Yamaha DGX 650 Review

Yamaha DGX 650 review

Toen ik in mijn laatste post een review schreef over de Yamaha DGX 640 , wist ik dat er reeds een nieuwer DGX-model uitgekomen was. Hierbij maak ik dus van de gelegenheid gebruik om een Yamaha DGX 650 review te schrijven.

 

Yamaha DGX-640 vs Yamaha DGX-650 

Wat uiterlijk betreft is de Yamaha DGX 650 uitgevoerd in zwart met palissanderhouten zijpanelen of met een witte spotlight afwerking. De DGX-650 weegt ongeveer 2 kg meer dan de DGX-640 (incl. keyboard standaard). Dit komt waarschijnlijk door de gebruikte materialen. Je merkt echter geen verschil in constructie tussen de beide modellen, hoewel de DGX-650 iets beter afgewerkt lijkt. Het verschil tussen de twee modellen zit ‘m in het feit dat de DGX-650 geleverd wordt met een 128-stemmige polyfonie, twee keer meer dan de DGX-640 dus, en bovendien de keuze heeft uit  meer Voices (543 vs. 535) en Styles (195 vs. 165).

 

 

Het beste aan de Yamaha DGX 650

Een van de redenen voor de populariteit van de piano Yamaha DGX 650 zijn de unieke features ervan. De Yamaha DGX-650 is uitgerust met een 88 key weighted GHS key board, waardoor je een lichtere toetsenaanslag hebt bij de hoge tonen en een zwaardere bij de lage tonen (net als bij een akoestische piano). De 128-stemmige polyfonie zorgt voor een foutloze performance, zelfs als je akkoorden met twee handen speelt en verschillende voicelagen gebruikt. Dit model loopt op een PureCF sound engine, waardoor de kwaliteit van het geluid uitstekend is.

De performance features van dit model zijn indrukwekkend, er zijn namelijk twee versterkers en vier verschillende speakers. Door deze te combineren, kom je heel dicht in de buurt van het geluid van een akoestische piano. Bovendien kun je externe audiobronnen toevoegen: je kan bijvoorbeeld een externe music player aansluiten en afspelen door de uitstekende speakers van de Yamaha DGX-650. Dit kan handig zijn als je met achtergrond tracks werkt, omdat je zo een heus piano-karaokesysteem creëert.

Andere fraaie features van de Yamaha DGX-650 zijn bijvoorbeeld een ‘smart chord’,  waarmee je met een druk op de knop alle akkoorden kan componeren, van simpele popakkoorden tot complexe jazzakkoorden. Om dit nog makkelijker te maken, worden de begeleidingsstijlen samengesteld door een virtuele band. De Style Recommender-functie geeft je een compleet overzicht van alle beschikbare stijlen.

Deze kun je gebruiken om een drumsolo te spelen, of een pianostuk, of simpelweg elk ritme dat je maar wilt. Je kan je muziek opslaan als WAV-bestand of als MIDI-bestand en opslaan op een USB-stick. Ook met deze digitale piano is Yamaha erin geslaagd uitstekende geluidskwaliteit te handhaven.

 

 

Waarop de Yamaha DGX-650 minder goed scoort

Een verbeterpunt aan de nieuwe Yamaha DGX-650 model is het LED display op het keyboard, dat is aan de kleine kant. Hoewel de afwerking van het keyboard er stevig uitziet en beter afgewerkt lijkt dan bij voorgaande modellen, kraakt het keyboard af en toe een beetje. Je moet er dus voor zorgen dat je je piano keyboard ergens stabiel neerzet. Tot slot zou het handig zijn als Yamaha een 3-pedaal setup zou toevoegen, of een paar XG song bestanden die momenteel los verkocht worden door Yamaha MusicSoft op zou nemen in de basisprijs van de piano.

 

 

Conclusie van de Yamaha DGX 650 review

Om alle ins en outs van je digitale piano te leren kennen, is er de Yamaha Education Suite, een gedetailleerde handleiding. Het belangrijkste feature van de Yamaha Education Suite is de mogelijkheid te leren, om muziekstukken in losse componenten te verdelen en ze op een professionele manier te bewerken. Deze gids is perfect voor iedereen die net met pianolessen begint. Dit model zit vol met interactieve features, waardoor pianospelen, muziek delen en leren muziek te maken voor iedereen plezier brengt.

Dit model wordt geleverd met externe voeding, muziekstandaard, bijpassende pianostandaard,  sustainpedaal en drie jaar garantie. Met behulp van een metronoom kun je je keyboard een octaaf hoger of lager transponeren. Ook al is het een digitaal keyboard, de geluidskwaliteit is gelijk aan die van een concertvleugel.

 

De Yamaha DGX 650 is schappelijk geprijsd en is het geld meer dan waard. De piano Yamaha DGX 650 is een aanrader voor alle muziekliefhebbers.

 

Als je genoten hebt van deze review, lees dan zeker ook de volgende post waar ik de beste Yamaha digitale piano omschrijf

 

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste elektrische piano of ga onmiddellijk de beste Yamaha piano kopen.

8 Opmerkingen
 1. hey, er is een een systeem voor deze piano om 3 pedalen aan te sluiten. namenlijk de LP-7A (black) en de LP-7AWH (wit). dus dat is weer een minpunt dat van je lijst afkan, ook is het scherm in verhouding goed en is alles er goed op te lezen. nog een minpunt weg. graag gedaan.

 2. ps. niet vervelend bedoelt maar als verbetering van deze van deze review.

 3. Ik heb de DGX 650 net besteld. Wordt mijn eerste keyboard/piano. En dus zal ik ook moeten leren spelen. Zouden jullie pianoles materiaal kunnen aanbevelen? Het liefste digitaal?

  Dank, Henri

  • Proficiat met je aankoop, goeie keuze. Betreffende het lesmateriaal, hiermee kunnen we niet helpen. Maar als je op internet even zoekt, kan je goed materiaal vinden.

 4. Jammer van de filin die steeds veranderd en je niet kan kiezen.
  Voor de rest een prima apparaat!!!

 5. Enig idee wanneer een opvolger van dit product te verwachten valt?

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo