Yamaha YDP-145 review

Yamaha YDP-145 review
8.8

€885,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Yamaha YDP-145 review
Yamaha YDP-145 review
€885,00
Realistische geluidskwaliteit
Solide bouwkwaliteit
Instelbare aanslagrespons
Nuttige functies voor spelers van alle niveaus

De Yamaha YDP-145 is een digitale piano die is ontworpen om een realistische pianospeelervaring te bieden. In deze Yamaha YDP-145 review lichten we de belangrijkste kenmerken van dit instrument uit en bespreken we zijn sterke en zwakke punten.

De Yamaha YDP-145 is een topklasse digitale piano die een realistische speelervaring biedt die lijkt op die van een akoestische piano. Zijn geavanceerde sound sampling technologie, solide constructie en instelbare touch response maken hem tot een betrouwbaar en indrukwekkend instrument.

De YDP-145 heeft een reeks functies die tegemoet komen aan spelers van alle niveaus, waaronder 128-noten polyfonie, dual mode, 50 interne songs, en een metronoom om te oefenen. Hoewel hij zeker niet zo draagbaar is als sommige andere modellen op de markt, is de YDP-145 een digitale console piano uit het middensegment die goede waarde biedt voor zijn prijs. Over het geheel genomen krijgt de Yamaha YDP-145 een A-cijfer voor zijn uitzonderlijke kwaliteit en prestaties.

Hoeveel kost de Yamaha YDP-145?

De Yamaha YDP-145 is een paar jaar geleden uit productie genomen, dus er zijn geen officiële prijzen van Yamaha beschikbaar. Waar het instrument echter verkrijgbaar is, is het geprijsd in het middensegment voor digitale piano’s, meestal variërend van € 1000 tot € 1500, afhankelijk van de verkoper en eventuele promoties of uitverkoop.

Geluidskwaliteit

Een van de opvallende kenmerken van de Yamaha YDP-145 digitale piano is zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit. Hij produceert een rijk en authentiek geluid dat de toonkwaliteiten van een echte akoestische piano nabootst. Het geluid van het instrument is goed uitgebalanceerd, met een duidelijke respons van lage en hoge tonen die zelfs de meest veeleisende pianisten zal imponeren.

Hoewel de interne luidsprekers behoorlijk zijn, zal het aansluiten van de piano op externe luidsprekers je speelervaring naar een heel nieuw niveau tillen. De klanken zijn rijk, gedetailleerd en genuanceerd, waardoor hij perfect is voor zowel muziekliefhebbers als professionals. De geluidskwaliteit van de YDP-145 is ongeëvenaard en kan zich meten met andere high-end digitale piano’s in zijn referentiegroep.

De YDP-145 heeft een elegante en authentieke vleugelactie, waardoor spelen een plezier wordt. De Virtual Resonance Modeling (VRM) technologie bootst nauwkeurig de akoestische eigenschappen van een vleugel na, wat resulteert in een uitzonderlijke speelervaring die ongeëvenaard is.

De actie van de toetsen is ongelooflijk responsief, en de touch response is instelbaar, zodat spelers de gevoeligheid van de toetsen naar eigen wens kunnen aanpassen. Of je nu een beginner bent of een ervaren pianist, de Yamaha YDP-145 digitale piano levert een prestatie die zeker indruk zal maken.

Bouwkwaliteit

Als het gaat om de bouwkwaliteit is de Yamaha YDP-145 zeker het vermelden waard. Deze digitale piano is gebouwd om lang mee te gaan, met een stevige constructie die bestand is tegen regelmatig gebruik zonder enige slijtage. Niet alleen dat, maar hij heeft ook een strak en elegant ontwerp dat gemakkelijk in elk decor past, of het nu traditioneel of modern is.

Met zijn stevige en betrouwbare bouw levert de YDP-145 je zeker een duurzaam instrument op dat nog jaren meegaat. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde speler, deze piano is ontworpen om aan al je muzikale behoeften te voldoen terwijl hij er geweldig uitziet in elke omgeving.

Dat gezegd hebbende, moet je de YDP-145 in elkaar zetten als je hem ontvangt. Het uitpakken en in elkaar zetten van de Yamaha YDP-145 is echter niet moeilijk.

Draagbaarheid

Als het gaat om draagbaarheid vindt de Yamaha YDP-145 een balans tussen grootte en stabiliteit. Hoewel hij misschien niet zo draagbaar is als sommige andere modellen, past hij dankzij zijn relatief compacte ontwerp in de meeste woonruimtes zonder al te veel onroerend goed in beslag te nemen. De afmetingen van dit elegante instrument zijn ongeveer 135 x 42 x 81 cm (B x D x H), waardoor het de perfecte maat is voor thuisgebruik.

Met een gewicht van ongeveer 64 kg is de YDP-145 duurzaam gebouwd en blijft hij stabiel tijdens het gebruik, zodat je je op je muziek kunt concentreren zonder je zorgen te maken over wiebelen of ongewenste bewegingen. Hoewel het misschien niet de lichtste piano is die er is, maken zijn stevigheid en compacte afmetingen hem tot een betrouwbare en praktische optie voor wie een stationaire digitale piano zoekt.

Afmetingen in een oogopslag

 • Breedte: ongeveer 135 cm
 • Diepte: ongeveer 42 cm
 • Hoogte: ongeveer 81 cm
 • Gewicht: ongeveer 64 kg

Speelgevoeligheid

De aanslagrespons van de Yamaha YDP-145 is het resultaat van de Graded Hammer Standard (GHS) toetsactie, die het gevoel van een akoestische piano nabootst. Het toetsenbord heeft een zwaardere aanslag in het lage gedeelte en een lichtere aanslag in het hoge gedeelte, net als bij een vleugel. Deze realistische aanslag biedt spelers een meeslepende ervaring die het spelen op een traditionele akoestische piano nabootst.

Spelers kunnen de respons van het toetsenbord ook aanpassen aan hun individuele speelstijl met de instelbare aanslaggevoeligheid van de YDP-145. Dit betekent dat je, of je nu een beginner of een ervaren pianist bent, de touch response van het toetsenbord naar wens kunt instellen, zodat je de ideale speelervaring krijgt.

De mogelijkheid om de gevoeligheid van het toetsenbord fijn af te stellen maakt de YDP-145 ook een uitstekend instrument voor wie zijn speeltechniek wil verbeteren. Over het geheel genomen is de touch response van de YDP-145 een van zijn meest indrukwekkende eigenschappen, en hij zal zeker indruk maken op spelers van alle niveaus.

Wat is de Graded Hammer Standard (GHS) toetsenbordactie?

Graded Hammer Standard (GHS) toetsenbordactie is een soort klaviertechnologie die in digitale piano’s wordt gebruikt. Het is ontworpen om het speelgevoel van een akoestische piano na te bootsen, door de toetsen in het lagere bereik zwaarder en in het hogere bereik lichter aan te raken, net als bij een akoestische piano.

Dit zorgt voor een meer realistische speelervaring en helpt de juiste vingerkracht en techniek te ontwikkelen. GHS-klavieren zijn vaak te vinden in digitale piano’s uit het basis- en middensegment, maar ook in high-end modellen.

Kenmerken

De Yamaha YDP-145 zit boordevol functies die tegemoet komen aan spelers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een ervaren pianist, deze piano heeft iets te bieden. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van de YDP-145:

 • 128-noten polyfonie: De YDP-145 heeft een hoge polyfonie, wat betekent dat zelfs complexe stukken met meerdere noten kunnen worden gespeeld zonder dat er noten wegvallen.
 • Dubbele modus: Met de dual mode functie kunnen spelers twee verschillende instrumentgeluiden in lagen op elkaar leggen voor een meer dynamische speelervaring.
 • 50 interne songs: De YDP-145 wordt geleverd met 50 ingebouwde liedjes die gebruikt kunnen worden om te oefenen of voor entertainment.
 • Metronoom: De metronoomfunctie helpt spelers hun ritme- en timingvaardigheden te ontwikkelen, die cruciaal zijn voor het pianospelen.
 • USB-poort: De YDP-145 heeft een USB-poort, waarmee spelers de piano op hun computer kunnen aansluiten voor MIDI-opname. Deze functie maakt het voor spelers gemakkelijker om hun muziek te maken en op te nemen.

Smart Pianist App

De Smart Pianist App is een gratis mobiele applicatie die beschikbaar is voor iOS- en Android-apparaten en die gebruikt kan worden met de digitale piano’s van Yamaha, waaronder de YDP-145. Met deze app kunnen spelers verschillende functies van hun piano bedienen via hun smartphone of tablet, wat een meer intuïtieve en gestroomlijnde gebruikerservaring oplevert.

Gebruikers kunnen instellingen zoals instrumentstemmen, ritmes en effecten aanpassen, en hun favoriete instellingen opslaan en oproepen. Smart Pianist kan ook automatisch akkoordenschema’s maken op basis van de liedjes in de muziekbibliotheek van de gebruiker.

Wat zit er bij de Smart Pianist App?

 • Gratis mobiele app voor iOS en Android toestellen
 • Bedient diverse functies van Yamaha digitale piano’s, waaronder de YDP-145
 • Stelt gebruikers in staat instrumentstemmen, ritmes en effecten aan te passen, en favoriete instellingen op te slaan/op te roepen
 • Analyseert liedjes in de muziekbibliotheek van de gebruiker en maakt akkoordenschema’s om mee te spelen
 • Verbetert de functionaliteit en veelzijdigheid van Yamaha digitale piano’s

Als gevolg hiervan is de Yamaha Smart Pianist App een waardevolle aanvulling op het arsenaal aan hulpmiddelen van Yamaha digitale piano bezitters, omdat het de functionaliteit en veelzijdigheid van het instrument in het algemeen verbetert.

Voor- en nadelen van de Yamaha YDP-145

De Yamaha YDP-145 is een degelijke digitale piano uit het middensegment die een reeks nuttige functies biedt voor spelers van alle vaardigheidsniveaus. Hij heeft een realistische geluidskwaliteit en een instelbare aanslagrespons, evenals een solide bouwkwaliteit die bestand is tegen regelmatig gebruik.

Er zijn echter enkele nadelen, waaronder zijn gebrek aan draagbaarheid en een behoefte aan verbeterde interne luidsprekers. Hier volgt een kort overzicht van de voor- en nadelen, en een vergelijking met zijn voorganger en andere opmerkelijke instrumenten op de markt:

Voordelen
 • Realistische geluidskwaliteit
 • Solide bouwkwaliteit
 • Instelbare aanslagrespons
 • Nuttige functies voor spelers van alle niveaus
Nadelen
 • Niet zo draagbaar als sommige andere modellen
 • Interne luidsprekers kunnen beter

Conclusie over de Yamaha YDP-145

Na afweging van al zijn functies en mogelijkheden zijn wij van mening dat de Yamaha YDP-145 een uitstekende digitale piano is die elke cent waard is. Hij biedt een superieure speelervaring die vergelijkbaar is met die van een akoestische piano. De YDP-145 heeft een reeks functies die tegemoet komen aan spelers van alle vaardigheidsniveaus, waardoor hij geschikt is voor zowel beginners als ervaren pianisten.

Een van de opvallende kenmerken van de YDP-145 is zijn realistische geluidskwaliteit, die de klankkwaliteiten van een akoestische piano nabootst. Dit is te danken aan Yamaha’s geavanceerde sound sampling technologie. De YDP-145 is niet alleen een betrouwbaar oefen- en uitvoeringsinstrument, maar ook duurzaam en bestand tegen regelmatig gebruik.

De touch response van de YDP-145 is een ander indrukwekkend kenmerk. De toetsen voelen authentiek en tactiel aan, zodat spelers kunnen wennen aan de aanslag van een akoestische piano. Bovendien kunnen spelers de touch response naar wens aanpassen, zodat ze de gevoeligheid van het toetsenbord kunnen aanpassen aan hun speelstijl.

De YDP-145 heeft een reeks nuttige functies, waaronder 128-noten polyfonie, dual mode, 50 interne songs, en een metronoom om te oefenen. Hij heeft ook een USB-poort waarmee MIDI-opname mogelijk is, zodat spelers gemakkelijker hun muziek kunnen maken en delen.

Natuurlijk heeft de Yamaha YDP-145, zoals elk instrument, zijn nadelen. Het is niet zo draagbaar als sommige andere modellen, wat een nadeel kan zijn voor musici die hun instrument vaak moeten verplaatsen. Ook de interne luidsprekers zouden beter kunnen, hoewel dit gemakkelijk verholpen kan worden door de piano aan te sluiten op externe luidsprekers.

Vergeleken met zijn voorganger, de YDP-144, beschikt de YDP-145 over een betere geluidskwaliteit en een groter aantal functies. In vergelijking met andere opmerkelijke instrumenten op de markt is de YDP-145 een digitale piano uit het middensegment die een goede waarde biedt voor zijn prijs.

Over het geheel genomen geven we de Yamaha YDP-145 een eindcijfer van 8,8. Het is een hoogwaardig instrument dat de investering zeker waard is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en goed presterende digitale piano.

8.8Expert Score
Topklasse piano

Het is een hoogwaardig instrument dat de investering zeker waard is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en goed presterende digitale piano.

Voordelen
 • Realistische geluidskwaliteit
 • Solide bouwkwaliteit
 • Instelbare aanslagrespons
 • Nuttige functies voor spelers van alle niveaus
Minpunten
 • Niet zo draagbaar als sommige andere modellen
 • Interne luidsprekers kunnen beter
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitaal piano of ga onmiddellijk de beste Yamaha digitale piano kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo