Beste piano lamp kopen van dit moment?

Of je nu een beginner bent of al je hele leven piano speelt, goede verlichting is essentieel. Er zijn veel verschillende stijlen van beste piano lamp modellen beschikbaar voor de piano en je keuze zal zeer waarschijnlijk niet alleen afhangen van je budget, maar ook de stijl van de piano die je hebt en de decoratie in je huis. De beste plaats om te beginnen is je stijl piano overwegen, of je nu een vleugelpiano, buffetpiano of een elektronische piano hebt, elke combineert het beste met een andere soort lamp.

Vergelijk nu prijzen bij:

Verschillende stijlen

Beste piano lamp kopen tips

Voordat je opzoek gaat naar de beste piano lamp, is het belangrijk om de verschillende stijlen die beschikbaar zijn te begrijpen.

 • Klemlampen klem je vast aan een muziekbureau of plank en blijven vastzitten door het vastdraaien van twee schroeven.
 • Bureaulampen hebben een gewogen base om te voorkomen dat de lamp omvalt. Deze stijl heeft aanpasbare armen en een kap die je kan draaien, zodat het licht gericht wordt op de toetsen of het bladmuziek.
 • Vloerlampen werken goed met de meeste soorten piano’s. Deze stijl heeft een cilindervormige kap met een lange arm en kan aan elke kant van de piano geplaatst worden en de arm is lang genoeg om je muziek te verlichten.

De beste piano lamp kopen

De meest populaire lamp keuze voor een vleugelpiano is een lamp die je vast kan klemmen. Deze lampen maak je stevig vast aan de bovenkant van een muziekbureau en blijven goed zitten door hun twee schroeven. Deze lampen zullen je vleugelpiano niet beschadigen, aangezien er vilt wordt gebruikt voor de punten die je vastmaakt aan de piano. Deze klemlampen worden vaak gebruikt met populaire vleugelpianomerken zoals Steinway & Sons, Baldwin en Kawai.

Beste Piano Lamp kopen

Alhoewel lampen voor vleugelpiano’s gebruikt kunnen worden voor andere soorten piano’s, is een bureaulamp de populairste keuze voor een buffetpiano. Deze soort piano verlichting is vergelijkbaar met een lamp die je op een normaal bureau zou gebruiken, alhoewel hij ontworpen is voor gebruik met een piano vanwege een dubbele aanpasbare arm en een draaibare kap. Dit maakt het mogelijk om het licht precies te richten op waar je het het meeste nodig hebt, of je nu het bladmuziek of de toetsen wilt verlichten. Je zal normaal gesproken op zoek gaan naar bureaulampen die ook gebruikt worden bij Weber, Suzuki, Kohler & Campbell en Henry F. Miller piano’s.

Vloerlampen werken goed met zowel vleugelpiano’s als buffetpiano’s. Je kan ze aan de linker- of rechterkant van de piano of waar de pianist zit plaatsen, wat afhangt van de afmetingen van je instrument en persoonlijke voorkeur. Vloerlampen voor piano’s werken goed voor Yamaha, Casio en Roland piano’s.

Als je een elektrische piano hebt, dan kan je kiezen voor een vloerlamp of bureaulamp om voor de juiste verlichting te zorgen tijdens het spelen.

LEES OOK: Ga je een digitale piano kopen? En wil je de beste koop? Check onze gids.

De voordelen van LED piano lampen

De belangrijkste beslissing die je moet maken wanneer je een piano lamp koopt, is de beste soort verlichting. De meeste soort lampen zijn beschikbaar met standaard gloei- of tl-verlichting. Vandaag de dag geven de meeste pianisten echter de voorkeur aan LED-verlichting, wat licht zonder glans produceert. Dit maakt het makkelijker om bladmuziek te lezen tijdens het spelen. LED piano lampen zijn beschikbaar in alle stijlen, waaronder lampen voor vleugelpiano’s, buffetpiano’s en elektrische piano’s. LED-verlichting heeft een lager energieverbruik en een licht die het langer uithoudt en het produceert een licht zonder glans die niet te warm is. Veel LED piano lampen worden gemaakt met een slanker profieldesign, wat een grotere flexibiliteit mogelijk maakt.

De eerste piano lampen

Beste Piano Lamp kopen tips

Vroeger speelden pianisten in auditoriums en oefenende ze ’s nachts met het licht van een kaars. Dit zorgde voor veiligheidsrisico’s en maakte het moeilijker om de muziek te lezen vanwege de extra glans van de vlam. Uiteindelijk begonnen muzikanten ditzelfde concept te gebruiken met een bedekking aan de achterkant van de kaars om de glans te verminderen en licht van de vlam te focussen op de muziek en toetsen.

De opkomst van elektriciteit elimineerde het brandgevaar, maar dezelfde glans problemen bleven bestaan. Bedekkingen en kappen werden vervolgens gebruikt om dit te elimineren en het spelen comfortabeler te maken. Voor personen die van traditie houden kunnen deze ouderwetse lampen nog steeds gekocht worden, maar ze zijn vaak veel duurder. Moderne lampen werken via stroom of op batterijen en LED-lampen kan je vaak vastmaken aan een muziekstandaard om zo onopvallend mogelijk te zijn.

De behoefte voor de beste piano lamp

Beste piano lamp kopen

Piano lampen worden gebruikt om bladmuziek en de toetsen van een piano te verlichten tijdens het spelen. Deze lampen zijn speciaal bedoeld voor het speelgebied voor wanneer de normale kamerverlichting niet goed genoeg is om het gebied te verlichten.

Piano lampen worden vaak gebruikt om het werkgebied te verlichten wanneer de verlichting in een kamer of tijdens een evenement te zwak is. De primaire eigenschap van moderne pianolichten is de kap die gebruikt wordt om de glans te verminderen, zodat de pianist vermoeide ogen kan voorkomen en zonder problemen zijn/haar bladmuziek of toetsen kan zien. Sommige personen schaffen lampen aan om de piano passend te maken bij de decoratie in huis. Veel lampen zijn ontwikkeld om zowel schoonheid als functie toe te voegen.

Wanneer is de beste piano lamp noodzakelijk?

Er zijn verschillende situaties waarbij een pianist er mogelijk achterkomt dat een lamp noodzakelijk is:

 • Als de speler er achterkomt dat zijn/haar ogen vermoeid raken tijdens het lezen van de bladmuziek
 • Als je moet fronsen of een leesbril op moet zetten om de muziek te zien
 • Noten worden vaak verkeerd gespeeld in onbekende muziekstukken
 • Wanneer je van plan bent tijdens evenementen te spelen waarvan je weet dat het donker is
 • Wanneer je piano instructies geeft

Ideale hoogtes voor verschillende lampen

De beste lampen voor piano’s hebben aanpasbare hoogtes, maar veel echt ouderwetse piano lampen missen deze functie.

 • LED piano lampen zijn vaak redelijk kort en worden vaak vastgemaakt aan de muziekstandaard van vleugelpiano’s.
 • Desktop piano lampen voor buffetpiano’s zijn vaak 25 tot 30cm in hoogte en kunnen bij hun nek aangepast worden.
 • Veel vloerlamp modellen worden op de grond naast de piano geplaatst en ze bieden licht op bijna elke hoogte die de speler wil.

Conclusie

We hopen dat je met de informatie in dit artikel de beste piano lamp uit kan kiezen voor je behoeften. Heb je vragen of wil je je ervaringen delen, laat dan hieronder een reactie achter.

Vergelijk nu prijzen bij:

LEES OOK:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo