Pioneer Toraiz AS-1 review

Pioneer Toraiz AS-1 Review
7

€545,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Pioneer Toraiz AS-1 review
Pioneer Toraiz AS-1 review
€545,00
Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Met de RM luidsprekerserie liet Pioneer zien dat ze serieuze muziekproductie intenties hadden. Dit waren zeer goede monitors van een bedrijf dat bekend is geworden door het uitrusten van dj’s met de beste uitrusting.

Pioneer verstevigde hun productie aanbod vervolgens met de Toraiz SP-16 sampler, een hardware beest dat gebruik maakt van Dave Smith filters en volgens gebruikers een van de leukste hardware ervaringen in jaren biedt. Dit apparaat richt zich op gebruikers die beats maken met de Akai MPC-serie of dj’s die een snelle manier willen om hits, loops en andere samples aan hun setjes toe te voegen.

Vandaag zullen we een nieuwe Toraiz bespreken, de AS-1, welke tijdens de NAMM 2017 een van de meest opmerkelijke producten was. Dit kwam grotendeels door het feit dat in deze Toraiz nog meer DSI-geluiden zitten. De AS-1 is een analoge synth die gebaseerd is op de Prophet 6 van Dave Smith Instruments en in deze Pioneer Toraiz AS-1 review zullen we hem uitgebreid onder de loep nemen.


Positieve- en negatieve eigenschappen van de Pioneer Toraiz AS-1

Positief:

 • Veel plezier binnen een mum van tijd
 • Uitstekende DSI-geluiden voor een relatief lage prijs
 • Geweldige arpeggiator en fijne, eenvoudige sequencer
 • Erg makkelijk om te gebruiken en dieper in het instrument te duiken
 • Fantastische effecten
 • Optreedtools zijn uitstekend en makkelijk om te bewerken

Negatief:

 • Touchkeyboard is niet voor spelers
 • Selectie van effecten had makkelijker mogen zijn
 • Iets meer effecten en arp-patronen was fijn geweest


Belangrijkste eigenschappen

 • Monofone analoge synth en 64-staps sequencer
 • 2 VCO’s (met variabele driehoeksgolf, zaagtand en pulse golven); 2 VCF’s (4-polig laag en 2-polig hoog); 2 EG’s; LFO; en VCA
 • 495 presets en 495 gebruikersklanken
 • Effecten 1: bucket brigade, distortion en ring modulation
 • Effecten 2: chorusri low res phaser, high res phaser, maestro phaser
 • Aansluitingen: L/R audio out, koptelefoon out, MIDI In/Out, USB, Trigger in (via pedaal of audio)
 • Afmetingen (mm): 267 x 68 x 178
 • Gewicht (kg): 1,4

Een uitstekende samenwerking tussen Pioneer en DSI

Mijn theorie voor de samenwerking tussen Pioneer en DSI, is dat ze simpelweg een paar jaar geleden met elkaar in gesprek raakten tijdens de NAMM, aangezien hun stands naast elkaar staan tijdens de jaarlijkse beurs. Een romantisch idee hoe uitrusting ontworpen en gebouwd wordt, ik weet het, maar hoe het ook maar tot stand is gekomen, de resultaten zijn onverwacht bevorderlijk voor beide partijen.

synthesizer pioneer toraiz as 1 review

De SP-16 heeft de filters van de Prophet 6 om hem een voorsprong op de concurrentie te geven, maar in mijn ogen biedt de AS-1 nog meer door een monofone Prophet 6 toe te voegen, een van mijn favoriete synths van de laatste vijf jaar. Aangezien de volledige versie van de Prophet 6 verkocht wordt voor bijna €3.000 (uiteraard wel met meer besturingen en een zes keer zo hoge polyfonie), is het feit dat je een beperkte versie voor minder dan €500 kan krijgen bijna het primaire verkooppunt van de AS-1. Maar dit is niet alleen een analoge synth.

Gezien de geschiedenis van Pioneer, richt het bedrijf zich voornamelijk op dj’s. Je krijgt dus misschien niet een volledig keyboard om mee te spelen, maar het apparaat heeft voldoende synthese functies en geluidsbewerkingstools, optreed functies en een onboard sequencer en arpeggiator, om hem een creatief onderdeel van een liveset van een dj te maken.

Goedkope Pioneer Toraiz AS-1 Review

Dus Pioneer richt zich met de AS-1 op elke dj die productie aspiraties heeft om hun setjes te transformeren. Zou kunnen ze het instrument bijvoorbeeld combineren met de SP-16 voor de beats, terwijl de AS-1 de melodieën verzorgt. Daarnaast zou er ook genoeg moeten zijn om studiogebruikers te lokken. Het is een makkelijk om te gebruiken synthesizer met bijna 500 presets. Fans van het manipuleren van klanken zullen de makkelijke bewerkingsopties en makkelijke riffs op prijs stellen en sequenties kunnen gemaakt worden zonder een computer aan te hoeven raken.


Gebruik van de Pioneer Toraiz AS-1

De AS-1 is compact en lichtgewicht en totaal anders dan de SP-16, zoals je ook zou verwachten wanneer je de naar de verschillende prijskaartjes kijkt. Er is geen touchscreen zoals bij de SP-16, maar alleen een monochroom scherm dat je een aardig goed idee geeft wat er gebeurt. Er zijn maar 11 draaiknoppen, een touchkeyboard dat een enkele octaaf biedt en zes knoppen die erg op die van de Roland AIRA lijken. Deze zijn voor de arpeggiator, op en neer schakelen van de octaven of het aansturen van de sequencer.

Achterop vind je twee audio outs, MIDI In en Out/Thru, USB en een trigger input om de sequencer aan te sturen via een pedaal of audio terug. Doe de AS-1 aan en het is sneller om gewoon simpelweg te beginnen, in plaats van de handleiding erbij te pakken. Stel de programma’s in, speel noten, breng de arpeggiator op gang, druk op de ‘Hold’-knop en dat is het. Er zijn mogelijk niet veel draaiknoppen, maar Pioneer heeft ervoor gezorgd dat hun primaire functies alle dramatische effecten van je gekozen klank aansturen.

kopen synthesizer pioneer toraiz as 1 review

Dj’s voegen al dit soort dingen dan toe aan hun live optredens … allemaal door simpelweg aan een paar knoppen te draaien. Combineer dit instrument met een SP-16 en probeer dan een echt goede dj maar eens tegen te houden.

Net als sommige gebruikers aangaven bij de SP-16, waren mijn eerste ervaringen met de AS-1 direct erg leuk. Draai aan de knoppen, gebruik de arpeggiator en creëer je sequenties. Daarnaast kan je een hoop verschillende parameters koppelen aan de touchbalk, wat nog een pluspunt voor optredens is. Binnen tien minuten heb je het idee dat je een succesvolle internationale dj bent, dat dacht ik in ieder geval.

Dat is echter niet alles wat deze synthesizer te bieden heeft, dus laten we snel een kijkje nemen naar de andere geluidsgebieden en opties.

Ten eerste kan je dieper duiken in een hoop menu’s en submenu’s door op de Shift-knop te drukken wanneer je niet in de Sequencer of Arpeggiator modi zit. Houd deze vast en draai aan de ‘Param’ knop om door de primaire gebieden van de AS-1 te bladeren, van de twee oscillators, filters, envelop en mixer tot de sequencer. Wanneer je het gewenste onderdeel hebt gevonden, dan kan je de waarden en parameters bij sommige besturingen aanpassen door aan de ‘Value’ en ‘Param’ knoppen te draaien.synthesizer kopen pioneer toraiz as 1 review

Zo kan je bijvoorbeeld met de touchbalk tot zeven parameters bewerken die de primaire schuifregelaar aanstuurt. Van de frequentie op de oscillators tot de hoeveelheid effecten. Het is erg makkelijk om te doen en Pioneer heeft wederom voor parameters gekozen die een klank dramatisch veranderen met een kleine aanpassing op de balk. Het beste van alles, is dat je alle zeven parameters aan kan sturen met de balk voor enorme wijzigingen in je klank terwijl je veegt. Het is niet subtiel, maar dat maakt de AS-1 zo leuk.

De eerdergenoemde effecten zijn digitaal en komen ook bij de Prophet 6 vandaan. Er zijn maar zeven soorten effecten, welke verdeeld zijn over de twee rijen met effectenbanks. Maar dit zijn degene die je volgens Pioneer fijn zult vinden, dus ze zijn groot en stoer. De phasers zijn geweldig en alhoewel de distortion niet heel erg uniek is, maakt de ring mod dit helemaal goed. De ‘Param’ draaiknop leidt je ook tot de primaire parameters in elk van de zeven effectcategorieën, dus je kan makkelijk meer krijgen als je dat wilt, waar mij zeer onwaarschijnlijk lijkt.


Hoeveel van de Prophet krijg je?

Het grootste pluspunt is natuurlijk hoeveel van de Prophet 6 je voor de prijs krijgt. We hebben de digitale effecten besproken, maar de grootste attractie is toch de analoge synth. Ik ben een trotse eigenaar van de Prophet 6 en volgens mij zijn de pads en basklanken een aantal van de sterkte punten. Alhoewel je een ietwat padachtig geluid krijgt, zijn de leads en bassen van die synth die het beste gepresenteerd worden bij de AS-1, omdat hij alleen maar monofonisch is. Dat is wat je krijgt en dit is ook grotendeels wat danceproducers en dj’s willen, wat de doelgroep van de AS-1 is. En deze krijgen ze in grote aantallen …

Er zijn een aantal 303-achtige klanken om mee te beginnen (wat logisch is, aangezien dat geluid nooit oud zal worden). Sommige enorme bassen zijn ook voldoende aanwezig, met toevoegde vervorming, wat ze er zeker uit doet laten springen. Het geweldige van geluiden van Dave Smith, is dat hij niet alleen rijke bas, maar ook diepe en rijke leads doet. Alhoewel deze leads wederom maar monofoon zijn, produceren de duale oscillators geweldige en rijke harmonieën, welke echt warmte en wazigheid bieden wanneer je dat nodig hebt.pioneer toraiz as 1 review beste synthesizer kopen

Met een aanbod van 495 presets (en hetzelfde aantal voor je eigen klanken), is er ook ruimte voor experimenteren naast de standaard dancegeluiden. Dus je krijgt af en toe chip-tune klanken, meer traditionele klanken (had iemand om een clavinet gevraagd?, vervormde gitaarachtige presets en ook een aantal extreme effecten.

Combineer al deze met de optreedtools die ik hierboven behandeld heb en je zal erachter komen dat je aardig bizarre geluiden uit dit instrument kan krijgen en ook meer traditionele ‘dit is de filteropening, maak je gereed om te dansen’. Er zijn maar een of twee waar je niks aan hebt (net als bij de Prophet 6), wat geweldig is gezien hoeveel je krijgt.

pioneer toraiz as 1 review synthesizer kopen

Dan moet ik alleen nog de sequencer en arpeggiator bespreken. Deze laatste zal je zeker willen gebruiken, als hij niet al standaard geactiveerd is met je gekozen preset. Dit gecombineerd met de ‘Hold’-knop is waar je directe plezier vandaan komt en het is makkelijk om te schakelen tussen de vijf modi en riffs op gang te brengen. De sequencer is functioneel en makkelijk om te programmeren, door gedefinieerde aantal stappen spelen, noot per noot. Je kan tot 64 stappen kiezen (32, 16, 8, 4 of 2). Het is redelijk makkelijk om noteninformatie te bewerken via de ‘Param/Value’ combo die ik eerder besproken heb, wat het mogelijk maakt om de snelheid, noot en zogenaamde ‘slew’ waarden aan te passen.


Alternatieven

Roland Aira TB-3

Roland TB-3 Review Touch Bassline

Het eerste waar ik aan dacht toen ik de AS-1 aandeed was de AIRA TB-3. Ze lijken in sommige opzichten op elkaar, maar de TB-3 is een puur en eenvoudig 303-achtig apparaat, maar met een hoop variaties van dat thema.

De AS-1 doet veel meer op het gebied van geluid, maar is twee keer zo duur.

Lees de uitgebreide Roland Aira TB-3 review


Korg Volca Keys synthesizer

Korg Volca Keys

Nog goedkoper is de Korg Volca Keys (of inderdaad zelfs de Bass). Hij voelt wat breekbaarder aan, maar biedt een geweldig analoog geluid voor een fractie van de prijs. Hij mist echter een aantal functies van de AS-1 die meer gericht zijn op dj’s.


Novation Circuit

Novation Circuit Mono Station parafonische analoge synthesizer

Oké, de standaard Novation Circuit is meer een groovebox die beats en synthlijnen biedt en meer standalone dan iets voor samenwerking met de bestaande uitrusting van een dj.

De nieuwe Circuit Mono Station voegt echter een Novation Bass Station synth toe (met zijn geweldige monogeluid) voor een kleine meerprijs, wat hem precies in de prijsklasse van de AS-1 plaatst.

Lees de uitgebreide Novation Circuit review


Voor dj’s of producers?

Ik denk beide. Ik ben geen dj, maar ik kan wel zien hoe dit instrument past bij een bestaande setje of naast de SP-16 om de aandrijving voor een standalone optreden te worden. Het is bijna onmogelijk om de optreedcharmes van het apparaat te weerstaan en zelfs als je geen dj bent of nog nooit overgehaald bent om een te worden, dan zal een paar minuten met deze prachtige synth je het vertrouwen kunnen geven dat je nodig hebt om live op te treden.


Conclusie van deze Pioneer Toraiz AS-1 reviewpioneer toraiz as 1 review synthesizer kopen

Als je dit instrument puur bekijkt als een studiotool, dan is er een hoop om blij van te worden, alhoewel je veel zou missen als je de optreedaspecten negeert. Hij heeft echter 495 DSI-klanken en ruimte voor nog eens 495, welke je makkelijk zal vullen gezien het programmeringsgemak. Hij is misschien niet in staat om de volle akkoordische pads van de Prophet 6 te bieden, maar alle diepe bassen en verscheurende leads zijn aanwezig.

Concurrenten zullen je klanken geven om te manipuleren (voornamelijk de Volca’s, AIRA’s en zelfs de Teenage Engineering PO-serie), maar dit zijn DSI-geluiden en voor minder dan €500. Ja, je moet genoegen nemen met een touchkeyboard (welke ik tijdens het testen steeds fijner vond om mee te werken) en je zal altijd het gevoel hebben dat je niet het maximale uit de dj-functies haalt. Maar als je een DSI-geluid wilt hebben, dan is er geen goedkopere manier om dat te krijgen.

We hopen dat je genoten hebt van deze Pioneer Toraiz AS-1 review.

7 Totale Score
Instap synthesizer voor de beginnende gebruiker

Als je de Pioneer Toraiz AS-1 koop dan moet je genoegen nemen met een touchkeyboard en zal je altijd het gevoel hebben dat je niet het maximale uit de dj-functies haalt. Maar als je een DSI-geluid wilt hebben, dan is er geen goedkopere manier om dat te krijgen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo