Yamaha P255 review piano

Yamaha P255 review

€995,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Yamaha P255 review piano
Yamaha P255 review piano
€995,00

Over de jaren is Yamaha blijven doorgaan met betere piano’s te ontwikkelen. Ze staan er niet enkel om bekend prima baby en concert grands te maken, ook hun elektronische en digitale series zijn vrij bekend. Onder de toppers van nu bevinden zich onder andere de P-serie van Yamaha, zoals de nieuwste Yamaha P255 Digitale Piano. Deze piano is vooral gewild onder reizende muzikanten, die graag een topper bezitten die gebruikt kan worden op een podium. Lees hier onze Yamaha P255 review.

Yamaha P255 review

Technische Specificaties

 • Afmetingen: 1,52 x 0,47 x 0,26 meter
 • Gewicht : 17,2 kilo
 • Keyboard: 88 toetsen
 • Type keyboard: Synthetisch Ivoren Toetsen met Graduele Hameractie
 • Aanraakgevoelig:4 Levels (Zacht, Medium, Hard, Fixed)
 • Gewogen Toetsen: Volledig Gewogen
 • Pianoklank: Pure CF Sound Engine
 • Aantal Pedalen : 1
 • Aantal Voorgeprogrammeerde Voices : 24 (Grand Piano: 4, E. Piano: 4, Organ: 4, CLV/VIB: 4, Andere: 8)
 • Aantal Voorgeprogrammeerde Liedjes: 24 Voice Demo’s, 50 Piano Liedjes
 • Polyfonie: 256- noten
 • Versterkers: 15×2 watt
 • Speakers: (10cm + 2,5cm) x 2
 • Garantie: 3 jaar op Onderdelen. Grijp deze geweldige piano nu, met extra korting en Gratis verzending

Ontwerp en Afmetingen

In principe is dit nieuwe Yamaha-product ontwikkeld om gemakkelijk getransporteerd te kunnen worden. Dit best verkochte nieuwe product is erg licht, slechts 17,2 kilogram, wat hem gemakkelijk te transporteren maakt.

De Yamaha P255, met 88 toetsen, is op dit moment Yamaha’s vlaggenschip. Hij heeft verbeterde functies ten opzichte van de vorige modellen. Hij meet 1,5 meter op 0,3 meter.

Dit vlaggenschip van Yamaha is verkrijgbaar in zwart en wit. Hij is slank en glad ontworpen. Hij lijkt zelfs nog slanker in combinatie met de L255 Yamaha-stand en het L255 Yamaha-pedaalbord.

Eigenschappen en Specificaties

 • Yamaha P255 spelenGeluidskwaliteit: Eén van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden wanneer je een digitale piano aanschaft is de geluidskwaliteit. Met Yamaha P255 bespeel je een geweldige piano die heerlijk aanvoelt. Een andere belangrijke eigenschap van de P255 is de sound boost switch, die een gemakkelijke, onmiddelijke versterking toevoegt. Met een klik op de knop kan je de piano meteen veel luider doen klinken, en hem meer present maken.Als je publiek bijvoorbeeld de piano moeilijk kan horen boven de andere instrumenten kan je dit probleem makkelijk verhelpen met de Sound Boost-functie van de P255. Deze Sound Boost-functie staat je toe een heldere performance te leveren. Dit beïnvloedt niet enkel de ingebouwde speakers, maar ook de externe versterker.
 • Keyboard: Het Yamaha P-255 keyboard telt 88 gewogen actietoetsen, en het is specifiek ontworpen om bespeeld te worden. Het wordt ondersteund door syntetisch ivoren toetsen met graduele hameractie, wat de respons en functies doet aanvoelen als een authentieke grand. Hij heeft een lichtere aanraking voor de hogere toetsen, de lagere toetsen dienen iets harder aangeslaan te worden. De synthetisch ivoren toetsen zijn uiterst vochtabsorberend. Met deze eigenschappen ben je verzekerd dat je vingers niet wegglijden, zelfs als je voor een langere duur piano speelt.
 • Een ander interessant feit over dit laatste Yamaha-model is de verhoogde polyfonie. Waar de vorige modellen 128 noten had, heeft de P255 met 88 toetsen nu het dubbele aantal, wat hem brengt op een 256 noten polyfonie. Zo kan je complexere muziek spelen zonder noten te moeten laten vallen, voor een beter effect. Deze verbetering wordt ook meteen duidelijk wanneer je sustain gebruikt met het demper pedaal.
 • Pedalen: De P255 met 88 toetsen is uitgerust met een verstelbare pedaalset.
 • Versterkers en speakers: De Yamaha P255 met 88 toetsen heeft ook een nauwkeurig akoestisch ontwerp en circulaire speakers, die een erg natuurlijk vibratiepatroon creëren. Zo krijg je erg gebalanceerde klank, met een kwaliteit die relatief hoger is in vergelijking met andere merken en modellen met ovalen speakers. Meer zelfs, de lagere noten van de P255 klinken veel rijker dan die van andere piano’s met ovalen speakers.
 • De Yamaha P-255 met 88 toetsen highlight ook zijn ingebouwde tweeters, die toegevoegd werden om meteen de performer te bereiken. Hierdoor wordt het mogelijk de hoge klanken beter en helderder te doen klinken. Ook komt hij met twee 15 watt versterkers die in staat zijn krachtig geluid te leveren.

Koop je P255 met 88 toetsen vandaag om te genieten van het gevoel een Concert Grand te bespelen.

Bijkomende Functies

 • EQ-Slider: De Yamaha P-255 met 88 toetsen is uitgerust met 3 frequencies (sliders): Laag, Middel en Hoge frequencies. Je kan de klank van de digitale piano makkelijk bijstellen naar eigen smaak, of een bereik dat het beste past bij je akoestiek of lied, simpelweg door de EQ-sliders te gebruiken. Met deze functie kan je heldere tonen afleveren en krachtige, aanwezige klanken.
 • Indrukwekkende Piano Voices: Deze functie stelt de muzikant in staat een concert grand na te bootsen op het podium. Hij beschikt over 3 basis samples; key-off-samples, sustaining-samples en string resonance.
 • Controller App voor iOS: De Yamaha P255 met 88 toetsen kan ook gebruikt worden met een gratis controller App voor de iPad en iPhone, die gemakkelijk gedownload kan worden via de online App Store. Deze app biedt je de mogelijkheid de functies van de digitale piano moeiteloos te besturen. Hij is gemakkelijk in gebruik dankzij de touchscreen-interface. Dankzij deze visuele aanpak kan je kiezen van een grafische lijst met voices wanneer je layert, de liedjes die je opgenomen hebt bewaren en beheren, en zelfs overzetten op een USB-apparaat, de split point bijstellen en zoveel meer, met je iPad.
 • Rhythm Tracks: De 10 verschillende ritmepatronen die de P255 aanbiedt sluiten naadloos aan bij verschillende muziekgenres, zoals jazz pop en bossa nova.

Pros

 • Hij is erg draagbaar en licht, wat hem gemakkelijk te vervoeren maakt.
 • Hij heeft twee geweldige ingebouwde speakers die het overal goed doen, zelfs zonder externe versterker.
 • De Pure CF Sound Engine-functie staat je toe verschillende voices te kiezen, allemaal van hoge kwaliteit.

Cons

Sommige gebruikers vinden dit vlaggenschip wat aan de dure kant in vergelijking met de vorige modellen. Hoewel, eens je weet wat je voor dat geld krijgt aan functies lijkt die prijs al minder bezwaarlijk.

Prijs

Sinds recent biedt Yamaha een aanzienlijke korting van 35% aan op de Yamaha P-255 met 88 Toetsen. Dit doet de prijs dalen van ongeveer 1500 euro naar 990 euro. De gratis verzending draagt ook nog eens bij aan het aanbod, speciaal voor Yamaha’s klanten.

Conclusie Yamaha P255 review

De Yamaha P255 is perfect geschikt voor iedere expert muzikant en performer op zoek naar de beste digitale piano die ze kunnen gebruiken tijdens optredens en repetities. Als je op zoek bent naar een goedkopere digitale piano met bijna dezelfde functies als de P255 is de Korg SP 280 een goede keuze.

Yamaha P255 digitale piano review
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste elektrische piano of ga onmiddellijk de beste Yamaha piano kopen.

3 Opmerkingen
 1. Waar kan ik de P-255 kopen voor ca. Eur. 990?

  “Sinds recent biedt Yamaha een aanzienlijke korting van 35% aan op de Yamaha P-255 met 88 Toetsen. Dit doet de prijs dalen van ongeveer 1500 euro naar 990 euro. De gratis verzending draagt ook nog eens bij aan het aanbod, speciaal voor Yamaha’s klanten.”

 2. u schrijft dat Yamaha een aanzienlijke korting geeft van 35% en dat hij ongeveer € 900 gaat kosten.
  Ik hoor graag waar ik hem voor die prijs kan kopen.
  Hartelijke groet,
  Jan Kuipers
  0650508907

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo