De beste digitale piano vinden? 4 dingen waar je op moet letten

Een vraag die ik veel te horen krijg: “Wat is de beste digitale piano?”. Dit kan misschien een makkelijke vraag lijken voor een ervaren pianoleraar, maar mijn antwoord is vaak: dit hangt van persoon tot persoon af. Elke speler heeft verschillende noden en wensen.  Ik vergelijk het een beetje met de vraag “Wat is de beste auto?”. Als je een gezin van 5 bent met jonge kinderen zou ik grote, ruimere auto’s aanraden zoals de Honda Civic of de Porsche Cayenne, maar als je een alleenstaande bent van 21 jaar, zou ik je een kleinere auto aanraden die beter bij je budget past zoals de Honda Accord. Eén ding dat ik zeker aanraad aan pianospelers van ieder niveau is er voor te zorgen dat ze zich goed voelen bij het gebruik van een digitale piano, zeker als je in het verleden enkel akoestische piano’s bespeeld hebt. Hoewel sommige pianisten zich makkelijk zullen aanpassen, zijn er anderen die het zeer moeilijk vinden om te wennen aan een digitaal instrument. Net zoals vele gitaarspelers een hekel hebben aan de overstap van een akoestische naar een elektrische gitaar. Dit gezegd zijnde, kunnen we nu focussen op het vinden van de beste digitale piano voor ieders noden. Hieronder staan 4 punten waarop mijn leerlingen moeten letten voor ze de knoop doorhakken omtrent de aankoop van hun piano. Met dit in het achterhoofd is het belangrijk om goed rond te kijken en geen overhaaste beslissingen te nemen, gezien de aankoop van een elektrische piano meestal een investering is op lange termijn.

>>> Lees hier onze digitale piano reviews >>>

 

4 dingen waarop je moet letten bij de aankoop van een digitale piano

  1. Kwaliteit – Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om voor een kwaliteitsmerk te kiezen. Merken zoals Casio, Roland, Yamaha en Korg zijn allemaal serieuze merken die gekend zijn voor het maken van goede digitale piano’s. Hoewel sommige B-merken meer ‘toeters en bellen’ hebben en lager geprijsd zijn dan een soortgelijke digitale piano van Yamaha of Casio, zijn ze vaak van lagere kwaliteit en kan je deze best ten allen tijde vermijden. Goedkoop = duurkoop gaat ook op voor digitale piano’s
  2. Geluid – “Speel op de piano voor je hem koopt” zeg ik vaak tegen mijn leerlingen en hun ouders wanneer ze een nieuwe digitale piano willen kopen.  Hoewel het niet slim is om je piano bij een dure kleinhandelaar te kopen, raad ik altijd Bax-Shop of Coolblue aan, je gewenste model kan je altijd uittesten in een lokale winkel voordat je hem online goedkoper koopt (dit is iets dat ik ten sterkste aanraad).
  3. Praat met andere pianisten – één van de redenen waarom ik deze site opgezet heb is om alle vragen te beantwoorden die ik kreeg van medepianisten. Op het internet vind je vaak beoordelingen van mensen die een product proberen te verkopen in plaats van eerlijke meningen, dit is ok maar het helpt niet echt bij de aankoop van je nieuwe piano. Het bekijken van beoordelingen op bax shop of coolblue en het praten met andere pianisten, rechtstreeks of online, is een goede manier om een bepaalde piano beter te leren kennen.
  4. Software – één van de hoofdredenen waarvoor ik en andere akoestische pianospelers een digitale piano gebruiken, is om ons pianospel te bestuderen. Nieuwere elektrische piano’s kunnen aangesloten worden aan de computer en geven feedback over je spel; dit is geweldig voor pianisten die alleen werken. Hoewel er niets beter is dan je eigen pianoleraar, is een online evaluatiesysteem een geweldig hulpmiddel voor elke jonge pianist.

Dit zijn slechts 4 van de vele punten waarop je kan letten om te bepalen welke de beste digitale piano is voor jouw noden. Omdat we allemaal individuen zijn en op verschillende niveaus spelen, is het best om een piano te zoeken die past bij jouw behoeften, en niet bij die van iemand anders. Wil je nog meer tips, lees dan onze uitgebreide “digitale piano kopen tips” blogpost.

>>> Lees hier onze digitale piano reviews >>>

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo