Wat is het beste beginners keyboard

Als beginner ben je op zoek naar een goede beginners keyboard dat jouw wensen beantwoordt en ook meevalt qua prijs. In dit artikel bespreken we vijf keyboards die geschikt zijn voor beginners. We overlopen de voor-en nadelen en vergelijken ze met de populairdere keyboards op de markt.

Vooraleer ondoordachtzaam de bankkaart boven te halen, hou je best volgende drie aspecten in het achterhoofd:

 1. Aantal toetsen: het ideale aantal ligt het dichtst tegen de 88 toetsen, dit is het aantal toetsen van een echte akoestische piano. Voor een beginner volstaan 61 toetsen tot wanneer je genoeg gevorderd bent om ook over de hogere en lagere toetsen te beschikken om moeilijkere en meer complexe muziekstukken te kunnen spelen.De meeste keyboards op onze lijst zullen dan ook 61 toetsen bevatten, aangezien dit ideaal is voor een beginner. Omdat de keyboards met 76 toetsen ook populair zijn, hebben we eentje in de lijst opgenomen.Afhankelijk van welke muziek je wil spelen, zul je wel kunnen inschatten hoeveel toetsen je nodig zal hebben, 61 of 76. Hoe meer toetsen, hoe beter, aangezien je dan meer opties hebt qua muziekstukken. Weet ook dat keyboards met meer toetsen ook van hogere kwaliteit zijn, welke je waarschijnlijk zal houden en meer zal gebruiken dan een keyboard met 61 toetsen. Maar als beginner hoef je hier niet over in te zitten, je voelt waarschijnlijk de nood voor een beter instrument na twee jaar.
 2. Gewogen versus semi-gewogen versus niet gewogen toetsen: wanneer je naar een draagbare digitale keyboard zoekt, zul je de keuze hebben tussen niet gewogen of semi-gewogen toetsen. Ga steeds voor de gewogen toetsen. Niet gewogen toetsen bieden geen weerstand wanneer je deze aanslaat en ook het volume verandert niet ongeacht hoe hard of zacht je deze aanslaat.Semi-gewogen toetsen bieden evenveel weerstand over het gehele keyboard, in tegenstelling tot een gewogen keyboard waarbij de lagere noten meer weerstand bieden dan wanneer je de hoge toetsen aanslaat, zoals bij een akoestische piano. Het semi-gewogen keyboard is de meest voorkomende en is perfect voor beginners om de basis aan te leren.
 3. Features: elk draagbare keyboard op deze lijst heeft een eigen focus en functies, of het nu om een sampling functie of een leerfocus gaat. Ook al zouden sommigen voor de beste allround beginners keyboard zouden gaan, jij kiest uiteindelijk welk keyboard het beste bij jou past.
Piano / KeyboardBeste voorAanbieding
Casio CT-S300Beste goedkope draagbare keyboard (onder €200)bekijk prijs
Yamaha PSR-E373Beste beginnerskeyboard (onder €300)bekijk prijs
Roland FP-10Beste Digitale Piano voor Beginners (Onder €500)bekijk prijs
Roland FP-30XBeste Digitale Piano in het middensegment (onder €700)bekijk prijs
Casio PX-870Beste Digitale Piano voor Thuisgebruik (onder €1.000)bekijk prijs
Kawai ES920Beste Professionele Stage Piano (onder €1.500)bekijk prijs
Roland RP701Beste digitale piano voor thuisgebruik (onder €1.500)bekijk prijs
Yamaha CLP-735Beste digitale piano voor thuisgebruik (onder €2.000)bekijk prijs
Roland RD-2000Beste stage piano keyboard (onder €3.000)bekijk prijs
Nord Stage 4Beste voor professionele muzikanten (boven €3.000)bekijk prijs

Top vijf van de beginners keyboard

Dit is onze lijst met de vijf beste elektrische keyboards voor de beginner. Je kan ook ons article over de grootste verschillen tussen digitale piano’s en keyboards lezen.

Yamaha EZ-220

beginners keyboard Yamaha EZ-220

Het Yamaha EZ-220 61-toetsen verlichte keyboard is gericht op de volwassen beginnende muzikant, met verlichte toetsen die helpen bij het lesprogramma van het toetsenbord en de superieure geluidskwaliteit die men kan verwachten van een Yamaha-instrument. Sommige functies:

 • 392 instrumentgeluiden
 • Aanslaggevoelige toetsen
 • 100 begeleidingsstijlen
 • 100 ingebouwde songs
 • 32-key polyfonie
 • 9 reverb-effecten

Dit keyboard is een goeie introductie voor beginners en maakt het aanleren van pianospelen leuk en gemakkelijk met het verlichte keyboard.

» Klik hier voor informatie, prijzen & gebruikersreviews.

Casio CTK-2500

beginners keyboard Casio CTK-2400

De Casio CTK-2500 is een licht, compact 61 toetsen sampling keyboard dat verschillende functies heeft voor zowel de beginner als de muzikant die al verder gevorderd is en opnames wil maken. Dit keyboard wordt voornamelijk gebruikt voor sampling en heeft een ingebouwde microfoon dat tot twee seconden van het geluid kan opnemen.

Maar de CTK-2500 wordt ook gebruikt om pianospelen aan te leren, met een cool LCD-scherm dat een paar handen weergeeft voor de vingerzettingen, een hoge en lage tonen sleutel die de noten weergeeft als je ze speelt, evenals een mini-keyboard dat de toetsen highlight wanneer je ze speelt. Hier zijn enkele kenmerken van de CTK-2500:

 • 400 verschillende stemmen en 150 ritmes
 • ingebouwde microfoon dat tot twee seconden van het geluid kan opnemen
 • 48-key polyfonie
 • 20-liedjes database
 • USB / MIDI-connectiviteit

Een belangrijk nadeel van dit keyboard is dat terwijl zij boxed-type toetsen heeft die het uitzicht geven van een akoestische piano, deze niet gewogen zijn.  Dit kan later de overgang naar een akoestische piano moeilijker maken voor een beginner. Toch staat dit keyboard in onze top vijf door zijn educatieve en sampling functies.

Yamaha PSR-e453

beginners keyboard Yamaha PSR-e243

De Yamaha PSR-e453 van Yamaha is een ander 61 toetsen beginners keyboard. Hier zijn de belangrijkste kenmerken:

 • Non-touch gevoelige toetsen
 • Leerfunctie (de Yamaha Education Suite)
 • USB-connectie
 • reverb-effecten
 • Song Library
 • 385 stemmen, 100 begeleidingsstijlen
 • Sound controller app, evenals vooruitgang tracker app, compatibel met iOS
 • Akoestische piano knop
 • Ultra-breed stereogeluid
 • Afspelen van een song, constant aangepast aan het tempo van de pianospeler

De iOS compatibiliteit en sound controller app van de PSR-e453 is aantrekkelijk voor de pianist die van technologie houdt. Recente Yamaha keyboards lijken allemaal te worden uitgerust met deze sound controller app waarmee je het keyboard kan bedienen vanaf je iPhone of iPad, van het veranderen van de steminstellingen tot het spelen met effecten zoals toonhoogte. De technologische opties maken van de Yamaha PSR-e453 een top pick voor een beginners keyboard.

» Klik hier voor informatie, prijzen en gebruikerreviews.

Casio CTK-4400

beginners keyboard Casio CTK-4400

De Casio CTK-4400 is een compacte, draagbare keyboard met 61 toetsen. Hij is ideaal voor beginners die de basis van het pianospelen onder knie willen krijgen. De functies zijn afgestemd op beginners:

 • Aanslaggevoelige toetsen
 • 600 AHL keyboardstemmen
 • Concertzaal reverb
 • 48-stemmige polyfonie
 • Step-up leersysteem
 • 180 ritmes
 • 152 songs
 • Sampling-functie
 • USB / MIDI-connectiviteit
 • Power adapter meegeleverd

De CTK-4400 is een veelzijdig keyboard dat allerlei kan van het aanleren van voorgeprogrammeerde songs via zijn educatieve functies tot het opnemen en samenstellen van composities via de opname- ene samplingfunctie. Het keyboard bevat 152 liedjes om aan te leren door middel van het Step Up leersysteem. Dit is meer dan welke andere fabrikant ook die soortgelijke keyboards aanbiedt.

En met de 600 verschillende stemmen en 180 verschillende ritme-opties om uit te kiezen, is het makkelijk om creatief te zijn met de CTK-4400. Een andere leuke feature is de concertzaal reverb-functie, waarmee de piano klinkt alsof er in een concertzaal gespeeld wordt.

» klik hier voor informatie, prijzen en gebruikersreviews

Yamaha Piaggero NP-V80

beginners keyboard Yamaha Piaggero NP-V80

De Yamaha NP-V80 kan als de nummer één beschouwd worden in deze lijst: een strak 76-toetsen keyboard met een realistische pianoklank en de typische Yamaha zachte toetsen. Hoewel dit niet volledig hetzelfde is als volledig gewogen toetsen, geven de toetsen wel meer weerstand naarmate de lagere toetsen aangeslagen worden.

Wanneer je echt gewoon op zoek bent naar de basis die een beginners keyboard mee moet hebben, dan is de NP-V80 net wat je zoek met zijn gewogen toetsen, 10 stemmen, 32-toetsen polyfonie en ingebouwde stereo speakers. Verdere kenmerken:

 • Ingebouwde metronoom
 • Optie batterij of adapter
 • MIDI In / Out
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Sustain pedaal connectiviteit

Dit keyboard is voor de beginner die gewoon een klassiek keyboard wil zonder veel stemmen, ritmekeuzes, of andere externe functies. Dit wil niet zeggen dat de andere keyboards daarom inferieur zijn, maar de Yamaha NP-V80 is eigenlijk een no-nonsense instrument dat de klus te klaart tegen een redelijke prijs van rond de €310. Mocht je de NP-V80 nergens meer vinden, kun je proberen zijn voorganger op te zoeken, de NP-V60, eventueel gebruikt maar nog steeds in een goeie staat.

» Klik hier voor meer informatie, prijzen en gebruikersreviews

Conclusie

Hopelijk gaf dit artikel over de beste beginners keyboard je meer inzicht in wat je moet weten vooraleer je een keyboard kopen gaat. Onthou de volgende belangrijkste feiten:

 1. Hoe meer toetsen, hoe beter.
 2. Aanslaggevoeligheid is een must wanneer je na verloop van tijd naadloos wil overschakelen naar een akoestische piano.

Op zoek naar iets anders? Bekijk onze:


Vergelijk nu prijzen bij:




Tags:

1 Reactie
 1. hallo.
  ik zoek een keyboard waar mee je sampels
  bijvoorbeeld van bandonion geluiden of stemmen van baritons of soprano s kan invoegen
  zoals bij de Korg PA 900 maar dan veel goedkoper (heb op dit moment weinig geld
  weten jullie misschien zo n keyboard voor niet te veel geld?
  hoogachtend Claudia

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo