Pianokruk kopen? Onze top 5.

De beste pianokrukken- en bankjes kopen

pianokruk kopenVandaag de dag is er een ruim assortiment aan pianokrukken en keyboard-bankjes. De zuiverheid en techniek van je pianospel hangen grotendeels af van een ontspannen lichaamshouding op de pianobank en de vereisten zijn dus hoog.

Er is een groot aanbod aan krukjes en bankjes die geschikt zijn voor digitale piano’s en keyboards. Deze zijn onontbeerlijk voor muzikanten en ook erg handig voor iedereen die graag thuis piano of andere instrumenten speelt.

Stoelen en bankjes worden gemaakt van hout, met een zachte zitting. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, zowel voor het hout als de zitting. Het hout kan ook gelakt zijn om bij de kleur van je instrument of zelfs meubels te passen.

In tegenstelling tot krukjes beschikken bankjes over een mechanisme om de hoogte bij te stellen. Die hoogte kan variëren tussen 49 en 57 centimeter. Dat maakt de bankjes handiger – op die manier kunnen mensen met een totaal verschillend lichaam hetzelfde bankje gebruiken. Een ideale optie voor families met kinderen. Ouders kunnen op de laagste stand spelen en het bankje kan hoger gemaakt worden voor de kinderen.

Een volwassene kan meestal een krukje kiezen waarvan de hoogte niet bijgesteld kan worden. Maar kinderen moeten de stoel kunnen bijstellen, aangezien ze nog groeien. Deze stoelen kunnen gradueel bijgesteld worden om ondersteuning te blijven bieden, zelfs wanneer de kinderen groeien.

Het is dus een meubelstuk dat nog lang zal meegaan, en zelfs zal opgroeien met de jonge spelertjes

Muziekwinkels hebben meestal een catalogus met een breed gamma aan speciale stoelen en bankjes voor complete beginners tot professionele muzikanten.

Hou deze punten in het achterhoofd als je een pianokruk kopen gaat:

  • Soort zitting: Deze kan hard of zacht zijn. Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen.
  • Materiaal: Meestal hout, maar er zijn ook andere modellen beschikbaar; zoals chroom.
  • Duo-bankjes: Langere bankjes die 2 spelers tegelijk kunnen ondersteunen.

Welke van deze drie je ook verkiest, je zal gegarandeerd de beste kwaliteit vinden die jou of je kinderen beter zal doen presteren. En met meer vertrouwen, daar het lichaam tijdens het spelen ontspannen en comfortabel zal zijn.

Onze pianokruk TOP 5

  1. Konig & Meyer 14093
  2. Stagg PS35
  3. Innox PB 30B
  4. Innox DB 21
  5. alle anderen

pianokrukkenHoe, de juiste pianokruk kiezen.

Waarom staan als je kan zitten!” zei Sir Winston Churchill ooit.

Waarom is het zo belangrijk de juiste houding te hebben?

Beeld je een elfje in dat op een vliegenzwam zit. Ze brengt een zekere nostalgie en betovering over de tuin. Ze ziet er comfortabel uit. Geen gewriemel, ze valt niet van de paddenstoel en haar bewegingen zijn vloeiend en moeiteloos. De correcte houding beschermt haar lichaam tegen stress die haar zou schaden na zo lang op de paddenstoel te zitten.

En waarom is het zo belangrijk een goede pianokruk te hebben?

Net als de correcte houding stelt de juiste pianokruk je in staat krachtig en vloeiend te spelen. Het resultaat is dat de speler meer gevoel kan leggen in het spel, en zo beter focussen, met de “juiste kruk voor het stuk”.

Sir Winston Churchill zei ook “… er is ook moed voor nodig te zitten en luisteren”. Op je kruk zitten en luisteren zijn nu eenmaal fundamentele elementen in het spelen van zowel akoestische als digitale piano. Zet je op de kruk, met beide voeten op de grond; knieën net onder de toetsen; zit vooraan op de kruk; speel met een rechte rug en je ellebogen een beetje hoger dan de toetsen; laat je schouders los en strek je nek, met je handen gebald alsof je een tennisracket vasthoudt; beeld je in dat je een marionet bent en laat je armen niet zakken.

pianokruk metaalHoort de kruk altijd op dezelfde hoogte te blijven?

Naarmate je spel verandert en groeit zal je merken dat je soms loslaat en dus hoger moet zitten, of verkrampt en dus lager moet zitten. Ook zullen jongere leerlingen zoals kinderen en tieners de kruk vaak moeten bijstellen omwille van het groeien. Zo kunnen ze de pedalen bereiken.

Hoeveel keuze is er wanneer het aankomt op een pianokruk kopen?

Er zijn verscheidene krukken op de markt, met een ruime keuze aan kleuren en materialen. Je kan een kruk uitkiezen die zowel bij je handtas als je houding past. Vandaag de dag zijn pianokrukken gemaakt van stevig hout of hebben ze op z’n minst een houteffect. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren, onder meer zwart, bruin, wit, roze en blauw. Vele piankrukken worden apart verkocht maar kunnen gebruikt worden met en passen bij een bepaalde akoestische of digitale piano. Een pianokruk kan een enkele voering hebben of een dubbele met afneembaar deksel waar de bladmuziek bewaard kan worden. In feite zijn de mogelijkheden eindeloos dus zorg er zeker voor dat je de juiste stoel kiest. Want zoals Churchill niet zei “Een slechte stielman verwijt zijn stoel”.

Klik hier voor de beste pianokrukken >>>

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo