Piano vleugel kopen tips

Je kan een piano vleugel gebruiken voor luxueuze decoraties of je kan ze gebruiken om regelmatig mee te spelen. Er zijn echter een aantal punten die je moet overwegen wanneer je overweegt om een te kopen en daarbij maakt het niet uit of je dagelijks of af en toe speelt. In dit artikel zullen we de belangrijkste punten uitgebreid bespreken, zodat je aan de hand van deze tips een piano vleugel kopen kan die het beste bij je wensen en behoeften past.

 

Piano vleugel kopen gids:

Tips voor het kopen van een vleugelpiano

Een aantal van de belangrijkste aspecten van het kopen van een vleugelpiano zijn gewicht, lengte, leeftijd, gesteldheid en uitstraling. Wanneer je een vleugelpiano online gaat kopen moet je de volgende punten gebruiken om een lijst met vragen te maken die je aan de verkoper/het bedrijf kan stellen.

 

Gewicht van de piano vleugel

Bijna alle vleugelpiano’s zijn erg zwaar. Sommige van de nieuwere en meer compacte versie zijn echter mogelijk gemaakt van lichtere materialen. Een luxueus instrument zal echter veel meer wegen, aangezien veel van dit soort vleugelpiano’s gemaakt zijn van kwalitatief hout dat moeilijk te verkrijgen is. Daarnaast hebben veel luxueuze vleugelpiano’s accenten die gemaakt zijn van solide metaal of andere materialen. Het gewicht is een belangrijke factor om te overwegen wanneer je het instrument van de ene naar de andere kamer in je huis wilt verplaatsen. Zeer zware piano’s kunnen mogelijk tegels scheuren of krassen op houten vloeren achterlaten wanneer ze niet op de juiste manier verplaatst worden. Het gewicht is ook een belangrijke factor wanneer je het instrument moet vervoeren in een busje/vrachtwagen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen.

 

Piano vleugel verplaatsen

Als je niet het juiste gereedschap of onvoldoende mensen hebt om de vleugelpiano te verplaatsen, dan moet je ook de kosten van een vervoersbedrijf bij de kosten optellen. In de meeste steden zijn er meestal wel verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervoeren van piano’s. Ze hebben het juiste gereedschap om het instrument te ondersteunen, stabiel te houden en te verplaatsen zonder schade te veroorzaken. Als een vervoersbedrijf geen speciale gereedschap hiervoor heeft, dan kan je beter niet gebruik maken van hun service. Het verplaatsen van een piano vleugel vereist de juiste kennis en vaardigheden. Bij het plannen van je budget moet je rekening houden met deze kosten en voordat je het instrument koopt zou je een vervoersbedrijf op moeten bellen om de exacte kosten te bepalen.

Piano Vleugel Kopen

 

Lengte van de piano vleugel

Twee van de belangrijkste overwegingen die je moet maken wanneer je de lengte van de vleugelpiano gaat bepalen is de beschikbare ruimte en de timbre. Als je genoeg ruimte hebt voor een volledige vleugelpiano, dan zal je kunnen genieten van een betere geluidskwaliteit. Aangezien de snaren horizontaal liggen zullen de klanken van een lang instrument veel rijker zijn. Kleinere vleugelpiano’s hebben nog steeds een soepel geluid en ze kunnen makkelijker in kamer geplaatst worden waar ruimte een luxe is. Elke piano die langer dan 157 cm is wordt gezien als een vleugel. Je kan kiezen uit een grote verscheidenheid van afmetingen vanaf dat punt. Sommige fabrikanten maken vleugelpiano’s met meer compacte keyboards. Een volledige piano heeft 88 toetsen, dus alles kleiner dan dat is bedoeld voor meer compacte ruimtes.

 

Gesteldheid van de piano vleugel

Nieuwe piano’s verkeren vaak in een uitstekende staat. Er worden echter ook genoeg tweedehands piano’s aangeboden en de verkoper zou duidelijk aan moeten geven wat er mis is met de piano, als dat überhaupt het geval is uiteraard. Voor gebruikte piano’s kan het soms even duren voordat je een model en merk vindt die bij je persoonlijke behoeften past. De gesteldheid van de piano zal niet noodzakelijk afhangen van de leeftijd. Sommige piano’s zijn meer dan 100 jaar oud en zien er nog steeds zo goed als nieuw uit. Sommige piano’s die echter slecht onderhouden zijn, zijn misschien tien jaar oud, maar zien er veel slechter uit. Wanneer je een tweedehands piano gaat kopen, dan is het een goed idee om de verkoper te vragen om een video van alle kanten van de piano te maken. Nog een belangrijk iets dat je zou moeten vragen is een professionele inspectie. Een instrument moet mogelijk gerepareerd worden, zelfs als deze er aan de buitenkant prima uit ziet. Een professional kan hier een kostenplaatje van maken, zodat je weet wat je mogelijk nog meer kwijt bent.

 

Geschiedenis van de piano vleugel

Als je van plan bent om een antieke of nieuwere maar gebruikte piano te kopen, dan is het belangrijk om naar de geschiedenis van het instrument te vragen. De meeste personen die vleugelpiano’s verkopen weten wat dit is, aangezien de meeste eigenaren van deze prijzige instrumenten deze goed onderhouden. Als een verkoper niet aangeeft dat een onderhoudsgeschiedenis beschikbaar is, dan is het belangrijk om hier naar te vragen. Is deze niet beschikbaar, dan kan je het instrument beter niet kopen, aangezien je niks weet over de geschiedenis. De punten hieronder zijn de belangrijkste waar je op moet letten in het onderhoudsboekje.

  • Stemmen: De meeste professionals raden aan om een vleugelpiano twee keer per jaar te laten stemmen. Zelfs als je hem alleen maar voor de decoratie gebruikt zou je hem tenminste een keer per jaar moeten laten stemmen. Voor meer vochtige gebieden zou je een piano die regelmatige bespeeld wordt zo’n vier keer per jaar moeten laten stemmen. Zorg ervoor dat er voldoende stemmomenten in de geschiedenis staan, want anders zal het erg lastig zijn om met dit instrument te spelen.
  • Inspectie: Een piano met een goede onderhoudsgeschiedenis zal tenminste een keer per jaar of om het jaar geïnspecteerd zijn.
  • Reparaties: Als er reparaties uitgevoerd zijn, dan zouden deze gedetailleerd omschreven en ondertekend moeten zijn door een gekwalificeerde professional. Vraag de verkoper naar de naam en het telefoonnummer van het bedrijf of de individu die de reparatie uitgevoerd heeft. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke piano, dan zou je eerst contact op moeten nemen met de partij die de reparaties uitgevoerd heeft, zodat je de notities in de onderhoudsgeschiedenis kan verifiëren.

Goedkoopste piano Vleugel Kopen

 

Uitstraling van de piano vleugel

Deze overweging heeft geen invloed op de kwaliteit of de klank van het instrument. De uitstraling is echter belangrijk en dan voornamelijk voor eigenaren van vleugelpiano’s. Sommige personen geven mogelijk de voorkeur aan een klassieke zwarte en glanzende piano. Andere vinden misschien een gepolijste houtafwerking mooi en weer andere kiezen voor een gekleurde piano. De uitstraling is een persoonlijke voorkeur, maar aangezien deze instrumenten gezien worden als een investering, is het een goed idee om zowel over het huidige als toekomstige decor na te denken. Een piano vleugel met een rode lakwerk afwerking ziet er bijvoorbeeld mooi uit in een huidig modern decor, maar is een lelijk eendje als je dit in de toekomst aanpast naar een neutraal kleurschema. Als je iemand bent die regelmatig de kleuren in zijn/haar huis aanpast, dan kan je het beste voor een tijdloze kleur of afwerking kiezen.

 

Fabrikant van de piano vleugel

Voor personen die antieke instrumenten voornamelijk willen kopen voor de decoratie zijn er verscheidene populaire merken waarvan bekend is dat die in waarde stijgen na verloop van tijd. Een nieuwe vleugelpiano is mogelijk ook een goede investering. Sommige tijdloze merken zijn altijd populair en zulke piano’s betalen zichzelf na verloop van tijd mogelijk terug als je ze altijd goed onderhoud en dan verkoopt. Als je op zoek bent naar een normale vleugelpiano om regelmatig te gebruiken, dan zou je de locatie van de fabricage als richtlijn moeten nemen. Sommige landen maken meer kwalitatieve producten dan andere. Er zijn ook specifieke bedrijven die er om bekend staan dat ze kwalitatieve instrumenten produceren. Het is belangrijk om eerst verschillende merken te onderzoeken voordat je een piano vleugel kopen gaat.

 

Nieuwe vs gebruikte piano vleugel

Nadat je de bovenstaande punten overwogen en onderzocht hebt zou je moeten besluiten of je een nieuwe of gebruikte piano vleugel kopen wilt. Gebruikte instrumenten die goed onderhouden zijn, zijn mogelijk qua kwaliteit net zo goed als een nieuwe piano. Veel fabrikanten bieden echter garanties voor nieuwe vleugelpiano’s, wat een voordeel ten opzichte van een oude is. Bij nieuwe piano’s in de lage prijsklasse zal de timbre de eerste paar jaren een beetje veranderen. Wanneer je een nieuw instrument koopt is het belangrijk om te onthouden dat je deze in het eerste jaar tenminste vier keer moet laten stemmen. Gebruik daarna de aanbevelingen die we eerder genoemd hebben. Tweedehands piano’s hebben zelden een garantie, maar de timbre is vaak wel al vast.

 

Prijs van de piano vleugel

De prijs is het laatste punt dat je zou moeten overwegen. Voor sommige budgetten is een kwalitatieve gebruikte piano of goedkopere nieuwe piano de enige optie. Om zo’n beslissing te maken moet je nadenken over hoe belangrijk de kwaliteit is vergeleken met garantie, decoratieve waarde en het gevoel van het bezitten van een nieuw instrument.

Beste Vleugel Kopen

 

Conclusie piano vleugel kopen gids

De juiste piano vleugel kopen zal een andere ervaring voor elke persoon zijn. Een kwalitatieve piano die echter aan je individuele behoeften voldoet zal een bewonderde toevoeging in je huis zijn vanwege de decoratieve waarde en het rijke geluid. We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids en dat je aan de hand van dit artikel een piano vleugel kopen kan die bij je wensen en behoeften past. Veel succes!


Vergelijk nu prijzen bij:
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo