Digitale piano accessoires

Digitale piano’s zijn zonder enige twijfel indrukwekkende instrumenten met een gevarieerd bereik van complex geluid en authenticiteit zoals bij een echte piano-ervaring. Maar als je één van de beste piano’s kiest, moet je ook overwegen om de belangrijke optionele digitale piano accessoires aan te kopen om de totaalervaring en het comfort van het pianospelen zo volledig mogelijk te maken. Een heel aanbod van accessoires zijn beschikbaar en je keuze hierin hangt af van jouw intenties en het specifieke budget dat je zelf voorop gesteld hebt. Vele merken bieden kortingen aan op digitale piano accessoires of zelfs pakketten die de belangrijke en complementerende accessoires bevatten.

Overzicht digitale piano accessoires

Hieronder zullen we enkele van de meest belangrijke digitale piano accessoires, die jouw ervaring van het pianospelen en het comfort verbeteren, oplijsten en bespreken. Dit wil niet zeggen dat je deze absoluut moet aankopen, maar ze geven je wel de mogelijkheid om in verschillende soorten situaties te kunnen spelen.

Bank of stoel

digitale piano accessoires pianobank

Een comfortabele houding is essentieel tijdens het spelen en dus kun je niet zomaar een stoel van rond de keukentafel bij je piano schuiven. Een perfecte pianobank is een must om op te treden zonder spanning in je lichaam. Bij gewone stoelen kan het zijn dat je voorover moet leunen of zit je gebogen, wat nefast is voor jouw lichaam. Ga er gerust een paar uittesten om het meest comfortabele model te vinden voor jou en jouw piano.

» Ga naar onze #1 beste pianobank

Standaards

digitale piano accessoires standaard

Bij sommige digitale piano’s krijg je er meteen een standaard bij. Indien dit niet zo is, geen zorgen, je kan er makkelijk één vinden die aan jouw eisen voldoet. Wanneer je op zoek gaat, zul je zien dat er verschillende stijlen en capaciteiten zijn, al zijn de X-stijl standaard en de tafelstandaard de meest bekende. Het grote voordeel van de X-stijl standaard is dat deze draagbaar is, opgevouwen kan worden en makkelijk te transporteren is. Als je een zwaardere piano hebt en iets stevigers nodig hebt, ga je best voor een tafelstandaard. Je kan ook voor een andere stijl gaan, zoals de A-frame standaard, afhankelijk van jouw specifieke digitale piano type.

» Ga naar onze #1 piano keyboard standaard

Notenstandaard

Dit accessoire komt normaal ook samen met de aankoop van een digitale piano en is handig wanneer je de noten wil lezen tijdens het oefenen of optreden. Indien er geen bijzit, kun je eentje tegen een lage prijs aanschaffen. De prijs ligt meestal tussen €13 en €31.

Pedalen

digitale piano accessoires pedalen

Het is mogelijk dat de piano niet over alle drie de pedalen beschikt. In het bezit zijn van verschillende pedalen geeft een grote mogelijkheid van expressies en effecten aan voor jouw optreden. Het kan zijn dat je ze niet alle drie nodig hebt, dit hangt af van jouw speelstijl, de maak en het model van jouw digitale piano.


» Ga naar onze #1 beste pianopedalen

 

Versterkers

Je zal zien dat vele producten ingebouwde speakers en versterkers hebben. Dit is ideaal voor kleine ruimtes wanneer je geen nood hebt aan extra volume. Maar wanneer je in een grotere ruimte speelt, zul je merken dat je nood hebt aan meer volume. Hiervoor overweeg je best versterkers voor een sterke sound.

» Ga naar onze #1 beste keyboard versterker

Hoezen en (flight)cases

digitale piano accessoires softcase

Of je een reis gepland hebt, of je wil je piano gewoon binnen laten staan, een hoes en een case zijn belangrijk. Voor je één aankoopt, controleer je best de afmetingen zodat je piano hier makkelijk in past. Covers beschermen je piano tegen vuil, water en ander vocht dat schade kan toebrengen aan de piano.

Een goeie cover is een must wanneer je van plan bent op reis te gaan en je piano thuis te laten. Covers verlengen de levensduur van je piano. Je kan ook opteren voor een stofhoes, deze is zacht en perfect om makkelijk te transporteren terwijl een gewone case stevig is en je maximale bescherming biedt.
» bekijk hier alle hoezen en cases

Hoofdtelefoons

Repeteren op een digitale piano kan lastig zijn voor buren of slapende mensen. Dit betekent niet dat jij niet zou kunnen repeteren maar in dergelijke gevallen kun je niet repeteren zonder een hoofdtelefoon. Een hoofdtelefoon is een van de nuttigere digitale piano accessoires aangezien deze je de vrijheid geeft om zo lang als je wil te kunnen repeteren zonder ook maar iemand daarmee te storen. Ga wel voor kwaliteit wanneer het komt op hoofdtelefoons. Alleen zo komt de sound volledig tot zijn recht.

» Ga naar onze #1 koptelefoon voor pianospelers

Metronoom

digitale piano accessoires metronoom

De meeste digitale piano’s hebben ook een ingebouwde metronoom. Zoek een metronoom die bij jouw hout past en plaats hem in een goeie positie zodat je gewoon kan verder spelen.


» bekijk hier alle metronomen

 

 

 

Partituren

Wat zeker niet kan ontbreken, zijn partituren. Je kan deze online aankopen waarna je ze op je notenstandaard plaatst.

Tablets

digitale piano accessoires tablets

Deze zijn zeker niet essentieel, maar als je meewil met de tijd en de laatste technologische snufjes, kun je een tablet aanschaffen om je optreden interactiever te maken. Neem een kijkje in de app store, je zal een groot aanbod aan software vinden die je helpen om te oefenen, metronooms en nog veel meer.

Conclusie digitale piano accessoires

Je bent niet verplicht om al deze accessoires aan te schaffen. De selectie die je maakt hangt af van jouw behoeftes en keuzes. Sommige accessoires zijn meer essentieel dan de andere, andere dienen voor extra bescherming en nog andere zijn kleine luxe-items. Als je ze kan veroorloven, maken ze het pianospelen veel leuker. Ze zijn allemaal makkelijk beschikbaar en je hebt de vrijheid om te kiezen in een groot aanbod met verschillende stijlen en prijsklassen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo