Casio Privia Pro PX-5S review

Casio Privia Pro PX-5S review

€1.049,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio Privia Pro PX-5S review
Casio Privia Pro PX-5S review
€1.049,00

Een uitgebreide Casio PX-5S Review

casio privia pro px-5s piano

De Casio PX-5S digitale Stage Piano is een geweldig nieuw model. Hij kost ongeveer €900, maar is kwalitatiever dan die relatief lage prijs doet vermoeden. Ik weet niet hoe Casio dat doet, maar ze slagen er steeds weer in een betaalbare digitale piano op de markt te brengen die doet wat ie moet. En dit populaire model krijgt erkenning van muzikanten over de hele wereld.

Als je op zoek bent naar een instrument met kwalitatieve klanken – en dan bedoelen we alle klanken, niet enkel de voices – dan is de Casio PX5S het model voor jou. Een betere kwaliteit dan alle andere modellen in deze prijsklasse met de zuiverste klanken en een professionele setting – zelfs thuis.

Dit betekent natuurlijk niet dat de PX-5S geen zwaktes heeft, maar aan deze prijs zullen muzikanten die maar wat graag door de vingers zien.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Eigenschappen Casio PX5S

casio px-5s piano

Hier zijn enkele eigenschappen van de PX5S:

  • 14,5 kilogram (Minder dan vele andere modellen)
  • Polyfonie: 256
  • AiR geluidstechnologie
  • USB-verbinding
  • Kan geluid opnemen en afspelen
  • Hex Layer-technologie

Hier vind je de interactieve piano-gids, ontworpen om het hele proces wat te vergemakkelijken.

AiR geluidstechnologie

Casio’s gepatenteerde AiR (Akoestische intelligente Resonator) is de prijs van de hele piano wel waard. Dankzij grondig onderzoek en technologische verbeteringen van Casio klinkt de AiR in de  PX5S realistisch en kwalitatief. Door compressie zonder verlies is de PX5S in staat geluiden te produceren die even goed klinken als een originele professionele akoestische klanken.

Je hebt de keuze tussen open, gesloten, half-open en zonder deksel De PX5S beschikt ook over Casio’s hoogstaande AiR-systeem, dat realistische harmonische resonantie verzekert.

De multi-dimensional mapping, die aan de basis ligt van het succes van het AiR-systeem neemt meerdere factoren in acht om de hoogste kwaliteit in geluid te verzekeren. Deze factoren zijn onder andere verstreken tijd, druk bij het aanslaan van de toetsen, volume en timbre.

Geluidseigenschappen

casio privia pro px-5s close

De Casio PX-5S biedt een geweldige 720 tonen aan, en geeft muzikanten genoeg ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten.  Hoewel dit op zich al vrij indrukwekkend is, een terecht opmerking zou zijn dat je misschien maar beter een basisset aan klanken hebt en ze verder bewerkt, aangezien de PX5S zoveel mogelijkheden biedt om te personaliseren.

Eén minpuntje aan dit model; de orgelinstellingen lijken wat minder realistisch dan de andere klanken. Dit is niet ongebruikelijk bij digitale piano’s in deze prijsklasse. Tenzij je een aanzienlijke hoeveelheid geld wil spenderen om die orgelklank juist te hebben zal de PX57 ruimschoots voldoen aan je noden.

Belangrijker nog; de overgang tussen de noten en klanken verloopt naadloos. Er zijn geen onverwachte veranderingen in geluid of kwaliteit, in niet één noot.

Hex-Layer

Net als de andere geluidsopties is ook het synth-vermogen van de PX5S indrukwekkend. De PX5S biedt je de technologie om je eigen hex-layers te ontwerpen, net als voorgaande Casio-modellen. In een notendop; hex-layers bestaan uit één toon, gemaakt van 6 verschillende samples.

Er zijn vele opties om deze layers te creëren; zo kan je bijvoorbeeld sampels stapelen en splitten, en verschillende filters of envelopes toevoegen aan ieder van de 6 sample-onderdelen van de hex-layers. Meer nog, met de PX5S kan je twee hex-layers tegelijk gebruiken.

Geluid Opnemen en Afspelen

casio privia pro px-5s review

Zoals de meeste digitale piano’s beschikt de Casio PX-5S over een USB-poort die je toestaat het toestel aan te sluiten op je computer. Deze bestanden worden in WAV-formaat bewaard, wat de kwaliteit garandeert, ook nadat je de bestanden overgezet hebt. Dit is het standaardformaat, ondersteund door de meeste Windows-systemen.

Dit werkt ook in de andere richting. Zo kan je WAV-bestanden van je computer zo op de digitale piano overzetten. Nog een manier waarop Casio je toestaat je persoonlijke toets toe te voegen – en dat op een professioneel niveau.

Draagbaarheid

14.7 kilogram maakt de Casio PX5S één van de lichtste digitale keyboards op de markt. Dit maakt het ook kinderspel het instrument te verplaatsen en mee te nemen naar optredens. Het keyboard werkt ook op 8 AA-batterijen en kan op deze manier uren meegaan, ook zonder elektriciteit.

Verstelbare Podiuminstellingen

casio px-5s review

De PX5S staat je toe snel te manoevreren tussen de verschillende klankcombinaties, dankzij de geweldige podiuminstellingen. Je kan ongeveer 10 databanken met 10 instellingen filteren die de geluiden van het keyboard beheersen, een extern MIDI-apparaat of een combinatie van de twee. Door de inbegrepen data manager software te gebruiken kan je gemakkelijk deze instellingsgroepen wijzigen.

Vergelijking met de andere modellen

Vele spelers hebben gemerkt dat er enkele opvallende gelijkenissen zijn tussen Casio’s PX5S en Korg’s Kross. Beiden kosten ongeveer €900 en zijn betrouwbare instrumenten. Er zijn desalniettemin kenmerken die de Kross duidelijk eerder een “beginnersinstrument” maken dan de PX5S.

Hoewel de Kross een uitstekend gamma aan klanken heeft, het kan gewoon niet tippen aan het professionalisme van de PX5S. Het toetsenbord mag dan, net als dat van de PX5S, gewogen zijn; de Kross doet er langer over dan de PX5S het geluid over te brengen wanneer een toets aangeslagen wordt.

De Korg Kross biedt net als de Casio PX5S verstelbare instellingen aan, maar ze zijn minder gemakkelijk te bereiken tijdens een optreden. Je moet helaas meer knoppen en menu’s gebruiken, wat dit instrument minder ideaal maakt voor optredens.

De PX5S kan dan weer niet tippen aan de opmerkelijke wendbaarheid van de Korg Kross. Dit instrument weegt minder dan 5 kilo (4,3 om precies te zijn), wat het gemakkelijk te transporteren maakt, of dat nu op reis is of naar de winkel.

Conclusie Casio Privia Pro PX-5S review

De Casio PX-5S mag dan niet het beste digitale keyboard op de markt zijn, hij geeft vele anderen het nakijken en je vindt vast geen betere piano-deal.

Omwille van de duizelingwekkende mogelijkheden om de instellingen aan te passen is dit misschien niet het beste instrument voor beginners of spelers die het gevoel van de akoestische piano willen, maar het is een relatief goedkope oplossing voor zij die echt willen zien wat een digitale piano nu allemaal kan.   Hoewel, geoefende spelers schrijven dit instrument best niet te snel af; het biedt een betere geluidskwaliteit dan vele modellen die dubbel zo duur zijn.

De PX5S is vrij basis wanneer het op accessoires aankomt, dit betekent dat je zal moeten investeren in enkele benodigdheden. Een demperpedaal is onontbeerlijk, en dit model heeft helaas ook geen eigen stand. Deze zal je zelf moeten aanschaffen. Maar je kan uiteraard ook gewoon de handige Casio PX5S-set kopen, inclusief piano, bankje en een demperpedaal, een stand, hoofdtelefoon, cover en zo veel meer.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Hieronder vind je een video-review van de Casio PX5S.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste Casio digital piano.

1 Reactie
  1. De PX-5S kan ook gecombineerd worden met de CS-67P WE en de SP-33; wel zo handig voor thuis.

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo