Yamaha PSR-EW300 review

Yamaha PSR-EW300 Review
7

€265,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Yamaha PSR-EW300 review
Yamaha PSR-EW300 review
€265,00

De Yamaha PSR-EW300 kopen?

De Yamaha PSR-EW300 werd afgelopen jaar uitgebracht als vervanging van de populaire YPG-235.
Het keyboard maakt deel uit van het lagere spectrum gezien de productie en de prijs, maar is zeker een geschikt instrument. Hij heeft zichzelf bewezen functioneel, duurzaam en in staat te zijn om instappers te belonen en hen voor te bereiden om grote pianisten te worden.

In deze Yamaha PSR-EW300 review zullen we laten zien hoe je kan profiteren van dit keyboard en of het een waardige investering voor je is. We zullen hem ook vergelijken met zijn voorganger, de YPG-235, omdat ze beide op dezelfde doelgroep zijn gericht.


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de Yamaha PSR-EW300

Positief:

 • Goedkoop
 • 574 instrumentklanken, 165 begeleidingsstijlen
 • USB naar host connectiviteit
 • Klassiek en draagbaar ontwerp
 • Geweldige bouwkwaliteit
 • Yamaha Education Suite

Negatief:

 • De toetsen zijn niet gewogen
 • Luide begeleidingsgeluiden
 • Slechts 76 toetsen, dus je krijgt niet het volledige bereik (hoewel het heel comfortabel is voor een beginner)

 

De Yamaha PSR-EW300 nader bekijken

Dus we zullen geen tijd meer verspillen en in deze Yamaha PSR-EW300 review duiken om te zien wat hij zoal te bieden heeft.

Yamaha PSR-EW300 Review voorpaneel

 

Klavier

De PSR-EW300 wordt geleverd met 76 aanslaggevoelige toetsen, wat betekent dat de toetsen reageren op de kracht waarmee je ze hebt geraakt. Het volume van de toetsen verandert afhankelijk van hoe hard of zacht je speelt.yamaha psr-ew300 review keyboard kopenZe zijn op ware grootte, wat betekent dat ze het standaardformaat van een echte piano hebben, zodat je de vingerzetting kan oefenen totdat je naar het volgende niveau kan gaan. Dit zorgt voor een goede speelervaring, vooral als je nog nooit eerder piano hebt gespeeld.

Je zal er ook veel baat bij hebben als je je ongemakkelijk voelt bij het spelen van gewogen toetsenborden. Helaas biedt de PSR-EW300 geen ivoor- of ebbenhouten stimulatie met zijn gladde plastic toetsen.

 

Ontwerp

De Yamaha PSR-EW300 weegt ongeveer 6 kg en zijn afmetingen zijn 11,7 x 115,2 x 36,8 cm. Het ontwerp is compact genoeg waardoor het erg handig is voor degenen die op zoek zijn naar een keyboard om mee te nemen. Hij is licht, zelfs voor de kinderen, vooral als je een verstelbare standaard koopt die je gemakkelijk aan hun hoogte aan kan passen.

digitale keyboard kopen yamaha psr-ew300 review

De piano heeft een goede kwaliteit, omdat hij gemaakt is van sterk plastic dat robuust en duurzaam is. Hij wordt geleverd met bedieningselementen die gemakkelijk toegankelijk en zeer eenvoudig te bedienen zijn. Ze maken je speelervaring stressvrij en leuker.

 

Geluid en muziekbibliotheek

Bij het kopen van een keyboard is het geluid een van de belangrijkste kenmerken die veel aandacht vereist. Het keyboard wordt geleverd met twee 12-inch luidsprekers en een 2,5 + 2,5 W versterker die een vrij goed geluid biedt. Dit geluidssysteem biedt een geweldig pianogeluid plus meer dan 500 andere geluiden waaruit je kan kiezen. Er zijn ook verschillende effecten zoals chorus, reverbs equalizer en harmonie.

keyboard kopen yamaha psr-ew300 review

 

De PSR-EW300 wordt geleverd met een 48-stemmige polyfonie, wat ruim voldoende is voor een beginner. De piano heeft niet veel functies, dus er is geen behoefte aan een hogere polyfonie.

De PSR-EW300 wordt geleverd met 154 ingebouwde nummers waar je naast kan spelen en af kan spelen. Je kan zelfs het tempo aanpassen en er andere effecten aan toevoegen. Je kan ook tot 5 nummers en 2 tracks opnemen.

 

digitale keyboard kopen yamaha psr-ew300 review

Functies

Op het gebied van functies is de PSR-EW300 over het algemeen een basisinstrument. Het past zeer goed bij degenen die alleen een piano willen om mee te oefenen. Dus als je een ervaren speler bent, wil je waarschijnlijk een ander instrument dat bij je speelervaring past en je een optie geeft om je vaardigheden te verbeteren.

Met de PSR-EW300 geniet je van functies zoals:

Modi

 • Duo modus – Met deze functie kan je het keyboard onderverdelen in twee secties met een identiek toonhoogtebereik. Hierdoor kunnen twee personen met hetzelfde octaaf spelen en een duet uitvoeren. De modus is een zeer nuttig leermiddel waarbij een leraar naast een leerling kan zitten en dezelfde melodie kan spelen, terwijl de leerling direct volgt.
 • Dual modus – Met de dual modus kan je twee verschillende geluiden met elkaar verbinden om een complexere toon te krijgen. Als je op een toets drukt, produceer je twee instrumentgeluiden tegelijk. Dit is erg leuk om mee te spelen en te experimenteren.
 • Split modus – Met de split modus kan je met verschillende handen een ander instrument bespelen. Dit is nog een ander hulpmiddel dat het instrument erg leuk om op te spelen kan maken.yamaha psr-ew300 review beginner keyboard kopen

De PSR-EW300 heeft daarnaast een Yamaha Education Suite waarmee je de vooraf ingestelde nummers of MIDI-bestanden kan oefenen die je in je eigen tempo kan spelen. De functie geeft je een negen-staps lesfunctie waarmee je op elke hand oefent, waardoor het voor een beginner super gemakkelijk is om te leren.

Hij heeft ook een scoringsfunctie die je nog meer plezier geeft tijdens het oefenen en je sterk motiveert om je vaardigheden te verbeteren. Een andere geweldige functie is de functieknop waarmee je het volume en tempo kan aanpassen. Er is ook een LCD-scherm dat je de instellingen, je prestaties en andere functies van het keyboard laat zien. Tot slot is er ook een tuning functie die gebruikt kan worden om het volume en de toonhoogte aan te passen aan je voorkeur.

 

Connectiviteit

Alles is hier vrij standaard tijdens deze Yamaha PSR-EW300 review. De piano is uitgerust met een audio-uitgang die je kan aansluiten op externe luidsprekers of een hoofdtelefoon.

yamaha psr-ew300 review beginner keyboard kopen

Er is ook een USB-poort die je kan gebruiken om nummers op te nemen of degene te laden die je hebt gedownload van het internet.

Met de poort kan je ook verbinding maken met je muzieksoftware met MIDI en je audiobestanden overbrengen. Helaas biedt het keyboard geen bluetooth-connectiviteit, zodat je het alleen via de USB-adapter kan aansluiten.


 

Conclusie van deze Yamaha PSR-EW300 review

digitale keyboard kopen yamaha psr-ew300 review

De PSR-EW300 is een goed keyboard voor beginners, dat je alles geeft wat je nodig hebt om de reis te beginnen van het leren van een piano en zelfs een geweldige keuze als je alleen maar op zoek bent naar een instrument om plezier mee te hebben.

Helaas zal je als een middenklasse of geavanceerde speler maar een paar functies van het keyboard echt nuttig vinden. Vergeleken met zijn voorganger, de YPG-235, mist hij de gewogen toetsen. Het keyboard heeft slechts 76 aanslaggevoelige toetsen, hoewel dit voldoende is voor het doel, omdat hij geen prestatiekenmerken heeft die nodig zijn voor ervaren spelers.

Over het algemeen is het keyboard een goede keuze voor beginnende spelers en degenen die op zoek zijn naar een goedkoop, draagbaar en eenvoudig keyboard.

7 Totale Score
Goed beginnerskeyboard

De PSR-EW300 is een goed keyboard voor beginners, dat je alles geeft wat je nodig hebt om de reis te beginnen van het leren van een piano en zelfs een geweldige keuze als je alleen maar op zoek bent naar een instrument om plezier mee te hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo