Yamaha PSR-E253 review

piano Yamaha PSR-E253 review
9.5

€173,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Yamaha PSR-E253 review
Yamaha PSR-E253 review
€173,00
Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 12:32 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De Yamaha PSR-E253 is een betaalbare digitale piano met 61 toetsen. Hij is onderdeel van de goedkope instapmodel serie van Yamaha. In de PSR serie maakt Yamaha ook een PSR-E353 en PSR-E453. Deze keyboards zijn allemaal onderdeel van de goedkopere serie die Yamaha maakt. Goedkoop betekent echter niet slecht gemaakt. In deze Yamaha PSR-E253 review zullen we een kijkje nemen naar wat voor keyboard dit is, hoe spelers die op zoek zijn naar een instap iets kunnen profiteren van een keyboard zoals deze en of hij uiteraard je investering waard is.

We zullen dit keyboard ook vergelijken met de PSR-E353, Yamaha YPT-255, Casio CTK-2400 en Casio CTK-4400. Al deze keyboards hebben verschillende prijzen, maar ze zijn allemaal gericht op dezelfde doelgroep.

Yamaha PSR-E253 review:

De Yamaha PSR-E253 ontleden

De Yamaha PSR-E253 weegt iets meer dan 4kg. Voor een 61 toetsen keyboard is dit extreem licht en zeer handig als je een keyboard vaak met je mee wilt nemen.

Hij is licht genoeg voor een kind om op te tillen en ook om aan te passen op een keyboard standaard. Het gebrek aan gewicht van dit keyboard komt deels door de toetsen met een lichte aanraking. Deze toetsen zijn ontwikkeld om makkelijk en snel in te drukken, waardoor je makkelijker kan spelen (en dit helpt personen die het niet fijn vinden om met zwaardere toetsen van een gewogen keyboard te spelen).

Goedkope Yamaha PSR-E253 Review

Omdat ze zo licht zijn, is het echter erg makkelijk om de verkeerde toetsen in te drukken. Het werken met lichtgewicht toetsen kan alleen ook een geweldige manier zijn om beter te leren vormen en de plaatsing van de vingers te oefenen.

Laten we het nu eens gaan hebben over hoe het keyboard eruit ziet in deze Yamaha PSR-E253 review. De toetsen zijn strak en glanzend en boven hen zitten piepkleine symbolen. Deze symbolen representeren drum en effect geluiden. Omdat drumgeluiden op keyboards moeilijk om te vinden kunnen zijn, heeft Yamaha handige afbeeldingen van elke drum (cimbaal, trommel, basdrum, kleine trom, etc) boven de corresponderende toetsen die ingedrukt moeten worden geplaatst (wanneer je de drum preset gebruikt) om dat geluid te activeren.

Boven de drumsymbolen zitten akkoord types, welke uitgeschreven zijn in standaard stenografie. Wanneer je een preset selecteert die alle akkoorden in een keer speelt, dan kan je de soort akkoord die speelt herkennen gebaseerd op de toets die je indrukt. Het is echt een mooie manier om meer te leren over de verschillende akkoorden, vooral als je wilt beginnen met het spelen van meer complexe akkoorden voor jazz en klassieke muziek.

In het midden van de voorkant van het keyboard zit een klein scherm. Aan de linkerkant van het scherm zie je in bladmuziek welke noten je speelt. Dit geldt voor zowel bas als treble muzieksleutels, zodat je kan leren welke noten waar naartoe gaan. Het scherm geeft je ook andere informatie, zoals welk geluid je geselecteerd hebt of het liedje of stijl. Het is extreem handig en gebruiksvriendelijk.

Aan de rechterkant van het scherm zitten knoppen voor het selecteren van klanken, liedjes en stijlen en ook een zoekfunctie keypad. Onder het keypad zitten ook knoppen die verschillende dingen doen.

Ten eerste is er een draagbare vleugel knop. Hiermee ga je weer terug naar het standaard geluid. Als je verdwaald raakt in de menu’s en niet weet hoe je terug moet komen, dan hoef je alleen maar op deze knop te drukken en je gaat weer terug naar het begin.

Beste Yamaha PSR-E253 Review

Je hebt ook toegang tot een stereo verwijding, wat je geluid een vollere mix geeft en je kan ook de functie knop indrukken om een aantal unieke dingen te doen. Boven het scherm is een setje van drie lijsten die gecategoriseerd zijn als liedje, stijl en klank. Deze lijst is een overzicht van alle onboard geluiden, beats en liedjes die je kan gebruiken voor optredens of tijdens het oefenen. Het is een extreem behulpzaam referentiepunt om het geluid te krijgen dat je wilt, zonder dat je door elk geluid hoeft te scrollen.

Aan de linkerkant van het scherm zitten nog meer knoppen, welke deze keer gericht zijn op opnemen en leren. De leerfunctie biedt lessen op basis van drie speelstijlen: luister en leer, timing en wachten. Alle drie zijn even belangrijk wanneer je leert om met een piano te spelen, dus het is erg goed dat Yamaha heeft besloten om ze toe te voegen aan dit keyboard.

Er zijn vier knoppen die het afspelen van liedjes besturen. Je kan kiezen uit begeleiding, verschillende delen en om muziek wanneer je wilt te pauzeren of af te spelen. Je kan er ook voor kiezen om linker of rechterhand onderdelen te scheiden voor extra verduidelijking. De Yamaha PSR-E253 heeft tot slot ook een demo knop, metronoom, een tempo tap en frase opname.

Het geluid van de Yamaha PSR-E253

Goedkoopste Yamaha PSR-E253 Review

Er zijn 385 onboard geluiden waar je uit kan kiezen. Deze lopen uiteen van piano’s, elektrische piano’s, orgels, accordeons, bas en gitaren, synths, snaarinstrumenten, drums en effecten. Sommige van deze klinken fantastisch. De piano’s, synths, orgels en snaarinstrumenten zijn erg mooi. Sommige van de andere geluiden zijn echter niet zo overtuigend, zoals de gitaren en saxofoons bijvoorbeeld. Maar zou een kind hier van kunnen genieten? Zeker weten. Yamaha heeft ervoor gezorgd dat er een hoop interessante en unieke geluiden toegevoegd zijn, die alle beginners fijn zullen vinden en van kunnen genieten.

En hoe werkt de begeleiding vraag je je nu mogelijk af? Nou deze volgt de akkoorden die je speelt en vult deze aan met een ritme sectie. De ritme secties bevatten vaak piano, drums, bas en gitaren?

De begeleiding volgt wat je speelt in realtime en speelt dezelfde akkoorden als jou. De reactietijd is erg goed en voelt alsof je aan het jammen bent in een groep. De begeleiding zorgt ervoor dat wat jij speelt het hoogtepunt van de show is, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je overstemt wordt door de mix. Je kan delen van de begeleiding in realtime aanpassen met de begeleiding knoppen, zodat je liedje niet elke keer hetzelfde doet.

Naast het spelen van een ingebouwde begeleiding, kan je ook je MP3 speler aansluiten om met je favoriete liedjes mee te spelen. Doe een kabel in de AUX poort en speel mee met muziek van professionele muzikanten. Je kan ook een koptelefoon aansluiten om stil te oefenen of dezelfde aansluiting van de koptelefoon gebruiken om externe speakers te verbinden.

Er is ook een input voor een stroomadapter en een sustainpedaal, zodat je kan oefenen met een sustainpedaal net als op een echte piano.

Yamaha PSR-E253 review – Specificaties

De Yamaha PSR-E253 heeft een aantal noemenswaardige specificaties:

  • Soft touch keyboard met 61 toetsen
  • AWM stereo sampling
  • 32 noten polyfonie
  • 385 klanken
  • Metronoom
  • Yamaha Education Suite
  • 2,5W speakers (2)
  • 1 track opname
  • Ultra wijde stereo optie

Laten we verder gaan met het vergelijkende onderdeel van deze Yamaha PSR-E253 review.

Yamaha PSR-E253 Review

Hoe presteert deYamaha PSR-E253 ten opzichte van de concurrentie?

Alhoewel de Yamaha PSR-E253 echt geweldig is voor beginners vanwege zijn vele features en lage prijs, zijn er ook andere keyboards die je zou moeten overwegen wanneer je een instrument uitkiest voor een nieuwe student of kind.

Yamaha PSR-E253 vs PSR-E353

De Yamaha PSR-E353 is een geweldig keyboard om mee te beginnen. Hij heeft een paar opties meer dan de Yamaha PSR-E253, maar hij is ook iets duurder (€199). Zo heeft hij bijvoorbeeld meer dan 500 klanken terwijl de E253 maar 385 heeft.

Hij heeft ook een USB naar Host optie, wat geweldig kan zijn voor spelers die hun keyboard met hun computer willen verbinden om apps, DAWs en leerprogramma’s te gebruiken of om simpelweg andere bronnen die beschikbaar zijn voor het keyboard te downloaden. Afgezien van dat zijn de speakers, keyboard, polyfonie en sampling hetzelfde.

De primaire voordelen van de PSR-E353 zijn dus de klanken en de connectiviteit. Deze twee features zullen echter wel €50 meer kosten. Beginners hebben deze features niet noodzakelijk nodig, maar uiteindelijk is de keuze aan jou.

Yamaha PSR-E253 vs Yamaha YPT-255

Laten we vervolgens naar de YPT-255 kijken in deze Yamaha PSR-E253 review. Hij lijkt erg op de E253. Het enige echte verschil is de lay-out aan de voorkant van het toetsenbord. De knoppen zitten op iets andere plaatsen en hebben andere vormen. Maar ze doen in principe hetzelfde.

We vinden de kleuren van de E253 mooier. Het volledige zwarte kleurschema aan de voorkant geeft hem een meer professionele uitstraling, wat een pluspunt voor beginners kan zijn, omdat ze mogelijk willen dat hun keyboard er mooier uitziet dan de prijs die ze ervoor betaald hebben.

Yamaha PSR-E253 vs Casio CTK-2400

De CTK-2400 lijkt erg op onze Yamaha PSR-E253 op verscheidene manieren. Hij heeft een hoop klanken, vergelijkbare leerfuncties en hij heeft ook een klein scherm die dezelfde dingen als op de E253 weergeeft.

Maar om een of andere reden klinken de pianogeluiden niet zo goed. De geluiden komen veel helderder over en de gevoeligheid lijkt niet helemaal te kloppen. Er is echter een functie die erg leuk is. Je kan namelijk je eigen samples maken door de sample opname knop in te drukken en elk geluid kan maken die je maar wilt. Hij neemt op en speelt af in sync met je beat en koppelt het automatisch aan elke toets, zodat je het met verschillende pitches kan spelen.

Het was fijn geweest als de E253 deze feature had.

Yamaha PSR-E253 vs Casio CTK-4400

En hoe zit het met de CTK-4400? Nou om eerlijk te zijn klinkt hij geweldig. Hij is functioneel, makkelijk om te gebruiken en biedt een hoop fantastische klanken.

De toetsen voelen geweldig aan en ze zijn gevoelig genoeg om een onderscheid te maken tussen zacht en hard spelen. Hij voelt ook veel meer aan als een middenklasse keyboard, terwijl hij echter niet veel duurder is de de Yamaha PSR-E253 (€195). Maar omdat hij er meer professioneel uitziet is de navigatie niet echt gebruiksvriendelijk voor beginners. Kinderen zullen mogelijk verward raken wanneer ze alle features op deze uitproberen.

Conclusie Yamaha PSR-E253 review

De Yamaha PSR-E253 is ontwikkeld om een beginner keyboard te zijn. En gezien deze doelgroep is hij erg fenomenaal. We zouden hem zeker aanbevelen aan beginners en enthousiastelingen en we denken dat hij geweldig is voor spelers van alle leeftijden die willen leren en groeien.

We hopen dat je genoten hebt van deze Yamaha PSR-E253 review.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 12:32 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9.5 Totale Score
Fenomenaal keyboard voor beginners

De Yamaha PSR-E253 is ontwikkeld om een beginner keyboard te zijn. En gezien deze doelgroep is hij erg fenomenaal. We zouden hem zeker aanbevelen aan beginners en enthousiastelingen en we denken dat hij geweldig is voor spelers van alle leeftijden die willen leren en groeien.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo