Casio CT-S300 review

7.9

€189,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio CT-S300 review
Casio CT-S300 review
€189,00
Goed gemaakt
Lichtgewicht en draagbaar
Een rijkdom aan stemmen

In de jaren ’80 was de naam Casiotone toonaangevend in de wereld van de beginnerskeyboards, met betaalbare, draagbare en geweldig klinkende instrumenten voor beginnende muzikanten. Vandaag de dag blijft Casio een pionier op het gebied van goedkope keyboards met hun moderne versie van deze klassieke serie.

Naast de CT-S100, CT-S200 en de verlichte LK-S250 – die je leert spelen – biedt de CT-S300 spelers de perfecte oplossing om de grondbeginselen van het keyboard te ontdekken, en daarnaast een aantal leuke functies die het leren tot een plezier maken.

Met 61 aanslaggevoelige toetsen in pianostijl, een compact pitch-bend-wiel, een geïntegreerde draaggreep en een lichtgewicht, slank profiel is deze Casio op batterijen een praktische optie voor wie een goed gemaakt keyboard nodig heeft dat overal mee naartoe kan.

Er zitten 400 unieke stemmen in opgesloten, van vleugelpiano’s tot elektrische gitaar en zelfs synthklanken. Met de Dance Music Mode kun je zelfs memorabele EDM-geïnspireerde tracks maken, met de mogelijkheid om ze tijdens het spelen te remixen door eenvoudigweg verschillende toetscombinaties in te drukken.

Je hoort deze geluiden in fantastisch detail met de nieuw ontworpen luidspreker, die met Casio’s nieuwste equalisatietechnologie een vrij breed geluidslandschap levert dat zijn compacte formaat trotseert. Beter nog, met de extra audio-ingang kun je een media-apparaat aansluiten, zodat je kunt meespelen met je favoriete nummers.

Een geweldig draagbaar instrument van de kampioenen van de beginnerskeyboards

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 11:31 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Casio CT-S300 review: prestaties en oordeel

Speelbaarheid en ontwerp

Oké, de Casio CT-S300 is misschien niet het meest opwindend uitziende toetsenbord op de markt, maar hij heeft wel een ongecompliceerd en overzichtelijk uiterlijk dat we waarderen – en de meerdere kleuropties van rood, zwart en wit zijn een leuke bijkomstigheid.

We moeten vermelden hoe draagbaar dit slanke toetsenbord is. Met een gewicht van slechts 3,3 kg is dit vederlichte instrument gemakkelijk te dragen door zelfs de jongste spelers en het ingebouwde handvat maakt het slepen nog gemakkelijker, zodat het perfect is om onderweg te oefenen of mee te nemen naar muziekles.

Wat betreft de toetsen heeft de Casio touch-responsive “piano-achtige” toetsen, die eigenlijk ontworpen zijn om eruit te zien als de toetsen van een piano en niet zo aan te voelen. Deze toetsen zijn op geen enkele manier gewogen, maar zijn snelheidsgevoelig – wat betekent dat het volume en de toon veranderen afhankelijk van je uitvoering. Natuurlijk zullen we altijd de voorkeur geven aan de aanslag van volledig gewogen toetsen, maar het gevoel van dit basistoetsenbord van Casio is eigenlijk heel vertederend. De doosvormige toetsen voelen prettig aan onder onze vingers en het toetsenbord houdt de dynamiek van ons spel goed bij – zeker als je kijkt naar de prijs.

Geluid

Dat brengt ons bij de toon. Met ovale luidsprekers van 13 cm x 6 cm met versterkte magneten levert dit minuscule toetsenbord een verrassend groot geluid. Oké, het heeft geen enorme hoeveelheid basfrequenties, maar er is genoeg high-end sizzle en mid-range. Het geproduceerde geluid is helder, scherp en niet modderig – andere beginnende keyboards zouden hier nota van moeten nemen.

Beginnende toetsenisten hoeven niet bang te zijn dat ze te weinig stemmen hebben om mee te spelen, want er zijn 400 tonen om uit te kiezen, evenals 77 ritmes. De aangeboden stemmen zijn over het algemeen aangenaam, waarbij de instellingen voor vleugel, elektrische piano en strijkers tot de beste behoren. Zoals je zou verwachten, met zoveel beschikbare tonen, schieten sommige – oké, veel – tekort. We zien ons niet vaak naar de speeldoos, dulcimer of vervormde gitaar instellingen grijpen, als het al gebeurt. Toch zullen de meeste spelers zich alleen bezighouden met de pianoklanken, en die zijn meer dan bruikbaar.

Al deze klanken zijn toegankelijk via een LCD scherm en draaiknop, die gemakkelijk en intuïtief te gebruiken zijn.

Extra functies

Zoals bij alle keyboards die gericht zijn op beginnende spelers, zit de Casio CT-S300 vol met extra’s, sommige zou je verwachten en één waarschijnlijk niet. Laten we beginnen met de voor de hand liggende functies.

Aan de linkerkant van het apparaat vind je het pitch bender wiel, waarmee je realistisch klinkende gitaar choking, sax bending en andere effecten kunt nabootsen. Op het achterpaneel vind je een USB to host, die van de CT-S300 een krachtige MIDI controller maakt. Opmerkelijk is dat dit keyboard compatibel is met de Casio Chordana Play app, die de speler toegang geeft tot 50 in-app demo songs en downloadbare MIDI bestanden.

Goed, dus op naar de meer ongebruikelijke functie. Nu betwijfelen we of de hardcore EMD-liefhebbers in de rij staan om een beginnerskeyboard op instapniveau te kopen, maar voor het geval dat ze dat wel doen, heeft Casio een Dance Music Mode opgenomen waarmee gebruikers met één druk op de knop EDM-geïnspireerde tracks kunnen maken. Met 12 soorten dansstemmen, automatische spanningsopbouw en effecten kun je de zinnen mixen en matchen om een techno-achtig nummer te maken.

We geven het toe, we vonden het leuk om met deze functie te spelen, maar het voelt wel als een nieuwigheid. Dat gezegd hebbende, kunnen jongere spelers die nieuw zijn met het instrument genieten van het gevoel van prestatie als je met een druk op de knop uit het niets een liedje hoort ontstaan.

Onze conclusies

Voor ons bewijst de CT-S300 waarom Casio de koningen van de budgetkeyboards zijn. Met een uitstekende bouwkwaliteit, een toegankelijke toetsbediening en eigenzinnige extra’s is dit Casio keyboard een briljant eerste instrument, een waardevolle reisgenoot of een nuttig studiogereedschap – en dat alles voor een onverslaanbare prijs.

7.9Expert Score
Een geweldig draagbaar instrument van de kampioenen van de beginnerskeyboards

De Casio CT-S300 is een leuk en praktisch beginnerskeyboard dat spelers een overvloed aan stemmen en ritmes biedt. Koppel dat aan zijn lichte, compacte bouw en batterijwerking en dit keyboard wordt al snel een kanshebber voor een van de beste keyboards voor beginnende spelers die op zoek zijn naar een instrument om hun speelcarrière mee te beginnen.

Positief
  • Goed gemaakt
  • Lichtgewicht en draagbaar
  • Een rijkdom aan stemmen
Minpunten
  • Niet alle geluiden zijn bruikbaar
  • Geen gewogen toetsen

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 11:31 am
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste koop keyboard of kijk ook eens naar het beste Casio keyboard.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo