Casio LK-S250 review

Casio LK-S250 review

€237,00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Casio LK-S250 review
Casio LK-S250 review
€237,00

De Casio LK-S250 is Casio’s meest betaalbare keyboard met verlichte toetsen en snelheidsgevoelig toetsenbord en biedt alles wat je van een goed beginnerskeyboard mag verwachten.

Voor minder dan 250 euro krijg je een digitaal keyboard met een breed scala aan functies: naast 61 snelheidsgevoelige verlichte toetsen en 400 geluiden, biedt de LK-S250 ook een “Dance Music Mode” met stijlen uit hiphop, house en EDM.

Voor onze review van de Casio LK-S250 wilden we weten: Hoe goed is dit Casio verlicht keyboard eigenlijk en voor wie is het geschikt?

Casio LK-S250 review

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Casio Casiotone LK-S250
Laatste updates:
  • €237,00 - 2024/04/09
  • €247,00 - 2024/04/05
  • €248,00 - 2024/04/03
  • €249,00 - 2024/04/02
  • €244,00 - 2024/03/29
  • €235,00 - 2024/03/27
  • €244,00 - 2024/03/26
  • €245,00 - 2024/03/22
Sinds: 2023/10/24
  • Hoogste prijs: €279,00 - 2023/11/04
  • Laagste prijs: €235,00 - 2024/03/27
Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 1:23 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De Casio LK-S250: het keyboard met verlichte toetsen voor beginners

De LK-S250 van Casio is een compact keyboard met verlichte toetsen in een stevige zwarte behuizing die tegen een stootje kan. Het in de behuizing geïntegreerde handvat is bijzonder praktisch voor transport.

Als keyboard voor beginners is het geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Dankzij de compacte afmetingen (93 x 26 x 7 cm) en het lichte gewicht van slechts 3,3 kg is de LK-S250 een ideaal instrument voor thuis en onderweg.

Hij werkt op netstroom of batterijen. Dus op een zonnige dag kun je ook buiten op de Casio LK-S250 spelen.

casio lk-s250 keyboard

Hoe speelt de Casio LK-S250?

Bediening via display

We waren blij met de zeer eenvoudige en ongecompliceerde bediening. Alle instellingen worden gemaakt met een draaiwiel en een paar knoppen en vervolgens weergegeven op het display. Als beginner kun je meteen aan de slag en raak je snel vertrouwd met de belangrijkste functies.

Casio LK-S250 casiotone toetsen

Aanraakgevoelig verlicht toetsenbord

Het toetsenbord van de Casio LK-S250 is bijzonder opvallend: het is uitgerust met 61 snelheidsgevoelige toetsen. Dit betekent dat je zowel het volume als de dynamiek via het toetsenbord kunt regelen. Dit is vooral belangrijk voor beginners, omdat je alleen op een toetsenbord met aanslaggevoeligheid vanaf het begin een goede muzikale expressie kunt ontwikkelen en het geluid vorm kunt geven.

Het toetsenbord speelt prettig en goed, en als je wilt kun je ook de snelheid naar eigen voorkeur aanpassen of uitschakelen.

Hoe klinkt de Casio LK-S250?

Volledig pakket met geluiden, begeleidingen en liedjes

De Casio LK-S250 biedt 400 tonen77 begeleidingsritmes en 60 opgeslagen liedjes. Een volledig pakket dat veel plezier brengt tijdens het leren!

Casio LK-S250 begeleiding

De klanken worden ingesteld met het draaiwiel naast het display. Door de uitgebreide keuze aan klanken is het aan te raden om de lijst met klanken uit te printen en naast het toetsenbord te leggen.

De 400 geluiden van de LK-S250 bieden een brede selectie van de belangrijkste instrumenten:

  • Piano’s
  • Elektrische piano’s
  • Organen
  • Snaarinstrumenten
  • Winden
  • Gitaren en bassen
  • Synthesizer
  • Slagwerk
  • Indiase en etnische instrumenten

We waren vooral gecharmeerd van de stereo-vleugel met zijn levendige en briljante geluid. Een leuke gimmick is ook het pitchbend-wiel, waarmee je de geluiden nog meer leven in kunt blazen.

De klanken worden weergegeven via de twee ingebouwde luidsprekers, die met 2 x 2,5 watt voldoende vermogen bieden om te oefenen. Zoals bij alle keyboards voor beginners wordt het geluidsvolume echter beperkt door de grootte van de luidsprekers en het zeer compacte ontwerp.

Ongestoord oefenen met koptelefoon

Als je wilt genieten van het volle geluid, is het zeker aan te raden om een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit aan te schaffen of de LK-S250 aan te sluiten op een versterker. Het geluid is dan nog gedifferentieerder en gedetailleerder.

Je kunt ook oefenen met een hoofdtelefoon zonder anderen te storen. Een aanbevolen hoofdtelefoon is bijvoorbeeld de Yamaha HPH-100. Je kunt veel andere uitstekende hoofdtelefoons voor elektrische piano’s en keyboards vinden in onze grote vergelijkingstest: De beste hoofdtelefoons voor elektrische piano’s.

Dansmuziekmodus: veel plezier met jammen

Dance Music Mode

Als je een beginner bent op het keyboard en geen idee hebt van toonladdersakkoorden en ritmes, dan is Dance Music Mode precies goed voor jou. Je kunt meteen beginnen zonder enige voorkennis en meteen beginnen met muziek maken.

Kies uit 50 moderne dansmuziekstijlen van hiphophouse en EDM, die je afzonderlijk kunt combineren. Als een DJ kun je in een handomdraai elektronische muziek produceren en dit experimenteren is echt leuk!

Elk van de 50 dansmuziekpatronen bestaat uit drie verschillende drumgrooves, drie verschillende baslijnen en twee groepen van drie met synthesizer-inserts. Alle voorgeprogrammeerde patronen worden gestart en gestopt via de overeenkomstig gemarkeerde knoppen.

Terwijl de patronen doorlopen, kun je ook meespelen met de rechterhand. Of je voegt een van de speciale effecten toe, zoals flangerlow-fi of roll and gate. Een gedetailleerd overzicht van de verschillende mogelijkheden vind je in de handleiding.

Casio LK-S250 piano keyboard

Liedjes spelen en oefenen

De Casio LK-S250 biedt een selectie van 60 opgeslagen liedjes, die ook beschikbaar zijn in een songbook. Het complete songbook is beschikbaar als download in pdf formaat op de Casio website. Je kunt dan zelf kiezen of je losse muziekbladen print of het hele bestand op een tablet zet.

Onder de liedjes zijn veel bekende klassieke pianostukken en kerstliederen, maar ook populaire folk- en kinderliedjes, voornamelijk uit de Engelstalige wereld.

Je kunt de liedjes ook in een variabel tempo voor jezelf spelen. Als je ze zelf wilt spelen, kun je ook de rechter- of linkerhand uitschakelen om ze zelf te spelen om te oefenen.

Casio LK-S250 spelen

Automatische begeleiding

Als je jezelf wilt begeleiden tijdens het spelen, biedt de LK-S250 ook een automatische begeleiding met in totaal 77 begeleidingsritmes. Er is ook een ruime keuze aan stijlen, met ritmes uit:

  • Pop
  • Rock
  • Latijn
  • Ziel
  • Jazz
  • Wereldmuziek

Elk begeleidingsritme bevat een “Intro” en een “Ending”, twee variaties en een bijpassende “Fill-In”.

Leer keyboard spelen met Casio Music Space

De LK-S250 is compatibel met de Casio Music Space app, die je gratis kunt downloaden voor iPhone, iPad en Android toestellen. Deze app kan je op veel manieren helpen bij het leren en oefenen.

Casio Music Space

Om te beginnen bevat de app al 50 muziekstukken; je kunt ook meer nummers toevoegen als MIDI-bestanden. Casio Music Space maakt automatisch een partituur van een MIDI-bestand en herkent ook begeleidingsakkoorden voor de linkerhand.

Dit is vooral interessant als je nog niet zo goed bent in het lezen van muziek en actuele popsongs wilt spelen. De meeste hitparadehits zijn ook online beschikbaar als MIDI-bestanden of je kunt ze gratis downloaden van het internet.

Hoe gebruik ik de Casio Music Space app?

Om de Casio Music Space te gebruiken, sluit je je smartphone of tablet met een USB-kabel aan op de USB Micro B-poort van het keyboard. Hoe je dit precies doet en welke kabels je nodig hebt, lees je in ons gidsartikel: Een elektrische piano aansluiten op een pc: zo doe je dat!

Om te oefenen toont de Casio Music Space app je de stukken als pianonotatie of in de weergave van de pianorol. Extra leerfuncties zijn onder andere step-up lessen. Hierbij word je in 3 stappen door het leren van een nummer geleid en krijg je aan het einde zelfs een beoordeling van je spel.

Casio Music Space app

Kun je piano leren spelen met dit keyboard?

Met het Casio Keyboard LK-S250 kun je ook piano leren spelen, want het is uitgerust met standaard formaat toetsen en touch response. Dit betekent dat je harde en zachte geluiden kunt produceren, net als op een elektrische of akoestische piano.

Het belangrijkste verschil met een elektrische digitale piano is de weging van het klavier. Keyboards zijn altijd uitgerust met een licht gewogen klavier, elektrische piano’s met een gewogen hamermechaniek.

Beginner toetsenborden zijn goed om de basis van het pianospelen te leren. Als je het wilt volhouden en je spel vordert, is het de moeite waard om over te stappen naar een elektrische piano met een gewogen hamerklavier en 88 toetsen. Je vindt zo’n verzwaard hamermechaniek bijvoorbeeld in de Yamaha P-45 of Casio CDP-S110 instapmodellen.

We bespreken hier andere aanbevolen podium stage piano’s.

Casio Keyboard LK-S250

Casio LK-S250: alle belangrijke aansluitingen aan boord

Op de achterkant van de Casio LK-S250 vind je alle belangrijke aansluitingen die je als beginner nodig hebt:

  • De meegeleverde voedingseenheid wordt aangesloten op het stopcontact.
  • De hoofdtelefoonaansluiting is geschikt voor alle in de handel verkrijgbare hoofdtelefoons met een stekker van 3,5 mm. Deze mini-jackaansluiting kan ook worden gebruikt als stereo-uitgang, bijvoorbeeld om een versterker aan te sluiten.
  • Een andere mini-jack dient als audio-ingang. Hier kun je je smartphone, tablet of audiospeler aansluiten om je favoriete nummers af te spelen via de luidsprekers van het toetsenbord en zelf mee te spelen.
  • Elk in de handel verkrijgbaar sustainpedaal past in de pedaalaansluiting. Aanbevolen pedalen vind je hier: De beste pedalen voor elektrische piano’s en keyboards.
  • De USB TO HOST-aansluiting rondt het aanbod af en is bedoeld voor de overdracht van MIDI-gegevens. Hier kun je het keyboard aansluiten op je computer, iPad, iPhone of Android-toestel. Ontdek welke kabels je nodig hebt in ons gidsartikel: De beste MIDI-kabels voor elektrische piano’s.
Casio Keyboard LK-S250 spelen

Conclusie: moet je de Casio LK-S250 kopen?

De Casio LK-S250 is een zeer goed keyboard voor beginners met een snelheidsgevoelig verlicht toetsenbord. Het biedt een rijke keuze aan tonen, ritmes en liedjes.

In het speltype Dance Music kun je kiezen uit 50 moderne dansmuziekstijlen van hiphophouse en EDM, waardoor je zelfs zonder voorkennis een producer van elektronische muziek wordt.

De Casio LK-S250 wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan:

  • Casio LK-S250
  • Muziekstandaard
  • Voedingseenheid
  • Bedieningsinstructies

Voor wie is de LK-S250 geschikt?

Met de diverse leerfuncties van de “Casio Music Space” app biedt dit Casio keyboard met lichte toetsen beginners en nieuwkomers een gemakkelijke introductie. Het zeer leerzame songboek, dat veel bekende stukken en melodieën biedt en als gratis download beschikbaar is, draagt hier ook aan bij.

We raden de LK-S250 aan voor alle beginners en nieuwkomers die op zoek zijn naar een Casio verlicht keyboard met zeer goede functies voor een lage prijs!

8.1Expert Score
Beste keyboard voor kinderen

De Casio LK-S250 is een zeer goed digitaal keyboard voor kinderen en beginners en beginnelingen, uitgerust met een verlicht keyboard. Het biedt een enorm scala aan klanken, begeleidingsritmes en liedjes. Daarnaast is hij uitgerust met de diverse leermogelijkheden van de “Casio Music Space” app en een zeer leerzaam songboek. De geïntegreerde “Dance Music Mode” met patronen uit House, Hip-Hop en EDM zorgt ook voor veel plezier. Onze prijs-prestatie winnaar onder de lichte keyboards!

Alternatieven voor de Casio LK-S250

  • De Yamaha EZ-300 is een zeer goed digitaal keyboard voor beginners. Het is compact en licht en uitgerust met 61 snelheidsgevoelige toetsen. De verlichte toetsen in combinatie met de Yamaha Education Suite garanderen een snel gevoel van prestatie voor kinderen en volwassenen. Een keyboard dat ook indruk maakt door zijn eenvoudig te bespelen toetsenbord, geluid en duidelijke bediening!
  • De Casio LK-S250 is een zeer goed digitaal keyboard voor beginners en beginnelingen, uitgerust met een verlicht keyboard. Het biedt een enorm scala aan klanken, begeleidingsritmes en liedjes. Daarnaast is hij uitgerust met de diverse leermogelijkheden van de “Casio Music Space” app en een zeer leerzaam songboek. De geïntegreerde “Dance Music Mode” met patronen uit House, Hip-Hop en EDM zorgt ook voor veel plezier. Onze prijs-prestatie winnaar onder de lichte keyboards!
  • De Casio CT-S300 biedt dezelfde functies als de Casio LK-S250. Het belangrijkste verschil is het keyboard: de CT-S300 is uitgerust met snelheidsgevoelige toetsen, maar zonder verlicht keyboard. Lees hier de review van de Casio CT-S300.
  • De Yamaha EZ-300 is een vergelijkbaar keyboard van de grote concurrent Yamaha. Het biedt meer geluiden, begeleidingsstijlen en songs, maar geen dansmodus zoals de Casio CT-S300. Lees hier de review van de Yamaha EZ-300.
  • Meer aanbevolen keyboards vind je hier: De beste keyboards voor beginners en nieuwkomers.

De Casiotone-keyboards: Het juiste keyboard voor elke eis

De Casio keyboards uit de Casiotone-serie bieden het juiste keyboard voor elke behoefte:

  • De Casio CT-S200 is uitgerust met 400 instrumentgeluiden en 77 begeleidingsritmes. Het brengt veel speelplezier en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs. Het toetsenbord van de CT-S200 heeft echter geen velocity en is alleen uitgerust met standaard toetsen. Dit betekent dat de expressiemogelijkheden tijdens het spelen zeer beperkt zijn. De betere keuze voor beginners is daarom de grotere broer Casio CT-S300.
  • Met 400 instrumentgeluiden en 77 begeleidingsritmes biedt de Casio CT-S300 dezelfde geluidsuitrusting als de LK-S250. Het is het meest betaalbare model in de Casiotone serie met een snelheidsgevoelig toetsenbord. Het is het beste Casio keyboard voor beginners als je liever zonder verlichte toetsen leert spelen.
  • De Casio CT-X3000 is een aanrader voor gevorderde spelers die nog meer geluiden, stijlen en grooves willen. 800 instrumentgeluiden235 begeleidingsritmes4 frase pads en een pitch bend wheel garanderen maximaal speelplezier. Ook aan boord is de krachtige AiX geluidsgeneratie en een geluidssysteem met 2 x 6 watt vermogen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Casio Casiotone LK-S250
Laatste updates:
  • €237,00 - 2024/04/09
  • €247,00 - 2024/04/05
  • €248,00 - 2024/04/03
  • €249,00 - 2024/04/02
  • €244,00 - 2024/03/29
  • €235,00 - 2024/03/27
  • €244,00 - 2024/03/26
  • €245,00 - 2024/03/22
Sinds: 2023/10/24
  • Hoogste prijs: €279,00 - 2023/11/04
  • Laagste prijs: €235,00 - 2024/03/27
Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 1:23 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Snel naar:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo