Casio CT-S400 review

Casio CT-S400 keyboard
8.3

€279,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio CT-S400 review
Casio CT-S400 review
€279,00
Uitstekende klanken
Breed scala aan klanken
LCD display
Casio Music Space

De Casio CT-S400 is een licht en compact keyboard voor beginners.

Een bijzonder pluspunt zijn de hoogwaardige klanken van de AiX geluidsengine en de rijke uitrusting met 600 klanken en 200 begeleidingen.

In onze test wilden we weten: Maakt dit keyboard met zijn geweldige prijs-prestatieverhouding zijn belofte waar?

Casio CT-S400 keyboard

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:50 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De Casio CT-S400: Compact en lichtgewicht

Met de Casio CT-S400 presenteert Casio een compact keyboard met 61 toetsen dat zeer geschikt is als keyboard voor beginners. De rijke uitrusting omvat 600 geluiden, 200 stijlen en 160 songs.

Een speciaal pluspunt zijn de hoogwaardige geluiden uit de AiX geluidsengine, die voorheen waren voorbehouden aan de keyboards uit de CT-X serie. Daarnaast is de CT-S400 ook compatibel met de nieuw ontworpen “Casio Music Space” leer-app.

casio ct s400 keyboard review

Alles aan dit Casio keyboard is ontworpen om mobiel en onderweg te zijn. Het kan ook worden uitgerust met batterijen en met behulp van een optionele Bluetooth-adapter kunnen MIDI-gegevens draadloos worden uitgewisseld met een computer en worden geoefend op de muziek van de smartphone.

De Casio CT-S400: Keyboard voor beginners

De Casio CT-S400 is een keyboard voor beginners. Daarom heb ik voor deze test speciaal gelet op de vier belangrijkste criteria voor een goed keyboard voor beginners:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Makkelijk te bespelen toetsenbord
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Goede prijs-prestatieverhouding
keyboard Casio CT-S400

Hoe speelt de Casio CT-S400?

Duidelijke gebruikersinterface

Ik vind de bediening van de CT-S400 erg prettig, omdat deze eenvoudig en duidelijk is. Dit is vooral een voordeel voor beginners, omdat ze meteen kunnen beginnen met spelen.

De weinige knoppen boven het toetsenbord zijn gelabeld en veel dingen kun je eenvoudig ontdekken door ze uit te proberen.

De CT-S400 is ook uitgerust met een goed afleesbaar display met discrete blauwe achtergrondverlichting. Het wordt voornamelijk gebruikt om de geselecteerde klanken, liedjes en ritmes weer te geven.

Overtuigend toetsenbord

De Casio CT-S400 heeft een toetsenbord met 61 licht gewogen toetsen in pianostijl. De toetsen spelen aangenaam stevig en met voldoende gewicht en zorgen voor een goed algemeen gevoel.

Bovendien hebben de toetsen een licht geruwd oppervlak. Hierdoor liggen ze veel gemakkelijker in de hand, vooral met zweterige handen.

Bovendien kan de aanslagrespons in drie stappen worden ingesteld tussen hard en zacht of helemaal worden uitgeschakeld.

Casio CT-S400 spelen

Hoe klinkt de CT-S400?

Indrukwekkende geluidskwaliteit

De Casio CT-S400 biedt een ruime keuze uit 600 geluiden, 200 ritmes en 160 liedjes in een indrukwekkende geluidskwaliteit.

Dit komt doordat Casio voor de geluidsgeneratie van de CT-S400 de AiX Sound Engine gebruikt, die voorheen alleen was voorbehouden aan de top keyboards uit de CT-X serie.

Daarnaast is de CT-S400 uitgerust met een polyfonie van 48 stemmen. Vooral de piano-, elektrische piano- en orgelklanken winnen hierdoor aan levendigheid.

Casio CT-S400: Briljant pianogeluid

Met zijn heldere klank is de podiumpianotoon geschikt voor een grote verscheidenheid aan pianostukken.

De elektrische piano’s met hun karakteristieke chorus of phaser geluid bestrijken een breed bereik:

 • Rhodes piano
 • DX-piano
 • Wurlitzer piano
 • FM-piano

Orgels

Ook aan boord zijn succesvolle geluiden uit de categorie “Orgel”

Casio CT-S400 casiotone

Uitgebreide selectie geluiden

Gitaar-, strijkers- en kopergeluiden zijn ook in grote aantallen beschikbaar.

De synth- en padgeluiden zijn bijzonder geschikt voor pop en dance.

Casio CT-S400 spelen

Gevarieerde begeleidingsritmes

De Casio CT-S400 is uitgerust met 200 levendige en gevarieerde ritmes. De smaakvolle arrangementen bestrijken alle gebieden van pop, rock, dance en world. Per stijl zijn twee variaties beschikbaar, plus een intro, een einde en twee fill-ins.

Krachtige luidsprekers

Het goede geluid van de CT-S400 is ook te danken aan de geïntegreerde luidsprekers, die met 2 x 2,5 watt vermogen een krachtig en gebalanceerd geluid leveren. De basreflexpoorten aan de onderkant van het toetsenbord spelen ook een grote rol.

De speakers zijn krachtig genoeg voor het afspelen van muziek thuis en leveren een helder en vervormingsvrij geluid, zelfs op maximaal volume.

Daarnaast kan een surround effect worden ingeschakeld, waardoor het geluid ruimtelijker en breder wordt weergegeven.

Als je liever oefent met een hoofdtelefoon, worden de luidsprekers automatisch uitgeschakeld – gewoon door de hoofdtelefoon aan te sluiten.

Casio Music Space

Welke extra’s heeft de Casio CT-S400 te bieden?

Leren met de CASIO MUSIC SPACE app

De Casio Music Space app, die gratis beschikbaar is voor alle iOS en Android apparaten, is geweldig om het keyboard te leren.

Het is niet alleen erg aantrekkelijk en duidelijk ontworpen, maar biedt ook veel interessante functies om te leren en te spelen: Score Viewer, Piano Roll, Music Player en Live Concert Simulator.

 • Score Viewer: In deze digitale bibliotheek kun je liedjes vinden om te leren en naar te luisteren. Ideaal als je veel onderweg bent en een partituur wilt bekijken als je niet thuis bent.
 • Piano Roll: Deze functie is voor iedereen die piano of keyboard wil leren spelen. Zelfs als je geen muziek kent, kun je meteen beginnen en je speelvaardigheid verbeteren.
 • Music player: Met behulp van de Muziekspeler kun je je favoriete nummers van je smartphone of tablet afspelen via de speakers van de Casio CT-S400. Je oefent terwijl je naar het nummer luistert en het tegelijkertijd speelt.
 • Live Concert Simulator: Met de Live Concert Simulator kun je een live concertsfeer creëren en oefenen met podiumgevoel. Dit is vooral leuk als je je favoriete nummers live wilt spelen – thuis.

Het complete songboek met bladmuziek is ook te downloaden op de Casio website.

Casio CT-S400 aansluitingen

Optionele Bluetooth-verbinding

De optioneel verkrijgbare Casio WU-BT10 Bluetooth adapter is erg praktisch, omdat deze draadloze MIDI- en audioverbindingen mogelijk maakt.

De kleine zwarte adapter wordt gewoon in de USB TO DEVICE poort aan de achterkant van het instrument gestoken. De CT-S400 kan dan audio ontvangen via Bluetooth en MIDI data uitwisselen in beide richtingen.

Je kunt dan bijvoorbeeld je favoriete muziek direct vanaf je smartphone afspelen via de CT-S400 en meespelen zonder kabel. Of even snel een draadloze verbinding maken met de leermogelijkheden van de “Casio Music Space” app.

MIDI opnemen

De CT-S400 is ook uitgerust met een MIDI recorder waarmee je zelfs multitrack kunt opnemen.

Welke aansluitingen biedt de Casio CT-S400?

De volgende aansluitingen bevinden zich aan de achterkant van het keyboard:

Casio CT-S400 aansluitingen 2

Alle belangrijke aansluitingen aan boord:

 • De micro-USB aansluiting verbindt het keyboard met een computer, tablet of smartphone. Het is de aansluiting voor het uitwisselen van MIDI-gegevens en voor verbinding met de Casio Music Space leer-app.
 • De USB TO DEVICE aansluiting wordt gebruikt om een USB opslagapparaat of de optionele Bluetooth adapter WU-BT10 aan te sluiten. Met behulp van de adapter kunnen MIDI-gegevens draadloos in beide richtingen worden uitgewisseld en kun je ook audio ontvangen via Bluetooth.
 • De meegeleverde voedingseenheid wordt aangesloten op het stopcontact.
 • De hoofdtelefoonuitgang is een stereo mini-jack. Indien nodig kun je de CT-S400 ook aansluiten op een externe versterker of een mengpaneel.
 • De audio IN aansluiting is een 3,5 mm mini-jack. Hier kun je je smartphone of muziekspeler aansluiten om muziek af te spelen via de luidsprekers van het keyboard.
 • Elk in de handel verkrijgbaar sustainpedaal kan worden aangesloten op de pedaalaansluiting.
Casio CT-S400 aansluitingen 3
Casio CT-S400 bespelen

Conclusie: moet je de Casio CT-S400 kopen?

De Casio CT-S400 is een zeer goed klinkend en eenvoudig te gebruiken keyboard voor beginners. Dankzij het compacte ontwerp en het lage gewicht kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Je kunt hem zowel op netstroom als op batterijen gebruiken. De pluspunten:

 • De bediening via de weinige bedieningselementen is eenvoudig en intuïtief.
 • De grote keuze aan hoogwaardige en goed klinkende geluiden is uitstekend.
 • De 61 licht gewogen toetsen in pianostijl spelen prettig strak en geven een goed speelgevoel.
 • Leren met de gratis “Casio Music Space” app is erg leuk.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Een duidelijke aanrader voor beginners, maar ook voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een goed klinkend keyboard!

De Casio CT-S400 is ook verkrijgbaar als keyboard met verlichte toetsen. Lees hier de review van de Casio LK-S450.

8.3Expert Score
Uitstekend klinkend instapkeyboard

De Casio CT-S400 is een zeer goed klinkend keyboard voor beginners. Met de veelzijdige leermogelijkheden van de “Casio Music Space” app en het uitgebreide songboek is hij uitgerust met alles wat je nodig hebt om te beginnen met keyboard spelen.

Positief
 • Uitstekende klanken
 • Breed scala aan klanken
 • LCD display
 • Casio Music Space
Minpunten
 • Geen pedaal

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:50 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Casio CT-S400 – Overzicht

 • Beschikbaar sinds: juli 2021
 • Toetsenbord: 61 snelheidsgevoelige toetsen in pianostijl
 • Polyfonie: 48 stemmen
 • Leveringsomvang: incl. voedingseenheid (AD-E95100) en muziekstandaard
 • Piano app: Casio Music Space (gratis beschikbaar voor iOS en Android)
 • Fabrikant: Casio
Casio CT-S400 keyboard piano

De Casio CT-S400 in vergelijking

Casio LK-S450 vs. Casio CT-S400: De Casio LK-S450 heeft dezelfde geluidsapparatuur als de Casio CT-S400. Daarnaast biedt hij verlichte toetsen en een microfooningang. De beste keuze voor alle beginners die willen leren met verlichte toetsen!

Casio CT-S1 vs. Casio CT-S400: De Casio CT-S1 is uitgerust met een breed scala aan eersteklas piano- en elektrische pianoklanken, maar biedt geen begeleidingsritmes. Een goede keuze voor wie vooral op zoek is naar een draagbare elektrische piano om piano te spelen!

Yamaha PSR-E373 vs. Casio CT-S400: De Yamaha PSR-E373 is ook een uitstekend keyboard voor beginners en beginnelingen. Yamaha’s bestseller biedt 622 geluiden en 205 begeleidingen in een uitstekende geluidskwaliteit. Wat echter ontbreekt, is een goede leer-app zoals Casio Music Space.

Ook interessant

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste keyboards of ga onmiddellijk het beste casio keyboard kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo