Korg D1 review

Korg D1 Review
7.5

€552,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Korg D1 review
Korg D1 review
€552,00

De Korg D1 kopen?

De nieuwe D1 stagepiano van Korg probeert het gevoel van een vleugelpiano op het podium en thuis te brengen. Met het geprezen RH3 ‘echte hamer’ klavier van Korg tegen een middenklasse prijs, biedt de D1 88 gewogen hammer action toetsen in een compact frame met 30 patches en ingebouwde effecten. In deze Korg D1 review zullen we bespreken wat hij zoal te bieden heeft.


Positieve- en negatieve eigenschappen van de Korg D1

Positief
  • Fantastisch klavier en actie
  • Ideaal voor thuisgebruik en pianogerichte optredens
  • Solide, minimalistisch, smart ontwerp in een compact frame
Negatief
  • Geen USB-aansluiting
  • Piano en Wurlitzer samples missen de authenticiteit van duurdere modellen

In de doos

Vergis je niet: Korg gaat voor een complete ervaring met de D1. Het verzwaarde klavier, dat in bekende Korg keyboards zoals de Kronos en SV-1 is te vinden, past in een slank, onopvallend gitzwart frame dat zowel op het podium als in huis past. De D1 is absoluut goed ontworpen, met een minimale benadering van constructie en lay-out. In feite is deze stagepiano zo minimalistisch dat we in eerste instantie tijdens deze Korg D1 review wat moeite hadden met het vinden van de hoofdtelefoonaansluiting, die onopvallend was weggestopt op het linkerpaneel onder het klavier.

Korg D1 Review stage piano
Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:26 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
korg d1 review digitale piano

Boven het klavier is het bedieningsvlak van de D1 voorzien van talrijke patch- en effectregelaars. De linkerzijde biedt bedieningselementen voor aanslaggevoeligheid, basis ‘helderheid’ EQ, reverb en chorus. Aan de rechterkant bieden de vereenvoudigde patchkeuzebesturingen toegang tot 30 verschillende geluiden, georganiseerd in 10 standaard klankcategorieën met elk 3 variaties. Onboard metronoombedieningselementen zijn ook toegevoegd.De achterkant van het keyboard is zo eenvoudig als het maar kan: stereo 1/4-inch uitgangen, een demperingang en voedingsadapteraansluiting, en MIDI in/out 5-pins aansluitingen. Het is vermeldenswaardig dat Korg ervoor heeft gekozen om geen USB-aansluiting op de D1 toe te voegen. Een verrassend gemis gezien de focus op thuisgebruik. Om de D1 te gebruiken met een computer, heb je een externe MIDI-naar-USB converter interface nodig, wat een licht ongemak in deze tijd is.

Tot slot zijn een afneembare muziekstandaard, voedingsadapter en compact sustainpedaal ook inbegrepen in de doos.


Gebruik tijdens deze Korg D1 review

Korg D1 piano

Het grootste verkoopargument van de Korg D1 is het hoogwaardige RH3 klavier. De actie voelt gewoonweg geweldig aan. De toetsen zijn gelijkmatig en uitgebalanceerd; niet te stijf, niet te licht. De D1 is geweldig voor pianisten die de expressiviteit van een volledig gewogen actie willen, zonder dat er veel geld aan een piano of hoogwaardig werkstation hoeft worden te besteed.

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:26 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Veel van de onboard patches lijken sterk op de vorige pianomodellen van Korg, maar de D1 brengt extra diepte met een verhoogde focus op sympathieke resonantie en sample release geluiden. Vastgehouden passages klinken vol en levendig. De key-off klanken zijn een welkome aanvulling op de sample-gebaseerde D1, en dragen bij aan het realisme dat vooral zichtbaar is op de elektrische piano, klavecimbel en clavinet patches.

Hoewel de piano en Wurlitzer samples van de D1 voldoende expressief zijn, vonden we tijdens deze Korg D1 review niet dat ze de authenticiteit hadden van enkele andere hoogwaardige stagepiano’s. Desalniettemin zou de optredende muzikant ze acceptabel moeten vinden.

Korg D1 review

De ingebouwde reverb en chorus effecten zijn nuttig voor het toevoegen van sfeer en beweging aan patches. Met behulp van de + en – toetsen kan de diepte van elk effect worden aangepast. Echter, deze reverb en chorus instellingen zijn standaard ingeschakeld op de meeste patches. Er lijkt geen manier te zijn om standaardinstellingen voor reverb en chorus op een per patch basis op te slaan, dus de D1 is misschien niet ideaal voor keyboardspelers die regelmatig van geluid wisselen tijdens het spelen.

Bekijk ook:

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste Korg digitale piano of bekijk Korg reviews. Tenzij je onmiddellijk de beste digitale piano zoekt.
7.5 Totale Score
Expressieve piano

De D1 is geweldig voor pianisten die de expressiviteit van een volledig gewogen actie willen, zonder dat er veel geld aan een piano of hoogwaardig werkstation hoeft worden te besteed.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo