van de piano te laten komen. Bij de PX-870 is een luidsprekersysteem toegevoegd waarmee geluid uit de top kan komen zonder dat het deksel omhoog hoeft. Technologisch gezien is dit zeker een verbetering, maar het is ook een verbetering van het totale ontwerp. Met het deksel permanent naar beneden, kun je ervoor kiezen om een muzieklamp te gebruiken en bladmuziek in op een standaard te plaatsen.

De Casio PX-870 is ook voorzien van de Tri-sensor Scaled Hammer Action Keyboard II van Casio. Alle technologie achter deze functie is bedoeld om de digitale piano’s van Casio net als een akoestische piano te laten spelen. De toetsen zijn aanslaggevoelig, zodat het volume wordt beïnvloed door hoe hard of zacht je de toetsen speelt, maar je kan de gevoeligheid aanpassen met 3 niveaus. Het klavier is gewogen zodat de toetsen rechts steeds lichter en de toetsen links steeds zwaarder aanvoelen. Ook gebruikt klavier hamers om het gevoel van het spelen van een akoestische piano na te bootsen.

De echte vraag is dus: speelt de Casio PX-870 met zijn Tri-Sensor Scaled Hammer Action Keyboard II als een akoestische piano? Nou, ja en nee.

De technologie is buitengewoon nauwkeurig gezien het grote verschil in materialen en constructie van een digitale piano ten opzichte van een echte akoestische piano. Als je een met een babyvleugel met ivoren toetsen hebt gespeeld, dan zal je mogelijk niet erg onder de indruk zijn van de technologie.

De realiteit van de muziekinstrumentenindustrie is echter dat digitaal, net als al het andere, steeds succesvoller wordt. Voor gebruikers die een upgrade willen op het gebied van het geluid, de kwaliteit en de ervaring van het spelen met een digitaal keyboard, zal de Casio PX-870 die upgrade zijn.

De piano wordt geleverd met drie pedalen: sustain, soft en sostenuto. Een fijne toevoeging is dat het sustainpedaal ook de half-pedaalfunctie ondersteunt, net als dat het demperpedaal op een akoestische piano reageert op half indrukken.

Casio PX-870 Review

De toetsen zelf zijn gemaakt van een verbeterd synthetisch ivoor, wat een stap terug in de tijd is naar de natuurlijke ivoren toetsen van de akoestische piano’s van vroeger.

Er is geen display, wat voor mij een teleurstelling is. Het is fijn om de huidige instellingen te kunnen zien en te zien hoe je door nieuwe instellingen bladert. Wetende hoe gemakkelijk andere merken in staat zijn geweest om een klein scherm toe te voegen, is het ontbreken van een erg jammer. Gelukkig, maar ook vervelend, klinkt er een piep als je de instellingen wijzigt om aan te geven dat je een wijziging hebt doorgevoerd. Het is zeer analoog in een digitaal tijdperk.

Geluid van de Casio PX-870

De PX-870 is voorzien van een 256-noten polyfonie waarmee je complexe muziekstukken kan ontwikkelen en veel klanken samen kan voegen zonder noten te verliezen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat spelers het volledige spectrum van 256-noten polyfonie zullen bereiken, is het mogelijk om de 64 of 128-noten polyfonie te bereiken met vele andere digitale piano’s. Deze verbetering voor de PX-870 maakt het een goedkope concurrent van de Yamaha YDP-184 (welke zoals het nu lijkt alleen maar in de VS uitgebracht zal worden).

Beste Casio PX-870 Review

De PX-870 heeft 19 klanken, waaronder 5 vleugelpiano’s (concert, warm helder, modern, rock, jazz), 4 elektronische piano’s, 4 orgels (pijp, jazz, en 2 elektrische orgels), 2 snaren, klavecimbel, vibrafoon en bas. Hoewel veel digitale piano’s en zeker keyboards honderden klanken en tonen bieden, zijn deze 19 klanken in ieder geval authentiek en rijk.

Casio gebruikt snaarresonantie om de echte resonantie van de gewogen toetsen te reconstrueren. Dit is wederom een poging om niet alleen de eerste klank van een akoestische piano na te bootsen, maar ook de resonantie die door de snaren gecreëerd wordt. De resonantie is instelbaar met 4 verschillende instellingen om bij je smaak te passen.

Er zijn nog een paar andere functies die Casio gebruikt om het geluid van een akoestische piano na te bootsen, zoals lid simulator, key off simulator en hamer reactie. De lid simulator maakt deksel verwijderd, deksel open, deksel half open en deksel gesloten mogelijk om de veranderingen van het geluid te simuleren met het openen en sluiten van het deksel van een vleugelpiano.

Elke digitale piano met gewogen toetsen heeft een geavanceerde hamer reactie nodig om een akoestische realisme te bereiken. De Casio Tri-Sensor Scaled Hammer Action II overbrugt bijvoorbeeld de kloof tussen klankstructuren van een vleugel- en digitale piano. De functie met drie sensoren detecteert achtereenvolgende toetsaanslagen en zorgt ervoor dat een noot herhaaldelijk kan worden afgespeeld zonder dat de toets terug moet naar een volledige ruststand.

De verschillende modi uitgelegd

  • Duale modus – Maakt het mogelijk om twee verschillende klanken samen te voegen, zoals piano en snaren. De geluidsbalans kan ook worden aangepast.
  • Split modus – Hiermee kun je eenvoudig het klavier splitsen in twee segmenten en aan elke zijde een toon toewijzen.
  • Duet modus – Net als in de split modus splitst deze modus het klavier in twee gelijke secties met twee middelste C-posities. Deze functie is een fantastische optie voor een student/leraar ervaring.

Connectiviteit en opslag

De PX-870 bevat een muziekbibliotheek van 60 nummers en je kan maximaal 10 MIDI-nummers uploaden naar het interne geheugen. Je kan naar de nummers luisteren of meespelen om te oefenen of gewoon voor vermaak.

Ook zijn er opnames van een live orkest waar je naast kan spelen met een functie die Concert Play genoemd wordt. Er zijn 10 melodieën in deze modus en het geluid is zeer realistisch, dus als een concertpiano je ding is, dan zal je zeker weten genieten van deze functie. Voor studenten die graag willen leren hoe ze begeleidend moeten spelen, is dit een uitstekende functie en heel leuk om te proberen. Er wordt bladmuziek meegeleverd en de noten van deze liedjes kan je hierin vinden. Hopelijk zullen toekomstige opvolgers van de PX-870 deze functie uitbreiden met nog meer muziek.

Goedkope Casio PX-870 Review

Er zijn opties voor opnemen en afspelen, maar deze zijn beperkt vanwege de opslagbeperkingen voor de PX-870. Bij het opnemen van audio (WAV-bestanden) wordt het geluid van het muziekinstrument zelf vastgelegd tijdens het afspelen. Deze bestanden kunnen direct op een USB-stick worden opgeslagen en net zo gemakkelijk worden afgespeeld.

Er is een tweede optie, MIDI-opname, die alleen de volgorde van de noten, de snelheid, enz. vastlegt. De PX-870 slaat slechts één nummer op, maar je kan opnemen naar een flashstation voor meer opslagruimte. De lage interne opslagcapaciteit is een nadeel voor de PX-870, maar de poort voor een USB-stick is een redelijk handige oplossing. De PX-870 kan op elk Mac-, pc-, iOS- of Android-apparaat worden aangesloten met een ondersteunde USB. Er zijn geen drivers of installaties nodig waardoor hij vrijwel universeel eenvoudig aan te sluiten is.

Laten we in deze Casio PX-870 review nu eens kijken hoe hij presteert ten opzichte van andere Casio modellen.

Prestaties ten opzichte van concurrerende modellen

Casio PX-870 vs Casio PX-860

De Casio PX-860 was lange tijd een bewezen waarde in zijn prijsklasse, maar het is duidelijk dat Casio een geweldige prestatie heeft geleverd door het model te verbeteren met technologie en design om de authenticiteit te verhogen. Het ingebouwde 4-luidspreker Sound Projection-systeem van 40 watt geeft het geluid van de PX-870 een realistisch tintje, omdat het vanuit meerdere plaatsen uit het instrument komt. Volume synchronisatie is een andere technologie die toegevoegd is aan het nieuwe model, wat het geluid verbetert bij lage volumes.

Casio heeft ook een concert hall simulatie toegevoegd die de stereo-effecten nabootst die je zou krijgen in een ruime concertzaal met een akoestische piano, waardoor de PX-870 een nog betere optie voor concertzalen, klaslokalen en gebedshuizen is.

Goedkoopste Casio PX-870 Review

De toetsen zelf zijn gemaakt van een verbeterd synthetisch ivoor, welke zoals gezegd doen denken aan de natuurlijke ivoren toetsen van de akoestische piano’s van vroeger. Het kastontwerp is soepeler met minder naden, wat een betere indruk van buitenaf geeft en het bedieningspaneel is verplaatst naar de linkerkant van de toetsen voor de PX-870.

Over het geheel genomen heeft Casio aan de verwachtingen voldaan en in veel opzichten deze zelfs overtroffen door de PX-860 te vervangen met de PX-870. De verbeteringen zijn visueel, hoorbaar en functioneel. Als spelers die de PX-860 gebruikten gefrustreerd waren door beperkingen in dat model, dan is een upgrade naar de PX-870 zeker de moeite waard. Voor personen die op dit moment op zoek zijn naar een digitale piano met gewogen toetsen van Casio en een uitstekend geluid en geavanceerde functies willen, dan dient de PX-870 zeker op hun verlanglijstje te staan.

Casio PX-870 vs Casio PX-770

Casio PX-770 digitale piano review

Hoewel de PX-870 duidelijke verbeteringen biedt ten opzichte van de PX-770, zijn er verschillende noemenswaardige overeenkomsten. Beide modellen hebben hetzelfde authentieke gevoel en ontwerp, een volledige 88 toetsen met scaled weighted hammer action, instelbare aanslaggevoeligheid, duet modus, drie pedalen, nagemaakte ebbenhouten en ivoren textuurtoetsen en een muziekstandaard.

Er zijn een paar verschillen tussen de PX-870 en PX-770 die het vermelden waard zijn en dit heeft is niet alleen betrekking op het prijsverschil. Om te beginnen heeft de PX-770 een polyfonie van 128 stemmen vergeleken met de 256 stemmen van de PX-870. De PX-870 heeft ook snaarresonantie, deksel simulator en verstelbare hamer respons, welke niet zijn toegevoegd aan de PX-770.

Het is alleen een esthetisch verschil, maar het moet opgemerkt worden dat de PX-870 in zwart of wit wordt geleverd, terwijl de PX-770 in zwart, wit of eiken wordt geleverd. Beide zijn vergelijkbaar in ontwerp en zijn gemaakt van kwalitatief materiaal voor een stevig kastontwerp.

Als het prijsverschil geen probleem is voor kopers, dan doen ze er goed aan om de extra kosten te accepteren om te profiteren van de verbeteringen die de PX-870 biedt, maar voor de prijs biedt de PX-770 een uitstekende waarde.

Casio PX-870

Conclusie: moet je de Casio PX-870 kopen?

De Casio PX-870 is een geweldig koopje voor een prijs van minder dan €1.000. De verbeteringen ten opzichte van de PX-860 zijn zeker de aanschaf waard. Bekwame pianisten zullen erachter komen dat de functies voldoen aan hun behoeften, ook al kan het geluid van een akoestische piano nooit volledig nagebootst worden.

Beginnende pianisten zullen vinden dat dit instrument hun groei- en stijlontwikkeling prima bij kan houden. Ik heb tijdens deze Casio PX-870 review echt genoten van dit instrument vanwege zijn technische verbeteringen, authentieke geluid en het brede bruikbaarheidsspectrum, terwijl een redelijk prijskaartje behouden blijft. Een aantal extra functies, zoals meer interne opslag was zeker geen overbodige luxe geweest, maar al met al biedt Casio wederom de kwaliteit die je vandaag de dag verwacht van het bedrijf.

Ik hoop dat deze Casio PX-870 review je zal helpen om een weloverwogen keuze te maken. Veel succes!`

9.1Expert Score
Een geweldige piano voor deze prijs

De Casio PX-870 is een geweldig koopje voor een prijs van minder dan €1.000. De verbeteringen ten opzichte van de PX-860 zijn zeker de aanschaf waard. Bekwame pianisten zullen erachter komen dat de functies voldoen aan hun behoeften, ook al kan het geluid van een akoestische piano nooit volledig nagebootst worden.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitaal piano of kijk ook eens naar het beste Casio digital piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo