Korg SP-280 review

Korg SP280 review

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Korg SP-280 review
Korg SP-280 review

Is het mogelijk een piano van hoge kwaliteit aan te schaffen zonder duizenden euro’s te spenderen? Of moet je constructie, ontwerp en geheel prestatievermogen opgeven om wat te besparen? “Ja” op de eerste vraag, een definitieve “nee” op de tweede. Met de Korg SP-280 Digitale Piano heb je een piano die een stijlvol ontwerp combineert met prachtige klank, een ware droom, voor slechts een fractie van de prijs waarvoor de andere elektrische piano modellen en merken verkocht worden. Dit is één van die goedkope piano’s waar je nooit spijt van krijgt dat je die gekocht hebt.

Korg SP-280 piano

Techinsche Specificaties

  • Afmetingen (Centimeter): 136 X 41 X 79
  • Gewicht (Kilogram): 19
  • 88 Toetsen
  • Natuurlijk gewogen hameractie
  • Polyphonie: 120
  • Versterkers: 2 X 11 Watt
  • Garantie: 1 jaar

Eigenschappen en specificaties

Wanneer het aankomt op digitale piano’s met uitmuntende eigenschappen, zijn Casio en Yamaha waarschijnlijk de eerste namen die in je opkomen. De Casio PX750 en de Yamaha P105 zijn zeker twee van de grootste favorieten, en in die zelfde prijsklasse vind je de Korg SP-280. Maar we nodigen je uit de Korg SP280 van wat dichterbij te bekijken en vertellen je ook waarom je deze piano in overweging zou moeten nemen.

Toetsen

Korg SP-280 review close

De Korg SP280 beschikt over 88 natuurlijk gewogen toetsen met hameractie, die efficiënt het gevoel van een akoestieke piano nabootsen. De ivoren toetsen zijn ook ontworpen, zonder enig realisme weg te nemen, om aan dat gevoel toe te voegen. Er zijn drie aanraakopties: Licht, Normaal en Zwaar, allemaal verstelbaar om aan jouw noden en stijl te voldoen.

Piano leren spelen wordt ook interactiever, dankzij de partnermodus met splitter-functie. Op deze manier kunnen twee spelers – een leerkracht en leerling misschien, tegelijk spelen.

Voices / Tonen

Velen vermoeden dat een goedkope piano automatisch minder functies heeft dan de duurdere stage piano modellen. Dat is niet het geval met de Korg SP-280 Dit instrument heeft een polyfonie van 120 noten. Het produceert ook 30 rijke en dynamische pianoklanken; 5 akoestische, 6 elektrische, 2 claviklanken, 3 jazz orgels, 3 strijkers, 3 koor-klanken, 3 pijporgels, en één van elks voor de elektrische clavecimbel, vibrafoon, marimba en akoestische gitaar.

Je zal meteen geïnspireerd zijn de piano te bespelen en de mogelijkheden te verkennen met de Korg SP-280, daar deze digitale piano je toestaat een flinke hoeveelheid effecten te gebruiken. Deze effecten zijn Brilliance, Reverb en Chorus, met ieder 3 levels.

Pedalen

De Korg SP-280 wordt geleverd met een demperpedaal en ondersteunt ook half-pedalen. Andere modellen hebben meer dan één pedaal, maar dat maakt de SP-280 niet minder authentiek, en vooral; leuk. Je kan ook apart een pedaalunit aanschaffen.

Versterkers en Speakers

Deze Korg digitale piano is uitgerust met twee ingebouwde speakers en 2 versterkers (22 watt). Het resultaat is een rijke, dynamische en accurate klank, een streling voor het oor zowel als de vingers.

Leer hier meer over de functies en specificaties.

Andere eigenschappen

30 Demo’s: Oefenen en leren worden leuker en gemakkelijker dankzij de 30 demoliedjes die de Korg SP280 aanbiedt. De 30 demotracks bestaan uit 10 Geluidsdemo’s en 20 Pianodemo’s.

Verbindingen: Deze digitale piano kan verbonden worden door middel van MIDI (In/Uit), Twee hoofdtelefoons, een pedaal en een pedaalunit, welke apart aangeschaft kan worden.  De stereo audio-input is een geweldige extra, het staat je toe gebruik te maken van externe geluidsbronnen.

Ontwerp en Afmetingen

Korg SP-280 review

Deze digitale piano bespaart niet alleen geld maar ook plek. Hij is slechts 136 cm breed, 40.6 cm diep en 78.5 cm hoog, zonder de muziekstand.  Hij weegt ook relatief weinig, slechts 19 kilogram, ook weer zonder de muziekstand. De Korg SP280 pakt ook uit met het prachtige en stijvolle ontwerp dat moeiteloos in ieder decor past. De muziekstand weegt ook niet veel, en het kost niet veel moeite deze aan te sluiten of af te koppelen.

Voordelen

Wat meteen opvalt aan de Korg SP-280 is de authentieke vintage elektrische pianoklank die hij voortbrengt. Voor een nostalgisch gevoel kan je spelen met de 6 variaties, voor een trip naar de 60’er jaren. Vintage alom! Uiteraard loven ook velen deze piano omwille van de educatieve mogelijkheden. Of eerder; de mogelijkheid om met leerling en leraar te spelen. Je kan niet enkel het toetsenbord in twee delen, ook kan je twee hoofdtelefoons aansluiten. Zo kunnen twee spelers in alle privacy samen spelen. De stevige constructie van dit instrument is deels wat deze piano zijn geld waard maakt.

Klik hier om de huidige prijs van de Korg SP 280 te bekijken.

Nadelen

Korg-gebruikers zijn lovend over deze digitale piano en de gebruiksvriendelijkheid, prestatievermogen en het aantrekkelijke ontwerp. Wat de Korg desalniettemin beter zou maken is indien hij wat lichter zou zijn dan de huidige 19 kilogram.

Prijs

Zoals eerder vermeld valt de Korg SP280 in dezelfde categorie als de Casio PX750 en de Yamaha P105. Na 46% korting kost hij nog slechts zo’n €650. En hij komt in aanmerking voor gratis verzending, dus daar bespaar je ook op!

Conclusie Korg SP-280 review

Je vindt niet iedere dag een instrument dat niet alleen aan je verwachtingen voldoet, maar die verwachtingen ook nog eens weet te overstijgen. Zodra je zo’n muziekinstrument ontdekt is het beste wat je kan doen je kans meteen te grijpen. De Korg SP-280 piano is zo’n muziekinstrument. Je krijgt dezelfde verbazingwekkende functies die de duurdere modellen ook te bieden hebben, maar je hoeft er je spaarrekening niet voor te plunderen! Indien je op zoek bent naar een afgeprijsde piano zonder kwaliteit, ontwerp of performance op te offeren; zoek niet verder, ga voor de Korg SP280 Digitale Piano.

Korg SP280 review
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste Korg digitale piano of kijk ook eens naar het de beste digitale piano van dit moment.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo