Wat is de beste digitale piano voor minder dan 1000€?

Het kiezen van de beste digitale piano van minder dan 1,000€ is moeilijk, omdat er zo veel kwaliteitspiano’s op de markt zijn. Nog een grote reden, welke veel belangrijker is in dit gedetailleerd overzicht, is het feit dat één bepaalde piano niet voor iedereen de beste piano is.

Wat voor een beginner een kwaliteitsvolle digitale piano is, is voor een geavanceerde speler te gelimiteerd of simplistisch. Ondanks dit feit zal ons diepgaand overzicht je keuze beperken tot niet alleen de best geprijsde piano’s die vandaag op de markt zijn, maar ook diegenen die merkbaar beter zijn en met kop en schouders boven de competitie uitsteken.

Waarom kiezen voor een digitale piano ?

Digitale piano’s bieden spelers van alle leeftijden de mogelijkheid om een echte piano-ervaring te hebben in om het even welke omgeving zij wensen, tegen een aantrekkelijke prijs. Digitale piano’s zijn voor het eerst geconceptualiseerd en gebouwd in de late jaren 70  en begonnen bekend te worden in muzikale kringen doorheen de jaren 80. Met de opkomst van allerlei muzieksoorten braken ook piano’s door die nieuwe werelden openden op vlak van prestaties en muziekproductie. Vandaag genieten muzikanten van het product van jaren innovatie en precisie, wat resulteert in de beste digitale piano’s van deze tijd.

Een geweldige digitale piano

Er zijn veel dingen die een digitale piano geweldig maken. Alles van het design van een piano of zijn selectiebereik, tot zijn betaalbaarheid kan de aandacht van de consument trekken. Diegenen die het goed doen op de markt combineren meestal veel van deze karakteristieken tot een succesvol geheel. De beste piano’s plaatsen zich boven de rest door het definiëren van klasse en precisie met de beste selectie van klanken geruggensteund door de beste technologie. Niettemin bezit elke pianospeler het recht om zelf te bepalen welke digitale piano’s echt de beste zijn. Een algemene consensus kan wel bereikt worden door de populariteit en verkoop van verschillende modellen te vergelijken.

Een kwaliteitsvolle digitale piano zal een aantal belangrijke functies hebben. De meeste pianospelers willen gewichtige toetsen en een precies ontwikkelde hamer-actie technologie. Door dit toetsenbord design kunnen de toetsen van de piano gradueel ingedeeld worden, gewichtig aanvoelen en bijna op de dezelfde manier aanslaan als bij een echte akoestische piano. De beste digitale piano zal ook beschikken over geavanceerde wave sampling en klankgeneratie technologie, waardoor hij de beste instrumentklanken kan produceren. Strakke designs en draagbaarheid mogelijkheden spelen ook een belangrijke rol, alsook de elektrische verbindingsmogelijkheden en functies zoals een digitale pianostand of een voetpedaal. Natuurlijk is de prijs vaak de beslissende factor, want de beste piano’s geven de koper het meeste waar voor hun zuur verdiende centen.

De beste piano’s op de markt

Er zijn de dag van vandaag veel piano’s op de muziekmarkt die zouden kunnen wedijveren voor de titel van beste piano. Maar zoals gezegd zal de klant uiteindelijk beslissen welke eigenschappen de beste digitale piano moet bezitten. Toch is er een geweldige groep piano’s die makkelijk in aanmerking komen voor deze categorie, en hier is een lijst met drie van deze piano’s:

Piano / KeyboardBeste voorAanbieding
Casio CT-S300Beste goedkope draagbare keyboard (onder €200)bekijk prijs
Yamaha PSR-E373Beste beginnerskeyboard (onder €300)bekijk prijs
Roland FP-10Beste Digitale Piano voor Beginners (Onder €500)bekijk prijs
Roland FP-30XBeste Digitale Piano in het middensegment (onder €700)bekijk prijs
Casio PX-870Beste Digitale Piano voor Thuisgebruik (onder €1.000)bekijk prijs
Kawai ES920Beste Professionele Stage Piano (onder €1.500)bekijk prijs
Roland RP701Beste digitale piano voor thuisgebruik (onder €1.500)bekijk prijs
Yamaha CLP-735Beste digitale piano voor thuisgebruik (onder €2.500)bekijk prijs
Roland RD-2000Beste stage piano keyboard (onder €3.000)bekijk prijs
Nord Stage 4Beste voor professionele muzikanten (boven €3.000)bekijk prijs
 1. Casio Privia PX-870
 2. Yamaha P-125
 3. Casio Celviano AP-460
Casio Privia PX-870 digitale piano

De Privia PX-870 is de top van Casio’s Privia lijn en combineert Casio’s AiR sound source technologie met klepsimulatie (4 standen) die de opening van een echte pianoklep nabootst. De piano is gebouwd met een Tri-Sensor scaled hammer action toetsenbord en de toetsen zijn afgewerkt met een ebbenhouten en ivoren textuur om het echt te doen aanvoelen.
Yamaha P125 digitale piano

De Yamaha P-125 is één van de best verkopende digitale piano’s die vandaag de dag op de markt is, dit is door zijn combinatie van ideale grootte, compatibiliteit, technologie en design. Hij beschikt over een volledige set van 88 gewichtige Graded Hammer Standard toetsen, met maar liefst een polyfonie van 128 noten en hij weegt maar 11kg. Kleine details zoals twee hoofdtelefoonaansluitingen, USB-poorten en extra aansluitingsmogelijkheden zijn de kers op de taart. Lees hier de Yamaha P125 review >>>

Casio AP460 digitale piano

De Casio Celviano AP-460 demonstreert met de krachtige aanwezigheid van een staande piano, terwijl hij de nodige functies van een digitale piano heeft. Met 88 Scaled Weighted Hammer action toetsen en een polyfonie van 128 noten, voelt het voor de consument aan alsof hij aan een echte akoestische piano zit.
>>> Bekijk de kortingen, prijzen & ratings op bax shop >>>


Beginner vs geavanceerd

Doorheen de wereld van digitale piano’s zijn er grote verschillen in het benodigde niveau voor elke digitale piano. Dit zorgt er voor dat geen enkele koper zich niet thuis voelt doordat hij een instrument bespeelt dat voor hem te geavanceerd of juist niet geavanceerd genoeg aanvoelt. Beginnende en instappende pianospelers kunnen digitale piano’s vinden voor betaalbare prijzen, welke nog steeds over voldoende kwaliteit en precisie beschikken om een akoestische piano te evenaren. Gemiddelde spelers hebben een aantal opties, waarbij veel digitale piano’s een combinatie van functies aanbieden die niet te ingewikkeld zijn en ook betaalbaar blijven. Ervaren en geavanceerde spelers zullen zich dan weer meer aangetrokken voelen tot piano’s met alles erop en eraan zoals de beste technologie, het grootste toonbereik en het mooiste design.

 • Beginnerpiano’s (200€ tot 400€)
  Enkele van de beste beginnerpiano’s kunnen bij alle bekende merken gevonden worden. Korg heeft de SP-280, welke alles heeft wat een pianospeler verlangt, met 88 gewichtige toetsen, hamer-actie technologie en een polyfonie van 120 noten. Casio heeft een soortgelijk model in de vorm van de CDP-130, deze beschikt ook over geschaalde hamer-actie technologie en 88 toetsen, maar heeft slechts een polyfonie van 48 noten. Andere bekende beginnerpiano’s zijn de Williams Allegro, de Yamaha NP-12 en de Alesis Cadenza. Deze piano’s kosten meestal tussen de 200€ en 400€.
 • Gevorderde piano’s (400€ tot 800€)
  Gevorderde digitale piano’s worden geleverd met nog veel meer functies. Deze piano’s staan al iets verder en laten de pianospeler toe om op te nemen, te componeren en te genieten van meer hoogstaande digitale functies. één van deze piano’s is Yamaha’s bestseller, de P-125, die bekend is om zijn combinatie van draagbaarheid en stijl, terwijl hij beschikt over 88 toetsen en Yamaha’s Graded Hammer Standard System. Een aantal van Casio’s digitale piano’s uit de Privia-serie vallen ook in deze categorie, met name de PX-160 en de PX-360. Deze beschikken allemaal over Casio’s Scaled Hammer Action System, demper-resonantie en de AiR klankgenerator. Je kan de meeste van deze piano’s vinden tussen de 400€ en de 800€.
 • Geavanceerde Piano’s (800€ tot 5000€)
  Veel van de geavanceerde digitale piano’s zijn concertpiano’s, werkstations of ronduit staande piano’s. Deze piano’s geven je het beste wat de designers te bieden hebben op vlak van geluidssystemen, hameractie, design en kwaliteit. De Yamaha Motif XF8, één van de meest begeerde toestellen op de markt, is er zo één. Andere modellen in deze categorie zijn de Yamaha P-255, de Privia PX-870 en andere piano’s uit de Celviano-, Clavinova-, Arius- of  Modus-reeks. Elke van deze piano’s kost tussen de 800€ en 5,000€.

>>> Ben je van plan de beste digitale piano te kopen? Lees onze tips hier >>>

Bekijk ook:

2 Opmerkingen
 1. Ik ben benieuwd waarom hier eigenlijk geen enkele digitale piano van Kawai terug te vinden is?
  Is hier een bepaalde reden voor?

 2. kennen jullie de Wave JX-130 digitale piano, ik kan hier niks van vinden, of het iets is voor ons weet ik dus niet graag een reactie graag vg Caj

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo