Hammond SKX review

De Hammond SKX kopen?

Er zijn bepaalde namen in de keyboardindustrie die door hun unieke en innovatieve producten een onsterfelijke plaats in de geschiedenis hebben veroverd. Het is gemakkelijk om te zien hoe Hammond deze erkenning in de loop der tijd heeft bereikt met hun voortdurend aanpassende assortiment van orgels en keyboards die echt een uniciteit in zowel geluid als gevoel bieden in tegenstelling tot alle andere.

Natuurlijk heeft zowat elke fabrikant van keyboards en synthesizers in de loop der jaren geprobeerd om de uitstraling en het geluid van de Hammond te kopiëren, maar geen van hen doet het helemaal zoals het origineel. Met de release van het SKX Dual Manual Stage Keyboard zijn draagbaarheid en functionaliteit de belangrijkste punten tot het hebben van dat echte Hammond geluid op elk podium en in elke studio. In deze Hammond SKX review zullen we hem uitgebreid onder de loep nemen.


Eerste indruk van de Hammond SKX

hammond skx orgel review

De SK-serie van Hammond keyboards bewijst nu al een aantal jaren zijn waarde en biedt ongekende draagbaarheid met een echt Hammond geluid. Nadat we de eerdere modellen uit de serie al gezien en bespeeld hebben, waren we erg enthousiast om het instrument tijdens deze Hammond SKX review persoonlijk te gebruiken.

Dit nieuwe keyboard gaat de manier veranderen waarop veel muzikanten naar een Dual Manual keyboard kijken en neemt zeker de mythe weg dat een Hammond groot, zwaar en onhandig moet zijn. De SKX is verkrijgbaar met een scala aan standaardopties om er een groot monster van te maken, maar hij is ook ontworpen om mee te nemen in een compacte vorm en op een standaard keyboardstandaard te gebruiken.

Met een slim verzonken achterste handgreep die het mogelijk maakt om de SKX eenvoudig op te tillen en ‘onder de arm’ te dragen, is er nog nooit een meer verplaatsbaar dual Hammond keyboard geweest. Lichtgewicht, compact en gemakkelijk te verplaatsen, maar hij biedt nog steeds tal van functies en is volledig uitgerust met handmatige drawbars.


Design

Voor degenen onder jullie die bekend zijn met de SK-serie draagbare Hammonds, zal je je direct comfortabel voelen met de SKX. De meeste bedieningselementen die je van eerdere modellen kent zijn er, maar met een aantal essentiële upgrades om de werkstroom en het geluid te verbeteren. Voor degenen onder jullie die kiezen voor de authentieke luidspreker- en keyboardcombinatie, zal je blij zijn te weten dat de Leslie-luidsprekerverbinding aan de achterkant een upgrade heeft gekregen en nu een steviger koppelpunt heeft.

hammond skx orgel review

Leslie besturing is beschikbaar op het voorpaneel, maar kan ook worden bediend met een optionele mechanische schakelaar die linksonder op de behuizing wordt gemonteerd. Deze overschrijft dan de knopbedieningen en schakelt hun leds naar behoren in.

Op het voorpaneel is het een vrij bekend aanbod tijdens deze Hammond SKX review, met enkele opmerkelijke verbeteringen. Ten eerste vind je rechtsboven op het paneel de sectie Extra Voices. Hier kun je de gekozen extra klanken toewijzen aan het bovenste of onderste klavier en de balans tussen het hoofdgeluid en de extra klanken mixen. De Vibrato sectie, aan de linkerkant te vinden, heeft ook een revisie ondergaan, met een veel subtieler vibrato effect in dit model, waardoor het oneindig veel bruikbaarder is dan het effect van het vorige model.

Hammond SKX Review aansluitingen

Het kleine lcd-scherm biedt geen fraaie plaatjes of gekleurde beelden, maar het geeft wel essentiële informatie weer om je te helpen navigeren door menu’s en te zien wat er gebeurt met presets. De posities van de drawbars worden op het scherm getoond wanneer een nieuwe preset is ingeschakeld, zodat je kan zien hoe deze verschilt van de fysieke positie van de drawbar zoals die voorheen was.

Door de fysieke drawbar te verplaatsen wordt het effect op zijn plaats geklikt en wordt de vooringestelde positie overschreven, terwijl de visuele beweging deze verandering laat zien. Dit is erg handig, omdat je dan de fysieke drawbarpositie op een preset kan nabootsen als startpunt om van daaruit te werken. De SKX is een keyboard dat tonale exploratie aanmoedigt en tussen het grote scala aan geluiden en de toegevoegde effecten die het biedt, kun je zeker alle basissen dekken.


hammond skx orgel review

Gebruik van de Hammond SKX

Je hebt ook geen Leslie-luidspreker nodig om dat geweldige vibrato geluid te krijgen. Als je van de lijnuitgangen direct naar een PA-systeem of opnameopstelling overgaat, krijg je een geweldig geluid dat echt door de mix heen snijdt.

Je hoeft alleen maar naar een van deze te luisteren met een hoofdtelefoon om te begrijpen hoe krachtig het geluid is. Natuurlijk, als je het koppelt met een echt Leslie luidsprekersysteem, dan zal je echt verwend worden.[/wpsm_tabgroup]


hammond skx orgel review

Conclusie van deze Hammond SKX review

Al met al is de Hammond SKX een super draagbaar, dual manual keyboard met een klassiek Hammond geluid.

De uitgebreide verbetering van de functionaliteit ten opzichte van zijn voorganger is het sterkste punt.

8.5 Totale Score
Klassiek Hammond geluid

DE Hammond SKX is een super draagbaar, dual manual keyboard met een klassiek Hammond geluid. De uitgebreide verbetering van de functionaliteit ten opzichte van zijn voorganger is het sterkste punt.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo