Yamaha PSR-F52 review

keyboard yamaha psr-f52 review
7.4

€109,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Yamaha PSR-F52 review
Yamaha PSR-F52 review
€109,00
Voordelige prijs
Boordevol ingebouwde leerfuncties
Draagbaar en compact

Wil je keyboard of piano leren spelen en niet meer dan 100 euro uitgeven? Dan zul je dol zijn op de Yamaha PSR-F52. Het is een allround keyboard dat voor weinig geld alle basisfuncties biedt die je nodig hebt voor je allereerste start.

Het is de opvolger van de zeer populaire Yamaha PSR-F51.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 1:27 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Yamaha PSR-F52: Het keyboard voor de allereerste beginner.

Het belangrijkste van een goed keyboard voor beginners is dat het makkelijk te gebruiken is. In onze test hebben we ons daarom in de eerste plaats gericht op de vraag of de PSR-F52 leuk is om op te spelen. Want wat heb je aan het beste keyboard als het je overweldigt met te veel instellingen en een dikke handleiding?

Hier scoort de PSR-F52 duidelijk, want de fabrikant Yamaha heeft goed werk geleverd. De bediening is eenvoudig en duidelijk, en de functie van de weinige knoppen en toetsen is gemakkelijk te begrijpen. Bovendien zijn de belangrijkste instellingen op het toetsenbord afgedrukt.

Daarom kun je de handleiding snel aan de kant leggen en je concentreren op het belangrijkste: het bespelen van het keyboard. Hoe speelt het Yamaha PSR-F52 digitale keyboard?

keyboard yamaha psr-f52 review

Hoe speelt de Yamaha PSR-F52?

Allereerst hebben we het toetsenbord onder de loep genomen. De PSR-F52 heeft een toetsenbord met 61 toetsen van standaard formaat. Dit maakt het gemakkelijk om later over te stappen op andere toetsinstrumenten. De toetsen spelen goed en soepel, maar ze zijn niet snelheidsgevoelig. Dit komt duidelijk door de lage prijs van dit keyboard.

Als je besluit dit keyboard te kopen, zul je met dit kleine nadeel moeten leven. Voor een instapmodel met een snelheidsgevoelig toetsenbord, zoals de Yamaha PSR-E373, is de prijs twee keer zo hoog.

Yamaha PSR-F52 keyboard piano

Hoe klinkt de Yamaha PSR-F52?

De PSR-F52 biedt een breed scala aan geluiden. Het Yamaha PSR-F52 digitale keyboard biedt 144 instrumentgeluiden (waaronder 46 geluiden van over de hele wereld), 158 begeleidingen (waaronder 75 stijlen van over de hele wereld) en 69 opgeslagen nummers. Dit garandeert zeker veel afwisseling bij het spelen en uitproberen!

Uitgebreid geluidenpakket

Onder de 144 instrumentgeluiden vind je:

 • Piano’s
 • Elektronisch piano’s
 • Orgels

Ook een brede selectie van:

 • Strijkinstrumenten
 • Blaasinstrumenten
 • Gitaren en bassen
 • Synthesizers
 • Percussie-instrumenten
 • Drumkits

Sommige geluiden zijn ook beschikbaar als dual voices, waarbij twee verschillende instrumenten worden gecombineerd. Piano en strijkers klinken bijvoorbeeld erg mooi samen.

Yamaha PSR-F52 keyboard piano spelen

Met een veelzijdig aanbod van 158 begeleidingsstijlen vind je ritmebegeleidingen van over de hele wereld en in de meest uiteenlopende stijlen.

In totaal zijn er al 69 beroemde liedjes en klassieke pianostukken opgeslagen in de Yamaha PSR-F52. De bladmuziek vind je in het songboek, dat als download beschikbaar is.

Ongestoord oefenen met koptelefoon

De PSR-F52 is uitgerust met twee luidsprekers en de 2 x 2,5 watt leveren voldoende vermogen om te oefenen. Door de grootte van de luidsprekers en het compacte ontwerp is het geluidsvolume echter beperkt.

De PSR-F52 is ook uitgerust met een hoofdtelefoonaansluiting. Om van het volle geluid te genieten, is het zeker de moeite waard om een goede hoofdtelefoon aan te schaffen. Zo geniet je van de volle geluidskwaliteit en kun je oefenen zoveel je wilt met een hoofdtelefoon – zonder anderen te storen.

Een hoofdtelefoon die heel goed past bij dit keyboard is de Yamaha HPH-50. Als je op zoek bent naar meer keuze, bekijk dan onze geweldige vergelijking van de beste hoofdtelefoons voor elektrische piano’s en keyboards voor nog veel meer geweldige hoofdtelefoons voor elektrische piano’s en keyboards.

Compact en lichtgewicht keyboard voor beginners

Met een gewicht van slechts 3,4 kg is de Yamaha PSR-F52 gemakkelijk mee te nemen naar lessen. Als het keyboard tijdens het vervoer een paar klappen krijgt, is dat geen probleem omdat de zwarte plastic behuizing stevig is. Bovendien zijn alle bedieningselementen goed beschermd en is er niets dat snel kapot kan gaan.

Aan de onderkant van de behuizing vind je ook een batterijvak. De PSR-F52 kan worden gebruikt met een netadapter, maar ook met batterijen.

Er zijn ook twee leermiddelen ingebouwd in de PSR-F52. De metronoom helpt je om je ritmegevoel te trainen. En als je samen met je leraar wilt oefenen, zet je het toetsenbord gewoon in de duomodus.

Keyboard Yamaha PSR-F52 piano

Yamaha PSR-F52: Leveringsomvang en accessoires

Inhoud van de levering

De Yamaha PSR-F52 wordt geleverd met alle benodigdheden om meteen aan de slag te kunnen:

 • Yamaha PSR-F52 Keyboard
 • Muziekstandaard
 • Voeding
 • Gebruiksaanwijzing

Andere extra accessoires maken het spelen nog leuker:

Keyboard set met standaard en kruk

De keyboard set van Classic Cantabile past heel goed bij de Yamaha PSR-F52. Hij bestaat uit een keyboardstandaard en een bijpassende keyboard standaard. Je kunt deze dus het beste tegelijk bestellen.

De keyboardstandaard is 5-voudig verstelbaar en biedt een hoogteverstelling tussen 62 en 100 cm. Als je de standaard niet gebruikt, kun je hem inklappen om ruimte te besparen. De kruk kan tot 100 kg worden belast en kan in een handomdraai worden ingeklapt.

Je kunt meer aanbevolen statieven en krukken vinden in onze uitgebreide vergelijkingstests:

Keyboard Yamaha PSR-F52 spelen

Conclusie: moet je de Yamaha PSR-F52 kopen?

De Yamaha PSR-F52 is een van de beste keyboards onder de 100 euro en een goed keyboard voor de allereerste instap. Het is uitgerust met 61 standaard toetsen en biedt alle basisfuncties van een keyboard voor beginners. Een ruime keuze aan klanken, begeleidingen en liedjes maakt het leren van keyboard en piano erg leuk. De PSR-F52 is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een beginnerskeyboard met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding!

7.4Expert Score
Extreem populair bij beginners

De Yamaha PSR-F52 is een goed keyboard voor de allereerste beginner. Het is uitgerust met 61 standaard toetsen en alle basisfuncties. Een ruime keuze aan geluiden, begeleidingen en liedjes maakt het leren spelen van een keyboard of piano erg leuk. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een beginnerskeyboard met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding!

Positief
 • Voordelige prijs
 • Boordevol ingebouwde leerfuncties
 • Draagbaar en compact
Minpunten
 • Geen aanraakgevoeligheid
 • Mindere bouwkwaliteit

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 1:27 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste keyboards of ga onmiddellijk het beste Yamaha keyboard kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo