Casio PX-360 review

In het verleden werd de Casio PX-5S serie gezien als het standaard pianogeluid en de essentie van Casio geluid. Deze Casio digitale piano heeft zeker veel functies, maar we zouden hem zeker niet aanraden voor optredens, hobbyisten of voor educatieve doeleinden. De Casio PX-360 Privia serie heeft echter veel verschillende functies die erg makkelijk om te gebruiken zijn, wat dit model erg geschikt maakt voor concerten, scholen en voor thuisgebruik. In deze Casio PX-360 review zullen we uitgebreid kijken wat deze digitale piano zoal te bieden heeft.

Casio PX-360 review

Casio PX-360 review:

Belangrijkste features:

 • 128 polyfonen wat muziekstukken van verschillende genres mogelijk maakt
 • 550 verschillende tonen en 200 verschillende ritmes
 • Mogelijk om computers, iPads en iPhones te verbinden
 • Kleinere speakers maar een grotere output
 • Kleuren touchscreen
 • Vanwege de afmetingen is hij erg geschikt voor kleine ruimtes
 • De vele features maken het mogelijk om hem lange tijd te gebruiken
 • Beschikbaar voor €999

Geluid Casio PX-360

De AIR geluidsbron van Casio is een nieuw ontworpen geluidstechnologie door Casio die de authentieke vibraties van een akoestische piano uitdrukt. Om dit geluid uit te drukken wordt er gebruik gemaakt van een 88 toetsen gewogen grade hammer action keyboard, welke voldoende details van pianogeluid uitdrukt door een stereo resonantie simulator. Daarnaast heb je ook keuze uit 550 verschillende professionele ingebouwde tonen, waaronder vleugelpianogeluiden en 200 traditionele ritmes die de prestaties van de piano perfect aanvullen. Een layer functie maakt het mogelijk om twee verschillende geluiden te mixen wat je nog meer mogelijkheden biedt om unieke geluiden te creëren en de transpose functie maakt het makkelijker om verschillende sterktes uit te drukken.

Casio PX-360 review digitale piano

Om het geluid naar buiten te brengen wordt er bij de Casio PX-360 gebruik gemaakt van 2 speakers van 8 watt. Dit brengt het totaal op 16 watt en is iets wat niet vaak voorkomt in deze prijsklasse. Als je echter meer geluid nodig hebt, dan kan je de digitale piano ook verbinden met externe speakers en met het ingebouwde kleuren touchscreen kan je de verschillende attributen van het geluid besturen.

Keyboard actie

De PX-360 heeft een unieke toetsen actie die tri-sensor scaled hammer action II heet en vergelijkbare afmetingen en gevoel heeft als een akoestische piano, waarbij de lagere toetsen zwaarder en de hogere toetsen lichter zijn. De toetsen zijn van synthetisch ivoor en ebbenhout wat een beter gevoel geeft, er mooier uitziet en ook schoner blijft, aangezien het de zweet van je vingers absorbeert. Daarnaast hebben de toetsen ook drie sensoren waardoor het gevoel van akoestische pianotoetsen zeer goed nagebootst wordt. Tot slot zorgt de gepatenteerde hammer response ervoor dat de snelheid van de verschillende hamers van een akoestische piano goed gesimuleerd worden. Zodoende krijg je een erg realistisch gevoel wanneer je aan het spelen bent.

Beste Casio PX-360 Review

Features Casio PX-360

Deze digitale piano heeft veel verschillende features en veel meer dan vergelijkbare piano’s in deze prijsklasse. Vanwege het gewicht en de afmetingen is hij ook makkelijk te tillen, wat hem uitstekend maakt voor zowel thuisgebruik als concerten. Een aantal features van de PX-360 zijn als volgt:

 • Kleuren touchscreen: Het kleuren touchscreen is een flinke verbetering ten opzichte van de voorganger. Je kan nu alle functies en instellingen veel effectiever besturen. Er zijn niet veel digitale piano’s in deze prijsklasse die dit hebben.
 • 550 ingebouwde tonen: Deze geluiden zijn uitstekend ter ondersteuning van je muziekstukken.
 • Layer: Met deze techniek kan je twee geluiden tegelijk spelen met één toets. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd een piano en snaarinstrument geluid afspelen wat je muziekstukken nog diverser en mooier maakt.
 • Ritmes: Er is een begeleidingsfunctie en meer dan 180 traditionele ritmes, zoals Walts, Latin en andere.
 • Opnames: Je kan tot wel 100 liedjes opnemen met deze digitale piano. Daarnaast is het ook mogelijk om hem via USB met de computer te verbinden.
 • Externe Amp aansluiting: Zoals eerder gezegd is het mogelijk om externe speakers te koppelen, waardoor je een geweldige voorstelling kan geven.

Garantie Casio PX-360

Dit is een essentieel onderdeel die veel gebruikers onderschatten en vergeten mee te nemen in hun koopbeslissing. Casio heeft een van de beste garanties in de industrie, want je krijgt 3 jaar garantie en dat is niet alleen onderdelen en arbeid, maar de hele piano. Dat is iets wat niet veel bedrijven nadoen en al helemaal niet in deze prijsklasse en dat geeft duidelijk aan dat Casio enorm veel vertrouwen heeft in hun product.

We hopen dat je genoten hebt van deze Casio PX-360 review. Als je nog vragen hebt of dingen onduidelijk zijn, dan kan je altijd hieronder een reactie achterlaten.

.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier wat het beste digitale piano is of kijk ook eens welke het beste casio piano is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo