Roland RD-300NX review

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/02/26 3:33 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Roland zorgde voor aardig wat opschudding in de digitale piano industrie toen ze de RD-700NX introduceerde. Dit was een stage piano die gecreëerd werd om op verschillende niveaus uit te blinken en dit leverde hij zeker op veel van die gebieden. Als een reactie op het succes van het model, besloot Roland om de serie voort te zetten met een model die gefocust was om veel van dezelfde kwaliteiten te bieden, maar dan in een lichter en meer divers pakket. De leidde tot de nieuwe Roland RD-300NX. Dit is een gecertificeerde Roland 88 toetsen digitale piano die de traditie van kwalitatieve Roland piano modellen voortzet. In deze Roland RD-300NX review zullen we hem uitgebreid onder de loep nemen.

Roland RD 300NX

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Roland RD-300NX review

De geweldig ontworpen Roland RD-300NX

De Roland RD-300NX was specifiek ontworpen om dezelfde primaire voordelen van de RD-700NX te bieden, maar met een lichter gewicht en een meer betaalbare prijs.

Het gewicht van de piano is 17kg, wat veel lichter is dan de 25kg van de RD-700NX. De behuizing van de piano heeft een mooi metallic zwarte afwerking, een traditioneel iets voor een hoop stage piano’s. Er is een backlit LCD display in het midden van de machine, naast verscheidene draaiknoppen, schuifregelaars en knoppen voor verschillende functies, zoals equalizer, layer niveau, klanken, ritmes en volume.

De RD-300NX heeft een aantal verschillende accessoire opties, worden de Roland KS-G8 keyboard standaard. Deze standaard is specifiek ontworpen voor de 300NX en de andere 88 toetsen digitale piano opties van Roland.

Er is ook een geweldig drie pedalenset die gecreëerd is door Roland en deze heet de RPU-3. Dit setje heeft dezelfde configuratie als de pedalen van een vleugelpiano met een soft control, sostenuto en sustainpedaal.

Klanken en tonen Roland RD-300NX

De Roland RD-300NX heeft ook een geweldige selectie van stage piano geluiden ingebouwd. Er zijn een verrassende hoeveelheid van 939 klanken beschikbaar, waaronder GM2 tonen en 23 ritme kits. De piano is gebaseerd op een sterk vleugelpiano geluid, welke gebaseerd is op de gepatenteerde SuperNATURAL piano geluidsbron van Roland en de PCM geluidsgenerator.

De SuperNATURAL geluidsbron focust op drie belangrijke gebieden: snelheidsreactie, notenverval en toetsenbereik. De ingenieurs van Roland hebben hard gewerkt om een geluid te creëren op basis van deze drie elementen en het gevoel en de klank van het geluid leveren dit zeker weten. Er is ook een elektrische piano geluidsbron die net zo’n geweldig geluid creëert.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Technologie en aanslag Roland RD-300NX

De bouwkunde in de Roland RD-300NX concurreert makkelijk met alle geweldige technologieën die we vandaag de dag in digitale piano’s vinden. Het begint met het Ivory Feel-G keyboard, welke gebruik maakt van de geavanceerde sensor en echappement technologie van Roland.

Dit Ivory Feel-G keyboard heeft het uiterlijk en gevoel van ivoor, wat zorgt voor een ongelofelijk design en heeft ook een gewogen en gegradeerde key action systeem die vergelijkbaar is met de graded hammer action systemen van andere merken, zoals Yamaha en Casio.

Er is een polyfonie van 128 noten beschikbaar op de machine, wat gecombineerd met de layering, dual, split, pedaal en andere functies voor een klik vrije ervaring zorgt zonder noten die wegvallen.

Beste Roland RD-300NX Review

Belangrijkste features Roland RD-300NX

De Roland RD-300NX houdt ook de traditie van One Touch piano functies in stand. In tegenstelling tot andere digitale piano opties, waarbij geluiden, tonen en ritmes geselecteerd moeten worden via een keypad of een draaiwiel functie, is de One Touch piano een enorm pluspunt voor personen die optreden met een stage piano en makkelijk willen schakelen tussen geluiden, zoals de vleugelpiano of elektrische piano.

Met de druk op een knop kan je schakelen tussen de Live Set functies, welke bestaat uit verschillende opties zoals een stok, snaren/pad, orgel, gitaar/bas en koor geluiden. Er is ook een RD-NX Editor, welke de gebruiker de mogelijkheid geeft om te schakelen tussen de beste live opstellingen voor een stage piano optreden.

De RD-300NX heeft ook de Innovative Sound Focus feature van Roland. Dit een prachtige audio technologie verbetering, welke de machine de mogelijkheid geeft om een duidelijk en gedetailleerd geluid te creëren. Deze feature is gebaseerd op de SuperNATURAL audio phase correctie technolgie van Roland, welke ervoor zorgt dat het geluid van de piano niet overstemd wordt in een concert door andere instrumenten.

Dit is een wonderlijke en welkome aanvulling voor iedereen die al eens op een podium heeft gespeeld, aangezien het lastig kan zijn om het geluid en niveau van je instrument tijdens een optreden te proberen te beheren.

Roland RD-300NX vs de RD-700NX

De beste en makkelijkste vergelijking die we kunnen maken met de Roland RD-300NX is uiteraard zijn voorganger, de RD-700NX.

Het is bij digitale piano’s vaak moeilijk om van het oude model op een nieuwe over te stappen, wat meestal komt door het grote verschil in prijs en een gebrek aan vooruitgang in de serie. In dit geval is dit echter andersom. Als je van het oude model op de nieuwe overstapt, dan zal je geen mindere kwaliteit zien, maar een ander gevormd pakket en een lagere prijs (verkrijgbaar vanaf €1.199).

Het hangt er allemaal vanaf waar je naar op zoek bent.

Wanneer je de twee Roland stage piano’s met elkaar vergelijkt, dan zal je snel verscheidene overeenkomsten opmerken, zoals een polyfonie van 128 noten, de SuperNATURAL piano en elektrische piano geluidsbron van Roland, een PCM geluidgenerator en een volle 88 toetsen digitale piano.

Bij de RD-700NX krijg je echter een graded hammer action keyboard met het PHA Ivory Feel, welke een stuk beter dan de Ivory Feel-G is. Deze laatste van de RD-300NX is zeker niet slecht, maar zeker weten niet zo goed als de PHA.

De RD-700NX heeft ook een grotere selectie van Live Set preset selecties waar de gebruiker uit kan kiezen en aan kan passen. De Roland RD-300NX is echter een geweldige deal wanneer je nagaat dat hij veel van dezelfde mogelijkheden heeft, maar voor een lagere prijs.

Goedkoopste Roland RD-300NX Review

Conclusie van de Roland RD-300NX review

Voor de prijs waar deze stage piano voor aangeboden wordt is er momenteel niks te vinden dat beter is. Uiteraard zijn er de RD-700NX en RD-800, maar deze zijn een stuk duurder.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/02/26 3:33 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo