Casio Privia PX-750 digitale piano review

 

OPGELET!

De Casio PX 750 is vervangen door de Casio PX 760. De specificaties blijven dezelfde, onderstaande review is dus nog representatief.

 

Casio heeft goed werk geleverd bij het ontwikkelen van veel van hun instrumenten. Ze hebben een aantal geweldige digitale piano modellen, maar met hun gespecialiseerde Privia-reeks leggen ze de lat heel hoog. De klasse en precisie waarover deze piano’s beschikken is gewoon heerlijk, en het is een plezier om in contact te komen met een machine zoals deze.

 

>>> Bekijk hier de prijzen & ratings op Bax shop >>>

 

De Privia-reeks van Casio

Privia vertegenwoordigt het beste wat Casio te bieden heeft. Het is wel bekend dat Casio moeite had om de noemer van speelgoedfabrikant kwijt te spelen, en hun Privia-reeks is één van de hoofdredenen waarom ze hier uiteindelijk toch voor een groot deel in geslaagd zijn. Simpel gezegd zijn de Privia’s exclusieve en uitstekende toestellen, en voelt het voor elke pianist heerlijk aan om ze te bespelen.

De Casio Privia PX-750 digitale piano is niet anders op dit vlak. De Privia-reeks is opgedeeld in twee categorieën, hoofdzakelijk digitale stagepiano’s en digitale staande piano’s. Beide categorieën hebben hun eigen karakteristieken, ze hebben allebei andere troeven om op tafel te gooien. Sommige van de stagepiano’s zijn onder andere de PX-150, PX-350 en de PX-5S. De PX-750 maakt deel uit van de staande piano’s, waar ook de PX-780 en de PX-850 onder vallen. Deze piano’s delen veel gelijkaardige elementen, zoals een vierlagige vleugelpianotoon en gegradeerde hamer-actie.

 

Uitzicht en feel van de Casio Privia PX-750 digitale piano

Deze staande piano is beschikbaar in drie fonkelende kleuren. Je hebt de zwarthouten afwerking, welke ook de meest bekende versie is en waar diegene waar de mensen zich meteen thuis bij voelen. Maar ik heb echter ook de twee andere afwerkingen kunnen zien in het echt, en deze zijn ook wel mooi. Je hebt nog een withouten afwerking, welke er ivoorachtig uitziet, en een prachtige eikenhouten afwerking die een stijlvolle bruinachtige schijn heeft.

De kleurafwerking loopt over de gehele lengte van het kabinet van de PX-750, welke een stevige structuur geeft aan de behuizing en de interface van de piano. De 750 kan makkelijk in elkaar gezet worden, of je kan hem in elkaar laten zetten bij de dichtstbijzijnde dealer en hem aan je voordeur laten afleveren. één van de mooiste dingen aan deze piano is zijn schuifklep die zeer handig is om stof van de toetsen te houden. Betreft de afmetingen, de piano is maar 1.22 meter lang en net iets meer dan 76  centimeter hoog. Met een gewicht van ongeveer 32 kilo na montage, hoort hij bij de lichtere digitale staande en consolepiano’s, dus zou het geen probleem mogen zijn om hem ergens in je woonkamer te zetten.

Eén van de pluspunten van deze piano is de drie-pedaalunit waarover deze piano beschikt. Vele pianisten laten deze wonderbaarlijke leermogelijkheid links liggen, omdat ze de kracht van die pedalen niet kennen. Geavanceerde pianisten weten wat ze waard zijn, en zouden het niet accepteren als ze niet beschikbaar zouden zijn op zo’n mooi instrument. Casio heeft ook hard gewerkt om zijn Damper Resonance and Hammer Response Simulator te ontwikkelen, welke nauw samenwerkt met de pedaalunit om een onbekende en zeer realistische ervaring te bieden bij gebruik van de sustain. Het reproduceert de actie van een demppedaal zoals bij een echte akoestische piano, je kan echt de respons horen bij alle 88 snaren wanneer ze aangeslagen worden.

De opbouw van het toetsenbord van deze piano is ook geweldig. De piano heeft de gewoonlijke 88 toetsen, maar biedt een extra troef doordat elke toets beschikt over een prachtige ebbenhouten of ivoren afwerking. Dit is een wondermooie toevoeging die ik nog niet gezien heb op de meeste digitale piano’s – Yamaha’s Natural Wood graded hammer system benadert dit eigenlijk nog het dichtste, en dat zijn dan nog houten toetsen. De ebbenhouten/ivoren textuur kan ook gevonden worden bij enkele andere modellen, en geeft de Privia-reeks zoveel meer stijl.

 

Eigenschappen van de Casio Privia PX-750 piano

De Privia PX-750 heeft Casio’s eigen toetsenbordsysteem welke beschikt over hun Tri-Sensor Scaled Hammer Action. Dit systeem toont de toptechnologie van Privia door toetsen met gereproduceerde hamer-actie. Elke toets heeft drie verschillende sensoren die de snelheid meten van de hamer tegenover de kracht waarmee de toets ingedrukt wordt, wat resulteert in uitstekende, gedetailleerde prestaties van de piano.

De graduele hamer-actie van dit toetsenbord wordt geruggensteund door Casio’s Acoustic and Intelligent Resonator (AiR) system, welke drie keer meer geheugen gebruikt dan de vorige generaties van Casio met behulp van vier verschillende lagen van vleugelpianotonen. Dit geluidsysteem brengt de twee 8-watt luidsprekers met een grootte van 12 centimeter tot leven, waardoor het bijna lijkt alsof het mooie geluid door de binnenkant van het kabinet vibreert zoals bij een echte piano.

Ik zou nalatig zijn als ik zou verder gaan zonder de superieure vleugelpianotoon te vermelden. Het wordt al gauw duidelijk dat Privia veel tijd gespendeerd heeft aan het perfectioneren van de toon van een concertvleugel, bijgevolg zou je al een PX-750 willen kopen alleen al voor zijn geluid van topkwaliteit. Dit is echter niet de enige toon waarover deze piano beschikt, er zijn nog 17 andere tonen om uit te kiezen. Er zijn andere vleugelpianotonen, maar ook tonen van elektrische piano’s, orgels, bassen, strijkers,  een klavecimbel en een vibrafoon. De 750 heeft geweldige split-, laag- en dualfuncties, en ik was aangenaam verrast door zijn vermogen om de piano op te splitsen in vier verschillende instrumenten, met twee secties waarbij twee verschillende instrumenten op elkaar gelaagd zijn.

De piano heeft geweldige MIDI capaciteit, en wordt geleverd met een standaard USB-aansluiting zodat je eender welke computer of tablet kan aansluiten. Hij heeft ook 2 verschillende aansluitingen voor een koptelefoon, zodat dit toestel geweldig is voor pianolessen of een leuk duet.

 

Mijn conclusie

Wanneer je de Casio Privia PX-750 digitale piano koopt begeef je jezelf zeker en vast in een hogere klasse, en meestal hangt aan dit soort piano’s dan ook een heftig prijskaartje vast. Hoewel een prijs tussen de €700 en €1,000 – €400 minder als je de piano zonder het kabinet koopt – niet weinig is, denk ik dat de PX-750 een goede deal is wanneer je gelijkaardige producten ziet met een prijs van ongeveer €2,000.

 

>>> Bekijk hier de prijzen & ratings op Bax shop >>>

OPGELET

De Casio PX 750 is vervangen door de Casio PX 780, lees de review hier.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo