Digitale piano yamaha reviews

digitale piano yamaha review logoDigitalisering is niet meer weg te denken uit onze tijd. Dezelfde trend zet zich voort in de muziekwereld waar de traditionele instrumenten stilaan een meer digitale uitwerking kennen wat veelzijdigheid en comfort ten goede komt en niet afdoet aan de complete mix van het gevoel en geluid van een akoestisch exemplaar.Wanneer we het over digitale piano’s hebben, is Yamaha het beste paard op stal. Yamaha digitale piano’s komen in verschillende stijlen, formaten en designs. Zo kan iedereen kiezen welke hij of zij mooi vindt en welke comfortabel speelt. De Yamaha piano’s zijn ook gekend om hun spectaculaire bouw en draagbaarheid. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en innovatief merk binnen de markt van digitale piano’s, dan is Yamaha het antwoord.

»» Bekijk hier alle Digitale Piano Yamaha reviews

Voordelen van een digitale piano Yamaha

Allereerst is het belangrijk om weten dat muzikanten met een verschillende achtergrond hun gading vinden in het Yamaha-aanbod. De occasionele speler of de professionele pianist kunnen hun piano op maat vinden. Wanneer je op een digitale piano van Yamaha speelt, voelt hij even vertrouwd aan als een akoestische piano. Enkele voordelen van deze piano’s:

  • Klassieke setup en design voor spelers van alle niveaus
  • Zelfde authenticiteit als bij het spelen op een vleugelpiano met hetzelfde gevoel aan de toetsen
  • Sustainpedalen met indrukwekkende resonantie
  • Opnamefuncties die je de kans geven om jezelf te horen, gewoon te repeteren of op voorhand stukken op te nemen die tijdens optredens afgespeeld kunnen worden
  • Dual voice modus die je alle expressieve vrijheid geeft
  • Draagbaarheid zodat je de piano makkelijk overal mee kan nemen
  • Vele functies en effecten geven je een flexibele uitvoering van muziekstukken
  • Ingebouwde speakers en displays

Deze unieke mix van functies zul je niet snel bij een ander merk vinden. Deze technologieën en kenmerken maken de digitale piano’s van Yamaha tot de perfecte keuze voor alle pianospelers.

De verschillende types Yamaha piano’s

Yamaha biedt een groot aanbod van digitale piano’s aan met elke een complete pakket. Je kan een van onderstaande modellen kiezen op basis van jouw specifieke wensen en persoonlijke voorkeuren.

Clavinova (CLP en CVP)

digitale piano yamaha clavinovaDe CLP is Yamaha’s populaire serie van digitale piano’s. Instrumenten die onder deze serie liggen, zijn niet echt draagbaar aangezien ze tussen de 45 en 90 kilo kunnen wegen. Daarom zijn deze zeker beter op vlak van gewicht ten opzichte van een akoestische piano. De CLP’s zijn het meest geschikt voor thuis. De CLP-serie wordt gezien als een medium tot hoge kwaliteitsvolle digitale piano waardoor prijzen starten aan €1330 en kunnen gaan tot €7000. Met deze piano kan je het hoogste niveau van aanslagen, toon en pedalen bekomen zoals bij een authentieke vleugelpiano. Een streling voor het oog, echte expressie en geluidsreproductie zijn allemaal kenmerken die vervat zitten in deze serie.

 »» Bekijk hier alle Yamaha Clavinova piano’s

digitale piano yamaha clavinova CVPDe CVP-serie digitale piano yamaha is de serie van de Clavinova Ensemble piano’s. Deze kwaliteitsvolle piano’s worden gezien als de perfecte keuze voor componisten. Deze serie biedt gevarieerde functies aan zoals multi-track recording, USB audio recorder, luidsprekers met woofers en grote displays. Ze zijn zwaar en wegen meer dan 90 kilo. De prijs ligt hoger dan de CLP-serie, tussen €2.600 en €8.900. Het rijk geluidseffect en indrukwekkende dynamieken maken dat de CLP-serie gebruiksvriendelijk is en voor optimaal speelgenot zorgt.

 »» Bekijk alle Yamaha CVP modellen

Arius (YDP)

digitale piano yamaha arius YDPDit tweede model wordt ook wel eens de thuispiano genoemd aangezien veel mensen deze  in huis halen. Dit zijn low-end digitale piano’s die het dichtst tegen de akoestische piano zitten. Ze zijn echter niet draagbaar aangezien ze meer dan 45 kilo wegen. Ze zijn wel kostenefficiënt in vergelijking met bovenstaande duurdere modellen. Dit instrument is ideaal voor beginners aangezien het alle basisfuncties bevat die je nodig hebt om piano te leren.

»» Bekijk hier alle Yamaha Arius modellen

Modus (F, H en R)

digitale piano yamaha modusHet Modus-model weet dat het oog ook wat wilt. Deze serie heeft een luxueuze uitstraling en een mooi design. De prijs van dit model zit hem niet in de functies die de high-end instrumenten hebben, maar net in het elegante en modern design. Dit model bevat de laatste technologische snufjes en de onderdelen zijn zo goed gemaakt dat ze bij de moderne levensstijl van pianisten kan passen. Dit model bevindt zich in de prijsklasse €5.300 tot €10.700.

»» Bekijk hier alle Yamaha Modus modellen

Stage (CP)

Dit is de leidende serie binnen de draagbare digitale piano’s. Dit model werd 30 jaar geleden ontwerpen als een elektrische vleugel en sindsdien heeft het niet aan populariteit ingeboet door zijn ongelooflijke draagbaarheid, geschiktheid voor live optredens en de authentieke sound.

digitale piano yamaha stage

Dit handvervaardigde model zit in de prijsklasse €1.000 en €1.900 en biedt je een waaier aan geluidseffecten aan, een elegante stijl, een grote interface, lichtgewicht en een complete controle over de toetsen zodat je met grote veranderlijkheid kan spelen.

»» Lees hier onze Yamaha CP4 review

»» Vergelijk hier de prijzen van deze piano

Contemporary (P en DGX)

Een stijlvolle look en een compact design, dat is wat dit model kenmerkt. Daarnaast biedt het model u een groot aantal functies aan zoals een realistische sound. Het model behuist Yamaha’s tone generation technology en is te koop tussen €400 en €890. Een andere draagbare serie is de veelzijdige DGX digitale piano met een interactieve functie. Hiervoor wordt spelen nog leuker! Deze piano’s bieden een indrukwekkende connectiviteit en high-end digitale technologie voor een akoestische piano simulatie. Prijzen van deze piano’s variëren tussen de €350 en €890.

 »» Bekijk hier alle DGX-modellen en P-modellen

Waar moet je rekening mee houden?

Je weet nu welke types er op de markt te vinden zijn, maar waar moet je nu rekening mee houden? We hebben de beste aankooptips opgesomd.

Conclusie digitale piano yamaha review?

Yamaha heeft een breed spectrum aan digitale piano’s voor elk soort pianospeler. Je kan dus zowel een beginnerspiano in huis halen als een luxueus instrument met een gelijkaardige bouw als een akoestische vleugelpiano. Met Yamaha kan je er van op aan dat je een digitale piano van wereldklasse binnenhaalt met een zorgvuldig ontwerp, geavanceerde technologie en interactieve functies. Je eigen creativiteit uitdrukken kent geen grenzen meer met de mogelijkheid tot expressiviteit en dynamiek die deze instrumenten aankunnen. Met deze piano’s breng je jouw meest veelzijdige topprestatie.

Geraak je er nog niet uit? Bekijk ook

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo