Casio PX-760 review

Casio PX-760 review


De Casio PX-760 heeft de oudere PX-750 vervangen wat een van de beter verkopende laag geprijsde digitale piano’s van Casio was. Ook was het van alle grote merken de enige digitale piano die een compacte meubelstandaard had in de prijsklasse onder de €900. De prijs van de PX-760 is vergelijkbaar met de niet meer verkrijgbare PX-750 en je kan hem op het internet vinden voor €839. De features zijn grotendeels gelijk gebleven met betrekking tot het design van de kast, de kleuren, lay-out van het besturingspaneel, interne geluidssysteem en een aantal functies. Deze nieuwe piano heeft echter wel een aantal mooie upgrades ontvangen op het gebied van de instrument samples en ook een nieuwe muziekbibliotheek met klassieke orkestmuziek waar je mee kan spelen. De meest belangrijke punten zal je in deze Casio PX-760 review vinden.

Casio PX-760 review:

Features

We hebben aardig veel gespeeld met deze nieuwe PX-760 en de upgrade van de geluiden bestaat onder andere uit veel meer kwalitatief klinkende instrumenten, zoals merkbaar verbeterde snaarinstrumenten en elektrische piano’s en zoals altijd een superieur akoestisch pianogeluid met een grote dynamische toonlengte en 3 elektronische sensors per toets. Met betrekking tot de nieuwe features heeft Casio een nieuwe muziekbibliotheek toegevoegd die bestaat uit 10 klassieke orkestmuziekstukken waar je naast kan spelen door gebruik te maken van de pianogeluiden. De 10 muziekstukken zijn in WAV formaat (opname van een live orkest) en klinkt net als een echte opname van instrumenten op een cd. De liederen hebben hun eigen geluid en indeling (de piano heeft deze geluiden niet), maar je kan echter wel meespelen met de geluiden die je hebt. Het zijn standaard klassieke muziekstukken en alhoewel het leuk is om mee te spelen, moet je muziek kunnen lezen (of spelen door te luisteren) en op hetzelfde vaardigheidsniveau spelen, om op de juiste manier gebruik te kunnen maken van deze functie. Je kan de liederen vertragen, het linker of rechter playback geluid op stil zetten om live mee te spelen (beide features zijn best cool) en een aantal andere dingen doen met de orkestbegeleiding, wat allemaal leuk om te doen is en handig voor het leren. Maar er zijn zeker andere manieren om dit te doen (iPad apps, etc.) en met een veel grotere muziekbibliotheek en een grotere en betere verscheidenheid aan muziek van verschillende genres. Begrijp ons niet verkeerd, het is een mooie feature, maar we stonden er niet versteld van aangezien er maar 10 muziekstukken zijn en deze zijn allemaal klassiek. Zoals we hierboven al vermeld hebben moet je daarnaast ook weten hoe je muziek moet lezen op een geavanceerd niveau om op een goede manier mee te kunnen spelen.

Beste Casio PX-760 Review

Al met al denken we dat de nieuwe upgrades in deze PX-760 erg mooi zijn, maar afgezien van deze features is deze piano grotendeels hetzelfde als de vorige PX-750 op de andere gebieden. Dit is echter een goed ding, aangezien de PX-760 zelfs meer pianokwaliteit voor het geld biedt dan de concurrenten in dezelfde prijsklasse. Voor een uitgebreidere Casio PX-760 review willen we je verwijzen naar de vorige PX-750 en aan de hand van die review zal je een aardig goed idee krijgen wat de PX-760 nog meer te bieden heeft. We hebben erg vaak met de PX-750 gespeeld dus we kennen die piano goed. Dit nieuwe model is erg populair omdat het het meest realistische pianogeluid in de prijsklasse heeft, door gebruik te maken van geavanceerde digitale geluidstechnologie met 128 polyfonen, een goed reagerend ivoren / ebbenhouten toetsen action gevoel die verreweg de meest authentieke in deze prijsklasse is, hij is redelijk simpel om te gebruiken, heeft veel gave features die andere piano’s in deze prijsklasse niet hebben en hij ziet er aantrekkelijk uit in de moderne kast met metalen toetsenbedekking. We zijn vooral fan van het intuïtieve besturingspaneel met de knoppen voor je in plaats van aan de zijkant wat bij veel andere merken het geval is. De functies zijn makkelijk om te zien, makkelijk te gebruiken en maken het mogelijk om een aantal handige interactieve features te gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld 2-track MIDI opname voor aparte rechts- en linkshandige playback om te horen hoe elke hand presteerde tijdens je oefensessies. Erg handig voor studenten.

Een ding waar mensen zich van bewust moeten zijn, is dat de PX-760 de enige digitale piano van alle grote merken in deze prijsklasse is met een volledig staand meubelstuk die een ingebouwde metalen bedekking voor de toetsen heeft en een besturingspaneel voor de speler. Alle andere grote merken hebben alleen maar draagbare piano’s in de prijsklasse. Daarnaast is de PX-760 ook de enige piano die drie verschillende kleuren aanbiedt, waaronder een gelimiteerde bruine walnoot kleur en ook satijn zwart en wit. De bruine kleur is niet beschikbaar bij digitale piano’s in deze prijsklasse van andere grote merken, dus als je een bruine digitale piano wilt voor minder dan €900, dan moet je voor de PX-760 kiezen. En die mogelijkheid is nog een duidelijke reden waarom je de Casio PX-760 zou moeten kopen als je een bruine kleur wilt en je de functies van de piano in deze prijsklasse aantrekkelijk vindt.

Goedkoopste Casio PX-760 Review

Conclusie Casio PX-760 review

Aangezien de PX-750 niet gefabriceerd wordt en niet meer beschikbaar is (mogelijk verkopen sommige lokale winkels hem nog wel) moet je er aardig snel bij zijn als je de PX-760 aan wilt schaffen, want vanwege de populariteit zou het zo kunnen dat hij binnenkort moeilijk te verkrijgen is. In deze prijsklasse zijn zeker andere kwalitatieve digitale piano’s te vinden, maar voor een prijs van €839 kan de Casio PX-760 niet verslagen worden voor wat hij doet en wij zouden zeker niet de oudere PX-750 kopen, aangezien dit nieuwe model een stuk beter klinkt. Deze piano is echt voor personen die een instapmodel willen en niet veel meer dan dat. Als je echt alleen piano wilt spelen en van pianomuziek wilt genieten met een paar extra features (toeters en bellen) en je niet meer dan €900 wilt betalen, dan is de Casio PX-760 waarschijnlijk een goede keuze voor jou. We hopen dat je genoten hebt van deze Casio PX-760 review. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je die altijd hieronder stellen. Al een Casio PX-760 in huis? Deel dan zeker je ervaringen, zodat andere gebruikers hiervan kunnen profiteren.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste piano digitaal of kijk ook eens naar het beste casio elektrische piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo