Korg LP 180 review

€889,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Korg LP 180 review
Korg LP 180 review
€889,00

Wanneer je een Korg digitale piano hebt, is de kans groot dat het een van de beste op de markt is. Korg piano’s zijn niet niet de meest beschreven piano’s, of de piano’s met de meeste technische vooruitgang maar het gebeurt niet vaak dat je teleurgesteld huiswaarts keert na de aankoop van eentje.

Dit is allemaal dankzij de excellente bouw en de klasse van het Korg bedrijf sinds de opstart. Deze vond iets meer dan 50 jaar geleden plaats in Tokyo, Japan. De digitale piano opties van Korg zijn schaars: ze gaan van synthezirs tot stage piano’s en console digitale piano’s. De Korg LP 180 past mooi binnen de categorie van de algemene digitale piano. Ondanks hij in een algemene categorie zit, heeft hij zeer veel te bieden.

Het mooie design, concept en touch van de Korg LP 180

korg-lp-180 review

De Korg LP 180 is zeker een mooie digitale piano om al gewoon naar te kijken. Hij komt in een compacte, strakke en gladde bodyframe en past hierdoor in elk interieur dat je je maar kan inbeelden.

De piano weegt ongeveer 23 kg. Dit is behoorlijk indrukwekkend voor een volledige digitale piano met een pianostandaard. Hij komt ook in twee klassieke kleurafwerkingen: een traditionele, matte zwarte en elegante witte finish. Beide zijn mooi gefotografeerd op de officiële Korg website.

De piano is ongeveer 135 cm breed, 25 cm diep en 76 cm hoog, met de standaard bijgerekend. Bij de piano kun je een mooie cover verkrijgen die je gewoon erover plaatst en die perfect past.

Stemmen, tonen en ritmes

De sound van deze piano zal je zeker overtuigen. En dit niet zomaar gewoon de eerste keer, maar hij blijft dit doen. Zelfs wanneer je al gewend bent op dit instrument te spelen.

Er zijn 10 afhankelijke stemmen en tonen. De twee sounds van de concertpiano zijn van hoge kwaliteit en beide zijn zeer elegant en klassiek.

De eerste sound is meer zoals de sound van de concertpiano. De tweede heeft een meer heldere klank met een beetje een edge. Er zijn ook twee elektronische sounds, een klavecimbel, een klavichord, vibrafoon, orgel, elektrisch orgel en een hoop strijkers om het rijtje te vervolledigen. Er zijn geen bijbehorende ritmes geprogrammeerd, maar er is een mooie set aan demosongs die de uitstekende touch en sound van de piano in de verf zetten.

Er is een demosong voor elke toon en elke song pronkt echt met wat elke toon kan doen. Deze demo’s zijn ook uiterst geschikt om een bepaalde mood in een bepaalde setting te verkrijgen waardoor de LP 180 perfect is voor feestjes thuis of eender welke bijeenkomst.

Excellente bouw en kwaliteits touch

De drijvende kracht achter deze piano is echt de bouw ervan. Het instrument beschikt over de Korgs Stereo Piano System toongeneratie. Deze geluidsmotor is gebaseerd op die van vele successvolle akoestische piano’s die gebruikt werden als concertpiano’s over de hele wereld. Het is echt fantastisch om je te realiseren dat de superioriteit van deze verbazende piano’s naar het digitale platform gebracht kunnen worden. En dat voor zo’n betaalbare prijs!

Korg LP 180 review

De LP 180 beschikt over een 120 noten polyfonie. Dit is een redelijk standaard aantal wanneer je kijkt naar vele andere modellen op de markt. Dit aantal zakt naar 60 wanneer de piano in stereo speelt.

De speelervaring is ook aangenaam danzkij de Natural Weighted Hammer Action keyboard met 88 toetsen. Deze hammer action is een van de betere die Korg te bieden heeft en is zeer vergelijkbaar met sommige van de beste hammer actions op de markt.

De toetsen zijn onderverdeeld in drie verschillende soorten aanraakresponses. Deze zijn aan te passen naar de gebruikers voorkeuren: licht, voor pianissimo; normaal, voor een klassieke piano sound; en zwaar, voor de meer gevorderde pianist.

Deze onderverdeling is echt geweldig want ze bootst die van een echt model na met zwaarde toetsen in de laagte en lichtere in de hoogte. Dit is altijd een goed kenmerk omdat het echt een hulp is en je bijna doet vergeten dat je met een stukje technologie aan het werken bent en niet met een echt instrument.

Hoofdkenmerken

Er zijn een aantal belangrijke kenmerken bij de LP 180. Er is en mooie, aparte en mobiel unit met drie pedalen die speciaal voor deze Korg ontworpen is. Het beste aan dit model is dat niet alles teruggeschroefd werd tot puur de “machine”. De piano kan ook gewoon unplugged worden en gedragen worden. De piano beschikt ook over dual stereo jacks voor hoofdtelefoons. Dit is perfect in het geval dat meerdere mensen het instrument tegelijkertijd willen gebruiken zoals de muziekleraar en zijn student of twee muzikanten die aan een duet werken.

Er zijn vele piano’s met 88 toetsen die vergeleken kunnen worden met de LP 180 zoals de Korg LP 350, de Korg LP 380 en de Roland F-120. Wanneer we deze drie met elkaar vergelijken, valt meteen de bijna identieke look op alsook de opvouwbare cover die de piano beschermt. Dit is ergens wel te begrijpen aangezien de drie digitale piano’s van dezelfde familie komen of de Korg serie. De LP 180 en de LP 350 hebben beide 88 toetsen maar de LP 350 heeft een duidelijk beter key action systeem met zijn Korg Real Weighted Hammer Action 3 (RH3).

Korg LP 350

De LP 350 heeft dezelfde aanraakresponses  licht, normaal en zwaar en dezelfde stereo sampling soundgeneratie systeem. Maar tot grote verbazing heeft deze piano slecht’s een 60 noten polyfonie tegenover de 120 van de LP 180. De LP 350 heeft wel 20 stemmen en tonen meer, compleet met extra jazz, grand en elektrische piano’s en zelfs een marimba!

De verschillen tussen de LP 180 en de LP 380 zijn iets groter (en ook van iets groter belang). Veel van de meetbare kenmerken, het concept en design zijn dezelfde maar het verschil zit hem in de bouw.

De LP 380 heeftde meeste kleurvariatie in de serie met een finish in zwart, wit, rozenhout en zwart/rood. Zoals bij de LP 350 heeft de LP 380 ook de hammer action, het Real Weighted Hammer Action 3 systeem die een meer realistiche feel geeft dan de Natural Weighted Hammer Action.

Korg LP 380

Ook hier gebruiken ze opnieuw dezelfde soundgeneratie met stereo sampling maar de LP 350 heeft meer tonen (30 om exact te zijn) dan de LP 180. De LP 380 staat een streepje voor met zijn 120 noten polyfonie zodat hij op gelijke voet komt met de LP 180.

Een leuke eigenschap van alledrie de piano’s is dat ze allemaal over de Korgs innovatieve unit van drie pedalen beschikt. Hierdoor kan de muzikant gebruik maken van de zachte, sostenuto en sustain opties.

De LP 180 – die een beetje overschaduwd wordt door de LP 350 en 380 – lijkt het meeste op de Roland F-120. Het gevoel van ivoren toetsen is te vergelijken met het NH systeem van de LP 180 en de SuperNATURAL pianomotor van de Roland moet niet onderdoen aan de stereo sampling systeem van de Korg. Beide piano’s hebben bijna hetzelfde design en kleuropties maar de Korg beschikt over een beetje meer noten polyfonie (128) terwijl de LP er 120 heeft.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste Korg digitale piano of bekijk Korg reviews. Tenzij je onmiddellijk de beste digitale piano zoekt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo