Casio PX-770 review

De Casio PX-770 combineert het slimme, gemoderniseerde design van een digitale piano met het geluid en gevoel van een echte vleugelpiano. De elegante, meubelstijl behuizing heeft een schuivende keyboardbedekking, muziekstandaard en (net als een echte standaard) drie ingebouwde pedalen (zacht, demper en sostenuto). Gecombineerd met zijn relatief lage prijskaartje biedt de PX-770 een goedkope pianospeelervaring die ideaal is voor relatieve beginners die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van een digitale piano die meer dan alleen functies biedt en waar ze mee kunnen groeien. In deze Casio PX-770 review zal ik uitgebreid bespreken wat ik fijn en niet fijn vindt aan dit instrument. Ik zal alles bespreken, van hoe je leert om piano te spelen op de PX-770 tot wat je kan verwachten van de toetsen (bijv. hoe realistisch ze voelen) en geluidskwaliteit.

Casio PX-770 review:

Leren en spelen

Casio PX-770 digitale piano review

De Casio Privia PX-770 is mogelijk een van de beste digitale piano met 88 toetsen op de markt voor personen die een beperkt budget hebben. De PX-770 combineert een realistisch gevoel een aanslaggevoelige toetsen, kwalitatief geluid, meerdere bijgewerkte instrumentklanken en een strak, lichtgewicht ontwerp met een betaalbare prijs.

Van keyboard amateur tot echte beginner, de Casio PX-770 maakt leren spelen makkelijk met zijn duet-/lesmodus. De duetmodus is perfect voor twee spelers en splitst het keyboard in twee identieke helften met hetzelfde octaafbereik. Dit bootst het student-leraar/dual piano scenario na. Deze functie is uiteraard vooral geweldig als je op zoek bent naar een van de beste beginnerpiano’s die je kan kopen.

De Casio PX-770 heeft ook een bibliotheek met 60 ingebouwde liedjes om af of mee te spelen en biedt ruimte voor 10 extra liedjes. De muziekbibliotheek is perfect voor simultaan spelen, aangezien je de optie hebt om het tempo van elk liedje te versnellen of verlagen, zodat iedereen op zijn/haar eigen tempo mee kan spelen met de muziek.

Casio PX-770

De PX-770 geeft spelers de mogelijkheid om hun eigen optredens op te nemen en af te spelen met de onboard two-track MIDI-recorder en optionele metronoom. De digitale piano heeft ook twee koptelefoon aansluitingen voor stil spelen en afspelen.

Echte piano ervaring

De PX-770 biedt 88 volledige, geschaalde hammer action toetsen, welke perfect gewogen zijn en een echt vleugelpiano gevoel geven. Het gewicht en de depressie van de toetsen is identiek aan dat van een echte piano. Gezien zijn compacte afmetingen combineert de PX-770 perfect een slank ontwerp met 88 volledige toetsen keyboard, wat de speler een erg natuurlijk, ongelofelijk realistische piano-ervaring geeft.

Voor de Casio PX-770 gaan zitten voelde bijna net zo als bij een echte piano. Op het gebied van het echte gevoel kan de PX-770 niet veel dichter in de buurt komen dan dat. Van de 88 aanslaggevoelige, geschaalde hammer actiontoetsen tot de Acoustic and Intelligent Resonator (AiR), Casio zal zeker geen fans van de voorganger teleurstellen.

Net als zijn voorganger, de Casio PX-760, heeft de nieuwe PX-770 een Tri-Sensor II Scaled Hammer Action pianotoets voor een realistische toetsen action. De gewogen toetsen druk je net zo in en reageren net zoals die van een concertstijl piano. Elke toets is aanslaggevoelig, zodat spelers het gewicht van hun aanslag kunnen verhogen voor een luider fortissimo geluid of het gewicht van hun aanslag juist verlagen voor een zachter pianissimo geluid.

Beste Casio PX-770 Review

Het gewicht en aanslaggevoeligheid van de scaled hammer action toetsen is mysterieus realistisch. Ik ga uiteraard niet zeggen dat het spelen met de PX-770 vergelijkbaar is met een zeer dure akoestische piano. Ik durf echter wel te beweren dat gezien het grote verschil in kosten tussen de PX-770 en een akoestische piano, het geweldig is hoe de dicht het gevoel van de toetsen in de buurt komt van het echte.

Ondanks dat de Casio PX-770 uitstekend werk verricht in het nabootsen van een echte akoestische piano, blijft het uiteindelijk een digitaal keyboard en biedt hij ook functies op dat gebied. Een van de functies is de mogelijkheid om de aanslaggevoeligheid aan te passen.

Er zijn drie van tevoren ingestelde instellingen voor aanslaggevoeligheid. De eerste instelling is de minst gevoelige en bij deze is er weinig verschil tussen wanneer de speler met een zware hand of lichte aanslag speelt. Het tweede niveau van aanslaggevoeligheid heeft een iets wijdere gevoeligheid voor de aanslag van de speler. Bij het eerste niveau worden er weinig aanpassingen gemaakt op basis van het gewicht van de vingers van de speler. Het tweede niveau is echter iets gevoeliger voor het gewicht van de vingers.

In vergelijking biedt het derde niveau van aanslaggevoeligheid het meest brede dynamische bereik. De lichtste aanslag zal een teer pianissimo geluid creëren, terwijl de zwaarste aanslag voor de krachtigste fortissimo zal zorgen.

Casio PX-770 Review

Het is belangrijk om op te merken dat de aanslaggevoeligheid ook uitgeschakeld kan worden als je dat wilt. Als dit uitgeschakeld is, dan zal de digitale piano dezelfde volumetoon afspelen wanneer de toetsen ingedrukt worden, ongeacht hoe hard of licht de aanslag is.

De poging van Casio om een zo’n realistisch mogelijke akoestische piano-ervaring te bieden gaat echter verder. De PX-770 heeft namelijk ook getextureerde toetsen.

Sinds de fabricage van het oudere PX-760 model heeft Casio hun synthetisch ivoren en ebbenhouten materialen aangepast, om zodoende de piano een meer natuurlijk, realistisch, getextureerd toetsen oppervlak te geven. Net als bij de PX-760 heeft de PX-770 een ietwat getextureerd toetsenoppervlak, maar de nieuwe materialen en verbeterde textuur zorgen ervoor dat spelers van de PX-770 zelfs een nog realistische, natuurlijke ervaring zal bieden.

Alhoewel getextureerde toetsen de Casio PX-770 een voordeel geeft ten opzichte van andere modellen en merken op het gebied een echte speelervaring, vond ik dat de textuur niet in de buurt komt van akoestische piano.

Ivoor is meestal soepel en dat zijn deze toetsen niet. Maar de getextureerde toetsen hebben zeker weten een voordeel, aangezien ze het makkelijk maken voor de vingers van de speler om stevig bovenop de toetsen te blijven zitten. Met getextureerde toetsen hoef je je geen zorgen te maken dat je vingers van de toetsen glijden tijdens het spelen.

Met meer resonantie reproductie en natuurlijk verval van noten, is de klank van de PX-770 significant beter en realistischer dan die van zijn oudere broer. Resonantie reproductie is de digitale reproductie van de snaren van een akoestische piano en de manier waarop de geluidsgolven van de snaren van de piano versterkt worden op basis van de resonantiekwaliteit van elke snaar of de natuurlijke frequenties van vibratie. Nootverval is de natuurlijk lengte van een gespeelde noot op een akoestische piano totdat deze wegvalt.

LEES OOK: Beste digitale piano kopen? Bekijk onze #1 beste koop.

Knoppen en besturingen

De nu links geplaatste besturingsknoppen zorgen voor een minder rommelige lay-out en meer pianorealisme op de PX-770. Er zijn aparte knoppen voor functies, waaronder MIDI Recorder, Reverb en Metronome, twee knoppen voor klanken van de primaire instrumenten (een voor de vleugelpiano en een voor de elektrische piano), een afspeel-/stop-knop en een volume draaiknop.

Goedkoopste Casio PX-770 Review

Om gebruik te maken van de meeste instellingen en functies moet je de ‘Functieknop’ ingedrukt houden terwijl je andere knoppen combinaties indrukt. Dit is een beetje onhandig en ietwat verwarrend. Aangezien er geen digitaal scherm is, moet je tellen hoe vaak je een knop indrukt tijdens het ingedrukt houden van de ‘functieknop’ om te scrollen door het gewenste effect of instrument. Elke keer wanneer een instelling gewijzigd is, zal het instrument tussen de een en vier keer ‘piepen’, wat aangeeft dat de gebruiker een selectie heeft gemaakt. Alle knoppen combinaties voor de uitgebreide hoeveelheid functies die beschikbaar zijn op de PX-770 kunnen gevonden worden in de gebruikshandleiding.

In tegenstelling tot de nieuwere PX-870 biedt de PX-770 geen ‘Hall Simulator’ functie. Deze functie is meer een dure toeters en bellen functie dan een noodzakelijke. Het is overbodig en meer een gemak dan iets anders, dus volgens mij is het ontbreken van deze duurdere functie geen enorm gemis voor de speler.

Als je echter echt het geluid van het spelen in een grote muziekhal na wilt bootsen, dan kan je dit effect makkelijk bereiken door de juiste combinatie van chorus en reverb effecten te vinden.

AiR-technologie van de Casio PX-770

Met de ingebouwde Acoustic and Intelligent Resonator (AiR) processor van Casio die een grote capaciteit heeft, biedt de PX-770 het meest realistische pianogeluid via de meest geavanceerde technologie. Dit maakt hem ongetwijfeld een van de best klinkende digitale piano’s die je vandaag de dag kan kopen. Twee 8 Watt speakers bieden een krachtig geluid voor een betere speel- en luisterervaring.

De Casio PX-770 bevat 19 bijgewerkte instrumentgeluiden, waaronder:

  • 5 vleugelpiano’s
  • 4 elektrische piano’s
  • 4 orgels (jazz, pijp en 2 elektrisch)
  • 2 snaarinstrumenten
  • Klavecimbel
  • Vibrafoon
  • Bas

De vijf vleugelpianogeluiden van de PX-770 leggen de rijkheid en ietwat andere geluiden en klanken van verschillende akoestische vleugelpiano’s goed vast. Ik heb ervaring met het spelen van verschillende vleugel- en babyvleugelpiano’s en de Casio PX-770 verricht in mijn ogen uitstekend werk om de verschillende klankkwaliteit, resonantie en nootverval van vijf verschillende vleugelpiano’s na te bootsen.

Met zijn 19 ingebouwde instrumentgeluiden, 18 ingebouwde klanken met split en layer functies, 128 noten polyfonie en 8 onboard reverb/chorus effecten, is de PX-770 beter dan de concurrentie (gebaseerd op prijs in ieder geval). Hij heeft in mijn ogen de meest realistisch klinkende compilatie van instrumentklanken om diversiteit, expressie en gevoel aan je muziek toe te voegen.

Het vleugelpianogeluid van de PX-770 is ook bijgewerkt en gebruikt vier verschillende niveaus van stereo opgenomen samples van een echte piano. Op deze manier wordt het meest realistische en dynamische geluid in deze prijsklasse geleverd.

Diverse aansluitingsmogelijkheden

De Casio Privia PX-770 maakt elk willekeurig apparaat verbinden ook makkelijk. Via zijn USB-poort kan je makkelijk verbinden met je Mac, pc, iOS of Android apparaat, zodat je je authentieke opnames op kan slaan op elk compatibel apparaat.

Nog een enorm gemak van de connectiviteit van de PX-770, is dat er geen drivers downloads nodig zijn.

Modern design ontmoet moderne technologie

Goedkope Casio PX-770 Review

Het bijgewerkte ontwerp van de behuizing heeft een prachtige houten textuur, welke beschikbaar is in drie kleuren: zwart, bruin en wit. Gezien zijn kleurafwerkingen zal hij een geweldige aanvulling zijn van elk huis.

De behuizing is extreem makkelijk in elkaar te zetten, aangezien het enige vereiste gereedschap een kruiskopschroevendraaier is. Ik raad echter wel aan om het instrument met een andere persoon te assembleren, zodat je het digitale keyboard niet laat vallen tijdens het vastmaken aan de base.

De piano is 139 cm breed, heeft een lengte van 80 cm en is verrassend slank met een diepte van 30 cm, waardoor hij makkelijk in kleinere ruimtes geplaatst kan worden. Met een gewicht van ruim 31 kg volledig geassembleerd is hij ook relatief licht en kan makkelijk verplaatst worden door twee personen.

Alhoewel hij lichtgewicht en redelijk compact is, raad ik echter niet aan om de digitale piano te veel te verplaatsen, aangezien dit tot schade kan leiden en dit is niet een mobiel keyboard. Net zoals alle tedere instrumenten zou de PX-770 erg voorzichtig verplaatst moeten worden om ervoor te zorgen dat hij je vele jaren plezier zal bieden met zijn kwalitatieve geluid en prestatie.

Hoe presteert de Casio PX-770 ten opzichte van zijn voorganger?

Casio PX-770 vs Casio PX-760

Beste Casio PX-760 review

Vergeleken met de oudere Casio PX-760 zijn de verschillen tussen dit oude model en de PX-770 niet enorm. De bijwerkingen die Casio heeft doorgevoerd bij de PX-770 zijn echter wel belangrijk, waardoor dit nieuwere model zeker de voorkeur geniet als je tussen ze moet kiezen (tenzij je het oude model met een flinke korting kan vinden).

Ten eerste biedt de PX-770 met een verbeterde geluidschip een meer natuurlijke geluidsresonantie en langere sustaintijden van het rechterpedaal.

Daarnaast zijn alle 19 instrumentgeluiden bijgewerkt en er is nu een extra akoestisch pianogeluid.

De bijgewerkte constructie van de behuizing met minder naden en slankere ingebouwde speakers geven de PX-770 ook een erg aantrekkelijke uitstraling. Dit is uiteraard een digitale piano die ten eerste koopt voor de aanslag, het gevoel en het geluid. Het is echter fijn om te weten dat je deze digitale piano in je woonkamer of slaapkamer kan plaatsen zonder dat hij een lelijk eendje is.

De behuizing is ook vele malen lichter dan het nieuwste model van de Casio Privia serie, de PX-870, welke een solide, zwaardere en gesloten behuizing heeft.

Een van de beste eigenschappen van de Casio PX-770 is zijn prijskaartje. Het aantal functies, klanken en begeleidingen die geboden worden door dit instrument voor zijn prijs is onverslaanbaar. De PX-770 wordt echter niet geleverd met een pianobank, dus deze moet je apart (of wanneer mogelijk als een bundel) kopen voor de echte akoestische piano-ervaring.

Conclusie van deze Casio PX-770 review

De Casio PX-770 is een erg mooie, kwalitatieve digitale piano voor een betaalbare prijs. Als prijs belangrijk voor je is, dan zou je dit instrument zeker weten op je overwegingslijstje moeten zetten.

We hopen dat je genoten hebt van deze Casio PX-770 review.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste koop digitale piano of kijk ook eens naar het beste elektrische piano van Casio.
8.5 Totale Score
Mooie, kwalitatieve digitale piano

De Casio PX-770 is een erg mooie, kwalitatieve digitale piano voor een betaalbare prijs. Als prijs belangrijk voor je is, dan zou je dit instrument zeker weten op je overwegingslijstje moeten zetten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo