Review van alle Yamaha Clavinova CLP500 digitale piano’s

Review Yamaha CLP 525 digitale piano

Yamaha Clavinova CLP500 Series

Het beste werd zelfs nog beter.

Al ruim 30 jaar vormt de Yamaha Clavinova de standaard voor digitale kwaliteitspiano’s. Met de nieuwe CLP500 serie werd deze populariteit zelfs nog naar een nieuw level getild, een nieuw level van kwaliteit, gevoel en authenticiteit. Er zijn 6 modellen in dit aanbod, ieder speciaal ontworpen om aan jouw wensen en verwachtingen te voldoen. Alle modellen zijn standaard compatibel met iPhone® en iPad®  Met nieuwe afwerkingen om het kleurenpalet dat de Clavinova is, nog meer cachet te geven.

Of je nu een beginner bent, al wat meer gevorderd of een ware Beethoven, de nieuwe CLP500 serie zal je een droompiano bezorgen.

CLP525 – Simpel, Stijlvol, Super

Yamaha CLP525 review piano

Dit nieuwe Yamaha Clavinova aanbod begint met de CLP525. En voor het eerst heeft de beginners-Clavinova een GH3-keyboard, met synthetisch ivoren toetsen. Dit geeft het gevoel dat je speelt op een dure, akoestische piano. CLP525 heeft ook 256 noten polyfonie, dubbel het aantal van de vorige beginners-Clavinova. Met deze extra polyfonie can je complexe muziek spelen zonder noten te moeten laten vallen. Dit alles en meer vind je terug in deze eerste Clavinova van de nieuwe serie – de verbazingwekkende CLP525.

»» Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

CLP535 – De Legende, Herboren.

Yamaha Claviano CLP-535 piano

[Lees hier onze volledige Yamaha CLP535 review]
De samples voor de Clavinova worden al jaren van de legendarische CFS111S Concert Grand Piano genomen. Yamaha verving deze wereldberoemde piano onlangs met de sublieme CFX Concert Grand. De klank van deze schoonheid (meer dan 125000 euro) werd voor het eerst gebruikt op de Clavinova met de nieuwe CLP535. Maar dit is nog niet het einde van het verhaal voor de CLP535, Clavinova laat je namelijk de keuze uit niet één, maar twee wereldtoppers onder de concert grands. Samen met de geweldige klank van de Yamaha CFX Concert Grand Piano heeft deze nieuwe CLP ook samples van Bösendorfers legendarische Imperial Grand Piano.

Het is niet enkel de klank van deze Clavinova die pianisten zal bevallen. Het gevoel van het keyboard werd verbeterd op dit model, met de komt van het volledig nieuwe GH3X (Graded Hammer 3X) keyboard met synthetisch ivoren toetsen. Voor het eerst in Clavinova’s geschiedenis is het keyboard uitgerust met escapement. Dit bootst de diepte-weerstand van een grand na met de verbeterde respons van de toetsen, wat een algemeen gevoel geeft van een grand te bespelen.

»» Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

CLP545 – Met Houten Toetsen, Natuurlijk.

yamaha clavinova clp545 piano

[Lees hier onze uitgebreide Yamaha CLP 545 review]
De luxe van houten toetsen is altijd voorbehouden geweest voor de top van de Clavinova-serie. Maar met de CLP545 is dat niet langer het geval. Dit nieuwe CLP-model is uitgerust met het nieuwste NWX (Natural Wood X) keyboard met synthetisch ivoren toetsen (Hout is gebruikt voor de witte toetsen). Dit keyboard bestaat uit een solide houtconstructie met escapement die doet denken aan die van een grand piano, voor een nog authentieker gevoel.

Als een toevoeging aan het gevoel van de CLP545 is het audiosysteem uitgerust met een 2-way speakersysteem. De respectievelijke drivers voor mid- en hoge frequenties leveren een verbazend krachtige en gedetailleerde klank. Ook de hoofdtelefoongebruiker werd hier niet genegeerd. De nieuwe Stereophonic Optimizer stelt de verdeling van het geluid en audio bij wanneer je de hoofdtelefoon gebruikt, wat zich uit in een ruimtelijke klank-graphic. Dit zal je zeker inspireren tijdens het spelen.

Indien je graag met een metronoom speelt zal je gek zijn op de 20 ingebouwde ritmes op de CLP545. Deze ritmes recreëren het geluid van een live drummer die je begeleidt door meerdere muziekstijlen. Veel meer pret dan “ting-klik-klik-klik”…

»» Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

CLP565GP – De Luxe van een Baby Grand, het Gemak van de Clavinova.

Yamaha CLP-565GP digitale piano grand

Voor de pianist die geen genoegen neemt met minder dan een baby grand is er altijd nog de CLP565GP. Uitgerust met de Yamaha CFX en Bösendorfer Imperial piano samples, gecombineerd met een traditioneel sound system om diepe grand piano klanken te geven.

De mini grand-kast brengt de stijl en elegantie van een grand in iedere kamer.

Voor de ultieme klank, gevoel en uitstraling heb je een CLP565GP nodig.

»» Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

CLP575 – De Schoonheid schuilt in het Detail.

yamaha piano CLP-575

Een Yamaha of een Bösendorfer bespelen is een voorrecht dat voor slechts weinigen weggelegd is. De CLP geeft je de opwinding van zo’n beest bij je thuis te bespelen. Verbterde functies op de nieuwe Clavinova bieden gedetailleerde klanken die je zou verwachten van de betere piano. Virtual Resonance Modeling (VRM) bootst de trillingen van de grand authentiek na, en biedt rijke, nagenoeg eindeloze creatieve mogelijkheden. Dit detail werd mogelijk dankzij de revolutionaire Physical modeling-technieken. Weer een nieuwigheidje voor Clavinova.

Bij de CLP575 werd er zelfs nog meer aandacht besteed aan hoe de toetsen aanvoelen. Lineaire Gegradeerde Hamers bootsen de verschillen in gewicht en de terugbots van iedere toets waarheidsgetrouw na. Geen van de 88 toetsen heeft hetzelfde gewicht, wat een gladde, naadloze transitie toestaat van hevige bassen tot lichte trebles. De diepte van het detail werd nog vergroot met Het GP Response Demper Pedaal, dat de diepte-weerstand-curve nabootst, toegepast in de beste grands.

»» Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

CLP585 – De Beste CLP Ooit

yamaha CLP-585 piano

De evolutie van de Clavinova heeft 30 jaar geduurd. In die tijd is er in de wereld van instrumenten een hoop veranderd. De CLP585 is zonder enige twijfel de beste CLP ooit, om vele redenen. Deze Clavinova lijkt op geen andere. Het akoestisch ontwerp van de piano zorgt ervoor dat je het lid kan roteren en op een kiertje kan zetten met de stand; bevorderlijk voor de beweging, net als bij een kwalitatieve rechte piano.

Deze Clavinova voelt ook beter aan dan welke van zijn voorgangers dan ook. Hij is uitgerust met tegengewichtjes voor de toetsen, net als die in grands. Ze worden gebruikt om de balans van de toetsen bij te stellen, wat toestaat delicate pianissimo’s te spelen, waar dan ook op de toets, wat het gevoel van dat gevoel van de grand nog meer vergroot.

En ook de klank is hartverwarmend. De (30W + 30W + 30W) x 2 audiosystemen worden ondersteund door een driedelig speakersysteem, met toegewezen speakers voor bass-, mid-, en treble-registers. Dit is een dynamisch en inspirerend audiosysteem dat de wonderlijke volle klank van de Clavinova eer aandoet.

»» Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

Ook interessant:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo