Casio LK-S450 review

Casio LK-S450 review
8.4
Uitstekende geluiden
Verlichte knoppen
LCD-scherm
Casio Muziekruimte

De Casio LK-S450 is een lichtgewicht en compact keyboard met verlichte toetsen voor beginners.

Een speciaal pluspunt zijn de hoogwaardige geluiden van de AiX-geluidsengine en de rijke uitrusting met 600 geluiden, 200 begeleidingen en 160 liedjes.

In onze review wilden we weten: Is de LK-S450 een goede keuze om keyboard te leren spelen?

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:50 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Casio LK-S450 review

De Casio LK-S450: Compact en lichtgewicht

Met de Casio LK-S450 presenteert Casio een compact keyboard met 61 verlichte toetsen dat punten scoort met een rijke set functies en 600 geluiden, 200 stijlen en 160 songs.

Een speciaal pluspunt zijn de hoogwaardige geluiden van de AiX geluidsengine, die voorheen waren voorbehouden aan de keyboards uit de CT-X serie. Daarnaast is de LK-S450 ook compatibel met de nieuw ontworpen “Casio Music Space” leer-app.

Alles aan dit Casio keyboard is ontworpen om mobiel en onderweg te zijn. Het kan ook op batterijen werken en met behulp van een optionele Bluetooth-adapter kunnen MIDI-gegevens draadloos met een computer worden uitgewisseld en op de muziek van de smartphone worden geoefend.

Casio LK-S450 keyboard spelen

De Casio LK-S450: keyboard met verlichte toetsen voor beginners

De LK-S450 van Casio is een keyboard met verlichte toetsen dat vooral gericht is op beginners en nieuwkomers.

Daarom heb ik voor deze test speciale aandacht besteed aan de vier belangrijkste criteria voor een goed keyboard voor beginners:

 • Eenvoudige bediening
 • Gemakkelijk te bespelen toetsenbord
 • Uitstekende geluidskwaliteit
 • Goede ondersteuning bij het leren
Casio LK-S450 keyboard lichtgevende toetsen

Hoe speelt de Casio LK-S450?

Nette gebruikersinterface

Ik vind de bediening van de Casio LK-S450 prettig omdat deze eenvoudig en duidelijk is. Dit is vooral een voordeel voor beginners omdat ze meteen kunnen beginnen met spelen.

De paar knoppen boven het toetsenbord zijn gelabeld en veel kun je uitproberen.

Daarnaast biedt de LK-S450 ook een gemakkelijk af te lezen display met discrete blauwe achtergrondverlichting. Het wordt voornamelijk gebruikt om de geselecteerde geluiden, liedjes en ritmes weer te geven.

Overtuigend toetsenbord

De Casio LK-S450 heeft een toetsenbord met 61 licht gewogen toetsen in pianostijl. De toetsen spelen aangenaam stevig en met voldoende gewicht en zorgen voor een goed algemeen speelgevoel.

Bovendien hebben de toetsen een licht geruwd oppervlak. Hierdoor liggen ze veel gemakkelijker in de hand, vooral met zweterige handen.

Daarnaast kan de snelheid in drie stappen worden aangepast tussen hard en zacht of helemaal worden uitgeschakeld.

Casio LK-S450 keyboard

Hoe klinkt de Casio LK-S450?

Indrukwekkende geluidskwaliteit

De Casio LK-S450 biedt een brede selectie van 600 geluiden200 ritmes en 160 liedjes, allemaal in een indrukwekkende geluidskwaliteit.

Voor de geluidsgeneratie van de LK-S450 gebruikt Casio de AiX Sound Engine, die voorheen was voorbehouden aan de top keyboards uit de CT-X serie.

Bovendien is de LK-S450 uitgerust met een polyfonie van 48 stemmen. Vooral de piano-, elektrische piano- en orgelklanken worden hierdoor levendiger.

Casio LK-S450: Briljant pianogeluid

Met zijn heldere klank is de Stage Pianoklank geschikt voor een grote verscheidenheid aan pianostukken

De elektrische piano’s met hun karakteristieke chorus- of phasergeluid bestrijken een breed bereik:

 • Rhodes piano
 • DX piano
 • Wurlitzer piano
 • FM-piano

Organen

Ook aan boord zijn succesvolle geluiden uit de categorie “Orgel”

verlichte toetsen Casio LK-S450

Weelderige selectie geluiden

Gitaar-, strijkers- en kopergeluiden zijn ook in grote aantallen beschikbaar.

De synth- en pad-geluiden zijn bijzonder geschikt voor pop en dance.

Toetsen keyboard Casio LK-S450

Gevarieerde begeleidingsritmes

De Casio LK-S450 is uitgerust met 200 levendige en gevarieerde ritmes. De smaakvolle arrangementen bestrijken alle gebieden van pop, rock, dance en world. Per stijl zijn twee variaties beschikbaar, plus een intro, een einde en twee fill-ins.

Krachtige luidsprekers

De geïntegreerde luidsprekers dragen ook bij aan het goede geluid van de LK-S450. Met 2 x 2,5 watt vermogen leveren ze een krachtig en gebalanceerd geluid. De basreflexpoorten aan de onderkant van het toetsenbord spelen hierbij een speciale rol.

Om thuis muziek te maken zijn de luidsprekers krachtig genoeg en bieden ze een helder en vervormingsvrij geluid, zelfs op maximaal volume.

Daarnaast kan ook een surround-effect worden ingeschakeld, waardoor het geluid ruimtelijker en breder wordt weergegeven.

Als je liever oefent met een hoofdtelefoon, worden de luidsprekers automatisch uitgeschakeld – gewoon door de hoofdtelefoon aan te sluiten.

Casio LK-S450 casiotone display

Welke extra’s heeft de Casio LK-S450 te bieden?

Leren met de CASIO MUSIC SPACE app

Geweldig om het toetsenbord te leren is de Casio Music Space app, die gratis beschikbaar is voor alle iOS- en Android-apparaten.

Het is niet alleen erg aantrekkelijk en duidelijk ontworpen, maar biedt ook veel interessante functies voor leren en spelen: Score ViewerPiano RollMusic Player en Live Concert Simulator.

 • Score Viewer: In deze digitale bibliotheek kun je liedjes vinden om te leren en naar te luisteren. Ideaal als je veel onderweg bent en een partituur wilt bekijken als je niet thuis bent.
 • Piano Roll: Deze functie is voor iedereen die piano of keyboard wil leren spelen. Zelfs als je geen muziek kent, kun je meteen beginnen en je speelvaardigheid verbeteren.
 • MuziekspelerMet behulp van de muziekspeler kun je je favoriete nummers van je smartphone of tablet afspelen via de speakers van de Casio LK-S450. Je kunt oefenen terwijl je naar het nummer luistert en het tegelijkertijd afspeelt.
 • Live Concert Simulator: Met de Live Concert Simulator kun je een live concertsfeer creëren en oefenen met podiumgevoel. Dit is vooral leuk als je je favoriete nummers live wilt spelen – thuis.

Leren met lichtknoppen

Daarnaast kunnen alle liedjes en oefeningen ook geoefend worden met de lesmodus en de lichtknoppen. Het complete songboek met 160 liedjes kan worden gedownload van de Casio website.

De LK-S450 wacht tot je de volgende noot correct hebt gespeeld en geeft dan de juiste vingerzetting aan.

Casio LK-S450 aansluiting

Optionele Bluetooth-verbinding

De optioneel verkrijgbare Bluetooth-adapter Casio WU-BT10 is erg praktisch, want hiermee zijn draadloze MIDI- en audioverbindingen mogelijk.

Hiervoor wordt de kleine zwarte adapter aangesloten op de USB TO DEVICE-poort aan de achterkant van het instrument. De LK-S450 kan dan audio ontvangen via Bluetooth en MIDI-gegevens uitwisselen in beide richtingen.

Je kunt bijvoorbeeld je favoriete muziek direct vanaf je smartphone via de LK-S450 afspelen zonder kabel en meespelen. Of maak snel draadloos verbinding met de leerfuncties van de Casio Music Space app.

Microfoonaansluiting

Voor karaoke en presentaties heeft de Casio LK-S450 ook een microfoonaansluiting die je kunt gebruiken met galm, echo of chorus. Voeg daar je favoriete muziek aan toe via de audio IN-aansluiting en je bent klaar voor de volgende karaokesessie.

MIDI-opname

De Casio LK-S450 is ook uitgerust met een MIDI-recorder waarmee je zelfs meersporenopnamen kunt maken.

Welke aansluitingen biedt de Casio LK-S450?

De volgende aansluitingen bevinden zich aan de achterkant van het toetsenbord:

Casio LK-S450 aansluitingen

Alle belangrijkste aansluitingen aan boord:

 1. Het keyboard wordt aangesloten op een computer, tablet of smartphone via de micro-USB-aansluiting . Dit is de aansluiting voor het uitwisselen van MIDI-gegevens en voor verbinding met de Casio Music Space leer-app.
 2. De USB TO DEVICE-aansluiting wordt gebruikt om een USB-opslagapparaat of de optionele Bluetooth-adapter WU-BT10 aan te sluiten. Met behulp van de adapter kunnen MIDI-gegevens draadloos in beide richtingen worden uitgewisseld en kun je ook audio ontvangen via Bluetooth.
 3. De meegeleverde voedingseenheid wordt aangesloten op het stopcontact.
 4. De hoofdtelefoonuitgang is een stereo minijack. Indien nodig kun je de LK-S450 ook aansluiten op een externe versterker of een mengpaneel.
 5. De audio IN-aansluiting is een 3,5 mm mini-jack. Hier kun je je smartphone of je muziekspeler aansluiten om muziek af te spelen via de luidsprekers van het toetsenbord en mee te spelen.
 6. De gevoeligheid van de microfooningang kan worden ingesteld met een kleine draaiknop.
 7. Voor karaoke of presentatie sluit je een microfoon aan op deze connector.
 8. Elk in de handel verkrijgbaar sustainpedaal past in de pedaalaansluiting.
Casio LK-S450 aansluitingen 2
Casio LK-S450 casiotone piano keyboard

Conclusie: Uitstekend klinkend verlicht keyboard

De Casio LK-S450 is een zeer goed klinkend en eenvoudig te gebruiken keyboard met verlichte toetsen voor beginners. Dankzij het compacte ontwerp en het lage gewicht kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Zowel netvoeding als batterijen zijn mogelijk. De pluspunten:

 • De bediening via de weinige bedieningselementen is eenvoudig en intuïtief.
 • De grote selectie hoogwaardige en goed klinkende geluiden is uitstekend
 • De 61 licht gewogen verlichte toetsen in pianostijl spelen aangenaam strak en geven een goed speelgevoel.
 • Leren met de gratis app “Casio Music Space” is erg leuk.
 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding

De Casio LK-S450 is een duidelijke aanrader voor beginners, maar ook voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar een goed klinkend keyboard met verlichte toetsen.

8.4Expert Score
Best klinkende keyboard met verlichte toetsen

De Casio LK-S450 is een zeer goed uitgerust keyboard met verlichte toetsen met een enorm scala aan klanken en begeleidingsritmes van hoge geluidskwaliteit. Met behulp van de verlichte toetsen en de diverse leermogelijkheden van de “Casio Music Space” app is het ook mogelijk om snel aan de slag te gaan met het bespelen van het keyboard zonder bladmuziek.

Positief
 • Uitstekende geluiden
 • Verlichte knoppen
 • LCD-scherm
 • Casio Muziekruimte
Minpunten
 • Geen pedaal

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:50 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Casio LK-S450

De Casio LK-S450 in vergelijking

Casio CT-S400 vs. Casio LK-S450: De Casio CT-S400 heeft dezelfde geluidsapparatuur als de Casio LK-S450 en is de beste keuze voor alle beginners die willen leren zonder verlichte toetsen!

Casio LK-S250 vs. Casio LK-S450: De Casio LK-S250 is ook een aan te raden lichte toetsen keyboard van Casio. Hij biedt 400 geluiden en 77 begeleidingsritmes, die echter niet zo vol klinken als de LK-S450. Aan de andere kant biedt hij ook de Dance Music Mode, die erg leuk is tijdens het jammen.

Yamaha EZ-300 vs. Casio LK-S450: De Yamaha EZ-300 is ook een uitstekend lichte toetsen keyboard voor beginners en beginnelingen. Yamaha’s bestseller biedt 622 klanken en 205 begeleidingen in een uitstekende geluidskwaliteit. Voor een snelle start biedt hij hulp bij de vingerzetting en de bekende “Key to Success” leerfunctie.

Snel naar:

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste keyboards of ga onmiddellijk het beste casio keyboard kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo