Met deze tips koop je de juiste sustain pedaal.

Gids voor pianopedalen: de juiste pedaal vinden voor jouw digitale piano

yamaha fc3 sustain pedaalVeel beginnende pianospelers leren vaak snel hoe ze moeten omgaan met de toetsen van een piano. Iets waar ze dan wel vaak moeite mee hebben is het omgaan met de piano pedalen (sustainpedalen) die controleren hoe ze muziek spelen. Veel mensen hebben moeilijk met het gelijktijdig gebruiken van hun handen en voeten, waardoor ze vaak een toets te lang of niet lang genoeg vasthouden. Een leerling kan dus nooit een complete pianist worden als hij niet met een sustain pedaal kan werken. Voordat we opzoek gaan naar de juiste pedaal voor jouw piano, moeten we eerst uitleggen waarom we deze toestellen nodig hebben.

Meer reviews van pianopedalen >>>

De nood aan een pedaal

Er zijn drie pedalen voor traditionele piano’s,

  • de una corda-,
  • de sostenuto-
  • en de sustain pedaal.

In dit artikel gaan we ons gewoon richten op de sustain pedaal, deze is het belangrijkst bij het bespelen van een digitaal keyboard/piano. De sustainpedaal laat een pianist toe om te controleren hoe een bepaalde toets/noot klinkt wanneer hij die speelt. Met een sustainpedaal kan een gebruiker zijn muziek totaal beheersen, nu heeft hij namelijk de totale controle over alle toetsen. Het gebruik van de sustainpedaal scheidt de amateurs van de professionele pianisten. Hieronder staan enkele belangrijke punten waarop je moet letten bij de aankoop van een sustainpedaal.

Lees reviews

Het doel van deze site is het beoordelen van piano’s en hun onderdelen. Vele nieuwe pianisten maken slechte keuzes bij het kiezen van een instrument of onderdelen omdat ze onvoldoende opzoekwerk verricht hebben. Bij digitale piano reviews proberen we onze gebruikers te informeren zodat ze een juiste beslissing kunnen maken aan de hand van deze informatie. Dit geldt ook bij het aankopen van accessoires voor jouw piano, of het nu een pedaal is of piano sofware. Ons idee is dat we je al onze kennis geven en je dan doorsturen naar Bax-Shop, waar ze zoveel beoordelingen kunnen lezen als ze maar willen voor ze overgaan tot de aankoop. Deze methode is veel beter dan het kiezen van een pedaal op basis van reclame of het uitzicht van deze pedaal.

Koop een pedaal die werkt

Niet alle accessoires zijn hetzelfde, dit geldt ook voor een pedaal. Wanneer je een beslissing maakt is het slim om eerst het merk te kennen en daarna op te zoeken of deze pedaal bij jouw piano past. Veel pedalen lijken misschien te passen, maar vaak is het zo dat deze pedalen niet bij jouw specifieke model passen. Ik zou zeker eens te rade gaan in de gebruikershandleiding en eens bellen naar de fabrikant van jouw piano, een Yamaha FC4 pedaal klinkt misschien wel veel beter bij een Yamaha keyboard, ook al is de Yamaha FC-5 een nieuwer model.

Koop kwaliteit

Sustain pedalen zijn niet heel duur, maar vaak is er een groot verschil in geluidskwaliteit tussen een pedaal van €15 en een pedaal van €30. Na het investeren van honderden of misschien wel duizenden euro’s in een kwalitatieve digitale piano, zou ik toch altijd op zoek gaan naar de beste sustain pedaal voor mijn piano. Dat prijsverschil van €15-€20 maakt waarschijnlijk een groot verschil op vlak van geluidskwaliteit van je piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo