Hammond SK PRO review

keyboard Hammond SK Pro review
9.4

€2.549,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Hammond SK PRO review
Hammond SK PRO review
€2.549,00
Ongeëvenaarde Hammond en Leslie emulaties.
Het 73-toetsen keyboard biedt meer mogelijkheden voor piano, elektrische piano en ensemble geluiden
Veel synthesemogelijkheden voor degenen die bereid zijn om het werk te doen
Geen externe voeding nodig; het heeft een degelijke interne stroomvoorziening

Een Nieuw Hoogtepunt in Orgeltechnologie

Vanuit onze eigen ervaring kunnen we zeggen dat de SK Pro van Hammond een ware gamechanger is op het gebied van orgel emulatie. Als je dacht dat de Korg BX3 en de Nord C2 al indrukwekkend waren, wacht dan maar tot je de SK Pro probeert. Dit dubbel-manuaal model zet een nieuwe standaard voor live gebruik, en dat is geen lichte bewering.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 1:04 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Onze Hammond SK Pro review

keyboard Hammond SK Pro review

Enkel-manuaal opties: flexibiliteit ontmoet functionaliteit

Naast de SK Pro zijn er ook twee enkel-manuaal modellen in de reeks: de 61-toetsen SK Pro en de 73-toetsen SK Pro 73. Beide keyboards hebben dezelfde semi-gewogen watervaltoetsen als de SKX Pro. Ze zijn aanslaggevoelig, maar helaas ontbreekt de aftertouch. Voor veel van onze lezers zou dit een gemiste kans kunnen zijn, vooral als je de diepte van je spel wilt verkennen.

Design en bediening: consistentie met een twist

Wat ons opviel, is dat het kleurendisplay en de bijbehorende bedieningselementen van de SK Pro behouden zijn in de enkel-manuaal modellen. Hoewel er enkele subtiele verschillen zijn in de lay-out, zijn deze niet zo groot dat je moeite zou hebben om tussen de modellen te schakelen. Dit is een pluspunt voor muzikanten die flexibiliteit waarderen.

Geluid en mogelijkheden: een symfonie van klanken

De geluidsgeneratie is identiek aan die van de SKX Pro, compleet met dezelfde fabrieksgeluiden en compatibele geheugenbestanden. Voor degenen onder jullie die meer willen weten over de geluidsmogelijkheden, verwijzen we je graag naar onze eerdere review van de SKX Pro.

Externe zones en MIDI: kleine aanpassingen, grote vragen

Het ontbreken van een fysiek tweede manuaal op de SK Pro-modellen brengt enkele interessante veranderingen met zich mee. Zo zijn de externe zones nu verdeeld over het enkele manuaal. Ook zijn er verschillen in de MIDI-implementaties. Dit roept bij ons enkele vragen op, en we zijn benieuwd of jullie deze veranderingen ook zo intrigerend vinden.

In vergelijking met Nord Stage 3

Beste Nord Stage 3 Review

We vroegen ons af of het nuttig zou zijn om de SK Pro 73 te vergelijken met zijn directe rivaal, de Nord Stage 3 Compact. Beide keyboards bieden hoogwaardige emulaties van verschillende soorten orgels, piano’s en synthesizers. Maar al snel kwamen we erachter dat de verschillen veel dieper gaan dan je op het eerste gezicht zou denken.

Diepgaande verschillen: meer dan alleen orgels

De Nord Stage 3 Compact biedt bijvoorbeeld een uitgebreide selectie aan piano’s uit hun uitstekende bibliotheek en heeft een superieure reeks elektrische piano’s en Clavinets. De Hammond SK Pro 73 daarentegen, biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit met zijn acht-delige structuur in de Piano- en Ensemble-secties.

Flexibiliteit vs. vastigheid: een wereld van verschil

De Nord Stage 3 Compact biedt toegang tot de Nord Sample Library, terwijl de PCM-bibliotheek van de Hammond vaststaat. Echter, de Hammond laat je je eigen splitpunten definiëren, wat cruciaal is als je het wilt gebruiken zoals je een multi-part workstation zou gebruiken.

Orgel emulaties: de ultieme test

Als het aankomt op de emulatie van Hammond-orgels, zijn beide keyboards uitstekend, maar de SK Pro 73 steekt er met kop en schouders bovenuit.

Een klasse apart

Hoe meer we de SK Pro 73 vergeleken met andere instrumenten, hoe meer we ons realiseerden dat het een unieke plek inneemt. Het is een uitstekend instrument dat zich zowel op het podium als in de studio zal bewijzen.

Conclusie: moet je de Hammond SK Pro kopen?

Toen we de SK Pro 73 voor het eerst ontvingen, waren we niet zeker of het een aparte review verdiende. Maar hoe meer we het gebruikten, hoe meer we beseften dat het een uniek instrument is. Het blijft een uitstekend orgel en een verrassend goede mono- en polysynth. De bredere toetsenbordindeling maakt het ook mogelijk om beter gebruik te maken van de piano- en elektrische piano-mogelijkheden, evenals de splits en lagen.

9.4Expert Score
Het ultieme keyboard voor de hedendaagse pianist?

De SK Pro 73 is de Hammond voor spelers die geen behoefte hebben aan een dubbel-manuaal orgel. De emulaties zijn ongeëvenaard en de extra secties zijn veel meer dan een bijzaak. Voor sommige spelers zou dit wel eens hun alles-in-één podiumkeyboard kunnen zijn. Als je op zoek bent naar een enkel-manuaal multi-keyboard, dan moet je deze zeker uitproberen

Positief
  • Ongeëvenaarde Hammond en Leslie emulaties.
  • Het 73-toetsen keyboard biedt meer mogelijkheden voor piano, elektrische piano en ensemble geluiden
  • Veel synthesemogelijkheden voor degenen die bereid zijn om het werk te doen
  • Geen externe voeding nodig
  • het heeft een degelijke interne stroomvoorziening
Minpunten
  • Nog steeds geen aftertouch
  • De PCM-bibliotheek is niet uitbreidbaar
  • Het is niet goedkoop

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/07/13 1:04 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze beste stagepiano of ga onmiddellijk het beste keyboard kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo