Yamaha YDP-S52 review

Beste Yamaha YDP-S52 Review
8.5

€959,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Yamaha YDP-S52 review
Yamaha YDP-S52 review
€959,00

Yamaha is nu al aardig lang een enorme fabrikant van keyboards en digitale piano’s sinds het einde van de jaren 1800. Ze hebben duizenden hardwerkende muzikanten alles geboden wat ze nodig hebben om hun passie voor creativiteit te volgen. Een van deze prachtige creaties is bekend als de Yamaha YDP-S52. Deze machine is ongelofelijk stijlvol en toch zo compact dat je hem bijna in elke stijl van leefomgeving kan plaatsen. Hij biedt een praktisch design met een authentiek pianogeluid. In deze Yamaha YDP-S52 review we een kijkje nemen naar de Yamaha YDP-S52, om te zien of het een digitale piano is die je geld waard is. We nemen ook een kijkje hoe goed opbokst tegen zijn concurrenten in de digitale piano wereld.

Yamaha YDP-S52 review:

Uitstraling, design en speakers

Waar we van onder de indruk waren tijdens een eerste inspectie van de S52, was de stijlvolle behuizing en het design. Deze piano heeft een strakke en soepele uitstraling, wat hem direct een aantrekkelijk instrument maakt. Hij is beschikbaar in twee kleuren, zwart walnoot en een witte houten afwerking. Dit maakt het makkelijk om hem te matchen met de meubels die je in huis hebt.

Met de Graded Hammer Standard key action van Yamaha, was het 88 toetsen keyboard met de handgemaakt om een echte vleugelpiano na te bootsen met een soepele gebruikersinterface. Het keyboard is ook uitgerust met drie pedalen, welke van links naar rechts het soft pedaal, sostenuto pedaal en het sustainpedaal zijn. Deze besturingsinterface zal je alle fantastische effecten van het echte ding bieden.

Beste Yamaha YDP-S52 Review

De Yamaha-S52 ondersteunt in tegenstelling tot andere toonaangevende piano’s een volle polyfonie van 192 noten. Het is geen verrassing dat Yamaha een machine zou creëren die zo goed is voor elke muzikant om te leren. Voor de meer ervaren artiest is het geweldig om een professioneel klinkend instrument te hebben. Dit keyboard is een win-win voor iedereen. De kwaliteit die je krijgt is iets waar iedereen naar kijkt. Met de S52 krijg je een keyboard die gebouwd is met een ongelofelijke kwaliteit en waarde. Waarmee we bedoelen dat hij het lang vol zal houden.

Veel personen maken een investering wanneer ze een instrument kopen. Ze zoeken naar iets waar ze lange tijd van kunnen genieten. Alhoewel de S52 niet noodzakelijk toekomst bestendig is (welke technologie is dat wel?), is dit een digitale piano die robuust genoeg om de komende jaren van te genieten (totdat je klaar bent om over te stappen op iets nieuws).

Het speakersysteem heeft twee 20W versterkers die gebundeld worden met twee ovaal gevormde speakers van 12 x 6 cm. Bij een ingebouwd geluidssysteem krijg je vaak iets dat niet kan voldoen aan je behoeften wanneer we het over kwaliteit hebben. Bij de S52 is dit echter niet het geval. Het geeft je publiek een soepele reverb aan het lage uiteinde, gevolgd door een heldere treble die elk liedje nodig heeft om goed te klinken.

Tijdens gebruik

De speelbaarheid van de S52 is moeilijk te verslaan met de zware aanraking van die gewogen hammer toetsen. Dit geeft het effect van het spelen van een echte vleugelpiano. De lagere noten op het keyboard voelen zwaarder aan in gewicht en terwijl de noten veranderen en hoger worden, wordt het gewicht van de toetsen veel lichter.

Yamaha YDP-S52 Review

De toplaag van de toetsen is gemaakt van synthetisch ivoor, wat bezwete vingers onderdruk houdt tijdens die lange oefenuren. Het gevoel is aardig comfortabel voor elke stijl muzikant van elk niveau. Veel artiesten die op zoek zijn naar een digitale vleugelpiano, zijn op zoek naar iets dat ze het vergelijkbare gevoel van een akoestische piano geeft. Gewichtsverplaatsing en het gevoel van de toetsen zijn zo cruciaal om de interesse van de koper te krijgen. De S52 behaalt de standaarden die andere digitale piano’s niet kunnen behalen.

De Yamaha YDP-S52 heeft ook een verrassende functie waar veel gebruikers van lijken te genieten, wat het gevoel van de aanslaggevoeligheid is. Je hebt de mogelijkheid om de gevoeligheid aan te passen naar hard, medium of zacht – wat afhangt van je voorkeur voor aanslaggevoeligheid op een dag. Gezien de prijs van deze piano (vanaf €777), is het altijd fijn dat je een instrument koopt die aangepast kan worden aan je behoeften.

Connectiviteit

Een van de meest geweldige kenmerken van de S52, is het verbindingsgemak tussen het keyboard en al je andere apparaten. Verbind je keyboard met een iPad of iPhone met de Digitale Piano Controller App. Het geeft je veel meer optreedopties en vergroot je algehele vermaak met de S52.

Goedkope Yamaha YDP-S52 Review

Je hebt volledige controle over je geluid en effecten in de palm van je hand. Er zijn ook veel andere apps die compatibel zijn met dit keyboard, zodat je je muziek voor elk genre kan schrijven, opnemen en uittesten.

De Yamaha YDP-S52 heeft 900kb intern geheugen, wat de gebruiker de mogelijkheid geeft om maximaal 10 liedjes te uploaden. Hij heeft ook twee standaard stereo koptelefoon aansluitingen, om je geluid naar elk gewenst speakersysteem te sturen en is volledig uitgerust met USB NAAR HOST connectiviteit. Het keyboard gebruikt maar tot 14W elektriciteit wanneer je een PA-300C AC-adapter gebruikt.

Geluid van de Yamaha YDP-S52

De Yamaha YDP-S52 is uitgerust met in totaal drie prachtige pianogeluiden en zeven verschillende instrumenten voor een totaal van 10 klanken. Dit geeft de speler een redelijke verscheidenheid en klanken om uit te kiezen.

Het geluid dat je krijgt is wijd en extreem goed gebalanceerd. Met een keyboard die 40W kracht door het speakersysteem drukt, zal je weggeblazen worden door de helderheid. Hij wordt geleverd met professionele toereikendheid over het hele board, zodat je nooit die perfecte noot mist. Hij is ondergedompeld in diepe rijke bas, met wijde lage uiteinden en prachtige hoge uiteinden voor die schone treble.

Voor de prijs krijg je een geweldig geluid dat verpakt is in een modern pakket die geschikt is voor elk niveau speler. Of je nu thuis leert of lokale optredens doet, dit is een instrument die we zonder problemen aan onze uitrusting zouden toevoegen.

Goedkoopste Yamaha YDP-S52 Review

De concurrentie

Er is geen twijfel over mogelijk dat de S52 een goede hoeveelheid concurrentie zal hebben. Yamaha is al aardig lang een leider in de wereld van digitale piano’s, dus een keyboard maken die zo goed is voor elke soort muzikant zal zeker een paar hoofden gedraaid hebben.

Nu we dat gezegd, wordt het tijd om te kijken naar de concurrentie die de S52 heeft.  Laten we eerst beginnen met de Casio PX-860.

Yamaha YDP-S52 vs Casio PX-860

Qua prijs verschillen de twee instrumenten niet heel veel van elkaar, maar de PX-860 is momenteel zo’n €100 duurder.

De PX-860 is veel groter, wat betekent dat hij moeilijker om te verplaatsen is. Door zijn afmetingen is het ook moeilijker om een geschikt plekje voor hem te vinden in je woning.

Je krijgt nog steeds een kwalitatief geluid hier, maar vergeleken met de Yamaha YDP-S52, denken we dat deze laatste iets meer kwaliteit en stijl heeft.

Yamaha YDP-S52 vs Yamaha YDP-143

Een van de grootste minpunten van de YDP-143 vergeleken met de S52 is het gebrek aan aanslaggevoeligheid. De twee piano’s zijn op veel manieren vergelijkbaar, maar de S52 biedt meer controle op het gebied van aanraking en gevoel.

De YDP-143 is echter fantastisch voor connectiviteit. Als je een producer bent die MIDI data live wil opnemen, dan zal dit keyboard rechtstreeks opnemen in je digitale audiomontagesysteem naar keuze via USB.

Yamaha YDP-S52 vs Yamaha YDP-163

Deze piano is een van de duurdere concurrenten van de S52 – ook al bevinden ze zich beide in de Arius lijn. Het grootste verschil tussen de twee is het totale gewicht. De YDP-163 weegt 41 kg, terwijl de S52 ongeveer 4,5 kg lichter is.

De YDP-163 heeft ook een indrukwekkende stijl van behuizing. Het wordt een buffetpiano genoemd, aangezien een staande harp nagebootst wordt, in plaats van een platte zoals in de vleugelpiano.

Yamaha YDP-S52 vs Yamaha YDP-181

De YDP-181 is nog een fantastische digitale piano. Hij heeft een prachtige rozenhout afwerking, waardoor het een uitstekend stukje is om toe te voegen aan je huis in elke kamer. Het grootste verschil bij deze specifieke digitale piano, is dat hij maar een polyfonie van 128 noten ondersteunt, maar op het gebied van digitale piano’s is hij geweldig voor praktisch gebruik.

Conclusie van deze Yamaha YDP-S52 review

De Yamaha YDP-S52 is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een prachtig klinkende digitale piano, zonder dat je een hoop geld hoeft uit te geven aan duurdere digitale piano’s (laat staan duizenden meer voor een akoestische piano die regelmatig gestemd moet worden).

Deze piano wordt geleverd in een erg grote doos, dus wees voorbereid.  Het duurt ook even voordat je hem helemaal geassembleerd hebt. Maar zodra je dat allemaal gedaan hebt, is er een grote kans dat je tevreden zal zijn met je keuze.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste elektrische piano of ga onmiddellijk de beste Yamaha piano kopen.
8.5 Totale Score
Een geweldige digitale piano

De Yamaha YDP-S52 is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een prachtig klinkende digitale piano, zonder dat je een hoop geld hoeft uit te geven aan duurdere digitale piano's (laat staan duizenden meer voor een akoestische piano die regelmatig gestemd moet worden).

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo