Casio CT-S1 review

8.5

€244,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio CT-S1 review
Casio CT-S1 review
€244,00
Uitstekende geluiden
Lichtgewicht en compact
Casio Music Space leer app
Bluetooth optioneel

Met de betaalbare Casio CT-S1 presenteert Casio een compacte en lichtgewicht piano met 61 toetsen die gemakkelijk te vervoeren is.

Hij is uitgerust met een brede selectie piano- en elektrische pianoklanken, evenals vele orgels, synthesizers en oppervlakteklanken.

In onze test wilden we weten: Voor wie is deze betaalbare piano geschikt?

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 1:04 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
piano casio ct-s1 review

De Casio CT-S1 : Supercompact en lichtgewicht

Met de Casio CT-S1 presenteert Casio een digitale piano in miniformaat die ook zeer geschikt is als digitale piano voor beginners. Hij weegt slechts 4,5 kg en is uitgerust met een licht gewogen toetsenbord met 61 toetsen in pianostijl.

keyboard Casio CT-S1 review

Alles aan deze Casio piano is ontworpen om hem draagbaar te maken en gemakkelijk onderweg te gebruiken. Hij kan ook worden voorzien van batterijen en met behulp van een optionele Bluetooth-adapter kunnen MIDI-gegevens draadloos worden uitgewisseld met een computer en kan er worden geoefend op de muziek van de smartphone.

De Casio CT-S1 is verkrijgbaar in drie behuizingskleuren. Naast het klassieke zwart (CT-S1BK) is hij ook verkrijgbaar in wit (CT-S1WE) en rood (CT-S1RD).

De Casio CT-S1: digitale piano voor beginners

De Casio CT-S1 is een digitale piano ontworpen voor beginners. Daarom heb ik voor deze test speciaal gelet op de vier belangrijkste criteria voor een goede digitale piano voor beginners:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Makkelijk te bespelen toetsenbord
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Casio CT-S1 digitale piano

Hoe speelt de Casio CT-S1?

Overzichtelijke gebruikersinterface

De bediening van de CT-S1 is eenvoudig en intuïtief. Als beginner en beginneling kun je dus meteen beginnen met spelen. De paar knoppen boven het toetsenbord zijn gelabeld en veel dingen kun je uitproberen.

Voor dagelijks spelen kun je zonder handleiding uit de voeten. Alleen voor de vele extra instelmogelijkheden van de CT-S1, die toegankelijk zijn via een combinatie van functietoets en toets, is het raadzaam om de handleiding te raadplegen.

Overtuigend toetsenbord

En hoe speelt het toetsenbord?

De Casio CT-S1 heeft een toetsenbord met 61 licht gewogen toetsen in pianostijl. De toetsen zijn aangenaam stevig en voldoende gewogen, en zorgen voor een goed algemeen gevoel.

Bovendien hebben de toetsen een licht geruwd oppervlak. Hierdoor liggen ze veel gemakkelijker in de hand, vooral met zweterige handen. Je hebt ook een betere controle tijdens het spelen en glijdt minder uit.

Bovendien kan de velocity in drie stappen worden ingesteld tussen hard en zacht of helemaal worden uitgeschakeld.

Casio CT-S1 piano toetsenbord

Hoe klinkt de Casio CT-S1?

De Casio CT-S1 biedt een brede selectie van 61 klanken, waarbij de tonale focus ligt op piano- en digitale pianoklanken. Daarnaast is de CT-S1 ook uitgerust met een verscheidenheid aan orgels, synthesizers en oppervlakteklanken.

Voor een piano in deze prijsklasse is dit uitstekend!

Indrukwekkende geluidskwaliteit

Maar niet alleen het aantal klanken is indrukwekkend, ook de geluidskwaliteit van de Casio CT-S1.

Voor het genereren van het geluid gebruikt Casio de AiX Sound Engine, die bekend staat van de top keyboards uit de CT-X serie om zijn hoogwaardige geluid.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de CT-S1 verrast met goede samples en digitale effecten (DSP) en met een zeer goed geluid voor deze prijsklasse.

Casio CT-S1 toetsen

Eenvoudige geluidsselectie

De 61 geluiden van de CT-S1 zijn onderverdeeld in zeven categorieën

Om een van de 61 geluiden van de CT-S1 te selecteren, heb je de keuze uit twee verschillende methoden:

 • Knoppen: De gelabelde knoppen geven je een snelle selectie van de 35 belangrijkste geluiden. Zeven daarvan kun je zelfs vrij toewijzen.
 • Toonvariatie + knop: Om de gewenste klank direct te selecteren, wordt de “Toonvariatie” knop tegelijk met een van de toetsen op het keyboard ingedrukt. Hiervoor is het raadzaam om de geluidenlijst uit de handleiding bij de hand te hebben.

Ruime keuze aan piano’s en elektrische piano’s

De belangrijkste categorieën van de Casio CT-S1 zijn “Piano” en “Digitale piano”. Hier biedt de CT-S1 een brede selectie die indruk maakt.

Casio CT-S1: Briljant pianogeluid

De akoestische piano’s zijn zeer goed gesampled en klinken briljant. De in totaal tien variaties bieden niet alleen een meer ingetogen versie voor klassieke pianostukken, maar ook klanken die geschikt zijn voor jazz en pop.

Met zijn heldere, neutrale klank is de Stage Pianoklank van de CT-S1 geschikt voor pianostukken uit elk genre, maar vooral voor klassieke pianostukken.

De heldere klank van de Dynamic Piano, met zijn assertieve geluid, kan het beste worden gebruikt voor pop- en jazzstukken.

Terwijl de zachtere klank van de Classic Grand zeer geschikt is voor ballads en begeleidingen.

Casio CT-S1 spelen

Elektrische piano’s

De in totaal twaalf elektrische piano’s met hun karakteristieke chorus- of phaserklank bestrijken een breed bereik:

 • Rhodes piano
 • DX-piano
 • Wurlitzer piano
 • FM-piano

Orgels

Ook aan boord zijn tien succesvolle geluiden uit de categorie “Orgel”

Keyboard

De Clavinet en het Mellotron geluid “Tape Flute” zijn ook van goede kwaliteit.

Andere geluiden

In de categorieën “Synth” en “Overige” kun je zeer bruikbare geluiden vinden

Casio heeft ook iets speciaals bedacht voor de geluidsselectie en een aantal Casiotone geluiden van eind jaren 70 en begin jaren 80 in de CT-S1 gestopt. Ze zijn afkomstig van de Casio vintage keyboard- en synthesizermodellen VL-1, CZ-1 of VZ-1.

Layer

Het is ook mogelijk om twee geluiden over elkaar heen te leggen. Dan klinken er met één toetsaanslag twee geluiden tegelijk. Een veel voorkomende combinatie is bijvoorbeeld de combinatie van een pianoklank met strijkers.

Polyfonie

De CT-S1 heeft een maximale polyfonie van 64 stemmen, wat een gebruikelijke grootte is voor een instapmodel piano in deze prijsklasse. Zelfs voor moeilijke pianostukken of ballads met veel pedaalgebruik is dit ruim voldoende.

Krachtige luidsprekers

De geïntegreerde luidsprekers, die zich onder de stoffen bekleding bevinden, dragen ook bij aan het goede geluid. Met 2 x 2,5 watt leveren ze een krachtig en gebalanceerd geluid. De basreflexopeningen aan de onderkant van de piano spelen hier ook een rol in.

De luidsprekers zijn krachtig genoeg voor het afspelen van muziek thuis en bieden een helder en vervormingsvrij geluid, zelfs op maximaal volume.

Bovendien kan er een surround effect worden ingeschakeld, waardoor het geluid ruimtelijker en breder wordt weergegeven.

Als je liever oefent met een hoofdtelefoon, worden de luidsprekers automatisch uitgeschakeld – gewoon door de hoofdtelefoon in te pluggen.

Met welke extra’s scoort de Casio CT-S1?

Leren met de CASIO MUSIC SPACE app

De Casio CT-S1 is ook compatibel met de Casio Music Space leer app, die gratis beschikbaar is voor alle iOS en Android apparaten. De app is zeer aantrekkelijk en duidelijk vormgegeven en biedt vier functies voor leren en spelen: Score Viewer, Piano Roll, Music Player en Live Concert Simulator.

 • Score Viewer: In deze digitale bibliotheek kun je liedjes vinden om te leren en naar te luisteren. Ideaal als je veel onderweg bent en een partituur wilt bekijken als je niet thuis bent.
 • Piano Roll: Deze functie is voor iedereen die piano of keyboard wil leren spelen. Zelfs als je geen muziek kent, kun je meteen beginnen en je speelvaardigheid verbeteren.
 • Muziekspeler: Met behulp van de Muziekspeler kun je je favoriete nummers van je smartphone of tablet afspelen via de speakers van de Casio CT-S1. Je oefent terwijl je naar het nummer luistert en het tegelijkertijd speelt.
 • Live Concert Simulator: Met de Live Concert Simulator kun je een live concertsfeer creëren en oefenen met podiumgevoel. Dit is vooral leuk als je je favoriete nummers live wilt spelen – thuis.

Optionele Bluetooth-verbinding

De optioneel verkrijgbare Casio WU-BT10 Bluetooth adapter is erg praktisch, omdat het draadloze MIDI en audioverbindingen mogelijk maakt.

De kleine zwarte adapter wordt gewoon in de USB TO DEVICE poort aan de achterkant van het instrument gestoken. De CT-S1 kan dan audio ontvangen via Bluetooth en MIDI gegevens uitwisselen in beide richtingen.

Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete muziek direct vanaf je smartphone via de CT-S1 afspelen en meespelen zonder kabel. Of snel een draadloze verbinding maken met de leermogelijkheden van de “Casio Music Space” app.

Casio CT-S1 aansluitingen

Andere handige functies

De Casio CT-S1 heeft ook andere handige functies aan boord:

 • MIDI recorder: De MIDI recorder in de CT-S1 kan tot 40.000 noten opnemen. Erg handig voor zelfcontrole of het oefenen van meerstemmige stukken.
 • Surround: De Surround knop activeert een geluidseffect dat een multidimensionaal geluidsbeeld creëert dat zich in alle richtingen uitbreidt. Dit effect is alleen hoorbaar via de luidsprekers.
 • Metronoom: De metronoom is een heel handig hulpmiddel om het tempo bij te houden tijdens het oefenen. Het tempo, de maatsoort en het volume van de metronoom kunnen worden aangepast.

Welke aansluitingen biedt de Casio CT-S1?

Casio CT-S1 aansluitingen
 • 1. De micro-USB-aansluiting verbindt de piano met de computer of smartphone. Het is de aansluiting voor het uitwisselen van MIDI gegevens en voor het verbinden met de Casio Music Space leer app.
 • 2. De optionele Bluetooth adapter WU-BT10 wordt aangesloten op de USB-naar-apparaat poort. Met behulp van de adapter kunnen MIDI-gegevens draadloos in beide richtingen worden uitgewisseld en kun je ook audio ontvangen via Bluetooth.
 • 3. De aansluiting voor de voeding bevindt zich links van het CASIO logo.
 • 4. De hoofdtelefoonuitgang is een stereo mini-jack. Indien nodig kun je deze ook gebruiken om de CT-S1 aan te sluiten op een externe versterker of een mengpaneel.
 • 5. De audio IN aansluiting is ook een 3,5 mm mini-jack. Hier kun je je smartphone of muziekspeler op aansluiten om muziek af te spelen via de luidsprekers van het keyboard.
 • 6. Direct ernaast zit de aansluiting voor het pedaal. Je hebt een vrije keuze, want elk in de handel verkrijgbaar pedaal kan hier worden aangesloten.
Casio CT-S1 draagbare piano

Conclusie: Moet je de Casio CT-S1 kopen?

De Casio CT-S1 is een zeer goed klinkend en eenvoudig te gebruiken pianoklavier voor beginners. Door zijn slanke ontwerp en lage gewicht is hij heel gemakkelijk mee te nemen. Hij is verkrijgbaar in drie aantrekkelijke kleuren: zwart, wit en rood.

 • De bediening via een paar bedieningselementen is eenvoudig en intuïtief.
 • De grote selectie piano- en digitale pianogeluiden van hoge kwaliteit is uitstekend: een groot pluspunt!
 • De 61 licht gewogen pianotoetsen spelen aangenaam strak en geven een goed speelgevoel, niet in de laatste plaats dankzij de easy-grip toetsen.
 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding: De CT-S1 is onze testwinnaar in de categorie “Pianotoetsenborden”.
8.5Expert Score
Uitstekend klinkende beginnerspiano

De Casio CT-S1 is een zeer goede en aan te bevelen piano voor beginners. Hij is uitgerust met 61 uitstekende geluiden, waaronder veel akoestische piano’s en elektrische piano’s, maar ook orgels, synthesizers en oppervlakteklanken. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een draagbare piano met veel geluiden voor een eerlijke prijs!

Positief
 • Uitstekende geluiden
 • Lichtgewicht en compact
 • Casio Music Space leer app
 • Bluetooth optioneel
Minpunten
 • Geen sustainpedaal

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 1:04 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Casio CT-S1 – Overzicht

 • Beschikbaar sinds: mei 2021
 • Toetsenbord: 61 snelheidsgevoelige toetsen in pianostijl
 • Polyfonie: 64 stemmen
 • Leveringsomvang: voedingseenheid, muziekstandaard, bevestigingsrubbers
 • Piano app: Casio Music Space (gratis beschikbaar voor iOS en Android)
 • Fabrikant: Casio

De Casio CT-S1 in vergelijking

 • Roland GO-61P vs. Casio CT-S1: De Roland GO-61P biedt een vergelijkbaar goede geluidskwaliteit als de CT-S1. De CT-S1 heeft echter een duidelijke voorsprong wat betreft het aantal geluiden: hij biedt twee keer zoveel geluiden als de Roland GO-61P. Aan de andere kant is de Roland GO al uitgerust met Bluetooth, terwijl de CT-S1 een optionele adapter nodig heeft.
 • Yamaha NP-12 Piaggero vs. Casio CT-S1: De Yamaha NP-12 is ontworpen als een digitale piano voor onderweg en concentreert zich met zijn geluidsuitrusting volledig op de gebruikelijke tien instrumenten van een digitale piano voor beginners. Als je op zoek bent naar een compacte elektrische piano voor weinig geld die eenvoudig te bedienen is, dan zul je ook blij zijn met de Yamaha NP-12 Piaggero.
 • Casio CDP-S110 vs. Casio CT-S1: De Casio CDP-S110 is de beste keuze voor alle beginners die vooral piano willen leren spelen. Hij overtuigt vooral met zijn nieuw ontwikkelde hamerklavier en zijn briljante pianoklanken. Een transporteerbare digitale piano met 88 toetsen in een licht en slank ontwerp.

Ook interessant:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo