Casio CDP-S360 review

Casio CDP-S360 review
7.3

€498,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Casio CDP-S360 review
Casio CDP-S360 review
€498,00
Slanke vormfactor
Goed bedieningsschema
Solide piano- en toetsgeluiden
Breed scala aan begeleidingsfuncties

Betaalbare digitale piano waar je dol op zult zijn

Als je momenteel in de markt bent voor een nieuwe betaalbare digitale piano, dan zou je de Casio CDP-S360 wel eens nader kunnen bekijken. Dat is in feite precies wat we onlangs hebben gedaan, en we zullen je helpen bepalen of deze piano zijn prijskaartje waard is in deze zeer gedetailleerde Casio CDP-S360 review!

Casio CDP-S360 review

Casio CDP-360 review – Eerste indrukken

Over het algemeen waren mijn eerste indrukken van de Casio CDP-S360 de dingen die me onmiddellijk opvielen (zowel goed als slecht) zodra ik een instrument onder ogen kreeg. Bij deze Casio digitale piano was ik nogal verbaasd over een LED-scherm op een instrument dat voor € 599 werd aangeboden.

Casio CDP-S360 review

Ik heb zelfs het modelnummer nog eens gecontroleerd! Maar gelukkig was het geen vergissing. Je ziet niet vaak een scherm op een piano van dit prijsniveau, vooral niet een met achtergrondverlichting, dus dat is zeker een pluspunt. Een verlicht scherm maakt het veel gemakkelijker om te zien wat je doet als je op zoek bent naar een bepaalde stem of functie, vooral bij weinig licht, en het is een verbetering ten opzichte van instrumenten zonder scherm waar je afhankelijk bent van een combinatie van knoppen of een klein rood lampje om je te laten zien waar je instrument is ingesteld.

Afgezien daarvan viel het me op dat dit instrument voor zijn prijs veel knoppen en draaiknoppen lijkt te hebben. Ik zie opnamefuncties, songbank knoppen, en nog veel meer. Nu zijn knoppen niet mijn favoriet, en ik heb het gevoel dat de volumeknop iets meer weerstand zou kunnen gebruiken om de gebruiker meer controle te geven, maar voor de prijs vergeef ik het je. De rest van de knoppen zijn duidelijk gelabeld en hebben een leuke klik als je ze indrukt.

display Casio CDP-S360

Omdat ik op andere duurdere Casio’s heb gespeeld (zoals de Casio PX-S1000, die ik ook heb beoordeeld), ben ik ook blij te zien dat ze de toetsen op dit lagere prijspunt nog steeds structuur geven.

Mooi. Heel mooi. We zijn nog maar net begonnen en ik ben nu al onder de indruk.

Eerste indrukken Waardering: 10/10

Geluid van de Casio CDP-S360

Het geluid van je piano wordt een uiterst belangrijke zaak. Welk instrument je ook kiest om in huis te halen en elke dag op te oefenen (voor de beste resultaten, hoe dan ook), het moet voor jou goed klinken. Als je niet tevreden bent met de klank van je instrument, waarom zou je er dan op willen spelen?

functies Casio CDP-S360

Gelukkig, als een mooi geluid belangrijk voor je is (en dat zou het moeten zijn), dan levert de Casio CDP-S360 dat. Ik wijs er meteen op dat dit keyboardmodel tussen de € 499 en € 599 kost, waardoor het meer een budgetvriendelijke piano is voor de jonge muzikanten voor wie deze piano bedoeld is. En dat is voor wie deze piano bedoeld is; muzikanten op beginnend of gemiddeld niveau.

En voor wat het is en hoeveel je ervoor betaalt, krijg je echt veel waar voor je geld. Ik heb deze piano bespeeld op de standaard pianostem, en daarna een orgelstem, strijkers, elektrische gitaar en een drumstel bekeken. Ik vond dat dit Casio-model een minder geavanceerde geluidsengine gebruikt dan de duurdere modellen, dus de stemmen zijn niet zo natuurlijk als instrumenten met een hogere prijs. Toch was ik erg onder de indruk van wat ik hier hoorde. De stemmen klinken over het algemeen vrij goed, en je zult het zeker waarderen dat je hier veel stemmen krijgt-128 in feite.

functies Casio CDP-S360

De meeste zul je waarschijnlijk niet gebruiken, maar de stemmen voor de elektrische piano zijn leuk!

En als extra bonus wordt dit model geleverd met een pitch wheel, dat je hieronder kunt vinden. Hiermee kun je de toonhoogte van een aangehouden noot omhoog of omlaag buigen, voor nauwkeurigere elektrische gitaarsolo’s!

En met een 8W luidspreker aan de achterkant van beide zijden van het instrument kun je dat zeker doen! De luidsprekers aan de achterkant zijn een mooie opzet als je hem voor optredens wilt gebruiken. Dat gezegd hebbende, het is niet de beste plaatsing voor als je piano tegen een muur staat, maar het geluid is luid genoeg dat zelfs als je dat doet, het geluid prima zou moeten klinken.

Geluidsbeoordeling: 7/10

De aanslag van de Casio CDP-S360

De aanslag van je piano is net zo belangrijk als de klank. Om een musicus in de groeifase de techniek te laten ontwikkelen die nodig is om dynamische en mooie muziek uit te voeren, moet hij weten hoe hij die noten moet spelen.

Uiteindelijk is het echt cruciaal dat je piano gewogen toetsen heeft. De gewogen toetsen geven de toetsen van een elektrische piano hetzelfde fysieke gevoel als een piano, reageren op de manier waarop ze bespeeld worden en stellen je in staat de dynamiek (luiden en zachten) van je spel te ontwikkelen.

Met dat gezegd was ik dus behoorlijk tevreden over de Casio. Zoals eerder gezegd zijn de toetsen getextureerd, wat een prettige bijkomstigheid is.

Dat gezegd hebbende, zou het reactievermogen van de toetsen wel wat beter kunnen. Ik vond dat de toetsen weliswaar een gradatie hebben (een zwaardere aanslag naar de lage tonen en een lichtere naar de hogere tonen), maar dat het algehele gevoel een beetje te licht is.

Voor de beginnende of gemiddelde speler voor wie dit instrument bedoeld is, kan dat echter helemaal geen probleem zijn. Ik heb ook het gevoel dat de zwarte toetsen veel lichter zijn dan de witte, wat niet geweldig is. Blijkbaar is dit een probleem met veel van Casio’s aanbiedingen van de afgelopen jaren. Hopelijk luisteren ze naar hun critici en pakken ze dit bij toekomstige modellen snel aan.

Ik moet ook vermelden dat het spelen van zeer snelle herhalingen (wat ik om de een of andere reden niet kan laten als ik een instrument uittest) resulteert in verloren noten. Waarschijnlijk omdat de minder verfijnde toetsensensor van dit prijsniveau de nieuwe noot niet opvangt als de toets niet helemaal naar boven wordt gelaten.

Het is echter geen spelbreker.

Als beginner is het twijfelachtig of je zoiets technisch zult spelen. En bedenk dat dit een budgetvriendelijke optie is, dus het zal niet het realisme hebben van instrumenten met een hogere prijs.

Voor wat het is, is de aanslag solide.

Beoordeling van de aanslag: 6/10

Draagbaarheid uitlichten

Als je je nieuwe digitale piano vooral gaat gebruiken voor optredens, dan heb je geluk: de Casio CDP-S360 is daarvoor een uitstekende keuze! Net als andere Casio-instrumenten is de CDP-S360 zeer slank en licht van gewicht. Het chassis is gemaakt van lichtgewicht plastic, waardoor het met 24 kg veel gemakkelijker mee te slepen is voor optredens dan andere toetsenborden in deze prijsklasse.

Ik zei al eerder dat de luidsprekers ideaal zijn voor optredens. Je zult nog steeds willen investeren in een versterker als je van plan bent op te treden en nog steeds gehoord te worden tussen andere instrumenten op het podium, maar in een kleinere ruimte of als je solo speelt, zijn de luidsprekers naar je publiek gericht behoorlijk effectief.

De CDP-S360 wordt geleverd met een afneembare muziekstandaard en een sustainpedaal, dus het enige wat je voor een optreden moet aanschaffen (naast een versterker) is een standaard. Ik raad je aan een X standaard aan te schaffen. Ze zijn licht van gewicht, betaalbaar, en je kunt er zittend of staand op spelen, of op welke hoogte dan ook.

Misschien wel de beste eigenschap in verband met draagbaarheid is dat deze piano de mogelijkheid heeft om unplugged te spelen! Dat klopt! In tegenstelling tot veel andere digitale piano’s met een nog hogere prijs, kan dit model werken op 6 AA-batterijen, wat betekent dat je de vrijheid hebt om buiten op te treden of om tijdens een stroomstoring nog ongeveer 2 uur door te jammen.

Erg handig als je optredens je naar ongelegen plaatsen brengen.

Draagbaarheid Waardering: 10/10

De functies van de Casio CDP-360 ontleed

De functies van een piano zijn de reden waarom sommige mensen digitale piano’s verkiezen boven akoestische. Ze kunnen veel meer dingen dan een akoestische piano niet kan en een goede digitale piano heeft functies die je optreden en spelen naar een hoger niveau tillen!

Wat de functies betreft, was ik dus behoorlijk tevreden met de Casio CDP-S360. Voor een piano van dit lagere prijsniveau heeft hij heel wat te bieden.

aansluitingen Casio CDP-S360

Ten eerste heeft de achterkant van het instrument aansluitingen voor het sustainpedaal dat bij het instrument wordt geleverd, en aansluitingen voor een hoofdtelefoon en een versterker. Ik zou de hoofdtelefoonaansluiting liever aan de voorkant van het instrument hebben, maar dat is geen probleem om de stekker in het stopcontact te steken. Neem gewoon een koptelefoon met een lang genoeg snoer.

De piano kan ook handige dingen doen zoals spelen in dual mode (zodat je twee stemmen tegelijk kunt spelen), split mode (een andere stem spelen aan elke kant van het klavier), en duet mode (het klavier in twee helften splitsen met hetzelfde octaafbereik).

Er is ook een auto-accompaniment modus die bestaat uit de drumstemmen en MIDI opdrachten voor akkoorden, baslijnen en andere ritmes. In deze modus volgt het instrument je linkerhand met behulp van softwarematige akkoordherkenning, zodat je jezelf kunt begeleiden.

Best cool. Het heeft ook configureerbare begeleidingstracks, met het label “Music” om een beat te leggen terwijl je de lead speelt met je rechterhand. De tracks klinken veel beter dan de jaren 80 Casio begeleiding waar je waarschijnlijk ook aan denkt. Een duidelijke verbetering ten opzichte van de Casio’s van vroeger.

En als je primaire functie het opnemen wordt, dan heb je ook hier geluk. De Casio CDP-S360 kan tot 5 multi-track nummers opnemen en elk nummer kan ongeveer 12.000 noten en 6 verschillende sporen bevatten. Dat is niet bepaald veel geheugen in de piano. Als je meer interne ruimte nodig hebt om je songs op te nemen, kun je je opgenomen bestanden overbrengen naar een USB-schijf of gewoon rechtstreeks opnemen in een DAW (digital audio workstation) en dat helemaal omzeilen.

Je kunt je CDP-S360 ook via Bluetooth verbinden met slimme apparaten of je computer, hoewel dat niet direct uit de doos mogelijk is. Je zult daarvoor een WU-BT10 adapter moeten aanschaffen.

En over slimme apparaten gesproken, je kunt een ondersteunende app voor je Casio downloaden, genaamd Chordana Play. Er zijn een heleboel functies die je met deze app kunt doen, en hij is vooral leuk om te hebben tijdens optredens. Je kunt tracks downloaden, extra stemmen, of gewoon de instellingen van je piano via de smartphone bedienen zonder met de knoppen te hoeven rommelen.

Functies Beoordeling: 7/10

Moet je de Casio CDP-360 kopen?

Naar mijn bescheiden mening biedt de Casio CDP-S360 veel waar voor je geld als je op zoek bent naar een piano op beginnend en gemiddeld niveau. Hoewel het geluid en de aanslag een beetje twijfelachtig zijn, is deze piano geweldig om op te leren of om op te klimmen naar een volledig toetsenbord. Het scherm is een leuk detail dat het gemakkelijk maakt om te zien wat je doet, en als optreden je voornaamste functie is, dan is de CDP-S360 licht en draagbaar en zou hij je goed van dienst moeten zijn.

Hopelijk heb je mijn Casio CDP-S360 review nuttig gevonden om beter te kunnen bepalen of deze piano je tijd en geld waard is of niet.

7.3Expert Score
Perfecte piano voor beginners

Casio heeft weer een briljante digitale piano voor beginners gemaakt, maar wat je misschien zal verbazen is de enorme hoeveelheid meegeleverde geluiden.

Positief
  • Slanke vormfactor
  • Goed bedieningsschema
  • Solide piano- en toetsgeluiden
  • Breed scala aan begeleidingsfuncties
Minpunten
  • De toetsactie in controversieel
  • Geluidskeuze lijdt aan "kwantiteit boven kwaliteit"
  • Geen lijnuitgangen
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste casio piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo