Yamaha DGX 640W digitale piano beoordeling

Yamaha DGX 640W digitale piano

Ik heb altijd gehouden van de wereld van muziek door zijn grote verscheidenheid en meningsverschillen. Er zijn bijna geen grenzen voor wat wij als muziek kunnen definiëren, en elke keer mensen het in een hokje willen stoppen, breekt hij weer gewelddadig los uit dat hokje met veel passie en nieuwe innovaties. Voor sommige mensen is dit moeilijk te aanvaarden. We leven in een wereld waar de live versie van Bob Dylan’s “Knocking On Heaven’s door” maar negen miljoen Youtube views heeft terwijl Soulja Boy’s “Crank That” meer dan 140 miljoen views heeft. Voor mij heeft dit een bepaalde schoonheid. Het is een wereld waarin digitale machines zoals de Yamaha DGX 640W digitale piano de grote gelijkmaker voorstellen.

Ik zeg dit uit mijn eigen ervaringen, en met veel respect voor de vele grote muziekiconen. Ik zeg zeker niet dat Soulja Boy een legendarische artiest is die ook maar in de buurt komt van het kaliber van Bob Dylan. Maar de waarheid is dat wanneer ik hoorde dat hij aan dat lied meer dan tien miljoen euro heeft verdiend, ik meteen de gratis productiesoftware demo heb gedownload die hij voor dat liedje had gebruikt. De DGX-640 stelt diezelfde waarde voor in een digitale piano als toen bij die software die ik zag.

Is dit de beste digitale piano gemaakt door Yamaha?

De Yamaha DGX 640W digitale piano vertegenwoordigt ook een kloof tussen vele pianospelers, muzikanten en

producers, in de zin dat hij één van de prominente digitale piano’s is die streeft naar een nieuwe richting, hoofdzakelijk richting muziekproductie. Terwijl sommige op zoek zijn naar een product dat
Het eerste prachtige punt van de DGX-640 is dat hij over allerlei accessoires beschikt. De meeste digitale piano’s worden alleen geleverd met een stroomadapter en een muziekstandaard. Deze piano heeft ook al deze dingen, maar beschikt ook over een bijpassende pianostand en voetpedaal. De 640 kan geleverd worden in twee afwerkingen: een donkere notenhouten afwerking en een lichtere kersenshouten afwerking. Beide doen de piano opvallend en luxueus aanvoelen, en de overeenkomende pianostand wordt in exact dezelfde kleur geleverd. Hoewel hij wel degelijk met een voetpedaal geleverd wordt, kan je jouw pianospel nog hoger tillen door gebruik te maken van de Yamaha LP-7 drie-pedaals unit waardoor je beschikt over een zacht pedaal, een demppedaal en een sostenutopedaal.het gevoel van een akoestische piano nastreeft, zoeken anderen naar een instrument dat hun muziekproductie naar een hoger niveau tilt, en hierbij ook het traditionele pianogevoel behoudt. We spreken hier niet langer over een instrument dat maar acht tonen heeft en voorziet in de simpele basis van pianospelen. Dit is een instrument dat geleverd wordt met al de spreekwoordelijke ‘toeters en bellen’.

Het design van de Yamaha DGX 640W digitale piano is er één van precisie en schoonheid. Naast de mooie houten afwerking heb je nog de handige interface, welke een verscheidenheid aan knoppen heeft om de gebruiker te helpen als hij gebruik maakt van het systeem. Deze Yamaha wijkt sterk af van andere digitale piano’s, in de zin dat hij meer dan 500 tonen heeft, dus is het aantal verschillende bedieningselementen en labels een uitstekend hulpmiddel. De luidsprekers bevinden zich beide kanten van het toestel, en zijn van goede grootte en worden geruggensteund door knappe 6-watt versterkers.

De toetsen voelen geweldig aan en de zwarte toetsen beschikken over een speciale matte afwerking, hierdoor voelt de piano kwaliteitsvol aan. De DGX-640 wordt geleverd met Yamaha’s Graded Hammer Standard (GHS) systeem, welke verschillend is van yamaha’s GH3 en GH systeem. Het toetsenbord herbergt Yamaha’s gepatenteert hamerreactie systeem, wat wil zeggen dat je het gewicht en de balans van echte toetsen voelt door de nabootsing van de hamerreactie van een echte piano. De toetsen zijn gradueel ingedeeld, wat wil zeggen dat toetsen aan de linkerkant zwaarder zijn, en aan de rechterkant lichter. Hoewel het GHS systeem niet zo robuust is als andere systemen, is het opmerkelijk lichter. Yamaha’s redenering hierachter is dat men zo de draagbaarheid van het instrument verbeterd. Dit vind ik zeer verrassend, gezien deze piano toch al 28 kg weegt, wat ongelooflijk zwaar is. Beeld je in hoe zwaar hij zou zijn als hij over GH3 beschikte!

De DGX-640 is een volwaardige digitale piano, met 88 toetsen tot uw beschikking en een maximum polyfonie van 64 noten om mee te werken. De tonen worden gegenereerd door middel van Yamaha’s Advanced Wave Memory Stereo Sampling technologie, wat er voor zorgt dat alle tonen klaar en duidelijk zijn. Er zijn in totaal 535 tonen om mee te werken, bestaande uit 142 vooringestelde tonen, 381 XGlite tonen ene 12 Drum/SFX kits. Met deze tonen zet de piano de producer in jou aan het werk, want hij is ook voorzien van volledige 6-sporen opname en playback systeem. Eens je klaar bent met het uitzetten van je mooie tracks kan je elk van 35 types reverb effecten, 44 types chorus effecten en 238 types Digital Signal Processor (DSP) effecten toepassen op je track. Als je nog steeds niet tevreden bent kan je jou track mixen met vijf types Master EQ die vooraf ingeladen zijn op je piano.

De DGX-640 beschikt ook over redelijk coole Performance Assistant Technology (P.A.T.), welke je toelaat om een toets in te stellen, een liveoptreden te regelen en een perfect liedje af te spelen elke keer je de noten corrigeert. Naast P.A.T. is er de Yamaha Education Suite (Y.E.S.), welke verschillende hulmiddelen gebruikt om jou te leren om de piano te lezen en te bespelen, gebruik makend van beide handen. Ik zei toch dat hij over alle toeters en bellen beschikte.

De piano beschikt over de gebruikelijke metronoom-, transponeer-, dual/laag- en splitfunctie. Hij heeft ook een bijzonder grote hoeveelheid begeleiding en songkeuzes, wat de pianist toelaat om liveoptredens te doen gebruik makende van verschillende muziekstijlen zoals blues, bossa nova, jazz en vele andere stijlen. De muziekdatabase bevat meer dan 165 verschillende begeleidingsstijlen en 30 vooringestelde liedjes. Als je beslist om je eigen liedjes op te nemen heb je 1895 KB tot je beschikking.

Conclusie van de Yamaha DGX 640W piano review

De Yamaha DGX 640W digitale piano is een prachtig instrument, en is duidelijk niet ontworpen voor de minimalist of de puristische pianospeler die gewoon op zoek is naar de nagebootste ervaring van een akoestische piano op een digitaal platform. De piano zal daartegenover wel de honger prikkelen van elke producer of pianist die op zoek is naar een breed gamma aan klanken. Hij is beschikbaar voor een redelijke prijs, met veel aanbiedingen en bundelpakketten beginnende van 350€ (gebruikt) tot 700€.  Als je genoten hebt van deze review, lees dan zeker ook de volgende post waar ik de beste Yamaha digitale piano omschrijf.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo