Welke is de beste Korg piano?

beste Korg piano

Korg is een van de meest legendarische muziekbedrijven die vandaag de dag bestaat. Zowel het verhaal achter het bedrijf als de man die het heeft opgericht zijn beide intrigerend.

Korg werd in 1962 opgericht door Tsutomo Katoh, een brilliante visionair die niet bang was om de markt af en toe eens te testen met iets nieuws en opwindends. Tijdens zijn tijd waren er tal van periodieke mijlpalen op de muziekmarkt zoals de dominantie van de  elektromechanische Hammondorgels in de jaren 40 en 50, de boom in de synthese en synthesizer productie in de jaren 60 en 70, de programmeerbare polyfone synthese door Alan Pearlman en Tom Oberheim en de constante groei van de markt door Yamaha en Roland met de dogotale FM keyboards in de jaren 80.

Korg pianoTsutomo Katoh en zijn bedrijf genaamd Keio Electronic, later met de nieuwe naam Korg, veranderde het landschap met M1, een 16-stemmige, 8-delig multimembraal muziekstation dat de concurrerende Yamaha- en Roland-producten achter zich laat om de best selling digitale synthesizer aller tijden te worden.

 

De beste korg piano vinden

Korg heeft goed de tand des tijds doorstaan en blijft nog steeds een van de beste bedrijven op vlak van muziekartikelen zoals de alomtegenwoordige digitale piano’s. Er bestaat geen twijfel over dat van zodra je in het bezit bent van een Korg, je echt kwaliteit in je handen hebt.

Maar wat is nu de beste Korg piano onder het assortiment? Dit is op zich een beetje een raadsel omdat vele digitale pinao’s zich in verschillende categorieën bevinden. Het is dus werkelijk een uitdaging om een antwoord te formuleren op deze vraag. Met dit artikel bepalen we welke Korg piano de beste is voor jou, afhankelijk van jouw wensen.

Om aan ieders noden te voldoen, bespreken we de beste piano’s voor beginners, tussenniveau en gevorderde pianospelers.

 

Digitale piano’s voor beginners

De twee beste Korg piano’s voor beginners zijn de Korg SP 280 en de Korg LP 180. Beide kunnen heel wat aan en er valt op beide ook niets aan te merken zeker omdat ze van de beste kwaliteit zijn zonder de gebruiker van zijn melk te brengen en zonder de prijs de hoogte in te jagen.

De Korg SP 280 heeft een glad en modieus zwarte look zonder enige knopjes aan de voorkant: een aangenaam zicht voor de meeste beginners.

Korg SP170

Bij deze piano draait het niet om oogverblindende versieringen, het draait om de essentie en wat je puur nodig hebt als beginner. Er zijn tien stemmen om mee te beginnen, gaande van een klassieke akoestische piano tot elektrische piano’s en violen.

Het is waarschijnlijk dat als je deze piano overweegt, dat je kijkt naar een betaalbare optie om op te kunnen oefenen en waarbij je hetzelfde gevoel hebt als bij een echte piano. Dat is wat de SP 280 extra leuk maakt: het natuurlijk gewogen Hammer Action systeem, een keyboardactie met echte hamers zoals een gewone piano. Dit is gepast voor elke beginner.

Korg SP170s digitale pianoDe piano beschikt over 120 polyfone noten. Dit is de minimumcapaciteit dat je wil vooraleer er noten wegvallen qua toon. De piano beschikt ook over de Key Touch Control die toelaat de toetsengevoeligheid aan te passen tot drie verschillende niveaus.

Het is haast ongelooflijk te geloven dat deze piano voor minder dan €440 te verkrijgen is. En geloof ons: het is vrij moeilijk een piano van deze kwaliteit voor deze prijs te vinden.

De Korg LP 180 is een geduchte competitie in elke categorie voor de SP 280. Hij heeft ook 88 toetsen, 120 polyfone noten, de Key Touch Control en tien mooie sounds.

Vele sounds zijn dezelfde als die van SP 280 en bevatten nog twee akoestische piano’s, twee elektrische piano’s, een klavecimbel, een klavichord, een vibrafoon, een pijporgel, een elektrisch orgel en strijkers. De piano beschikt ook over het natuurlijk gewogen Hammer Action systeem welke de speler het fijne gevoel geeft van een echte piano.

In alle eerlijkheid zijn het beide geweldige piano’s met vaak dezelfde pluspunten. Het verschil tussen beide hangt af van de pianist die erop speelt en wat hij of zij zoekt als beginnend pianist.

Dit kan gevonden worden in het exacte label van beide instrumenten: LP en SP. SP staat voor Stage Piano een piano die gebouwd is om op een podium te staan voor optredens. De LP is gebouwd om op een plaats te blijven staan, meestal gewoon thuis of in een privé-setting. De LP is zoals een echte piano maar veel gemakkelijker. Daarom zit de online prijs vaak boven de €440.

 

Digitale piano’s voor tussenniveau

De beste in deze categorie zijn de Korg SP 250 en de Korg SP 280. Deze twee hebben exact de juiste look en feel voor een piano op tussennivau. Beide piano’s stellen gewoon niet teleur.

Korg SP250De SP 250 was meteen na zijn lancering, en nu nog steeds, een van de best selling digitale piano’s door zijn duurzaamheid en techniek. Zoals de vorige categorie heeft deze ook 88 toetsen, het vernuftige Key Touch Control zodat je vrij bent te kiezen met welke gevoeligheid je speelt.

Het verschil bij deze piano is de toevoeging van het RH3 key action system. De RH3 is de derde generatie in de Real Weighted Hammer Action series geïnstalleerd in Korg pianos. Dichter bij het gevoel van een echte piano zul je niet geraken. Zelfs geavanceerde piano’s, zoals de SV1 heeft dit systeem.

Korg SP-280 reviewDe SP 280 werd gebouwd als de opvolger van de SP 250, maar met een upgrade. Ondanks dat blijft hij nog steeds een van de beste tussenniveau opties en hij blijft ook nog steeds een concurrent voor de SP 250. Er werd getracht de piano wat lichter te maken tegenover zijn voorganger en gaandeweg besloten ze het betrouwbare RH3 systeem te vervangen voor het iets mindere natuurlijk gewogen Hammer (NH) key action systeem.

Dit systeem is uiteraard niet slecht maar er valt niet te ontkennen dat er een bepaald verlies aan kwaliteit is.

Online kun je beide piano’s vinden voor iets minder dan €880.

 

Digitale piano’s voor gevorderden

Hou je klaar voor “het zwaar geschut”. De Korg LP 380 en de Korg SV1 zijn de absolute top in deze categorie. Ze zijn gefinetuned en in staat om in elke omstandigheid dan ook te spelen. Dit alles komt uiteraard met een aardige prijs.

De LP 380 is een enorme upgrade van de 180 en de 280, is kleiner, weegt ook minder maar zonder in te boeten aan de essentiële onderdelen voor de sublieme klank.

Korg LP380 review pianoDe LP 380 is uitgerust met het RH3 systeem en bevat een soundcollectie met meer dan 20 sounds meer dan zijn voorgangers waaronder vijf akoestische piano’s, zes elektrische piano’s en een hele reeks andere instrumenten. Met een 22 watt versterker is deze piano een ferme upgrade met zijn beide 3.9 inch luidsprekers. Daarbij komen nog de line out en MIDI in/out connective voor de dual hoofdtelefoon jack mogelijkheden.

De Korg SV1 biedt nog meer aan. Dit model is compleet met hetzelfde RH3 systeem als de andere modellen maar heeft ook nog 36 stemmen en tonen in zes banken met elk zes variaties, Pre FX sound modifiers, modulatie effecten, een equalizer compleet met controllers, 36 ingeboude demo’s, een volledige SV1 Editor en Library die zowel Windows als Mac compatibel is, Enhanced Definition synthesis tone generation en een reeks aan optionele accessoires.

Sommige van deze accessoires zijn een standard SV1 koffer om jouw investering te beschermen, een SV1 keyboard stand en de PS-1 pedaal  switch. Kortom, alle dingen die een serieuze pianospeler zal nodig hebben.

Voor ons is de SV1 de beste Korig piano op dit moment.

Je kan de LP 380 en de SV1 voor minder dan €1700. Als je de beste online plaatsjes weet zijn, kun je ze ook vinden voor rond de €1300.

 

Kiezen voor een Korg piano

Algemeen gesproken is een Korg nooit een verkeerde keuze. Je kan er gewoon niets mis mee doen.

Korgs zijn uitgeprobeerd, getest en  ze zijn gewoon eerlijk en betrouwbaar. Het feit dat een merk zoals Korg zijn hoofd boven water kan houden (en zelfs meer dan dat, ze worden evenveel gevraagd als Yamaha en Roland) met kleppers als Yamaha en Roland op de markt, is toch merkwaardig en alleen daarom al de moeite waard om te overwegen wanneer je een digitale piano wil aankopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo