Korg SP170 piano review

Enige tijd geleden sprak een vriend me aan over een interessante ontdekking. Hij is een succesvolle zakenman die zijn geld verdiend heeft met verschillende ondernemingen, hij hoeft zich dus geen zorgen te maken over zijn financiële toekomst. Toch had hij een soort van to-do lijstje samengesteld, hij wilde niet zeggen wat er allemaal op stond, maar toch vernoemde hij één wens: hij wilde piano leren spelen.

Hij wist dat ik al mijn hele leven met muziek bezig was, en gaf toe dat hij niet veel wist over het instrument, desondanks wilde hij het toch serieus opvatten. Zijn ouders hadden vroeger een oude babyvleugel, welke net buiten de ontvangsthal van hun huis stond en hem sterk aantrok. Uiteindelijk heeft hij nooit geprobeerd om er op te spelen. Maar nu, 50 jaar later, heeft hij besloten dat de zin om te leren spelen er nog steeds is.

Daarom heeft hij mij met de taak opgezadeld om een piano te zoeken die bij hem zou passen. Ik wist wat over zijn levensstijl en daarbij dacht ik direct aan een digitale piano. Hoe meer ik hem vertelde over digitale piano’s, hoe verbaasder hij was dat deze überhaupt bestonden. Hij kon me bijna niet geloven wanneer ik hem vertelde hoe deze piano’s er hetzelfde uitzien, aanvoelen en klinken als een echte akoestische piano. Wanneer ik nog wat verder ging zoeken, kwam ik uit bij één specifiek toestel: de Korg SP170 piano.

De SP170 is één van de vele betrouwbare digitale piano’s van Korg. Het is geen piano die je omver zal blazen met een groot scala aan ongelooflijke kenmerken of eigenschappen. Hij zal exact doen waarvoor hij gemaakt is: een ongelooflijke en realistische piano-ervaring bieden in een voor jou comfortabele omgeving.

Ik heb ook de Korg SP170s piano beoordeeld, daar kan je hier meer over lezen. Je kan ook mijn beoordeling lezen van de Korg SP250.

Specificaties en beoordelingen van de Korg SP170 piano

De look en de feel van deze digitale piano zijn voor mij gewoon geweldig. Het is een volwaardige 88-toetsige piano met een polyfonie van 60 noten. Een geweldige eigenschap van de 170 zijn de vele beschikbare kleuren. Je hebt keuze uit strak pikzwart, prachtig ivoorwit, en tenslotte knetterend kersrood voor de durver die zichzelf wil onderscheiden. Zelfs de stevige houten poten van deze piano – welke optioneel zijn – zijn beschikbaar in al deze kleuren, samen met de muziekstandaard. Het toestel is 132 cm lang en 30 cm breed, met een gewicht van ongeveer 12 kilogram. Het zou dus geen probleem mogen geven als je deze vaak gaat meenemen.

Deze piano heeft een gelijkmatig, effen oppervlak dat de gebruiker niet overspoelt met een lading verschillende knopjes. In feite staan er helemaal geen knopjes op het oppervlak van dit toestel. De korg SP 170 beschikt niet over het traditionele controlepaneel en maakt gebruik van een nieuwe innovatieve techniek om de verschillende functies te controleren. Elke functie wordt gecontroleerd door de toetsen; iets dat gegarandeerd frustrerend is voor elke nieuwe gebruiker die de handleiding niet gelezen heeft en verbaasd is door het ontbreken van navigatieknoppen.

Om één van de opties te bereiken moet de speler A#7, B7 en C8 gelijktijdig indrukken en dan nog eens op de toets drukken die de gewenste functie uitvoert. Als je bijvoorbeeld wilt wisselen tussen één van de tien beschikbare tonen, moet je gewoon die toetsencombinatie indrukken en daarna één van de toetsen tussen C7 en A7 indrukken om een bepaalde toont e kiezen. Je kan hierbij kiezen uit piano 1 & 2, elektrische piano 1 & 2, klavecimbel, klavinet, vibrafoon, piano-orgel, elektrisch orgel en een strijkersectie.

Als je op één van de toetsen tussen C6 en A6 drukt, kan je luisteren naar één van de tien wondermooie demoliedjes die op het toestel staan. Deze liedjes geven je een geweldig beeld van de volledige capaciteiten van de Korg SP170 piano. Ik ben persoonlijk niet verder geraakt dan het eerste liedje, namelijk “Fantaisie-Impromptu Op.66 /F.Chopin”, welke de ongelooflijke klank van de piano en de gevoeligheid van al zijn toetsen toont. Ik durf zelfs te stellen dat iemand die naar die opname luistert, niet zou weten dat die opname van een digitale piano komt!

A5 en B5 indrukken zorgt er voor dat de reverb- en chorus-effecten ingeschakeld worden, terwijl de toetsen C4 tot D#5 elk één van de zestien MIDI-kanalen controleren. Toetsen F#2 tot F3 controleren de transponeerfunctie, welke de speler toelaat om elke noot aan om het even welke toets te koppelen, zonder dat ze hun vingers moeten bewegen. Er is ook een touch-functie aanwezig, deze regelt hoe de piano reageert op de kracht waarmee de toetsen ingedrukt worden. De drie instellingen zijn Light, hiermee speel je fortissimo op een zachte manier, met Heavy krijg je fortissimo op een harde manier, tenslotte heb je nog Standard, hiermee speel je op een normale manier.

Eén van de mooie dingen aan de Korg SP 170 is dat hij geleverd wordt met het gepatenteerde “Naturall Weighted Hammer Action” systeem van korg, dit is een innovatieve eigenschap die de hamer-actie van een gewone akoestische piano nabootst. Nu is het wel zo dat er veel verschillende meningen zijn wanneer het aankomt op gewichtige toetsen en hamer-actie van elektrische keyboards en digitale piano’s. Sommige mensen zeggen dat een digitale piano nooit exact hetzelfde kan aanvoelen als een echte akoestische piano, ook al worden de gewogen toetsen perfect nagebootst. Anderen staan dan weer versteld van de creativiteit van de producenten, zij hebben namelijk de hamer-actie van akoestische piano’s op een slimme manier naar een digitale piano overgebracht.

Conclusie Korg SP 170 review

Mijn mening is dat iedere persoon voor zichzelf een piano moet uittesten, uiteindelijk ben jij het toch die tevreden of ontevreden moet zijn over de prestaties van een piano. Ik denk persoonlijk dat deze piano geweldig is! Ik al veel op speelgoed keyboards en andere simpele plastic alternatieven gespeeld, ik wordt dus opgewonden wanneer ik een piano zie die de gewogen toetsen, het gevoel, en de hamer-actie van een echte piano nabootst. Voor mij kan het gewoon niet beter worden dan dat.

Natuurlijk is mijn vriend tevreden over de Korg SP170 piano. Hij heeft me al meerdere keren bedankt voor het feit dat ik zijn liefde voor piano’s terug aangewakkerd heb. Hij had zijn droom op een zijspoor gezet, maar hij had zeker niet gedacht dat deze droom hem bij dit soort digitale piano’s zou brengen, welke hij bovendien nog nooit gezien had! Hij heeft genoten van dit toestel van de dag dat hij hem gekocht heeft, en ik ben er zeker van dat iedereen die deze piano koopt, hetzelfde zou doen.

Als je deze review nuttig vond, moet je zeker ook eens onze andere reviews lezen over Korg piano’s !

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste Korg digitale piano of bekijk Korg reviews. Tenzij je onmiddellijk de beste digitale piano zoekt.

1 Reactie
  1. Waar is het demp pedaal

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo