Casio PX 860 review

Casio is een naam die geen inleiding behoeft als het aankomt op digitale instrumenten. Of je nu op zoek bent naar een instrument op het niveau van een beginner, of een digitaal keyboard op gevorderd niveau, je kan er alles vinden. Casio is een naam die zowel beginners als professionele experts weten te appreciëren. Casio’s Privia reeks is erg populair onder musici omwille van de veelzijdigheid, het uitzicht, het aanvoelen en de kwaliteit van de klank. Vele toonaangevende pianisten gebruiken deze instrumenten voor toegevoegde innovatie aan hun optredens met de interactieve functies. De beroemde Casio PX 850 Digitale Piano is nu vervangen door de Casio PX 860 priva piano, waarbij meer features zijn toegevoegd aan dit model vergeleken met het vorige.

Casio PX 860 review

Design en Afmetingen

Casio PX 860 review privia piano

De Casio PX 860 is zo aantrekkelijk als altijd en is gemaakt in een meubelachtige stijl en met een glijdende keyboard cover die het er nog beter doet uitzien zowel voor studenten als voor performers. Het design is indrukwekkend maar het is zeker geen draagbaar instrument met zijn gewicht van 46 kg. Je zal een vast plaatsje moeten voorzien in je huis voor deze piano, aangezien ze niet makkelijk te verplaatsen valt met één hand. De afmetingen van de piano zijn 49,0 x 38,0 x 43,0 cm. Deze digitale piano met zwarte afwerking zal makkelijk mooi in je interieur passen en het zelfs naar een hoger niveau tillen. Het product valt ook onder een garantie van 1 jaar op onderdelen en werk.

Features en specificatie

Keyboard:

Het authentiek aanvoelen en de response op aanrakingen vervolledigen het algemene uitzicht en de geluidskwaliteit van de Casio Privia PX 860 digitale piano. Het keyboard is accuraat gewogen en voorzien van de Tri-Sensor technologie van Casio. Drie sensoren zijn voorzichtig opgezet en deze dragen expressie uit met aandacht voor ook de kleinere details.

Casio PX 860 review toetsen

De gewogen aanslag van de toetsen maakt het authentieker zodat je zwaardere noten krijgt onderaan het klavier, tegenover lichtere bovenaan. Alle toetsen zijn perfect afgewerkt met ebbenhouten en ivoren namaak waarbij een matte textuur gebruikt wordt. Dus als je een perfecte grip wil hebben zonder een kans op uitglijden bij lange oefensessies en optredens, zal je niet teleurgesteld zijn in dit keyboard op voorwaarde dat je deze digitale piano proper houdt en goed onderhoudt. Het heeft ook een duo functie samen met een dual koptelefoon input wat deze piano de ideale keuze maakt voor les-sessies met studenten en leerkrachten, en voor pianisten/musici die samenspelen.

[De PX 860 is vervangen door de Casio PX 870, klik hier voor de review]

Geluidskwaliteit:

Casio privia PX 860 review

De klank is prachtig nagemaakt en geeft je resonantie zoals bij een vleugelpiano. Alle lof gaat naar Casio’s eigen multi-dimensionele AiR morphing sound systeem. Deze sound engine geeft je de garantie dat je een erg rijke ervaring zal hebben en dat de klank nog verder verbeterd wordt. Je kan de geluidkwaliteit en het volume aanpassen door het bovenstuk van de piano aan te passen.

De hele klankervaring met dit keyboard zal je eenzelfde gevoel geven als bij een akoestische piano. Drie niveaus van touch sensitivity zijn aanwezig, die je kan controleren en afzetten afhankelijk van je voorkeuren. Verder biedt de piano je 18 stemmen van hoge kwaliteit en 256 polyfonie noten die je kan aanpassen en maximaliseren met de layer en split features. Je kan net zo creatief zijn als je wil met de features, effecten en functies van deze digitale piano.

Pedalen:

De Casio Privia PX860 heeft een 3 pedalen systeem met demper, sostenuto en soft pedalen en deze bieden je allemaal een realistische piano ervaring. Klank reproductie is nog dieper en meer natuurlijk. De demper pedaal maakt de hele piano nog meer responsief.

Amplifiers en speakers:

Een 2 wegen 4 speaker systeem met 20W elk geeft deze digitale piano een krachtige projectie van klank.

Bijkomende features

 • Casio PX 860 reviewUSB: Deze piano is voorzien van MIDI en USB connecties die je toelaten het instrument te verbinden met een computer systeem om meteen op te nemen naar een flash drive. Zo kan je optredens opslaan en later terughalen. Je kan ook oefenliedjes overzetten voor je oefensessies.
 • Recorder: De piano laat je toe 2 tracks en 1 song op te nemenTelkens als je een nieuwe compositie bedenkt of je oefen performance op te nemen, kan je dat makkelijk doen.
 • Muziek Bibliotheek: Eén toevoeging vergeleken met het vorige model in de Privia familie is de Ensemble Bibliotheek met Concert Play. Hij omvat 10 door de gebruiker opgeladen songs die opgenomen zijn en gesampled door professionals waaronder Melody in F, Canon, Vltava en meer. Je kan deze opnames zelfs gebruiken in je optredens om meer veelzijdigheid en dimensie aan je optredens te geven. Het zou je het gevoel geven dat je optreedt samen met andere gerenommeerde professionele piano spelers.Je kan deze songs oefenen aan een lager tempo via de handig les optie en je kan je zo voorbereiden op een optreden op het podium. Daarbuiten zijn er 60 ingebouwde songs die je stil kan oefenen voor een optreden van hoge kwaliteit.
 • Reverb en Chorus: De Casio Privia PX 860 biedt verschillende effecten waaronder 4 verschillende types chorus om je klank nog rijker te doen lijken.

Accessoires: De accessoires die bij deze piano zitten zijn een muziek houder, partituur boek, AC adapter en hoofdtelefoon haak.

[De PX 860 is vervangen door de Casio PX 870, klik hier voor de review]

Pros

 • 88 toetsen Tri-Sensor scaled hamer aanslag keyboard met namaak ebbenhouten en ivoren toetsen die je het authentieke gevoel geven van een akoestische piano.
 • Casio’s Multi-dimensionele AiR Morphing Sound systeem geeft je verbeterde klank kwaliteit.
 • 256 noten, 18 ingebouwde tonen en digitale effecten geven je flexibiliteit.
 • Ingebouwde songs en muziek bibliotheek geven je de kans om je te verbeteren met oefening.
 • 3delig pedaal systeem zorgt voor meer authenticiteit en responsiviteit.

Cons

 • Het is een zware piano die je niet makkelijk kan verplaatsen.
 • Er is geen display scherm in tegenstelling tot bij vele andere merken van digitale piano’s.

Conclusie Casio PX 860 review

Een expressieve klank en authentiek responsieve touch systeem maakt van deze piano de ideale keuze voor alle piano spelers. Duale modus, muziek bibliotheek songs en gevarieerde ingebouwde tonen bieden studenten en leerkrachten een perfecte omgeving om piano te leren. De klank is geweldig, en wordt verder versterkt met een duaal krachtig speaker systeem. De stijl en features geven je het gevoel dat je werkt met een vleugelpiano. Dit allemaal wordt je geboden aan een niet te kloppen prijs in de vorm van de Casio Privia PX 860, wat piano spelen interessanter en comfortabeler maakt voor pianisten.

Technische Specificaties

 • Afmetingen: 49,0 x 38,0 x 43,0 cm
 • Gewicht: 46kg
 • Keyboard: 88 toetsen
 • Type keyboard: Hamer Aanslag, Ebbenhouten en Ivoren Gevoel Toetsen
 • Touch Sensitive: 3 niveaus
 • Aantal Pedalen: 3 (demper, sostenuto en zachte pedalen)
 • Geluidsbron: Multi-dimensioneel AiR morphing geluidssysteem
 • Stemmen: 18 stemmen van hoge kwaliteit
 • Polyfonie: 256- noten
 • Speakers & Amplifiers: 2 x 20W
 • Chorus: 4 verschillende types chorus
 • Muziek Bibliotheek: 10 door de gebruiker in te laden liedjes, 60 ingebouwde songs
 • Garantie:1-year op Onderdelen en Werk
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste casio piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo