Welke Yamaha digitale piano is de beste?

Het bedrijf Yamaha is al vele jaren een leidende producent op vlak van akoestische en elektronische piano’s. In de loop der jaren zijn ze het meest gekend voor hun breed gamma piano’s. Hun akoestische piano’s zijn wereldwijd bekend en hun reeks digitale piano’s is ondertussen ook bekend als één van de beste op de markt. Hun producten zijn zeer gewild en na het zien van hun aandacht voor detail en precisie is dit makkelijk te begrijpen.

 

Voordelen van een Yamaha digitale piano

Yamaha Piano’s zijn zeer betrouwbare, stevige en beproefde piano’s die altijd een garantie van tevredenheid geven aan de klant. Hun ingenieurs hebben ontelbare uren gewerkt aan specifieke technologieën zoals graduele hamer-actie toetsensets, gepatenteerde wave sampling technologie, een grote verscheidenheid aan toon- en stemselectie en nog vele andere technologieën. Deze verscheidenheid aan eigenschappen binnen deze instrumenten gekoppeld aan hun prijs-kwaliteit verhouding maakt dat Yamaha piano’s makkelijk verkoopbaar zijn.

Je kan genieten van langdurige en aangename voordelen als je eigenaar bent van een draagbaar keyboard, digitale piano, stagepiano, of werkstation van Yamaha. Yamaha piano’s hebben een hoge waarde en bezitten een speciale plek op de pianomarkt, dus ben je altijd zeker dat je een mooie prijs krijgt als je besluit je piano te verkopen. Yamaha piano’s hebben ook altijd de laatste technologieën die beschikbaar zijn, dus je zal nooit het gevoel hebben dat je Yamaha digitale piano achter staat op het vlak van muziektechnologie. In feite zijn Yamaha piano’s in veel gevallen leider op vlak van innovatieve technologie, en ingenieurs van andere bedrijven hebben deze innovaties bestudeert en toegepast in hun producten.

 

De beste Yamaha digitale piano op de markt

Er zijn veel goede Yamaha piano’s op de markt die je zou kunnen beschouwen als het beste van het beste. Hier zijn drie van Yamaha’s meest gewaardeerde en best verkopende piano’s:

 • Yamaha P-45 (lees review)
 • Yamaha P255 (lees review)
 • Yamaha DGX 660 (lees review)
 • Yamaha CP4 (lees review)
 •  

  Elk van deze piano’s brengt een andere mix van functies en stijlen naar de consument, en de uiteindelijke aankoop hangt af van wat de consument zoekt. De ene digitale piano biedt misschien meer draagbaarheid en een grotere selectie aan stemmen. De andere is dan weer goedkoper maar heeft een lager selectiebereik en is van mindere kwaliteit. Nog andere piano’s vertrouwen dan weer op de kwaliteit van hun technologie en hardware gecombineerd met de kwaliteit van hun tonen om een kwaliteitsvol totaalpakket aan te bieden. Ongeacht wat het geval is, elke piano heeft zijn eigen karakteristieken.

  • De Yamaha P-125 is al jaren een van Yamaha’s best verkopende digitale piano’s. Hij wordt algemeen aanzien als het beste pakket dat Yamaha te bieden heeft op vlak van elektrische piano’s. De piano heeft 88 gewichtige toetsen en een verbazingwekkende polyfonie van 128 noten om te garanderen dat elk soort pianowerk gespeeld kan worden. Het toetsenbord wordt gekenmerkt door Yamaha’s Graded Hammer technologie, deze bootst de hamer-actie na die je vindt in een echte piano, en zorgt ook voor het graduele toetsgevoel van de bas naar de bovenstem. Hij bezit ook de Pure CF klankgenerator, welke als eerste de pure gesamplede geluiden van Yamaha’s eigen CFIIIS concertvleugelpiano naar de P-serie brengt. De bouw, stijl en verbindingsmogelijkheden maken de P-125 al af, maar de prijs tussen de 600€ en 700€ is de kers op de taart (bax shop of coolblue + nu beiden met Gratis standaard bij bax shop)

   

  • Yamaha DGX 640W digitale pianoDe Yamaha DGX-660 staat niet ver achter op de P-125. Yamaha noemt hem hun “most piano-like Portable Grand ever”, en na er een beetje mee gewerkt te hebben begrijp je makkelijk waarom. De eerste reden waarom de DGX-660 als een vleugelpiano aanvoelt is zijn matzwarte toetsafwerking. Dit gevoel wordt nog ondersteund door Yamaha’s Graded Hammer Standard (GHS) toetsenbord, welke Yamaha’s graduele hamer-actie technologie bevat om het gevoel te scheppen dat je bij elke toetsaanslag de snaren aanraakt. Met een flashy LCD scherm en meer dan 500 tonen en stemkeuzes, zijn velen verbaasd als ze deze piano voor ongeveer dezelfde prijs als de P-125 vinden. (bax shop of coolblue)

   

  • De Yamaha NP-12 is licht en compact gebouwd, en met een ongelooflijk gewicht van 4kg misschien wel de lichtste digitale piano in de wereld. En hij heeft ook nog heel wat positieve eigenschappen achter de hand, zoals kwaliteitsvolle stemselecties en een geavanceerde memory sampling technologie. Het is ook verbluffend dat hij kan aangedreven worden door een batterij en beschikt over een trendy eco-modus wat er voor zorgt dat de piano zichzelf afsluit na een lange periode van inactiviteit. (bij bax shop of coolblue)

   

  Beginner vs gevorderde

  Piano’s in de digitale piano catalogus van Yamaha kunnen  sterk in doelniveau verschillen. Aan de ene kant zijn er digitale piano’s die meer geschikt zijn voor beginnende pianospelers, aan de andere kant zijn er ook die meer gericht zijn op geavanceerde en toppianisten. Nochtans mag een piano nooit vreemd aanvoelen voor om het even welke pianospeler, ongeacht zijn niveau. Elke piano heeft het vermogen om te voldoen aan de noden van elke pianospeler, maar sommige piano’s passen nu eenmaal beter bij bepaalde spelers dan andere piano’s.

  • Een digitale piano voor beginners focust meestal meer op simpliciteit en kwaliteit dan op een groot aantal functies en mooie eigenschappen. Enkele van de Yamaha piano’s die in deze categorie vallen zijn de NP-12, de NP-32 en de YPT-230. De NP-12 en NP-32 komen uit dezelfde familie, de NP-12 is eigenlijk een miniversie van de NP-32. Ze leggen beiden de nadruk op draagbaarheid en betaalbaarheid, door middel van een mooie set toetsen en een goede polyfonie. De YPT-230 heeft een veel groter bereik aan klanken, maar beschikt over dezelfde soort draagbaarheid en betaalbaarheid.

   

  • Meer geavanceerde piano’s bieden een veel groter gamma aan mogelijkheden. Yamaha piano’s in deze categorie zijn de DGX-660, P-255 en YDP-V240. De DGX-660 en de P-255 leggen beiden de nadruk op kwaliteitstonen omgeven door een eigentijds digitaal pianoframe, met hamer-actie en wave sampling technologie. De YDP-V240 brengt dit alles en meer naar een frame van een staande piano en de Yamaha Motif XF8 opent een hele nieuwe wereld op vlak van studioproductie.

   

  Vergelijk goed de prijzen op Coolblue & Bax-shop >>>

   

  Prijsklasse

  Een Yamaha digitale piano kan in bijna elke prijsklasse gevonden worden, dus er is voor elke consument zeker een betaalbare piano te vinden. Je vindt piano’s die zich in de lage prijsklassen bevinden van 150€ tot 400€, zoals de:

  • NP-12,
  • NP-32
  • YPT-230.

  Dan heb je ook nog de piano’s van gemiddeld niveau, welke tussen de 400€ en 800€ kosten. Digitale piano’s in deze categorie zijn de:

  • P-125,
  • CP50,
  • DGX-660,
  • P-45
  • YPG-535

  De prijzen van geavanceerde digitale piano’s beginnen van 800€ en gaan wel tot 4,000€ – 5,000€, afhankelijk van het toestel. Toestellen in deze categorie zijn de:

  • CP-33, P-355,
  • YDP-V240,
  • CP1,
  • CP5
  • Motif XF8 (eerder een synthesizer).

   

  Vergelijk goed de prijzen op Coolblue & Bax-shop >>>

  Twijfel je nog?
  Lees dan hier onze piano koopgids vol met tips.


  Vergelijk nu prijzen bij:
  1 Reactie
  1. Antwoord
   Ellen Kloosterman 2020/07/15 op 3:23 am

   Hi! Ik heb een vraag: Ik woon in the USA and heb hier een Yamaha Clavinova digital piano CLP545Black. Ik ga nu weer in Nederland wonen. Klopt het dat ik in Nederland aan electriciteits converter kan kopen speciaal voor deze piano? Op de piano zelf zit geen switch hiervoor. Dank u wel. Ellen Kloosterman

  Laat een reactie achter

  BesteDigitalePiano.nl
  Logo