Beste keyboard standaard kopen gids

De meeste draagbare keyboards worden vaak niet geleverd met een standaard. Een stevige en betrouwbare keyboard standaard is echter essentieel om comfortabel te spelen. Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan keyboard standaards beschikbaar. Maar welke is het beste voor je? Hieronder hebben we de meest voorkomende standaarden opgenoemd, zodat je de meest geschikte optie voor je keyboard uit kan kiezen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Beste keyboard standaard kopen gids:

Keyboard Standaard kopenX-stijl keyboard standaarden

Een X-stijl standaard is waarschijnlijk de meest populaire keuze van keyboard gebruikers, aangezien ze meestal erg stevig zijn en geschikt zijn voor zo’n beetje elk keyboard. Een van de meest belangrijke dingen van een keyboard standaard is dat deze aanpasbaar is, zodat je ongemak kan vermijden tijdens het spelen van langere periodes. De meeste X-stijl modellen zullen een aantal hoogte posities hebben, zodat je een keyboard kan vinden die de juiste hoogte biedt.

 

Beste Keyboard Standaard kopenZ-stijl keyboard standaarden

De Z-stijl standaarden zijn over het algemeen iets duurder dan X-stijl modellen, maar een geweldige optie voor de grotere, zwaardere keyboards. Dit soort standaarden bieden ook meer beenruimte onder het keyboard, wat geweldig is als je een hoop zittend speelt.

 

Goedkoopste Keyboard Standaard kopen

Op maat gemaakte keyboard standaarden

Sommige keyboard fabrikanten zullen op maat gemaakte standaarden bieden voor hun keyboards. Aangezien ze op maar gemaakt zijn zullen deze standaarden over het algemeen duurder zijn, maar je kan je keyboard wel vastschroeven, zodat deze niet van de standaard afvalt. Dit is de optie die de voorkeur geniet als je op zoek bent naar een standaard die uniek voor je keyboard model is en je iets wilt waar je je instrument aan vast kan maken.

 

Koopgids

1

Stevigheid

Hoe zwaarder je keyboard, hoe steviger je standaard moet zijn. Probeer niet te besparen (zowel qua budget als gewicht) als de kans bestaat dat een duur keyboard op de grond valt. Zorg er ook voor dat je standaard geschikt is voor een zwaardere belasting dan het gewicht van je keyboard, aangezien de standaard zowel je keyboard als het gewicht van jij die er opspeelt moet ondersteunen.

 

2

Afmetingen en gewicht

Er zijn twee mogelijke problemen die je moet overwegen, zowel voor jou als het keyboard. Als je een lange persoon bent en zittend speelt, dan zullen sommige standaarden onderdelen hebben die in de weg zitten van je benen of knieën, wat het moeilijk om te spelen en de pedalen te gebruiken. Als je een klein keyboard hebt, zorg er dan voor dat de standaard aangepast kan worden tot de breedte die je nodig hebt. Zorg er ook voor dat je standaard, vooral voor twee of drie keyboards, het gewicht kan ondersteunen dat je er op zal plaatsen.

 

3

Waar ga je spelen

Als je regelmatig in- en uitpakt (een optredende muzikant bijvoorbeeld), dan moet je op zoek gaan naar de beste keyboard standaard die makkelijk geassembleerd, gedemonteerd en getransporteerd kan worden. Als je voornamelijk thuis speelt, dan is elke stevige standaard voldoende.

 

4

Aantal keyboards

Wanneer je meer dan één keyboard hebt, dan zal je een standaard voor meerdere keyboards of meerdere standaarden kopen. Als je graag al je keyboards voor je wilt hebben, kies dan een standaard met meerdere lagen. Kies anders voor meerdere standaarden die je op de juiste manier om je heen plaatst.

 

5

Accessoires

Veel keyboard standaarden hebben optionele accessoires voor het ondersteunen van laptops, tablets, microfoons en additionele lagen. Als je van plan bent om deze te gebruiken, dan moet je het gecombineerde gewicht van de accessoires en voorwerpen in de gaten houden wanneer je de beste keyboard standaard koopt.

 

6

Zwaartepunt

Bij een standaard met meerdere lagen moet je opletten welk keyboard je op welke laag plaatst, om ervoor te zorgen dat het zwaartepunt zoveel mogelijk in het midden van de standaard blijft. Dit betekent over het algemeen dat je het lichtere keyboard op de hogere laag zet.

 

7

Verschillende soorten modellen

De primaire soorten standaard modellen zijn X, dubbel X, pilaar, tafel of T-stijl, Z-stijl en A-frame. De lichtere X-soorten zijn over het algemeen goedkoper, maar minder stabiel dan de andere soorten. Hieronder zullen we de plus- en minpunten van elk model bespreken.


 

Beste standaard voor één keyboard

Deze kunnen zowel zittend als staand gebruikt worden, alhoewel de tafelstijl meer aanpassingsmogelijkheden biedt voor het zitten. Je wilt dat je voeten comfortabel bij de pedalen kunnen komen, terwijl het keyboard niet te hoog staat.

 • X-stijl: Dit zijn lichtgewicht standaarden die het beste geschikt zijn voor thuisgebruik of in een studio, in plaats van iemand die optreedt, tenzij je een lichtgewicht keyboard hebt.
 • Dubbele X: Deze hebben twee setjes buizen, waardoor ze steviger en daardoor beter geschikt zijn voor het podium.
 • Tafelstijl: Deze zijn veel beter geschikt voor spelen in een zittende positie, alhoewel sommige hoog genoeg geplaatst kunnen worden om te staan. Konig en Meyer domineren dit deel van de markt.
 • Z-stijl: Deze zijn vaak steviger dan X-stijl standaarden en sommige kunnen verhoogd of verlaagd worden om ze zowel geschikt voor een zittende als staande positie te maken.

Vergelijk prijzen nu bij:


 

Beste standaard voor twee keyboards

Een van de meest voorkomende problemen die men ervaart met standaarden die twee of meer niveaus hebben, is dat de muzikanten niet genoeg oppassen met het plaatsen van hun keyboards en daardoor het zwaartepunt te veel verplaatsen of het keyboard op de laagste laag eerst verwijderen, waardoor de standaard omvalt.

 • X-stijl: Dit zijn dubbele X-stijl standaarden met accessoires om een extra niveau te creëren. Een ding dat ons opviel tijdens het bekijken van beoordelingen, is dat ze consistent lager scoren dan pilaar- of z-stijl tegenhangers. Op basis van de beoordelingen die gebruikers gaven, konden we ook bepalen dat deze het minst stabiel zijn. Dit alles heeft echter invloed op de prijs en daardoor zijn deze modellen het goedkoopste.
 • Pilaarstijl: Alhoewel ze over het algemeen duurder zijn dan dubbele x-stijl standaarden, ontvangen pilaarstijl modellen betere beoordelingen.
 • Z-stijl: Deze kunnen meestal meer dragen dan pilaarstijl modellen. Dit is niet alleen belangrijk als je twee zware keyboards gebruikt, maar ook als je een hoop accessoires toevoegt, zoals laptophouders en microfoons.

 

Beste standaard voor drie of meer keyboards

Beste standaard voor drie of meer keyboardsWe kwamen erachter dat standaarden voor drie keyboards over het algemeen een lagere beoordeling krijgen dan die voor twee en dit geldt voor alle websites waar we gekeken hebben. Dit lijkt een reflectie te zijn van de extra complexiteit van het in elkaar zetten en afbreken en het feit dat hoe meer lagen je toevoegt, hoe onevenwichtiger ze worden.

Alhoewel standaarden voor drie keyboards er ook in andere stijlen zijn, krijgt alleen het A-framestijl een beoordeling die goed genoeg is om hem te overwegen.


 

Conclusie

We hopen dat je met de tips die we benoemd hebben in dit artikel, de beste keyboard standaard kan kopen. Heb je nog meer tips of ervaringen met een specifiek model, laat dan zeker hieronder een reactie achter, zodat andere lezers hier van kunnen profiteren.

Vergelijk prijzen nu bij:

1 Reactie
 1. Antwoord
  Koningverdraag_Bien M 2019/03/12 op 6:06 pm

  Goede middag,
  Vandaag 12maart de piano stoel en standaard ontvangen
  Bezorgd aan de Sonja straat 45 Almere – Buiten
  Maar heb een vraag ? Hoe kan ik de keyboard bevestigen ik zie geen steun om te voorkomen dat de keyboard eraf glijd .
  Gaarne uw suggestie

  Met vriendelijke groet

  Mevr .Koningverdraag Bien.M

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo