Yamaha PSR-E453 review

Yamaha PSR-E453 Review

€379,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Yamaha PSR-E453 review
Yamaha PSR-E453 review
€379,00

We hebben recent de Yamaha PSR-E453 uitgeprobeerd, een digitaal keyboard met 61 toetsen gemaakt door Yamaha. Hij is onderdeel van de PSR serie, welke ook uit de E253, E353 en een aantal andere modellen bestaat. In deze Yamaha PSR-E453 review zullen we dit keyboard uitgebreid onder de loep nemen. We gaan het hebben over het geluid, de knoppen, het scherm, leer en opname functies en nog meer. Aan het einde van deze Yamaha PSR-E453 review zullen we hem ook vergelijken met een aantal andere geweldige keyboards in de serie, zoals de Yamaha PSR-E443, PSR-E253, PSR-E353 en de nieuwe PSR-EW400.

Yamaha PSR-E453 review:

Overzicht

Goedkope Yamaha PSR-E453 Review

De Yamaha PSR-E453 heeft een aantal geweldige features, maar we zullen het in deze Yamaha PSR-E453 review eerst gaan hebben over de uitstraling.

Hij is gemaakt van lichtgewicht plastic, maar het is een matte zwarte kleur met standaard zwart en witte toetsen. De toetsen hebben volledige afmetingen en zien er geweldig uit. Bij sommige keyboards lijken de toetsen solide, zoals bij een echte vleugelpiano. Op dit keyboard hangen de toetsen recht naar buiten. Er zit een gat onder hen, waardoor je ze volledig in kan drukken. Dit is heel normaal voor een keyboard en niks ongewoons, maar het is het waard om op te merken, aangezien sommige personen van dikkere toetsen houden.

Ondanks hun slankere look zijn ze nog steeds erg standaard en comfortabel om in te drukken. De voorkant van het keyboard loopt lichtjes af en vlakt horizontaal af waar de toetsen beginnen. Dit maakt het mogelijk om makkelijk alle knoppen te zien zonder over het keyboard te hoeven hangen.

Er zijn twee speakers welke beide door een soort mazen speaker bescherming zijn bedekt.

Het scherm licht blauw op wanneer je het keyboard aan doet en het display was makkelijk om te lezen. Rond het scherm zit een glanzende zwarte rand, waardoor het midden van het keyboard er glanzend en strak uitziet. Het hielp zeker om onze aandacht op het scherm te vestigen. Dat is een slim design element van Yamaha dat de gebruiker helpt om het scherm te vinden, zelfs wanneer je er niet naar kijkt.

De knoppen zijn ook matte zwart, dus het kan een beetje verwarrend zijn om naar deze te kijken en de knop te vinden die je in wilt drukken. Ze zijn echter allemaal gelabeld en het zou dus niet al te moeilijk moeten zijn om de gewenste knoppen te vinden. De master volume is een draaiknop, maar er zitten twee andere draaiknoppen daaronder. Deze laatste twee zijn erg gaaf en we zullen verderop meer vertellen over wat ze doen. Persoonlijk vinden wij de verscheidenheid van draaiknoppen, knoppen en schuifregelaars op een keyboard fijn, aangezien dit het keyboard een professionele look geeft.

Naast de knoppen is er ook een draaiwiel waarmee je door alle klanken kan scrollen. Wij vonden deze makkelijk om te gebruiken en hadden geen problemen om snel door de hele selectie te scrollen. Als je echter een specifiek geluid wilt, dan is er ook een keypad waar je het nummer van het soort geluid in kan vullen, zodat je nog sneller toegang hiertoe hebt. Deze ziet er mooi uit en is makkelijk om te gebruiken, dus dat is zeker een winnaar in onze ogen.

Dit keyboard heeft ook randen die gegraveerd zijn met plastic aan de voorkant van het keyboard, waardoor dit een mooie textuur geeft, in plaats van een vlak, saai, normaal oppervlak. Qua design ziet het keyboard er cool uit.

Beste Yamaha PSR-E453 Review

Features van de Yamaha PSR-E453

We waren erg onder de indruk van de hoeveelheid features die dit keyboard heeft, maar wat ons nog meer verraste is hoe goed ze allemaal samenwerken.

Voordat we het uitgebreid over deze features gaan hebben in deze Yamaha PSR-E453 review, willen we het eerst hebben over de soort speler waar Yamaha zich op richt met de dit keyboard, wat beginners zijn. En dat kunnen we begrijpen. Er zijn een hoop handige features voor beginners die professionals waarschijnlijk niet nodig hebben of niet van zouden genieten.

Zo is er bijvoorbeeld de leer functie. Hier hebben we een beetje mee gespeeld. Wij kennen de namen van alle noten, kunnen akkoorden spelen, weten hoe we met een metronoom moeten spelen en kunnen bladmuziek lezen, dus zoals verwacht was deze feature niet voor ons bedoeld. Als je echter de eerder genoemde onderdelen nog niet onder de knie hebt, dan zul je de leer functie erg fijn vinden. Hij is niet alleen erg uitgebreid, maar werkt ook nog eens. Je kan oefenen door naar een melodie te luisteren, het vervolgens te spelen en tot slot ontdekken of je het goed gehoord hebt. Dat is echt geweldig.

Er is ook een timing en wacht leer functie, zoals standaard is bij alle beginner keyboards van Yamaha. Tijdens het spelen met de leer functie vonden we de feedback op het scherm erg fijn, welke aangaf of we het goed gespeeld hadden of opnieuw moesten proberen. Het is een handige manier om je vaardigheden te verbeteren.

Yamaha PSR-E453 Review

En welke andere features zijn meer gericht op beginners? Nou, je kan opnemen wat je speelt en je krijgt een zes track recorder bij dit keyboard. Dit is perfect voor personen die meer moeten leren over hoe het spelen in een band werkt. Je zal je ritme sectie, bas, gitaar, keyboards en de melodie die je daar aan toevoegt hebben. Alhoewel het mogelijk niet het meest flexibele opname systeem is, is het wel erg leuk om hiermee te spelen.

We creëerde een aantal geweldige ideeën op dit keyboard en hopen deze later mee te nemen naar een studio en er echte liedjes van te maken. Het mooie van dit keyboard, is dat het een geweldig beginpunt is. Je kan nieuwe ideeën en melodieën brainstormen, ongeacht van je vaardigheidsniveau.

Een hoop andere features zijn ook fantastisch. Het DJ patroon maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het schrijven van akkoorden en beats in het EDM genre te oefenen, om je te introduceren aan de elementen die gebruikt worden in DJ producties.

Voeg hier de digitale effecten aan toe en je hebt een aardig indrukwekkende beat waar je mee kan doen wat je wilt. Uiteraard zijn er voldoende andere stijlen om mee te spelen, waaronder rock, hip-hop en jazz achtergrond tracks. We groeide op met jazz en het spelen met deze ritmes is zowel verfrissend als leuk.

Het keyboard kan je akkoorden in realtime volgen, dus de gitaren en bas zullen dezelfde noten spelen als jou (of noten in dezelfde schaal). Je hebt standaard klank controle op dit keyboard, waardoor je geluiden door het midden van het keyboard op kan delen of samen kan voegen.

Er is ook een arpeggiator meegeleverd, wat een noten sequencer is, welke van je akkoorden een melodisch patroon maakt en een harmonizer, welke het mogelijk maakt om met jezelf te harmoniseren.

Andere features bestaan uit een metronome en tempo tap en ook een time signature aanpassing. Je kan ook op de demo knop drukken voor een aantal erg goed geproduceerde demo tracks waar je mee kan spelen.

Goedkoopste Yamaha PSR-E453 Review

Knoppen en geluid van de Yamaha PSR-E453

Als je naar het keyboard kijkt, dan zal je een knop ‘portable grand’ zien. Met deze knop ga je terug naar het standaard geluid, dus druk deze alleen in als je verdwaald bent en terug naar het begin moet. We waren bezig met het aanpassen van geluiden en wilde de metronome knop indrukken, maar drukte per ongeluk op deze knop en verloren al onze instellingen. Het is een handige feature, maar pas wel op.

De laatste geweldige feature die we wilde benoemen zijn de live controller draaiknoppen. Dit zijn de twee draaiknoppen die we eerder genoemd hebben. Je kan deze knoppen koppelen aan verschillende effecten, waaronder envelopes, zoals cutoff en resonantie, retrigger rate, reverb, chorus en meer.

Dit zijn zeker weten professionele termen, wat ons een beetje af doet vragen waarom Yamaha deze features aan dit keyboard heeft toegevoegd als deze bedoeld is voor beginners. We kunnen niet klagen, want voor ons zijn deze knoppen een enorm pluspunt. We zijn enorme fans van geluidsdesign, wat inhoud dat we graag onze geluiden aanpassen.

Met deze draaiknoppen kan je effecten op de gewenste patches toevoegen voor het perfecte geluid waar je naar op zoek bent. Daarnaast kan je de effecten in realtime moduleren door aan deze knoppen te draaien. Het is net als een kleine intro bij synthesizers. Voor beginners die iets meer willen leren over hoe ze geluiden aan kunnen passen, zijn deze knoppen geweldig.

Maar hoe klinkt dit keyboard? Nou, prachtig.

De piano is diep, warm en reageert goed op de gevoeligheid. Normaal gesproken hebben we problemen met de saxofoon geluiden op instap keyboards van Yamaha, maar niet bij deze. Hij klinkt echt en we waren aangenaam verrast. Als je dit keyboard koopt, probeer dan een solo te spelen met een saxofoon met een soepele jazz achtergrond. Het zal je leven veranderen.

We hebben echt niet een hoop te klagen over de geluiden in dit keyboard. Zelfs als iets niet helemaal goed klinkt, dan kan je het geluid aanpassen met de live draaiknoppen, zodat je het gewenste geluid krijgt. Yamaha heeft zeker goed werk verricht op het gebied van geluidsproductie.

Specificaties Yamaha PSR-E453

De Yamaha PSR-E453 is redelijk licht (iets meer dan 6kg zonder batterijen), dus hij is draagbaar en makkelijk om op te tillen. Hieronder zullen we een aantal specificaties opnoemen die je kan verwachten bij dit keyboard:

  • 2 6W speakers
  • USB naar Host
  • 48 noten polyfonie (wat goed is voor een keyboard met 61 toetsen)
  • 758 klanken
  • 220 stijlen
  • Aux in
  • Sustainpedaal
  • DC in 12V aansluiting (wordt geleverd met een stroomadapter wanneer je hem koopt)
  • Beschikbaar vanaf €325
Yamaha PSR-E453

Hoe presteert hij ten opzichte van de concurrentie

Yamaha PSR-E453 vs E443

De Yamaha PSR-E453 is een lichte verbetering ten opzichte van de E443. De E443 is het oudere model en mist zeker weten een aantal geweldige features die wel aanwezig zijn in de nieuwe E453. Zo heeft het nieuwe model luidere speakers, een hogere polyfonie en meer geluiden om uit te kiezen.

Het oudere model heeft echter wel live draaiknoppen, de leer functie en opname functie. Als de uitstraling echter meetelt als beslissingsfactor, dan mist dit oudere model ook wat ten opzichte van het nieuwe model (alhoewel dit natuurlijk subjectief is). Wij vinden echter dat de E453 er mooier, meer professioneel en schoner uitziet. De knoppen voelen steviger aan en de verdeling van de knoppen is ook beter.

Yamaha PSR-E453 vs E353 vs E253

En hoe zit het met de jongere broertjes? De E353 en de E253 zijn onderdeel van dezelfde familie, maar ze hebben minder geluiden waar je uit kan kiezen vergeleken met de Yamaha PSR-E453. Ook zijn ze qua uitstraling niet zo mooi als de grotere broer en is de maximale polyfonie gelimiteerd.

Ze hebben ook geen zes track recorder en hebben geen live control knoppen of een DJ patroon optie.

We zouden ze beschrijven als afgezwakte versies van de E453, maar ze zijn uiteraard wel goedkoper (respectievelijk €149 en €199). Ze zijn niet net zo mooi en hebben niet dezelfde hoeveelheid features, maar zijn nog steeds geweldig voor beginners.

Yamaha PSR-E453 vs EW400

Tot slot nemen we een kijkje naar de EW400, wat een beetje een tweeling van de Yamaha PSR-E453 is.

Er zijn maar een aantal verschillen en deze zijn klein. Zo is de EW400 een digitale piano met 76 toetsen in plaats van 61. Hij heeft echter dezelfde hoeveelheid geluiden, opname functie en leerfunctie. Daarnaast voelt hij ook nagenoeg hetzelfde aan.

Dus de enige reden waarom je meer betaald (verkrijgbaar vanaf €419) is waarschijnlijk vanwege de extra toetsen.

Goedkope Yamaha PSR-E453 Review

Conclusie Yamaha PSR-E453 review

We hebben een hoop plezier beleefd met dit keyboard tijdens deze Yamaha PSR-E453 review. Hij is zeker niet perfect, maar welke beginner keyboard is dat wel?

Waar hij echter voor gemaakt is (en welke doelgroep dit keyboard zal gebruiken, wat ook kinderen kunnen zijn), is het een erg mooi keyboard voor de prijs.

.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste koop keyboards of ga onmiddellijk het beste Yamaha keyboard kopen.

1 Reactie

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo