Yamaha DGX-660 review

Yamaha DGX-660 Review

€949,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Yamaha DGX-660 review
Yamaha DGX-660 review
€949,00

Wat is beter dan een al geweldige, kosteneffectieve digitale piano? Wat dacht je van een net zo geweldige, kosteneffectieve digitale piano, met toegevoegde features waar we niet van wisten dat we die nodig hadden? Yamaha heeft zijn klanten al overtuigd met de populaire DGX 650, welke nog steeds een van de best verkochte draagbare digitale piano’s is. De DGX-660 heeft echter voldoende nieuwe features om deze geweldige digitale piano naar het volgende niveau te brengen. Eigenaars van de DGX-650 zijn mogelijk nieuwsgierig of de Yamaha DGX-660 het waard is om over te stappen. Sommige personen hebben net geld gespendeerd aan de 650 en nu de DGX-660 uitkomt vragen ze zich af of dit model een nieuwe investering waard is. In deze Yamaha DGX-660 review zullen we je het antwoordt geven.

Beste Yamaha DGX-660 Review

We gaan de Yamaha DGX-660 echter niet alleen vergelijken met de voorganger, maar ook met populaire concurrenten, zoals de Yamaha P-115, Casio CGP-700 en Casio PX-860. Dus als je een eigenaar bent van de eerdergenoemde piano’s of gewoon niet zeker weet welke digitale piano je moet kopen, lees dan zeker verder om te zien hoe al deze modellen ten opzichte van elkaar presteren.

Yamaha DGX-660 review:

DGX-660 overzicht

Zoals eerder gezegd is de Yamaha DGX-660 de opvolger van de populaire DGX-650. Voordat we deze nieuwe piano uit gaan testen in deze Yamaha DGX-660 review, willen we eerst een kijkje nemen wat hij zoal te bieden heeft. Hieronder zullen we de meest noemenswaardige specificaties van de DGX-660 opnoemen:

 • Beschikbaar vanaf €829
 • 88 Grade Hammer Standard toetsen
 • Zachte, medium, harde en vaste toetsen reactie
 • Demperresonantie
 • Maximaal 192 polyfonen
 • App integratie
 • 151 klanken, 15 drum/SFX kits, 388XGlite
 • Intelligente akoestische controle
 • Duaal, split en paneel sustain functies
 • Style Recommender
 • Yamaha Education Suite

Met een 192 noten maximale polyfonie hebben deze 88 Grade Hammer Standard toetsen een geweldig gevoel onder je vingers. Er zijn vier verschillende gevoeligheidsinstellingen waar je uit kan kiezen. We vinden het fijn om te kunnen experimenteren met instellingen (zacht, medium en hard), maar stellen de vaste instelling ook op prijs, zodat we niet hoeven te onthouden welke instelling we het fijnst vonden.

Nog een automatische feature is de intelligente akoestische controle, welke zich aanpast aan de instellingen voor een gebalanceerd geluid. We zijn normaal gesproken niet echt een fan van deze features, maar deze piano lijkt het meteen goed te doen zonder dat hier al te veel aanpassingen voor nodig zijn.

De Yamaha DGX-660 heeft twee 12cm speakers, naast twee 5cm speakers en twee 6W versterkers. De vaardigheid van deze piano om kwalitatieve gedetailleerde klanken uit te drukken is zeer indrukwekkend. Met zo’n toonbereik konden we alles duidelijk horen en het geluid was schoon.

Yamaha DGX-660 Review

Er zijn meer dan 150 klanken waar gebruikers van kunnen profiteren, naast geluidseffecten en drum kits voor extra diepte in begeleidende stukken. De 660 is compatibel met XGlite, wat het bereik van het geluid vergroot. Dit is echter een normale feature voor de meeste Yamaha digitale piano’s in deze serie.
De piano biedt ook naadloze app integratie. Zo kunnen gebruikers profiteren van tot wel zeven Yamaha iOS apps die met de piano verbinden. Sommige hebben een video en audio recorder, afspeel apps, toegang tot muziekbladen en gepersonaliseerde instellingen en kalibratie.

De Style Recommender is best leuk en uniek. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om een ritmische stijl te spelen en voegt vervolgens een back-up band toe die bij de akkoorden past. En als de gebruiker een akkoord veranderd, dan gaat de piano hier in mee.

Met de apps kunnen spelers ook bestanden van populaire liedjes downloaden en de partituur krijgen. Er is ook een lyrics en les feature die gebruikt kan worden.

De Yamaha Education Suite (YES) is een geweldige leer tool om van te profiteren. De YES leert en volgt timing, wachten, luisteren en tempo. Naast deze features hebben gebruikers toegang tot een akkoord woordenboek als ze deze nodig hebben en ook een begeleidende features zoals Smart Chord en EZ Chord. Smart Chord is voor basis begeleiding met de druk op een knop terwijl de piano iedere beweging volgt. De EZ Chord is voor optredens en veranderingen in liedjes die je maakt.
Als je je tot slot afvraagt hoe zwaar de Yamaha DGX-660 is, dan kunnen we je het volgende vertellen. Zonder de standaard is dit instrument 21kg. Met de standaard klimt het gewicht naar ongeveer 28kg.

Wat zit er in de Yamaha DGX-660?

Naast de eerdergenoemde features die we in deze Yamaha DGX-660 review genoemd hebben, heeft Yamaha een aantal nieuwe features toegevoegd waardoor de piano gemeenschap zich afvraagt of ze mogelijk hun oude piano’s moeten vervangen door de DGX-660.

Dit zijn een aantal van de belangrijkste features die de speelervaring van deze piano verbeteren:

 • Compatibel draadloze adapter
 • Aparte microfoon aansluiting
 • Piano Room feature
 • 12 nieuwe klanken
 • 6 nieuwe reverbs
 • 10 meer presenteer stijlen
 • 15 additionele muziek in de database
Goedkope Yamaha DGX-660 Review

Als je ziet hoeveel geweldige features er zijn voor middenklasse tot professionele spelers om van te profiteren, is het moeilijk om te geloven dat Yamaha nu pas een draadloze adapter en microfoon aansluiting heeft toegevoegd. Desalniettemin zijn we dankbaar dat ze dit gedaan hebben, aangezien we deze piano nu kunnen gebruiken voor optredens.

Om eerlijk te zijn is niet de meest geweldige feature. Het is iets dat we vanaf het begin al verwacht hadden gezien de prijs, maar beter laat dan nooit.

Yamaha dacht waarschijnlijk dat er niet genoeg klanken, stijlen, reverbs waren om mee te spelen, aangezien ze er nog meer toegevoegd hebben. Deze nieuwe klanken zijn bekend als ‘Natural’, ‘Live’, ‘Sweet!’ en ‘Cool’.

Klanken zoals de ‘Live! Pop Grand Piano’ voegen een beetje extra substantie aan de ervaring toe, terwijl de ‘Sweet! Tenor, Alto of Soprano Sax’ een gave jazz prestatie kunnen verbeteren. Er zijn eindeloze mogelijkheden met deze klanken en zou het spelen op de Yamaha DGX-660 nog leuker moeten maken.

Goedkoopste Yamaha DGX-660 Review

De Piano Room feature is waarschijnlijk degene waar het meest over gepraat wordt bij deze piano. De DGX-660 creëert een virtuele instelling waar je kan kiezen uit verschillende piano en akoestische opties om je eigen optreed omgeving te vormen. Of je nu een oefen kamer wilt creëren of een optreden na wilt bootsen, je kan de positie van de piano via de virtuele piano deksel aanpassen om je voorkeur gebied te creëren.

Hoe presteert hij ten opzichte van de DGX-650?

Je hoeft niet te speculeren waarom de Yamaha DGX-650 zo populair is. Net als de DGX-660 werd hij aangeboden voor een geweldige prijs gezien alle mogelijkheden die hij had (in de meeste webwinkels is de DGX-650 niet meer te verkrijgen). Wanneer we het over geluid hebben, heeft de 650 ook in totaal 4 speakers (12cm x2, 5cm x2), naast twee 6W versterkers. Alhoewel het geluidsverschil niet direct merkbaar is, geniet je er meer van op de 660 met de toegevoegde klanken. De 650 heeft ook een hogere polyfonie dan de 650, met respectievelijk 192 en 128 noten.

Als je je afvraagt of je over moet stappen op de 660, overweeg dan hoe belangrijk de nieuwste features voor je zijn. Zijn nieuwe geluidseffecten en een virtuele piano room voldoende voor je? Als je de microfoon aansluiting niet erg veel gaat gebruiken voor optredens, dan mis je waarschijnlijk niks met je DGX-650.

De klanken, stijlen en reverbs zouden zeker bevestigd moeten worden, maar we raden alleen aan om de DGX-660 te kopen als je de 650 nog niet bezit.

Yamaha DGX-660 vs P-115 vs CGP-700 vs PX-860

Yamaha P-115

Toen we de Yamaha P-115 uitprobeerde vonden we het een geweldige beginner tot middenklasse piano. Voor €649 was hij zeker de prijs waard, met features die hem beter maakte dan zijn voorganger, de P-105.
Voor nog geen €200 meer zou je kunnen zeggen dat de Yamaha DGX-660 een betere keuze is. Ook al hebben de versterkers van de P-115 een iets hogere wattage, vinden we dat de hoeveelheid klanken en extra features op de DGX-660 de prijs meer dan waard maken.

Laten we nu de positieve punten van de Casio CGP-700 in deze Yamaha DGX-660 review bespreken. Het is een relatief goedkope piano welke beschikbaar is vanaf €800 en hij heeft ook een ingebouwde 40W stereo versterker. Hij is draagbaar en heeft ook een geweldig geluid. We raden deze piano aan voor personen die vinden dat ze kunnen profiteren van een diverse piano. Dit betekent dat zowel kinderen als volwassenen een hoop waarde uit dit instrument zullen halen.

De CGP-700 heeft een elegante uitstraling waardoor hij prima in een woonkamer kan staan zonder op te vallen als een lelijk eendje. Het is een kwalitatieve familie piano. Het touchscreen had iets soepeler kunnen zijn en er is een gebrek aan modulation controllers, maar het is nog steeds een goede piano.

Casio PX 860 review privia piano

Voor iemand die naar optredens gaat met een band of kleine optredens doet is de CGP-700 een uitstekende keuze. Voor een meer professionele en geavanceerde ervaring zou je voor de DGX-660 moeten kiezen.
De Casio PX-860 heeft 88 toetsen met een ebbenhouten en ivoren gevoel, naast een Tri-Sensor keyboard met Scaled Hammer Action. De meest indrukwekkende feature van deze piano is de multidimensionale morphing lucht geluid features.

De melodieën die gespeeld worden op deze piano kunnen alleen maar beschreven worden als verwennend en verleidelijk, dat is de ervaring die je krijgt. Om de al geweldige ervaring te verbeteren, geeft de Hall Simulation feature spelers de mogelijkheid om te ervaren hoe het spelen in een concert hal is.

De maximale polyfonie van de piano wordt echt gebruikt. De duidelijk grotere speakers met een sterkere versterker dan de DGX-660 merk je direct op. De geluidskwaliteit is duidelijk een van de meest opmerkelijke features van de PX-860. Het enige wat je jezelf af moet vragen, is of je ruim €100 wilt betalen voor een digitale piano die bedoeld is om op een plek te blijven staan.

Conclusie Yamaha DGX-660 review

Als je een digitale piano gaat kopen voor het uitvoeren van geavanceerde muziekstukken, dan is de Yamaha DGX-660 zeker een optie die op je lijst zou moeten staan. Het is zeker niet de goedkoopste digitale piano, maar we vinden dat je enorm veel waarde voor je geld krijgt.

Vergeleken met de Casio CGP-700 en PX-860 heeft elke piano zijn eigen sterktes. Elk van deze piano’s is het beste voor het bedoelde publiek. Wij denken dat de CGP-700 het dichtste in de buurt komt van de Yamaha DGX-660, maar dat komt waarschijnlijk omdat het een meer kindvriendelijke piano is. Als je jonge kinderen hebt die piano willen spelen, dan is het misschien een betere keuze om de CGP-700 te overwegen.

Personen met de DGX-650 moeten tot slot niet direct deze verkopen en de DGX-660 kopen, tenzij je echt het gevoel hebt dat de verbeteringen een verschil zullen maken in je persoonlijke speelervaring. Alhoewel het zonder twijfel een geweldige piano is, moet je er altijd zeker van zijn dat het de juiste piano voor jou en je behoeften is.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/24 9:02 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

We hopen dat je hebt genoten van deze Yamaha DGX-660 review.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste elektrische piano of ga onmiddellijk de beste Yamaha piano kopen.

3 Opmerkingen
 1. DGX 660 buigt door in het midden
  Heb hem net een week…hebben daar meer mensen last van ??

 2. Misschien fabricage fout,niet wachten indien er garantie is
  Je krijgt een andere in de plaats

 3. Gisteren bij Oostendorp een witte DGX660 gekocht en thuis gemonteerd. Mijn exemplaar zakt ook iets door. In het midden ongeveer 4 mm. Desgevraagd geeft Oostendorp aan dat het functioneren hierdoor niet beinvloed wordt. Afgesproken dat ik over enkele weken zal doorgeven of het doorzakken erger is geworden of hetzelfde blijft. In die periode zal de verkoper het probleem voorleggen aan de leverancier.

  Gerrit H

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo