Hammond SK1 review

Beste Hammond SK1 Review
9.1

€2.298,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Hammond SK1 review
Hammond SK1 review
€2.298,00
Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:26 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Onze moderne op technologie gefocuste gemeenschap heeft het mogelijk gemaakt dat grote keyboard namen zoals Moog, Korg en Nord dynamische keyboard workstations en synthesizers die sonische diversiteit promoten kunnen ontwikkelen en produceren. Analoge en digitale synths hebben consumenten de mogelijkheid gegeven om kleurvolle geluidspaletten te bouwen, dat alles omvat van vegende pads en pulserende bassen tot schreeuwende leads en industriële percussie. We kunnen elk synthetisch geluid aanpassen aan onze voorkeur door gebruik te maken van keyboards die niet eens de beste van het beste zijn. Ondanks de aanpassingsmogelijkheden van moderne keyboards, zullen keyboard liefhebbers uitgebreid zoeken naar een fabrikant die een keyboard produceert met dat klassieke Hammond B3 geluid. Het toonwielorgel geluid dat we zo op prijs stellen, wordt het beste bereikt door niemand anders dan Hammond zelf. De originele Hammond orgel bereikte het unieke geluid door een mechanische constructie – een motor met roterende discussen die geluid creëerde via elektromagnetische inductie. Vandaag vertrouwen we echter op het digitaal bereiken van de nuance van dat klassieke geluid. De Hammond SK1 met 61 toetsen probeert het geluid van de eerste Hammond orgels te creëren, het unieke tremolo effect van de Leslie speaker na te bootsen, gebruiksgemak en mobiliteit te bevorderen en realistische piano, elektrische piano en clavinet patches te bieden. Op deze gebieden is Hammond op elk aspect geslaagd, waarbij we een goed gebalanceerd en makkelijk te gebruiken keyboard krijgen die perfect is voor stage optreden.  Maar is dit uiteindelijk een instrument die je zuurverdiende centen waard is?  Nou, dat is wat we uitgebreid zullen bespreken in deze Hammond SK1 review.

Hammond SK1 review:

Het gevoel

Een cruciaal deel van de constructie van elk keyboard, is de manier hoe hij onder je handen voelt. Moderne digitale piano’s hebben hamers en steunpunten die alleen maar fungeren om hem te laten voelen als een echte piano. De Hammond SK1 heeft deze uitgebreide functies niet en dat is een goed iets.

Goedkoopste Hammond SK1 Review

De Hammond is bedoeld om het gevoel van een klassieke elektrische orgel na te bootsen, welke geen bewegende hamers heeft. De half-gewogen toetsen voelen perfect aan wanneer je de ritmische ingewikkeldheid uitvoert die hand in hand gaan met de jazz/rock stijl die geassocieerd wordt met de B3 orgel.

De toetsen komen direct terug, zodat de speler snelle, ritmische herhalingen kan bereiken die het geluid versterken. Omdat de toetsen daarnaast niet zwaar en niet als een piano zijn, maakt hij glissando’s en notenclusters ongelofelijk makkelijk om mooi te bereiken.

Dankzij zijn lichte gewicht, is dit keyboard makkelijk mobiel en perfect voor een optredende of rondreizende muzikant.

Het orgel

Dit is waar de SK1 echt uitblinkt – geluidskwaliteit. De orgel patches klinken geweldig en realistisch en door de drawbar schuifregelaars te manipuleren kan een geweldige hoeveelheid nuance en muzikaliteit bereikt worden. Hammond keyboards zijn het merk dat je moet kiezen als je een authentiek toonwielorgel geluid wilt hebben in een digitaal keyboard – en ze stellen hier niet teleur.

Een van de duidelijke verschillen tussen deze digitale Hammond keyboard en een originele orgel, is dat dit keyboard maar een setje toetsen heeft en niet twee. Besluiten betreffende opgesplitste toetsen functionaliteit moet gemaakt worden om gebruikers twee verschillende timbres te laten simuleren binnen de grenzen van een enkel keyboard opstelling.

LED verlichte knoppen aan de rechterkant van het scherm bieden gebruikers een manier om het keyboard snel en gemakkelijk op te splitsen, waardoor het bovenste gedeelte van het keyboard onderscheiden wordt als elk willekeurig gekozen patch en de onderste kant van het keyboard als een andere patch. Dit werkt aardig goed en redelijk naadloos, wat geweldig is, aangezien dit een parameter is die een optreder mogelijk op de plek wil veranderen – mogelijk zelfs tijdens een moment van rest van een tune.

Beste Hammond SK1 Review

Een van de nadelen van het 61 toetsen model van de Hammond SK-1 is echter dat als je het toetsenbord opsplitst, je niet niet een hoop ruimte hebt aan beide kanten van het bereik. Dit is waar muzikaliteit opgeofferd moet worden voor mobiliteit. Iedereen heeft echter andere behoeften in een keyboard bereik, dus dit beïnvloedt mogelijk niet iedereen op dezelfde manier. Het goede nieuws, is dat als het 61 toetsen model te limiterend voor je is, Hammond ook nog een 73 en 88 toetsen model van SK1 produceert.

Naast het authentieke geluid van de orgel patches van dit geluid, is een Leslie speaker in het keyboard zelf gebouwd. Voor degene die hier niet mee bekend zijn, dit is een unieke soort versterker die de binnenste speakers roteert en zodoende het Dopplereffect gebruikt om een tremolo en een subtiele variatie in pitch te produceren.

De resulterende frequentie gemoduleerde zijbanden voegen een uniek karakter aan het B3 orgel geluid toe, vergelijkbaar met hoe een zanger gebruik maakt van vibrato op vastgehouden noten om de muziek meer expressief te maken. De Hammond SK1 bootst het geluid van de Leslie speaker aardig goed na, waarbij hij voornamelijk schijnt op vastgehouden, hogere akkoorden waarbij de hoge drawbars die hogere harmonie naar buiten brengen.

Deze kunnen uiteraard allemaal aangepast worden, zodat je de juiste balans van tremolo kan bereiken die je in geluid wilt hebben.

Hammond SK1

Extra geluiden van de Hammond SK1

Elk niet-orgel geluid wordt bij de Hammond SK1 een extra klank genoemd. Extra klanken zijn vleugelpiano’s, Wurlitzer keyboards, Rhodes keyboards, clavinet, synths, koper en houten blaasinstrument patches. Alhoewel ze bestempeld worden als ‘extra klanken’, zijn deze patches krachtig en overtuigend en presteren zelfstandig goed als bruikbare, authentieke instrumenten.

De vleugelpiano patches produceren een goed afgeronde, dikke bas, terwijl de midden klanken en hogere treble doorsnijden met helderheid en geloofwaardigheid. Dit keyboard is echter niet bedoeld om een stage piano te zijn en het gevoel van het keyboard (de half-gewogen toetsen) en het gelimiteerde bereik zullen ook voorkomen dat spelers ze als dit aanschaffen.

Je kan uiteraard de SK1 met 88 toetsen kopen en deze zal meer geschikt zijn als een stage piano, maar de toetsen zullen niet dat authentieke piano gevoel hebben. Als je geïnteresseerd bent in een realistisch klinkende stage piano, dan kan je beter een gewogen digitale piano met 88 toetsen kopen.

Goedkope Hammond SK1 Review

Als een aanvulling voor de realistische orgel geluiden, zullen de vleugelpiano’s echter een volledig bevredigende aanvulling zijn, die bruikbaar is voor elke soort keyboardspeler. De elektrische keyboard en clavinet geluiden zijn net zo overtuigend als de orgel geluiden en ze kunnen bewerkt worden met phasers en overdrive om de gewenste nuance en gruis in het geluid te bereiken.

Het gevoel van de toetsen wanneer je een funk tabel op een Wurlitzer of clavinet instelling speelt is voornamelijk bevredigend, aangezien de snelle reactietijd van de toetsen zorgt voor snelle, ritmische gebaren, die de aanval van elke patch versterken.

De overgebleven synth en koper/houtblazer patches voegen ook iets toe aan de blijvende kwaliteit van de geluidsfuncties van het keyboard, wat resulteert in een keyboard die niet alleen goed aanvoelt om te spelen, maar ook authentiek klinkt.

Doelgroep

We hebben een beetje besproken wat je kan verwachten van het geluid en gevoel van dit keyboard, dus de meeste lezers zullen wel aardig goed vast kunnen stellen voor welk soort speler dit keyboard bestemd is. Als je echter niet zeker weet of dit het juiste keyboard voor je is, dan kunnen we mogelijk helpen.

Na gespeeld en geëxperimenteerd te hebben met de 61 toetsen Hammond SK1, zal de consument waar dit keyboard voor bedoeld is waarschijnlijk enorm veel waarde hechten aan authentieke orgel en elektrische piano geluiden.  Om meer specifiek te zijn, is de ideale gebruiker:

  1. Een ervaren speler van rock, jazz, funk of fusion
  2. Een rondreizende/optredende muzikant (mobiliteit is een groot verkooppunt van dit keyboard)
  3. Iemand die behoefte heeft aan de mogelijkheid om geluiden te bewerken
  4. Een oor heeft voor harmonische nuances (dit is waarom drawbars bestaan)
Hammond SK1 Review

Vanwege de authentieke orgel geluiden, goed reagerende aanraking en makkelijk bewerkingsscherm van dit keyboard, zal iedereen die geïnteresseerd is in het spelen van het Hammond B3 geluid voldoening vinden in dit keyboard.  Zelfs als je voorheen nog nooit met een Hammond hebt gespeeld en je meer wilt leren en bekend wilt raken met de stijl en het geluid, zouden we dit keyboard aanbevelen.

De interface is simpel genoeg dat een beginner kan leren om het systeem efficiënt te gebruiken en snel dat klassieke geluid van de jaren 60 kan produceren. We bevelen dit keyboard niet aan als je orgel geluiden niet interessant vindt. Alhoewel de extra klanken schoon, realistisch en robuust zijn, zijn ze inderdaad bedoeld als aanvulling op de orgel patches, wat de primaire functie is.

Als je dit keyboard koopt, dan betaal je uiteindelijk voor authentiek klinkende, klassieke orgel geluiden en door de extra piano’s, elektrische piano’s, Rhodes, Wurlitzer en koper/houtblazers krijg je iets meer waar voor je geld. Als je echt op zoek bent naar een mobiele, echt klinkende piano, dan zijn er meer geschikte opties, zoals het kopen van een digitale piano die specialiseert in het nabootsen van het echte piano gevoel.

Concurrentie van de Hammond SK1

De laatste vraag die je mogelijk stelt over de Hammond SK1 is: “Hoe presteert hij ten opzichte van de concurrentie?” Nou, in dit geval is de voornaamste concurrent van de Hammond SK1, de Nord Electro 5D, welke een erg vergelijkbare constructie en verkooppunten heeft. De primaire verschillen tussen deze twee keyboards zijn volgens ons hun verschil in specialisatie.

Wij raden de Hammond SK1 aan voor iedereen die klassieke orgel geluiden en een Leslie speaker op prijs stelt, want ook al zijn de orgel geluiden van Nord geweldig, halen ze niet dezelfde authentieke kwaliteit van de Hammond SK1. Als authentieke orgel geluiden echter minder belangrijk voor je zijn dan een goed afgerond keyboard, dan is de Nord Electro 5D mogelijk meer iets voor je.

Goedkope Hammond SK1 Review

Alhoewel de extra klanken van de SK1 een geweldig klinkende aanvulling zijn op de orgel, heeft de Electro 5D in zijn geheel een beter gebalanceerde diversiteit in geluid dan de Hammond SK1. Keyboardspelers hebben besproken welk keyboard het beste is, maar er is nog geen universele conclusie uitgekomen. Het gaat allemaal om het weten wat je persoonlijke wensen en behoeften zijn en beslissingen maken die het beste bij je passen.

De Hammond SK1 is een geweldig, mobiel keyboard die je optreden de 1960 gloed zal geven die je alleen kan bereiken met de orgel geluiden die Hammond onderscheidt van andere merken.

Conclusie van deze Hammond SK1 review

Dit keyboard is een genot om mee te spelen, geluiden kunnen makkelijk bewerkt worden en hij is aardig mobiel. De authentieke orgel geluiden dat dit keyboard biedt zijn bevredigend, zelfs voor een getraind oor en ze bieden de hoeksteen van wat Hammond geweldig maakt.

Het enige nadeel aan het einde van deze Hammond SK1 review met het 61 toetsen model, is dat het opsplitsen van het keyboard om verschillende klanken tegelijkertijd te spelen, niet veel ruimte overlaat voor elke klank om gebruik te maken van een groot bereik, terwijl andere orgel modellen, zoals de Hammond SK2 dual keyboards biedt. Dit is echter een opoffering voor mobiliteit en de gevolgen hangen volledig af van je manier van spelen.

Al met al is het geen raadsel dat het merk Hammond een synoniem blijft van orgel.

We hopen dat je genoten hebt van deze Hammond SK1 review.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:26 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9.1Expert Score
Een genot om mee te spelen

Dit keyboard is een genot om mee te spelen, geluiden kunnen makkelijk bewerkt worden en hij is aardig mobiel. De authentieke orgel geluiden dat dit keyboard biedt zijn bevredigend, zelfs voor een getraind oor en ze bieden de hoeksteen van wat Hammond geweldig maakt.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo