Roli Seaboard Block review

De Seaboard Rise van Roli heeft echt indruk op ons gemaakt (ondanks dat sommige gebruikers de ruimte tussen de toetsen iets te klein vonden) en dus waren we enthousiast om de nieuwste Seaboard Block te proberen. In deze Roli Seaboard Block review lees je er alles over.


Positieve- en negatieve eigenschappen van de Roli Seaboard Block

Positief:

  • Goede connectiviteit
  • Mooi gebouwd
  • Degelijke prijs
  • Doet lang met volle batterij
  • Touch gevoeligheid

Negatief:

  • Mist de expressiecontrollers van de duurdere Seaboards (en geen sustain-input of DIN MIDI/breakout-poorten)
  • Wordt snel vies
  • Gebruik is wel even wennen


Overzicht en aansluitingen

roli seaboard block review controller beste digitale piano

Blocks is de nieuwste serie van Roli, die verschillende modules omvat die via de onboard DNA-connectoren van Roli kunnen worden aangesloten om in wezen een modulair systeem van controllers te vormen dat naar behoefte kan worden uitgebreid (waaronder maximaal zes Seaboard Blocks om langere/L-vormige Seaboards te vormen).

beste controller roli seaboard block review

Elk blok heeft een andere opdracht, waaronder looping (Loop Block), besturingen van optredens (Live block), expressiecontrole (Touch Block) en er zijn momenteel twee ‘master’ Blocks, waaronder het Lightpad Block (een 5D platte, vierkante MPE touchcontroller) en het onderwerp van deze review, het Seaboard Block.Seaboard Block is een 24 toetsen, batterij of USB-aangedreven keywave-controller, die gebruik maakt van bluetooth MIDI of USB om toegang te krijgen tot geluiden via de iOS en Mac apps van Roli. Dit is de goedkoopste keywave Seaboard van Roli en veel betaalbaarder dan de Rise en Grand modellen.


Gebruik van de Roli Seaboard Block

Het keywave-klavier zelf (inclusief gevoel, reactie en algemene constructie) voelt erg vergelijkbaar aan als de duurdere Seaboards, hoewel dit model een plastic chassis heeft in plaats van metaal. De afstand en randen tussen de toetsen zijn iets smaller dan op de grotere Seaboards en als je worstenvingers hebt kan dit problemen opleveren. Vooral omdat je handen onvermijdelijk een meer onnatuurlijke houden aan zullen nemen.

roli seaboard block review blocks controller

Voor monofone lijnen is het echter geweldig, hoewel we nog steeds hopen dat Roli in de toekomst bredere keywave-opties zal bieden voor degenen met bredere vingers en om aan te passen aan spelers die meer gewend zijn aan standaard toetsenborden/lay-outs.

seaboard block roli review

Met de goedkopere prijs zijn er enkele functie compromissen. De optreedbesturingssectie ontbreekt en omdat er geen geluidsengine aan boord is, ben je afhankelijk van externe geluidsbronnen (d.w.z. de Roli Noise app via bluetooth, die wordt geleverd met een zeer eenvoudige sequencer en een kleine hoeveelheid geluiden die kunnen worden uitgebreid via in-app aankopen).

Hoewel Noise leuk is, is het niet erg diep of intuïtief, dus je zult zeker verbinding willen maken met Equator Player op de Mac (een gestripte versie van de uitstekende MPE-geoptimaliseerde desktop Equator geluidsengine van Roli) of in plaats daarvan je favoriete plugins/software apps willen bedienen.

DAW opstelling en koppeling was snel (waarmee je de Seaboard Block reactie en hoe het MIDI uitvoert uitgebreid kan configureren) en al snel activeerden we ES2 van Logic die goed reageerde op de MPE info die er via bluetooth MIDI naartoe gestuurd werd (gebruik lage buffermaten voor minder latentie).


Conclusie van de Roli Seaboard Block

roli seaboard block review blocks controller

Seaboard Block is een draadloze, draagbare, multi-touch controller voor optredens, reizen of in de studio. Seaboard Block is een uitkomst en behoudt het luxueuze gevoel van zijn grotere broers en zussen in een meer betaalbare vorm-factor.

Koppel dit aan de uitbreidbaarheid van de Blocks en we zouden liever investeren in de Seaboard Block dan in enige andere huidige twee-octaafs controller. Het is veelzijdiger, een geweldig hulpmiddel tijdens optredens dat opvalt en biedt een geweldige kwaliteit. Inspirerend, innovatief en verslavend.

Bekijk ook: Roli Seaboard Rise 49 review

8 Totale Score
Veelzijdig hulpmiddel

De Roli Seaboard Block is een draadloze, draagbare, multi-touch controller voor optredens, reizen of in de studio. De veelzijdigheid i.c.m. de lichte prijs van het apparaat, maakt dat wij hem aan vrijwel iedere muzikant kunnen aanbevelen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo