Wat is de beste elektrische piano voor beginners

Een elektrische piano kopen kan overweldigend zijn. Weten waar je naar moet kijken, differiënteren tussen essentiële en minder belangrijke features en niet je bankrekening plunderen kunnen van deze belangrijke aanschaf een uitdaging maken.

Het doel van dit artikel is door alle verwarring te snijden en je vijf erg geschikte digitale piano’s aan te bieden die uitstekend zijn voor een beginner en zelfs geschikt voor een middelgrote speler. We zullen niet alleen de waardige instrumenten opnoemen, maar ook een korte lijst met belangrijkste specificaties geven voor elk en bespreken waarom ze kwalitatieve instrumenten zijn op het gebied van geluid, gevoel, prijs en nog meer.

 

Weet wat je nodig hebt

Er zijn twee belangrijke factoren om te overwegen wanneer je je elektrische piano gaat kopen:

Het aantal toetsen: Het aantal waar je voor moet gaan is 88. Uiteraard klinkt het logisch om als een beginnende pianist op de kosten te letten en een keyboard met 76 of zelfs 61 toetsen te kiezen, maar op de lange termijn zullen deze echter niet effectief zijn als je meer geavanceerde stukken gaat spelen. Een standaard piano met 88 toetsen is de beste keuze, omdat je alle benodigde toetsen hebt, wat inhoudt dat je meer complexe stukken kan spelen wanneer je vaardigheden verbeteren.

Gewogen vs. semi-gewogen vs. ongewogen keyboards: Dit zijn de drie opties die je hebt wanneer je op zoek gaat naar een digitale piano. Ongewogen betekent dat je geen weerstand krijgt wanneer je de toetsen indrukt. Dit zijn geen goede opties, omdat je weinig controle hebt over je muzikale expressiviteit. Semi-gewogen toetsen bieden dezelfde weerstand over de gehele piano, wat verschillend is van de gewogen toetsen welke een geleidelijke weerstand hebben. Hierbij zijn de lagere toetsen meer gewogen dan de hogere, net als bij een akoestische piano.

Beste Elektrische Piano kopen

Alhoewel de semi-gewogen toetsen prima zijn voor een beginner die de basisvaardigheden aan het leren is, is de beste keuze voor een persoon die een klassieke of jazzpianist wil worden een volledig gewogen piano. Dit geeft je volledige controle over de dynamiek en expressie en als je ooit gevraagd wordt om op een akoestische piano te spelen, dan zullen je vingers als de kracht en techniek hebben die benodigd is voor het bespelen van gewogen toetsen.

Oké, nu je dus weet dat je voor een elektrische piano moet kiezen met 88 volledig gewogen toetsen moet kiezen, welke piano zou je dan eigenlijk moeten overwegen? Hieronder noemen we vijf verschillende digitale piano’s op die allemaal goede opties zijn. En na ze allemaal gedetailleerd besproken te hebben, zullen we zelfs één selecteren waar wij van denken dat het de ideale keuze is. Er uiteraard van uitgaande dat deze aan je behoeften voldoet en je het benodigde geld wilt spenderen.

 

Yamaha P-45

Je zal twee Yamaha keuzes op deze lijst vinden en daar hebben we een goede reden voor. Yamaha is een merknaam die gerespecteerd wordt door zowel amateur als professionele musici vanwege de kwalitatieve piano’s. Een van de beste verkochte modellen, de Yamaha P-45 is een geweldige keuze voor de beginnende pianospeler om verscheidene redenen. Maar laten we eerst een paar van de belangrijkste features opnoemen:

 • 88 toetsen met gewogen hammer-action
 • 32 polyfonen (het aantal toetsen die tegelijkertijd kunnen klinken)
 • AWM (Advanced Wave Memory) sampling voor een geluidsreproductie van een akoestische piano
 • Ingebouwde speakers en galm
 • MIDI poorten
 • Duo modus (deelt het keyboard op in twee helften)

Met een gewicht van zo’n 12 kg is deze piano erg draagbaar en makkelijk te verplaatsen. De draagbaarheid is een groot voordeel voor een persoon die thuis wil oefenen en daarna zijn/haar piano mee wil nemen naar pianoles, een huis van een vriend(in) of misschien naar de slaapkamer. Deze gewogen digitale piano met 88 toetsen gebruikt de gewogen hammer-action technologie van Yamaha, wat een vereiste is voor een beginner om de kracht en uithoudingsvermogen in zijn/haar vinger op te bouwen en later die vaardigheid te gebruiken voor een akoestische piano. De AWM sampling is een handelsmerk van Yamaha, aangezien ze meerdere samples van een toonhoogte opnemen en combineren om de meest realistische tonen op een digitale piano te creëren. Met een prijs van zo’n €450 is dit een redelijk geprijsde piano voor een beginner. De combinatie van features maakt dit een goede keuze als je relatief nieuw bent in de wereld van piano spelen.

Opmerking: de Yamaha P-45 heeft recentelijk het P-35 model vervangen.

Elektrische Piano kopen

 

Yamaha P-125

De volgende Yamaha op de lijst is de P-115, wat nog een van de best verkochte P modellen is. Dit zijn de belangrijkste features:

 • 88 toetsen (matte afwerking op de zwarte toetsen)
 • Graded Hammer Standard (GHS) action, wat beter is dan de GH action
 • 14 klanken die aanwezig zijn in het instrument
 • 192 polyfonen
 • Pure CF geluidsbron om het vleugelpiano geluid van de Yamaha CFIII te reproduceren
 • Wordt geleverd met een muziekstandaard, een pedaalunit en een AC adapter

Deze piano heeft een aantal meer functies dan de P-45 en kan online aangeschaft worden voor zo’n €650.

Ten eerste produceert de pure CF geluidsbron een geluid dat die van een vleugelpiano probeert te imiteren (en soms slaagt hij door ook aardig in), in ieder geval zo goed mogelijk als een product van minder dan €1000 kan doen. Deze piano heeft ook een stuk hogere polyfonen aantal van 192 toetsen, wat meer dan genoeg is als je een beginner bent. Features zoals de piano stijl en ritme functie zijn mooi voor beginners om mee te spelen, aangezien deze functie beide handen vrijhoudt om een melodie te spelen terwijl het keyboard de rest afhandelt. Dus als je een Yamaha wilt met iets meer dan gewoon een standaard piano functie en je bereidt bent om meer te betalen, dan is de P-115 een goede keuze.

Opmerking: de Yamaha P-125 heeft recentelijk te Yamaha P-105 vervangen.

 

Casio PX150

Met een prijs van zo’n €500 is de Casio PX160 nog een redelijke geprijsde optie voor een beginner. Casio is nog een vertrouwt merk dat met de jaren hard heeft gewerkt om de reputatie als ‘speelgoed keyboard’ fabrikant te veranderen. De PX160 is zeker geen speelgoed en kan in feite op veel manieren vergeleken worden met de Yamaha P-115.

Een aantal van de features zijn als volgt:

 • Akoestische en intelligente Resonator (AiR) geluidsbron voor het produceren van een realistische toonkwaliteit van een vleugelpiano
 • Tri-sensor (3 sensoren in plaats van de normale 2) scaled hammer-action keyboard
 • USB connectiviteit
 • 2 track recoder
 • Duet modus (verdeeld het keyboard in twee helften)

De focus van de PX160 om het meest realistische geluid als mogelijk te creëren en de tri-sensor scaled hammer action keyboard proberen duidelijk te concurreren met de geluidsbron en technologie van Yamaha. De 2-track recorder op de PX-160 is vooral handig voor de beginner die zijn of haar progressie wil monitoren of basis muziek wil produceren.

Opmerking: De Casio PX160 heeft onlangs de PX-150 vervangen.

Goedkoopste Elektrische Piano

 

Korg SP280

Met een prijs van zo’n €600 voor het zwarte model valt de Korg SP280 in de middenklasse qua prijs, maar de Korg naam is is erg bekend en wordt door veel personen geapprecieerd. Korg wordt wereldwijd gebruikt door professionele musici en is een zeer gerespecteerde naam op het gebied van het produceren van elektrische piano’s en keyboards. Vanwege dat is het geen verrassing dat de Korg SP280 een geweldige elektrische piano voor een beginner is die serieus zijn of haar vaardigheden wil verbeteren.

De features van de SP280 zijn als volgt:

 • 88 natuurlijk gewogen hammer-action keyboard (of NH keyboard)
 • Twee ingebouwde versterkers die je 2 x 22 watt output power bieden
 • Maximale polyfonen 120 toetsen
 • Accessoires bestaan uit een sustainpedaal, standaard, AC adapter en muziekstandaard

Deze elektrische piano representeert een akoestische piano aardig goed als je in ieder geval de relatief goedkope prijs in gedachten houdt. Van het realistische gevoel en geluid van de toetsen tot het zware gewicht van 19 kg. De SP280 is voor de pianist die een ‘echte piano’ ervaring wil hebben, maar ook de flexibiliteit en draagbaarheid wil hebben van een elektronisch product.

 

Kawai CN25

De Kawai CN25 is een geweldig instrument, maar in tegenstelling tot de bovengenoemde producten is hij niet goedkoop. Aangezien hij gebouwd is om het geluid van een akoestische piano zo goed mogelijk te imiteren, zijn er niet veel toeters en bellen bij deze piano, maar hij doet wat hij behoort te doen erg goed.

Een aantal features zijn:

 • 88 toetsen gewogen op basis van de specificaties van een akoestische piano
 • Hoofdtelefoon aansluiting om stil te oefenen
 • 3 pedalen die fungeren als de pedalen van een vleugelpiano
 • 192 polyfonen
 • Leerfuncties, zoals les liedjes
 • USB connectiviteit

Het is de duurste elektrische piano in deze lijst (je kan hem vinden voor iets minder dan €1300), maar de kwaliteit en het realistische geluid van de CN25 zorgen ervoor dat hij het zeker waard is. Hij is zeker weten duur, maar het mooie aan dit product is dat als je echt zeker weet dat je piano wilt blijven spelen en iets wilt dat het lang uithoudt, deze piano de perfecte keuze voor je is. Het is iets waar je mee kan groeien wanneer je vaardigheden beter worden. Vanwege dit feit is de Kawai CN25 volgens ons de beste digitale piano van deze lijst, omdat hij het dichtst in de buurt komt van een echte akoestische piano. Dit is volgens ons iets waar elke beginnende student en speler naar op zoek moet gaan, aangezien de kans groot is dat ze met een akoestische zullen spelen tijdens de lessen, concerten en toekomstige optredens.

Goedkoopste Elektrische Piano kopen

Nu we dat gezegd hebben willen we ook direct duidelijk maken dat al deze piano’s goed zullen werken voor een beginner vanwege de prijs en de beginner vriendelijke features. We hebben het hier dan over de opname mogelijkheden, piano stijl modus en dual modus. En als draagbaarheid en features belangrijker voor je zijn dan geluidskwaliteit, dan kan je zonder problemen de CN25 achterwege laten en voor een van de andere modellen kiezen.


Vergelijk nu prijzen bij:
1 Reactie
 1. zou het graag doen

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo